A80Avant Posted October 15, 2010 Posted October 15, 2010 οταν λες ξεκιναει απο τις 2500, τι ενοοεις? πχ ποσο πιεση εχεις στις 2500? γιατι και μενα εχει 0.3-0.4bar απο τις 2000στρ αλλα δεν καταλαβαινεις καμια τραγικη ροπη αν δεν παει απο 0.5 και πανω
mariosA4 Posted October 15, 2010 Author Posted October 15, 2010 0,3 bar είδα σις 2500 με 6η βασίλη στην οθόνη του greddy bc που όταν αφήσεις γκάζι σου δείχνει τοπ πίεσης σωστό αυτό που λές αν κι'εγώ ούτε με 0,6 bar poυ είδα στιγμιαία δεν ένιωσα καμία τεράστια ώθηση,ίσως και γιατί απλά πιέζω το γκάζι λόγω στρωσίματος. όπως και νάχει πάντως για στόκ 1,8 λίτρα και 82άρι μαντέμι αυτές οι τιμές είναι μια χαρά ,ειδικά σε σχέση με αλλες που βλέπω κατά καιρούς σε περιοδικά και στο audizine
Dimitris_Kon Posted October 15, 2010 Posted October 15, 2010 0,3 bar είδα σις 2500 με 6η βασίλη στην οθόνη του greddy bc που όταν αφήσεις γκάζι σου δείχνει τοπ πίεσης σωστό αυτό που λές αν κι'εγώ ούτε με 0,6 bar poυ είδα στιγμιαία δεν ένιωσα καμία τεράστια ώθηση,ίσως και γιατί απλά πιέζω το γκάζι λόγω στρωσίματος. όπως και νάχει πάντως για στόκ 1,8 λίτρα και 82άρι μαντέμι αυτές οι τιμές είναι μια χαρά ,ειδικά σε σχέση με αλλες που βλέπω κατά καιρούς σε περιοδικά και στο audizine Υπομονή Μαρίνο! Σε μερικές μέρες θα αναστενάξεις Δημήτρης
A80Avant Posted October 16, 2010 Posted October 16, 2010 εμενα αν θυμαμαι καλα, στην 6η μεχρι πριν τις 3000στρ. ανα πασα στιγμη με γκαζι θα δωσει 0.3 με 0.4, αλλα δεν αρκει για μια γρηγορη προσπεραση. Σε ενα Log που κοιταω τωρα, καπου στις 3500 που παταω τερμα γκαζι ανεβαζει 0.4,στις 3600 0.8 στις 3700 1bar και 3900 1.9. Απλα υποδυκνυει πως το 0.82ar απο τις 3500 μεχρι τις 3900 δεν μπορει να ανεβασει αμεσα το 1.9, πραγμα που στην πραξη φαινεται περισσοτερο στις μικροτερες ταχυτητες. Δεν κανει καθολου surge αλλα προσωπικα θα μου αρεσε να ηταν λιγο νωριτερα. Για τα δικα μου δεδομενα, μονο ενα 0.62 τροχισμενο ωστε να ειναι γυρω στο 0.70 περιπου θα ηταν ιδανικο, μαζι με μια ροικη. Εχουμε χρονο ομως! αντε καλα στρωσιματα λεμεεεε τον νοεμβριο, αν θελεις θα τηλ. να κανονισουμε να στο μετρησω με το perfomance box. Το ιδιο ισχυει και για σενα Δημητρη. Αμα δεν το εχεις λυσει για τη γαιδουρα που πας να βαλεις!
