Jump to content

Recommended Posts

Posted

Θα ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει κάποιος λόγος για έναν κάτοχο αυτοκινήτου π.χ. πενταετίας να έχει την πιό πρόσφατη έκδοση του Vag Com.

Οι νέες εκδόσεις σαφώς και περιλαμβάνουν τα καινούρια μοντέλα. Αλλάζει τίποτα όσον αφορά τα παλαιότερα?

Αυτό είναι θέμα δειγματοληψίας, αν δεν είχες μεγάλη δειγματοληψία, τότε το διάγραμμα θα βγει όντως κατσαρό, δεν είναι πρόβλημα του αυτοκινήτου σου, αν αυτό σε ανησυχεί..

Απ'όσο γνωρίζω για τα χιλιόμετρα, αν κάποιος έχει επέμβει εκεί, με το vag-com δεν μπορείς να το δεις αυτό.. Θα κοιτάξω να δω που αναφέρονται τα συνολικά χιλιόμετρα (μάλλον στο instruments θα είναι) και θα σου πω να το κοιτάξεις με vag-com αλλά δεν έχω και πολλές ελπίδες ότι θα σου δείξει τα πραγματικά..

Μιχάλης

Μακάρι να είναι εφικτό.

Posted

Λοιπόν, ο αριθμός χιλιομέτρων βρίσκεται στο module 17-Instruments, Meas.Blocks, Group 002. Αλλά πρέπει να είναι ακριβώς ο ίδιος με αυτόν που σου δείχνει στο ταμπλό του αυτοκινήτου.

Μιχάλης

Posted

Μιχαλη ενοεις οτι και να εχουν γυρισει τα χλμ. αυτο θα σου δειξει οτι γραφει το καντραν ετσι?Εκει που σου ειπα στο applications δεν σου δειχνει

ουτε εσενα?

Δημητρης

Posted

Οχι, δεν υποστηρίζεται η λειτουργία από τ'αυτοκίνητά μας.. Ναι, νομίζω ότι δείχνει στο καντράν δείχνει και στο vag-com.. Τσέκαρέ το πάντως, δεν χάνεις τίποτα..

Μιχάλης

• 1 month later...
Posted

Καλησπέρα,

Που μπορω να βρώ καλώδιο και software για το VAG-COM ?

Εχω την εντύπωση ότι κάπου το ειχα βρει εδω μέσα πριν κανα μήνα που διάβαζα μανιωδώς (αναμένωντας το καινούργιο μου Α3) στο forum.

Αλλα δεν το σημείωσα κάπου και το ξέχασα που είναι.

Posted

Συνήθως τα καλώδια έρχονται μαζί με το software. Μπορείς να βρεις εύκολα στο Ebay.

Μιχάλης

Posted
Συνήθως τα καλώδια έρχονται μαζί με το software. Μπορείς να βρεις εύκολα στο Ebay.

Μιχάλης

Eυχαριστώ,

Το δικό μου μάλλον ειναι Α3 8Ρ, άρα ψάχνω να έχει CAN BUS?

Παύλος

Posted

Εννοείται.. Κι έκδοση μεγαλύτερη από 704 κατά προτίμηση..

Μιχάλης

• 1 month later...
Posted

Καλημερα παιδια.Μπορειτε να μου πειτε πως απενεργοποιουμε το βομβητη για τις ζωνες σε Α4 Β7 με το vagcom?

Δημητρης

• 5 months later...
Posted (edited)

For independent assemblage there are sets of radio components and printed-circuit boards with a soldering mask (green).

At purchase of payments or sets the engineering specifications for independent assemblage of all equipment stand out + the software

Buy such sets as and wishing to earn –

Has collected the device and put necessary parts and it costs already absolutely other money

The kit is intended to build the adapter VAG-COM HEX-CAN USB 8.05 Full RUS+ENGL compatibility with all brands of cars VW / AUDI / SEAT / SKODA including bus equipped with CAN-BUS.

