Jump to content

Recommended Posts

• Replies 248
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted (edited)

Πως μπορείς να έχεις γνώμη για κάτι που δεν έχεις δοκιμάσει?

Ρωτα τον Αρη αν μπορώ να έχω γνώμη-Πέφτει λίγο μακρια η Λαρισα απο τον ΑΒ.....

Αν και είσαι moderator μπορείς να διαβάσεις...

forum (plural forums or fora)

1. A place for discussion.

2. A gathering for the purpose of discussion.

3. A form of discussion involving a panel of presenters and often participation by members of the audience.

4. An Internet message board where users can post messages regarding one or more topics of discussion.

Edited by zansant13
Posted

Μπαρβο και καλοταξιδο.Με ποια ταχυτητα εγινε η δυναμομετρηση,γιατι σαν να βλεπω 159km/h?.smokeing.gif

Posted

Ρωτα τον Αρη αν μπορώ να έχω γνώμη-Πέφτει λίγο μακρια η Λαρισα απο τον ΑΒ.....

Αν και είσαι moderator μπορείς να διαβάσεις...

forum (plural forums or fora)

1. A place for discussion.

2. A gathering for the purpose of discussion.

3. A form of discussion involving a panel of presenters and often participation by members of the audience.

4. An Internet message board where users can post messages regarding one or more topics of discussion.

Δεν με κατάλαβες νομίζω.

Αν δεν φάς σοκολάτα,ξέρεις την γεύση της?

Να την δεις μπορείς,αλλά πρέπει και να την δοκιμάσεις... ;)

Posted

Δεν με κατάλαβες νομίζω.

Αν δεν φάς σοκολάτα,ξέρεις την γεύση της?

Να την δεις μπορείς,αλλά πρέπει και να την δοκιμάσεις... ;)

Ρε συ θωμά,μιλαμε τόση ώρα και συζητάμε αν και κατα πόσο έχουν διαφορές τα facelift και τα προηγούμενα μοντέλα Α3...

Ο Strivis και εγώ που έχουμε facelift μετρώντας με τον Αρη που εχει το προηγούμενο είχαμε διαφορές και σε επίπεδο δυναμομέτρησης αλλα και στο δρόμο.

Αυτό εμένα μου κάνει για να εχω γνώμη οτι τα τα καινούργια απο κατασκευής τους έχουν διαφορές...

Posted

Ρε συ θωμά,μιλαμε τόση ώρα και συζητάμε αν και κατα πόσο έχουν διαφορές τα facelift και τα προηγούμενα μοντέλα Α3...

Ο Strivis και εγώ που έχουμε facelift μετρώντας με τον Αρη που εχει το προηγούμενο είχαμε διαφορές και σε επίπεδο δυναμομέτρησης αλλα και στο δρόμο.

Αυτό εμένα μου κάνει για να εχω γνώμη οτι τα τα καινούργια απο κατασκευής τους έχουν διαφορές...

Άστο γιατί δεν πρόκειται να βγάλουμε άκρη.

Μόνο σου λες,ότι πρέπει πρώτα να δούμε τα αποτελέσματα από τον ίδιο προγραμματιστή και μετά.

Στην επόμενη πρότασή σου,"μου" γράφεις ότι μπορείς και έχεις γνώμη εκ των πρωτέρων...

Ένα ποστ κάτω,ότι πέφτει μακριά η Λάρισα από τον ΑΒ...

Sorry αλλά δεν βγάζω νόημα.

Και εγώ έχω δεί αμάξι με euro1 να παίζει πάνω από 1000ps

και αμάξι με τον ίδιο efi να παλεύει χρόνια να δουλέψει...

Μπορώ να έχω γνώμη τεκμηριωμένη,αν δεν τον δοκιμάσω εγώ?

Η κοινή λογική λέει όχι.

Κάνω λάθος κάπου?

