Jump to content

Recommended Posts

Posted

ο καλυτερος τροπος να συγκρινεις τί πηρε το αμαξι μετά απο κάποια αλλαγη είναι να το συγκρινεις πως παει με κάποιο αμαξι που ξερεις! Ειναι ο ΜΟΝΟΣ αξιοπιστος τροπος.

Απο δυναμομέτρηση σε δυναμομέτρηση πάντα υπάρχουν διαφορές ειδικά αμα έχεις διαφορετικές θερμοκρασίες κ υγρασία οπως βλεπω στις εικονες.

Δοκίμασε ολοκληρωμένη εισαγωγή να δεις πραγματική διαφορά οπως και ολοκληρη εξατμιση. μονο με downpipe αλλα και αλλο καταλύτη θα σου κόβει πολυ αφου εχει αρκετά μικρη διαμετρο η μαμα εξατμιση

• Replies 248
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ο καλυτερος τροπος να συγκρινεις τί πηρε το αμαξι μετά απο κάποια αλλαγη είναι να το συγκρινεις πως παει με κάποιο αμαξι που ξερεις! Ειναι ο ΜΟΝΟΣ αξιοπιστος τροπος.

Απο δυναμομέτρηση σε δυναμομέτρηση πάντα υπάρχουν διαφορές ειδικά αμα έχεις διαφορετικές θερμοκρασίες κ υγρασία οπως βλεπω στις εικονες.

Δοκίμασε ολοκληρωμένη εισαγωγή να δεις πραγματική διαφορά οπως και ολοκληρη εξατμιση. μονο με downpipe αλλα και αλλο καταλύτη θα σου κόβει πολυ αφου εχει αρκετά μικρη διαμετρο η μαμα εξατμιση

Stsage 6

Eχω την ευκαιρία να έχω ένα φίλο ο οποίος εχει το SCIROCCO το 1.4tsi,με ακριβώς το ίδιο πρόγραμμα με εμένα και εισαγωγή ακριβώς την ίδια αφου τις βάλαμε μαζί.

Πραγματικά το μόνο πραγματικό test που μπορείς να κάνεις,εαν εχεις την δυνατότητα είναι να το συγκρίνεις με κάποιο αμάξι που ξέρεις!!!!

Εμείς πάμε μία πρώτα στο δυναμόμετρο(MAHA και οι δύο...) κ επαληθεύουμε μεταξυ μας...Οτι Καλύτερο!!!

Σχετικά με την εξάτμιση αφού δεν μπορείς να αλλάξεις μόνο το DOWNPIPE,η επόμενη κίνηση είναι μόνο ολόκληρη εξάτμιση..όντως!

Για την εισαγωγή,δεν θέλω να κάνω προεκτάσεις του μετρητή αέρα,διότι αποτι ξέρω αυτο έχει σαν αποτέλεσμα να "παίζει" το ρελαντι(το είδα κ ο ίδιος σε ενός φίλου με LEON 1.8TSI) κ δέν θέλω να βγάλω το καπάκι της μηχανης(το πλαστικό...κόλυμα...)

Posted

Και με ωραιο ηχο σαν σκαστρα.αντε και με μια εξατμιση και θασαι κομπλε :speak_cool:

ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ ΘΟΡΥΒΟΣ,αφου ψάχνω στενά δρομάκια για να το ακούω περισσότερο... :thumbsup: :thumbsup:

Posted

Stsage 6

Eχω την ευκαιρία να έχω ένα φίλο ο οποίος εχει το SCIROCCO το 1.4tsi

Με ακριβως το ιδιο αυτοκινητο κανει δοκιμες ο Αρης(Stage6) :biggrinthumb:

Posted

το άσχετο κομμάτι της συζήτησης μεταφέρθηκε στα off topic :offtopic:

Posted

Kαι για να συνεχίσουμε ότι είχαμε ξεκινήσει...

Μετά από ανεπιτυχής εγκατάσταση εισαγωγή αέρα injen, λόγο του ότι άναψε το check engine και στο tester έβγαλε "FLOW METER FAILURE", αντικατέστησα την εισαγωγή αέρα τουρμπίνας με την πρώτη λύση, δηλαδή κολάρο μετά το MAF και αυτή τη φορά αντί για σφουγγαρένια PIPERCROSS τοποθέτησα βαρελάκι της PIPERCROSSS...(see attached photo..)

Συμπέρασμα,injen εισαγωγή για 1.8tfsi2009 facelift- δεν έχει βγει ακόμα για εμάς(βάζουμε από δίλιτρα GOLF αλλά αυτά φοράνε 80αρα σωλήνα εισαγωγής ενώ εμείς 70αρα….)