The set consists of

1. PCB

2. Disk with software

3. Programmed ATF16V8 + ATMEGA 162

4. A complete set of radio parts

5. The electrical and wiring diagram

6. USB type-B connector

7. OBD-II connector

You can order Diy Kit here

post-10391-1261721772707_thumb.jpg

Edited by shura
Posted

Καλημερα παιδια.Μπορειτε να μου πειτε πως απενεργοποιουμε το βομβητη για τις ζωνες σε Α4 Β7 με το vagcom?

Δημητρης

εχει και ενα μικρο φυσακι κατω απο το καθισμα για τον βομβητη. αν το ξεκουμπωσεις σταματαει.

Posted

Δημητρης

αν και πολύ αρβη απαντηση, με VAG COM μπορεις να μπεις στο Instruments-17 και να πειραξεις την κωδικοποιηση στο προτελευταιο ψηφιο ως εξης:

* 00xxx?x: Seatbelt Warning

o 0 = No Seatbelt Warning

o 1 = Seatbelt Warning Europe-NCAP

o 2 = Seatbelt Warning USA and Canada (NAR old)

o 3 = Seatbelt Warning USA and Canada (NAR new)

o 4 = Seatbelt Warning Europe-NCAP (incl. passenger)

o 5 = Seatbelt Warning USA and Canada old (incl. passenger)

o 6 = Seatbelt Warning USA and Canada NAR new (incl. passenger)

• 3 months later...
Posted (edited)

ερωτηση:

εχω διαβασει το εξης:

Μπορούμε να ενεργοποιήσουμε μια πρακτική λειτουργία απο το vag com, ώστε όταν στρίβουμε το τιμόνι να ανάβει και το αντίστοιχο προβολάκι ομίχλης μπροστά για να φωτίζει το εσωτερικό της στροφής:

09-Cent. Electronics

Coding-07

Long Coding Helper

Byte 23

bit 2 (τσεκάρουμε)

bit 3-4 στο drop down menu επιλέγουμε 08 "Turn lights via fog lights"

κλείνουμε το παράθυρο και μετά πατάμε "Do It".

γίνετε στα δικά μας αυτοκίνητα?

Edited by adui
Posted (edited)

ερωτηση:

εχω διαβασει το εξης:

Μπορούμε να ενεργοποιήσουμε μια πρακτική λειτουργία απο το vag com, ώστε όταν στρίβουμε το τιμόνι να ανάβει και το αντίστοιχο προβολάκι ομίχλης μπροστά για να φωτίζει το εσωτερικό της στροφής:

09-Cent. Electronics

Coding-07

Long Coding Helper

Byte 23

bit 2 (τσεκάρουμε)

bit 3-4 στο drop down menu επιλέγουμε 08 "Turn lights via fog lights"

κλείνουμε το παράθυρο και μετά πατάμε "Do It".

γίνετε στα δικά μας αυτοκίνητα?

Ναι γίνεται.Το έχω ήδη ενεργοποιήσει στο δικό μου αμάξι.new_thumright.gif

Να συμπληρώσω ότι ενεργοποιείται (άμεσα) το αντίστοιχο προβολάκι όταν κόψεις το τιμόνι πάνω από 90 μοίρες και σβήνει προοδευτικά όταν επαναφέρεις το τιμόνι (ή το στρίψεις προς την άλλη πλευρά) με καθυστέρηση 2-3sec.

Ενεργοποιείται (το αντίστοιχο προβολάκι) επίσης όταν ανάψεις το για 3-4sec το φλας (αριστερό ή δεξί)

Το (αντίστοιχο) προβολάκι δεν ενεργοποιείται όταν έχεις όπισθεν και κόψεις το τιμόνι. (ή αν έχει ενεργοποιηθεί λόγω του ότι έχεις κόψει το τιμόνι πάνω από 90 μοίρες, το προβολάκι σβήνει μόλις επιλέξεις την όπισθεν)

Αξίζει γενικά ακόμα και σε α3/s3 με

.:) Edited by Kavouras
Posted

Καλό ακούγεται... Θα το δοκιμάσω!