Posted (edited)

για να βοηθησω λιγο την κουβέντα...εκεινο που λέμε είναι ότι μεχρι να μαθουμε τι διαφορές εχουν τα μοτερ μπορουμε μονο να εκφερουμε γνωμες βασει κάποιων ενδειξεων που εχουμε όπως τις περιγραψαμε πιο πανω...

οταν μαθουμε τι ακριβως συμβαίνει δε θα υπαρχει χώρος να εκφέρουμε καν γνώμη γιατι τα γεγονοτα θα μιλάνε από μονα τους...είτε δηλαδή ότι ότι το πρόγραμμα του ζανσαντ ειναι διαστημικό αφού τα αμαξια ειναι ίδια, ειτε ότι το προγραμμα του ειναι απλά καλό και δουλεύει σωστά κινούμενο περιπου στα ιδια επιπεδα με τον αναταγωνισμο στην περίπτωση που όντως υπαρχουν μηχανικές διαφορές.

Edited by stage6
Posted

για να βοηθησω λιγο την κουβέντα...εκεινο που λέμε είναι ότι μεχρι να μαθουμε τι διαφορές εχουν τα μοτερ μπορουμε μονο να εκφερουμε γνωμες βασει κάποιων ενδειξεων που εχουμε όπως τις περιγραψαμε πιο πανω...

οταν μαθουμε τι ακριβως συμβαίνει δε θα υπαρχει χώρος να εκφέρουμε καν γνώμη γιατι τα γεγονοτα θα μιλάνε από μονα τους...είτε δηλαδή ότι ότι το πρόγραμμα του ζανσαντ ειναι διαστημικό αφού τα αμαξια ειναι ίδια, ειτε ότι το προγραμμα του ειναι απλά καλό και δουλεύει σωστά κινούμενο περιπου στα ιδια επιπεδα με τον αναταγωνισμο στην περίπτωση που όντως υπαρχουν μηχανικές διαφορές.

Αυτό να το δεχτώ,ότι κάνουμε εικασίες.

Και προς Θεού,δεν έχει να κάνει κάτι το μοντετεριλίκι,

με το αν μπορώ να διαβάσω και άλλα forum.

Y.Γ πάνω απ'όλα,κουβέντα κάνουμε,δεν έχουμε κάτι να χωρίσουμε,

εκτός από κάποιες απόψεις,που μερικοί τις βλέπουμε λίγο διαφορετικά :speak_cool:

Posted

Υπαρχουν εννοειται διαφορες στα μοτερ αλλιως δεν θα εβγαιναν αυτα τα νουμερα.Τωρα να αναλυσουμε εδω αυτες νομιζω θα χχρειαστουμε μηχανικο για να μην πω και μηχανολογο.Σημασια εχει το αποτελεσμα ;)

Posted

Μα και ίδιο μοτέρ από ίδιο μοτέρ έχουν διαφορές. Κανένα αμάξι δεν μπορεί να βγάλει ακριβώς τα ίδια άλογα με κάποιο άλλο. Εδώ ένα φίλτρο αλλάζεις και η απόδοση από αμάξι σε αμάξι παίζει.. Νομίζω ότι τα συμπεράσματά σας είναι κάπως βεβιασμένα, άσε που παίρνετε σαν δεδομένο ότι τα δυναμόμετρα δείχνουν σωστές ιπποδυνάμεις (που ούτε κι αυτό παίζει)..

Μιχάλης

Posted

Αυτό να το δεχτώ,ότι κάνουμε εικασίες.

Και προς Θεού,δεν έχει να κάνει κάτι το μοντετεριλίκι,

με το αν μπορώ να διαβάσω και άλλα forum.

Y.Γ πάνω απ'όλα,κουβέντα κάνουμε,δεν έχουμε κάτι να χωρίσουμε,

εκτός από κάποιες απόψεις,που μερικοί τις βλέπουμε λίγο διαφορετικά :speak_cool:

Θωμά όπως και να το κάνεις-ο γραπτός λόγος δεν είναι το ίδιο με τον προφορικό και ευκολα γίνονται παρεξηγήσεις αυτό πιστευω οτι έχει συμβεί.