mariosA4 Posted October 16, 2010 Author Posted October 16, 2010 (edited) Υπομονή Μαρίνο! Σε μερικές μέρες θα αναστενάξεις Δημήτρης αμήν και πότε εσύ δημήτρη τι spool έχεις με την 3076? δεν γνωρίζω αν δείχνει πραγματικές τιμές το greddy πάντως είχε πιάσει τοπ πίεση σε μνήμη 1 bar στην 6η μεχρι τις 4000 σαλ Βασίλη. Πάντως έχεις δίκιο η 6 η είναι υπερβολικά μακριά για μεγαλα τουρμπο ,ταιριάζει ουσιαστικά μόνο με τα χαρακτηριστικά των κ03-4 δεν νομίζω δηλ ότι ένδείκνειτε για προσπεράσματα σε εθνική ,όπως τουλάχιστον είχα συνηθίσει μες την κ04. Βέβαια και μ'αυτή αν ήθελες ένα πραγματικά γρηγορο προσπέρασμα έπρεπε να κατεβάσεις μία ή δύο ταχύτητες αναλογα με τις στροφές λόγω έλειψης δυναμης ψηλά... όσον αφορά τις μετρήσεις εννοείται μετά το στρώσιμο να δούμε τι πιάνουμε Edited October 16, 2010 by mariosA4
Aristos Posted October 16, 2010 Posted October 16, 2010 αμήν και πότε εσύ δημήτρη τι spool έχεις με την 3076? δεν γνωρίζω αν δείχνει πραγματικές τιμές το greddy πάντως είχε πιάσει τοπ πίεση σε μνήμη 1 bar στην 6η μεχρι τις 4000 σαλ Βασίλη. Πάντως έχεις δίκιο η 6 η είναι υπερβολικά μακριά για μεγαλα τουρμπο ,ταιριάζει ουσιαστικά μόνο με τα χαρακτηριστικά των κ03-4 δεν νομίζω δηλ ότι ένδείκνειτε για προσπεράσματα σε εθνική ,όπως τουλάχιστον είχα συνηθίσει μες την κ04. Βέβαια και μ'αυτή αν ήθελες ένα πραγματικά γρηγορο προσπέρασμα έπρεπε να κατεβάσεις μία ή δύο ταχύτητες αναλογα με τις στροφές λόγω έλειψης δυναμης ψηλά... όσον αφορά τις μετρήσεις εννοείται μετά το στρώσιμο να δούμε τι πιάνουμε Ολο μπλα μπλά και δεν βλέπω να κάνεις χλμ για στρώσιμο μεγάλε...κανε τα χλμ και μετά θα σου λυθούν όλες οι απορίες...
mariosA4 Posted October 16, 2010 Author Posted October 16, 2010 Ολο μπλα μπλά και δεν βλέπω να κάνεις χλμ για στρώσιμο μεγάλε...κανε τα χλμ και μετά θα σου λυθούν όλες οι απορίες... κάνω ρε πως δε κάνω, πόσα είπαμε 1500??
A80Avant Posted October 16, 2010 Posted October 16, 2010 κανονισε να τα κανεις μεχρι τελη νοεμβρη που κατεβαινω. Προτεινω ενα ΣΚ για ενα προγραμμα που εχω να βαλω και μερικες μετρησεις (ανεπισημες!) Δημητρη ακους?
Dimitris_Kon Posted October 16, 2010 Posted October 16, 2010 κανονισε να τα κανεις μεχρι τελη νοεμβρη που κατεβαινω. Προτεινω ενα ΣΚ για ενα προγραμμα που εχω να βαλω και μερικες μετρησεις (ανεπισημες!) Δημητρη ακους? Ακούω, πιστεύω μέχρι τέλη Νοέμβρη θα είμαι έτοιμος. Μοτέρ έχει λυθεί στα εξ ων συνετέθει.. Μαρίνο στροφάρισμα στις 4.000 σαλ. Δημήτρης
mariosA4 Posted October 16, 2010 Author Posted October 16, 2010 Ακούω, πιστεύω μέχρι τέλη Νοέμβρη θα είμαι έτοιμος. Μοτέρ έχει λυθεί στα εξ ων συνετέθει.. Μαρίνο στροφάρισμα στις 4.000 σαλ. Δημήτρης κι εγώ πιστευω τέλη νοέμβρη θα είμαι οκ από χλμ. Δημήτρη τόλυσες όλο ρε θηρίο? Εγώ νόμιζα ότι θα βάλεις μόνο την comp. Δηλ μέχρι να το φτιάξεις θα έχω το γρηγορότερο Α4 στην πιάτσα? Οταν λές στροφάρισμα στις 4000 εννοείς full boost και με τι ταχύτητα στο σασμάν?
mariosA4 Posted October 16, 2010 Author Posted October 16, 2010 είχα αυτά τα faultsεδώ και καιρό τα έσβησα σήμερα με το vagcom (καινούργιος και σ'αυτό με τη βοήθεια του φίλου γιάννη απο θεσ/νικη) και μου ξαναμπήκε με κρύα εκκίνηση. πρέπει να κοιτάξω πάλι το πρόγραμμα μην κάνω καμιά ζημια Saturday,16,October,2010,11:32:57:26365 VCDS Version: Release 805.4 Address 01: Engine Control Module Part Number: 8E0 909 518 AL Component and/or Version: 1.8L R4/5VT G 0003 Software Coding: 0011704 Work Shop Code: WSC 77872 2 Faults Found 17535 - Fuel Trim; Bank 1 (Mult): System too Rich P1127 - 002 - Lower Limit Exceeded - MIL ON 17544 - Fuel Trim: Bank 1 (Add): System too Lean P1136 - 001 - Upper Limit Exceeded - Intermittent Readiness: 0000 1101
michpan Posted October 17, 2010 Posted October 17, 2010 Πολύ φτωχό σε idle και πολύ πλούσιο σε ψηλότερες στροφές Μαρίνο.. μάλλον θέμα προγράμματος είναι αυτό. Μιχάλης
The Dog Posted October 17, 2010 Posted October 17, 2010 Θα στρώση και άλλο το spool. Προφανώς είναι παντού πλούσιο...