και από 218 hp στα 234hp και ροπή από 332,2NM στα 358,7NM.

Μετά απο δυναμομέτρηση στο ίδιο δυναμόμετρο(ΜΑΗΑ),σας παραθέτω την δυναμομέτρηση μπου..!!

Και για να μην ψάχνεστε επαναλαμβάνω αμάξι φοράει πρόγραμμα και αυτή την εισαγωγή.

Πολύ καλά νούμερα πιστεύω…περιμένω απόψεις

Γιάννης...

post-9839-12575999296316_thumb.jpg

post-9839-12575999794359_thumb.jpg

Posted

εχει μεγάλη απόκλιση η ισχύς κινητήρα από την διορθωμένη...πολύ γεναιόδωρη δυναμομέτρηση...οπως και να εχει, από 218 (τόσο νομίζω είχες από το πρόγραμμα ) να φτάσεις τα 234 αλογα, δηλαδή 16 άλογα από εισαγωγή είναι πολλά.

Posted

εχει μεγάλη απόκλιση η ισχύς κινητήρα από την διορθωμένη...πολύ γεναιόδωρη δυναμομέτρηση...οπως και να εχει, από 218 (τόσο νομίζω είχες από το πρόγραμμα ) να φτάσεις τα 234 αλογα, δηλαδή 16 άλογα από εισαγωγή είναι πολλά.

Γνώμη μου : πάρα πολλά..

Δημήτρης

Posted

Υπονοείται κάτι...Ποιο είναι το κακό... :unsure:

Τα παράπονα σας στην PIPERCROSS...!!! :bravo:

Posted

Παρατηρώντας τις παλαιότερες δυναμομετρήσεις μου παρατηρώ 10 αλογα διαφορά μόνο με πρόγραμμα,

12 αλογα διαφορά με σφουγγάρι PIPERCROSS

και 14 με Βαρελάκι.

Δεν ξέρω αν λέει κάτι αυτό... :huh:

Το πρωι που βρεθηκα στο MAHA, ετυχε να είναι εκεί κάποιοι απο την OVERLOAD,μου είπανε οτι τόσα άλογα δεν έχουνε ξαναδεί κ πήραν στοπ τηλέγωνο τον προγραμματιστή μου,που τον γνωρίζουν να του δώσουν συνγχαρητήρια...!!! :bravo:

Posted

Υπονοείται κάτι...Ποιο είναι το κακό... :unsure:

Τα παράπονα σας στην PIPERCROSS...!!! :bravo:

Δεν υποννοεί κανείς τίποτα, όπως βλέπεις όλοι μιλάμε ανοικτά. Απλά, το πιθανότερο το μοτέρ σου να είναι ένα από αυτά που βγαίνουν κάπως ισχυρότερα από το εργοστάσιο, όπως π.χ. κάποια golf gti και Α3 2.0tfsi έβγαλαν 213 - 215 στο δυναμόμετρο, από το εργοστάσιο. Η εισαγωγή (όχι το φίλτρο) από μόνη της να δώσει 16 άλογα είναι πολλά σε κάθε περίπτωση.

Δημήτρης

Posted

Oχι Δημήτρη δεν υποννοω τίποτα,αλίμονο... :lol:

Εννοώ εάν βλέπετε κάτι το παράλογω προς συζήτηση...

Αυτό που εγώ συμπεράνω και εγώ είναι οτι μάλλον τα 1,8αρια facelift εχουν κάποιες διαφορές,πέρα απο τις εξωτερικές,και στο μοτέρ,απόδειξη οτι εχω έαν φίλο με LEON 1.8TFSI μοντέλο του 2008 και το flow meter του ταιριάζει κούτα στο injen,σε αντίθεση με εμένα που χρειάζεται να το γυρίσω ανάποδα και να κάνω τρύπες σε τορναδόρο για να την κουμπόσω...

Και όπως έχω πει κ σε προηγούμενο post,το μεγαλύτερο δικαστήριο είναι στο δρομό.. :g:

Ηδη ψάχνω το φιλο μου με το scirocco :rocket:

Eυχαριστώ πολύ για της απαντήσεις σας...

Γιάννης..

Posted

Κατά την γνώμη μου αυτή η δυναμομέτρηση δεν είναι αντικειμενική. Οσο καλή και να είναι η εισαγωγή, 16 άλογα δεν παίρνεις με τίποτα και χωρίς αλλαγή στο πρόγραμμα. Βασικά έχω καταλήξει τελευταία ότι τα δυναμόμετρα δείχνουν ότι θέλουν και δεν μπορείς να τα εμπιστευτείς. Αν έχεις vag-com ή κάποιο vbox κάνεις μία μέτρηση και βλέπεις τις διαφορές εκεί που μετράει..