Anyway, όλοι το ίδιο μεράκι έχουμε... :thumbsup:

Και μάλλον θα υπάρχουν διαφορές όπως σωστά αναφέρει ο acen για να αποκλείνουν τόσο πολύ τα νούμερα..

Posted (edited)

άσε που παίρνετε σαν δεδομένο ότι τα δυναμόμετρα δείχνουν σωστές ιπποδυνάμεις (που ούτε κι αυτό παίζει)..

Μιχάλης

Οπως τα λεει και ο Μιχαλης ;)

Edited by acen3g
Posted

ναι αλλα στην περιπτωση μας αυτό το ενδεχόμενο το εχουμε αποκλείσει γιατί είδαμε τα αμαξια πως πανε και στο δρομο

Posted

Να βαλω και εγω στην κουβεντα την δικη μου εμπειρια......

Φοραω ΜΟΝΟ προγραμμα της Giac και ο Αρης εισαγωγη, εξατμιση ΚΑΙ προγραμμα της Giac!!!

Ο προγραμματισμος που εγινε στο αυτοκινητο μου ειναι ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ πιεση με του Αρη που φοραει και τα περιφερειακα!

Σε ερωτηση μου πως γινεται αυτο, η απαντηση που πηρα απο τους ανθρωπους της Giac ειναι οτι υπαρχουν διαφορες στο μοτερ!!!

Η πραγματικη διαφορα θα φανει οταν βαλω και εγω εισαγωγη και εξατμιση!

Posted (edited)

Παρα πολυ καλο αποτελεσμα φιλε μου ! Μπραβο !

Να ρωτησω κατι . 0.7bar βλεπεις πανω στον κοφτη (7000σαλ) ή περιπου στις 6300 -6500? Εισαι με ΟΕΜ wastegate ?

Πραγματικα αυτα τα μοτερ μπορουν να ανεβουν κι¨αλλο,εχουν τετοιο περιθωριο.στις 7000 σαλ βλεπω 0.7.ναι εμαι οεμ wastegate.Αλλωστε το ειπα κ στην αρχη οτι το αμαξι ηταν 252 και 41 κιλα ροπη.

Edited by dimitris A4TFSIQ
ορθογραφία
Posted

Μπαρβο και καλοταξιδο.Με ποια ταχυτητα εγινε η δυναμομετρηση,γιατι σαν να βλεπω 159km/h?.smokeing.gif

Με τεταρτη ταχυτητα εγινε και το νουμερο ειναι 167 km και 184 ps στο τροχο.Και με πεμπτες που καναμε δυναμομετρησεις τα ιδια αλογα εβγαζε απλα οι καμπυλες δεν ηταν τοσο αποτομες.

Posted

Μπράβο Λευτέρη και πάλι Μπράβο :thumbsup:

Τούμπανο το AUDAKI!!!! :new_thumright:

Posted

κριτωνα εχεις δουλεψει εσυ πανω σε φεισλιφτ να μας πεις τί εχεις δει, αν οχι από φπε, τουλάχιστον από πρόγραμμα μόνο; ...και αν ναι, πώς στεκεται σε σχέση με το προ φέισ λίφτ; ...πάντα μιλώντας για το δικό σου πρόγραμμα αναμεσα στα δυο αμαξια

Posted

Μπάβο ρε Λευτέρη-Το πάλεψες και τα κατάφερες.Ελπίζω τώρα να ξεχάσεις τα περι μετατροπής σε S3 SETUP :unsure:

Οπως είδες δεν υπάρχει λόγος να μπείς σε περιπέτειες....!!!Ειναι ικανό αυτό το μοτέρ να δώσει παρα πολύ καλα νούμερα...

Το μόνο που έχω να παρατηρήσω είναι οτι το φάσμα των στροφών σου που βρίσκεσαι πανω απο 240 λογα ειναι λίγο μικρο...(5.500-6.000)σε αντίθεση με την δικιά μου δυναμομέτρηση που το φάσμα αυτών των στροφών ειναι 5.500-με 7.000 που αρχίζει και πέφτει....