mariosA4 Posted October 17, 2010 Author Posted October 17, 2010 Πολύ φτωχό σε idle και πολύ πλούσιο σε ψηλότερες στροφές Μαρίνο.. μάλλον θέμα προγράμματος είναι αυτό. Μιχάλης μιχάλη είσαι σίγουρος,μήπως τα λές ανάποδα? γιατί το πλούσιος μου το βγάζει στην κρύα εκκίνηση, εμένα το φτωχός με ανησυχεί ,φοβάμαι ότι το βγάζει μόλις τουρμπίζει... έχω παραγγείλει άλλη μπεκιέρα και ρυθμιστή πίεσης γιατί εκεί εντοπίζεται το πρόβλημα ειδικά ,με την μεγάλη αντλία ,δεν προλαβαίνουν να γυρίσουν τα καυσιμα πίσβ στο ρεζερβουάρ και ανεβαίνει προφανώς η πίεση στα μπέκ με αποτέλεσμα να είμαι πλούσιος στο ρελαντί. το κόψιμο στα μπέκ όμως μάλλον το έκανε φτωχό ψηλά και φοβάμαι μη λιώσω κανα πιστόνι.. από σήμερα και μέρι να'ρθει η μπεκιέρα θα πηγαίνω τελείως κότα ...
mariosA4 Posted October 17, 2010 Author Posted October 17, 2010 Θα στρώση και άλλο το spool. Προφανώς είναι παντού πλούσιο... μακάρι να είναι παντου πλούσιο , το αντιθετο φοβάμαι. άμα έχεις κανα πυρόμετρο στείλτο
Agelosa4 Posted October 17, 2010 Posted October 17, 2010 (edited) μακάρι να είναι παντου πλούσιο , το αντιθετο φοβάμαι. άμα έχεις κανα πυρόμετρο στείλτο μαριε οσο εισαι με χαμηλες πιεσεις 0,2 -0,3 μην αγχωνεσαι. και εγω στο στρωσιμο ειμαι.. Edited October 17, 2010 by agelosa4
michpan Posted October 17, 2010 Posted October 17, 2010 μιχάλη είσαι σίγουρος,μήπως τα λές ανάποδα? γιατί το πλούσιος μου το βγάζει στην κρύα εκκίνηση, εμένα το φτωχός με ανησυχεί ,φοβάμαι ότι το βγάζει μόλις τουρμπίζει... Οχι Μαρίνο όπως στα λέω είναι. Add σημαίνει additive trim, που είναι η λειτουργία της διόρθωσης της ECU στο idle. Μιχάλης
mariosA4 Posted October 18, 2010 Author Posted October 18, 2010 Οχι Μαρίνο όπως στα λέω είναι. Add σημαίνει additive trim, που είναι η λειτουργία της διόρθωσης της ECU στο idle. Μιχάλης ευχαριστώ Μιχάλη, μακάρι νάναι όπως τα λές . χθές που ρώτησα έξω για τα faults μου είπαν ότι συνήθως βγαίνουν από vaccum leak, λέτε να έχω κανα σωληνάκι κομμένο?με τόσα πράγματα που έχουν καταργηθεί αντέ βρες άκρη
michpan Posted October 18, 2010 Posted October 18, 2010 Αν έχεις σταθερό ρελαντί όταν είναι ζεστό, θα έλεγα όχι.. Μιχάλης
mariosA4 Posted October 24, 2010 Author Posted October 24, 2010 Αισίως έφτασα πλέον 1500κμ και έκανα μία ακόμα αλλαγή λαδιών Από έλεγχο που έκανα μέσω vagcom έχω αρκετά misfires στο ρελαντί ειδικά στον κυλινδρο 3 ,δεν ξέρω αν φταίει το overlap των εκκεντροφόρων ή το γεγονός ότι είμαι αρκετά πλούσιος σε όλο το φάσμα Χθές αναγκάστηκα να λέισω την wastegate γιατί ενώ έπιασα 1 bar αυτή δεν άνοιξε και με έβαλε σε υποψίες. Τελικά έχει μέσα 2 ελατήρια , ένα μεγάλο ασημένιο και ένα μικρό που δεν θυμάμαι χρώμα αλλα μάλλον μπλέ. Απότι είδα στο site της tial δεν έχει σετ με ασημί και μάλλον είναι επιλογή σκληρότερου για πιέσεις άνω των 2 μπαρ ( οι ειδικοί ασ αποφανθούν....) τελικά άφησα μέσα μόνο το μικρό και τώρα το δουλεύω 0,4 σταθερή παντού μεσω του greddy bc για να έχω το κεφάλι μου ύσηχο (γιατί ως γνωστόν το ποδάρι είναι ανήσυχο...) στο 1 bar πάντως έγινε... και με 0,4 bar πάντως τραβάει πολύ καλά από τις 4000 σαλ και πάνω και κάνω και ...οικονομία στην 100άρα