Posted

Καλό ακούγεται... Θα το δοκιμάσω!

προσφέρει πολύ λίγο, αλλά από τη στιγμή που...κάτι κερδίζεις, γιατί όχι?new_thumright.gif

Μπορεί να το έχετε δει στις καινούριες mercedes ή στα Golf 6ης γενιάς (και στα νέα polo) αυτό το σύστημα.blush.gif

Posted (edited)

ρε παιδια μπηκα να ενεργοποιησω και εγω αυτο το συστημα

αλλα δεν εχει στο drop down menu το 08 turn lights via fog litghts,

μπορει καποιος να το εξηγησει λιγο ποιο αναλυτικα γιατι ειμαι πρωταρης? :rolleyes:

Edited by makisrs
Posted

ρε παιδια μπηκα να ενεργοποιησω και εγω αυτο το συστημα

αλλα δεν εχει στο drop down menu το 08 turn lights via fog litghts,

μπορει καποιος να το εξηγησει λιγο ποιο αναλυτικα γιατι ειμαι πρωταρης? :rolleyes:

Ε...βασικά δεν γίνεται να ειπωθεί πιο αναλυτικά...

Υποψιάζομαι ότι δεν ξέρεις τι είναι το "drop down menu".Είναι επιλογές που εμφανίζονται έτσι (Δες φωτογραφία παρακάτω).

44423281.th.jpg

(προφανώς δεν είμαι στο σωστό byte και bit.Απλώς σου δείχνω πώς είναι αυτό που ψάχνεις)

Το επιλέγεις με το mouse δηλαδή και ανοίγει μία λίστα επιλογών (αυτό ως "εφέ" λέγεται drop down γιατί το επιλέγεις και ανοίγει προς τα κάτω με μία λίστα επιλογών).

Μέσα σε αυτή τη λίστα (πηγαίνοντας φυσικά στο σωστό byte) θα βρεις και το "08 - Turn lights via fog lights".

Αν και πάλι δεν έχει την επιλογή που λες, βγάλε ένα screenshot, μήπως και βρεθεί κάποιος να σε βοηθήσει.

Να σημειώσω ότι αυτό που έγραψα δουλεύει για A3/S3 8Ρ (και για ΤΤ 8j σύμφωνα με κάποιον που μου είπε ότι υπάρχει και στα ΤΤ - εγώ δεν το έχω διασταυρώσει).

Εντυπώσεις από κάποιον που το ενεργοποίησε?g.gif

Posted

Δεν υποστηρίζονται όλες οι λειτουργίες σ'όλα τ'αυτοκίνητα! :)

Μιχάλης

Posted

Δεν υποστηρίζονται όλες οι λειτουργίες σ'όλα τ'αυτοκίνητα! :)

Μιχάλης

Έχεις δίκιο Μιχάλη.Δεν πρόσεξα ότι ο φίλος έχει octavia.sSig_busted.gif

Posted

παιδια ειχατε δικιο στο byte23 δεν εχω τιποτα :sCo_idk3:

οποτε..........!

παντως εφτιαξα το coming home και το leaving home :whoohoo:

Posted

Πάρα πολύ καλό το editorial του θέματος αυτού, το έχω εκτυπώσει ήδη.... :sSig_goodjob:

Από σήμερα βράδυ θα ξεκινήσω εάν προλάβω καταγραφές. Στο auto scan 0 faults, οπότε διάβασμα για loggaρίσματα τώρα.

Posted

Να ρωτήσω ποιό είναι το αρχείο που διαλέγω για τον κινητήρα 1.8CDAA?

Posted

Να ρωτήσω ποιό είναι το αρχείο που διαλέγω για τον κινητήρα 1.8CDAA?

Δημήτρη λίγο ποιο συγκεκριμένα γιατί κάπου σε έχασα