Μιχάλης

Posted

Αποτελέσματα δυναμομέτρησης ROUND III... :boxing:

Μετά απο κόντρα με το φίλο μου με το SCIROCCO, ήμουνα σχεδόν 2 αμαξια μπροστά...!!

Το SCIROCCO δυναμομετρημένο είναι 220...!!

VERY HAPPY... :D

Posted

Αφου κερδισα την δίκη....

Εννοείται!!!! :thumbsup:

• 2 months later...
Posted (edited)

Και αφού δεν κρατήθηκα για πολύ,έβαλα και εξάτμιση MILLTEK και έκανα νέα δυναμομέτρηση..

246 Αλογα!!! :whoohoo:

Και για να μήν γυρνάμε πίσω το αμάξι έχει:

-Πρόγραμμα PAZAROPOULOS

-Eiσαγωγή αέρα-Βαρελάκι Pipercross

-Εξάτμιση MILLTEK.

Τι να πώ..ποιος θα το περίμενε ο 1.8αρης να είναι τόσο καλό μοτέρ. :thumbsup:

Ολα βάλανε το χεράκι τους για αυτά τα άλογα,αλλά πιστέυω οτι όλα είναι θέμα προγράμματος.

Τα άλογα υπάρχουν,απλά "εμφανίζονται¨όταν βάζεις φίλτρο-εξάτμιση,δεν παίρνεις δηλαδή...

Τέλος και με το tuning του αυτοκινήτου..μετά πάς σε άλλα κόλπα τα οποια δεν θα δοκιμάσω ποτέ,άλλωστε τότε θα έπρεπε να πάρω ΑΛΛΟ αμάξι...

Πολύ ευχαριστημένος!!!!!!!!!!!!!

-See attached photo

-Exω και linkμε το βιντεάκη που τράβηξα στο YOU TUBE

post-9839-12632097096839_thumb.jpg

Edited by zansant13
Posted

Δηλαδη πηρες νομιζω καμια 10 αλογα???Το προγραμμα το αφησες οπως ειναι νομιζω!

Posted

Τέλος και με το tuning του αυτοκινήτου..μετά πάς σε άλλα κόλπα τα οποια δεν θα δοκιμάσω ποτέ

καλά μην ορκίζεσαι κιόλας....θα στο ανεβάσω αυτό το ποστ σαν απάντηση σε όποιο βήμα κάνεις με το καλό στο μέλλον. :new_lol:

μπράβο για το αμάξι :thumbsup: ...να το δούμε και από κοντά (ελπίζω να είναι σχετικά κοντά δηλαδή και να μην είναι 5 κολώνες :new_lol:)

Posted

Για να είμαστε ακριβής,πήρα 12,ήτανε 234 και είναι 246(245,8..και υπέρ μισό για τον μαθητή...) blush.gif

Posted

Οντως τα πανε και αλλοι αυτα (οπως και εγω αλλωστε)αλλα στην πορεια... :rocket: Γι αυτο οπως λεει και ο σοφος λαος μας μεγαλη βουκια φαε μεγαλο λογο μην λες :new_thumright:

Posted

καλά μην ορκίζεσαι κιόλας....θα στο ανεβάσω αυτό το ποστ σαν απάντηση σε όποιο βήμα κάνεις με το καλό στο μέλλον. :new_lol:

μπράβο για το αμάξι :thumbsup: ...να το δούμε και από κοντά (ελπίζω να είναι σχετικά κοντά δηλαδή και να μην είναι 5 κολώνες :new_lol:)

Καλά ναι,δίκιο έχεις,το ίδιο ελπίζω και εγώ,απλά ο μεγάλος μου πόθος ήτανε πάντα ενα S3,απλά το ήθελα καινούργιο,no money no funny και πήρα το 1.8...

Ναι να τα δούμε,γιατί απο νούμερα άλλο τίποτα..

Posted

Μπράβο, το αποτέλεσμα είναι πολύ καλό έως άριστο και φαίνεται ότι το πρόγραμμα κάνει πολύ καλή δουλειά και έγινε adaptation μια χαρά!

Δημήτρης

Posted

Δηλαδη πηρες νομιζω καμια 10 αλογα???Το προγραμμα το αφησες οπως ειναι νομιζω!

Ναι,δεν πειράχθηκε καθόλου!!

Posted

Ναι,δεν πειράχθηκε καθόλου!!

εχει περιθωριο να του δωσει ακομα?Η εδω τελειωνει το εργο?