Agelosa4 Posted October 24, 2010 Posted October 24, 2010 Αισίως έφτασα πλέον 1500κμ και έκανα μία ακόμα αλλαγή λαδιών Από έλεγχο που έκανα μέσω vagcom έχω αρκετά misfires στο ρελαντί ειδικά στον κυλινδρο 3 ,δεν ξέρω αν φταίει το overlap των εκκεντροφόρων ή το γεγονός ότι είμαι αρκετά πλούσιος σε όλο το φάσμα Χθές αναγκάστηκα να λέισω την wastegate γιατί ενώ έπιασα 1 bar αυτή δεν άνοιξε και με έβαλε σε υποψίες. Τελικά έχει μέσα 2 ελατήρια , ένα μεγάλο ασημένιο και ένα μικρό που δεν θυμάμαι χρώμα αλλα μάλλον μπλέ. Απότι είδα στο site της tial δεν έχει σετ με ασημί και μάλλον είναι επιλογή σκληρότερου για πιέσεις άνω των 2 μπαρ ( οι ειδικοί ασ αποφανθούν....) τελικά άφησα μέσα μόνο το μικρό και τώρα το δουλεύω 0,4 σταθερή παντού μεσω του greddy bc για να έχω το κεφάλι μου ύσηχο (γιατί ως γνωστόν το ποδάρι είναι ανήσυχο...) στο 1 bar πάντως έγινε... και με 0,4 bar πάντως τραβάει πολύ καλά από τις 4000 σαλ και πάνω και κάνω και ...οικονομία στην 100άρα και εμενα κανει κατι Missfires και κατι διορθωσεις cf 2-3 μοιρες και ας παω χαλαρα μεχρι 0,3 bar
andrewcyp Posted October 24, 2010 Posted October 24, 2010 δώσε βίντεο στο λαό ωρέ Μάριε να δούμε!!!! καλορίζικο καλά τουρμπίσματα να το χαίρεσαι το τερατάκι! φίλε οι στενές σχέσεις με την βενζίνη να σου γίνουν συνήθειο.... και γω στον λίγο καιρό που το είχα την έπινε το άτιμο...
mariosA4 Posted October 25, 2010 Author Posted October 25, 2010 δώσε βίντεο στο λαό ωρέ Μάριε να δούμε!!!! καλορίζικο καλά τουρμπίσματα να το χαίρεσαι το τερατάκι! φίλε οι στενές σχέσεις με την βενζίνη να σου γίνουν συνήθειο.... και γω στον λίγο καιρό που το είχα την έπινε το άτιμο... θα γίνει κι'αυτό συντομα ,αφού στρώσω και αλλάξω μπεκιέρα και ρυθμιστή πίεσης βενζίνης.Εχω ν'αλλάξω ακόμα μερικά πραγματάκια και μάλλον θα γυρίσω σε maf για να δουλεύει καλύτερα χαμηλά
mariosA4 Posted October 25, 2010 Author Posted October 25, 2010 και εμενα κανει κατι Missfires και κατι διορθωσεις cf 2-3 μοιρες και ας παω χαλαρα μεχρι 0,3 bar εμένα πάντως αυτό με ανησυχεί γιατί τα misfires σπάζουν πιστόνια... παραγγειλα και το fluidampr που μπαίνει στο στρόφαλο και μετριάζει τις αρμονικές ταλαντώσεις. Λένε ότι κάνει πολύ δουλειά ειδικά σε μη ζυγισμένο μοτέρ σε ολόκληρο το φάσμα στροφών και σε μεγαλύτερο φάσμα συχνοτήτων από το μαμά http://www.fluidampr.com/VOLKSWAGEN.html
Dimitris_Kon Posted October 25, 2010 Posted October 25, 2010 Μαρίνο, χωρίς να είμαι μηχανικός και χωρίς να κάνω τον ξερόλα, κοίταξέ το λίγο αυτό το θέμα των προαναφλέξεων. Είναι αρκετά σοβαρό και χρήζει επιθεώρησης κατά την ταπεινή μου άποψη. Μην το αφήνεις έτσι, με φοβίζει Δημήτρης
Recommended Posts