Εγκυκλοπαιδικά και μόνο θα σου πώ οτι και τα 250+ άλογα μπορεί να φτάσει και το μόνο πρόβλημα που θα έχεις είναι μια τουρμπίνα που θα σου χαλάσει λίγο νωρίτερα...

Μπράβο και πάλι!!!!!!!!!!!!!

Και εγώ πιστευω οτι υπάρχουν αλλαγές-θα κρατήσω όμως μια επιφύλαξη σχετικά με το πρόγραμμα-αν είναι καλό δηλαδή-Αυτό το λέω διότι ακόμη και αυτή την στιγμή η GIAC για παράδειγμα-το maximum που μπορεί να δώσει σε 1.8tfsi με Φ.Π.Ε. είναι τα 234(δοκιμασμένο πριν λίγες μέρες σε φίλο με LEON 1.8...)

Αρα μήπως μπορεί και ο παλιός 1.8 να δώσει παραπάνω με ένα καλό πρόγραμμα....????

Εχεις δικιο σ'αυτο γιαννη, μετα τις 6000 σαλ εχει μια μικρη πτωση.βεβαια οταν εχεις τεταρτη κ πανω το καταλαβαινεις.παντως αυτο γινεται να το δωσουμε δυναμη μεχρι τις 7000 σαλ αλλα πραγματικα δουλευει πιο καλα και απο μανισιο.γραμμικοτατο και χωρις κανενα κοψιμο.θα το αφησω οπως ειναι.ΤΕΛΟΣ.Α.. μονο ενα i/c θελει γιατι ανεβαζει αρκετα θερμοκρασια.
Posted (edited)

Πραγματικα αυτα τα μοτερ μπορουν να ανεβουν κι¨αλλο,εχουν τετοιο περιθωρειο.στις 7000 σαλ βλεπω 0.7.ναι εμαι οεμ wastegate.Αλλωστε το ειπα κ στην αρχη οτι το αμαξι ηταν 252 και 41 κιλα ροπη.

Αυτό το επιβεβαιώνω και εγώ-Δοκιμασμένο σε LEOT 1.8-Eιδαμε 254 άλογα με Φ.Π.Ε και το μόνο που έγινε ήτανε η 1,5 στροφή της westgate!!!

Και φυσικά το αμάξι δεν ήτανε πιεσμένο....

Edited by zansant13
Posted

Αυτό το επιβεβαιώνω και εγώ-Δοκιμασμένο σε LEOT 1.8-Eιδαμε 254 άλογα με Φ.Π.Ε και το μόνο που έγινε ήτανε να 1,5 στροφή της westgate!!!

Και φυσικά το αμάξι δεν ήτανε πιεσμένο....

Θεσσαλνικη υπαρχουν λεον 1.8 tfsi με Φ.Π.Ε. και i/c 260 ps και 42 nm.τρελλα νουμερα.το ξερω γιατι τα εχει φτιαξει το παιδι που μου εβαλε το προγραμμα και τα εχω δει σε δυναμομετρησεις.

Posted

Κοίταζα τις δύο δυναμομετρήσεις ... τη δικιά σου και του zansant.

Παρεμφερή νούμερα ... διαφορετικές καμπύλες.

Γιατί η δικιά σου δυναμομέτρηση σταματάει στις 6200rpm ???

?

Posted

Θεσσαλνικη υπαρχουν λεον 1.8 tfsi με Φ.Π.Ε. και i/c 260 ps και 42 nm.τρελλα νουμερα.το ξερω γιατι τα εχει φτιαξει το παιδι που μου εβαλε το προγραμμα και τα εχω δει σε δυναμομετρησεις.

42 ? Σαν πολλά δεν είναι?

Δημήτρης

Posted

42 ? Σαν πολλά δεν είναι?

Δημήτρης

Α δεν ειναι 42 ηταν 41,5.Απλα το θεωρω πολυ γι'αυτο και το κατεβασα στα 38nm εγω. :speak_cool: