konstantinoS3 Posted January 29, 2011 Posted January 29, 2011 Η πίεση λαδιού στην κρύα εκκίνηση είναι στα 3-4bar...αρκετά καλή και μετά πέφτει στα 2bar ανάλογα με τις στροφές. Μηπως έχετε θέμα με την αντλία λαδιού? Αριστο εισαι σιγουρος οτι η πιεση λαδιου ειναι τοσο χαμηλα στα δικα μας μοτερ?Εχω την εντυπωση οτι παιζει αρκετα πιο ψηλα,ειδικα στην κρυα εκκινηση. Μαρινο,τωρα σε τι φαση εισαι ρε φιλε?Εχεις λυσει παλι μοτερ?
mariosA4 Posted January 30, 2011 Author Posted January 30, 2011 Αριστο εισαι σιγουρος οτι η πιεση λαδιου ειναι τοσο χαμηλα στα δικα μας μοτερ?Εχω την εντυπωση οτι παιζει αρκετα πιο ψηλα,ειδικα στην κρυα εκκινηση. Μαρινο,τωρα σε τι φαση εισαι ρε φιλε?Εχεις λυσει παλι μοτερ? εγώ ξέρω ότι παίζει πάνω από 4 μπάρ η πίεση λαδιού. Στην κρύα εκκίνηση όμως η πίεση είναι χαμηλή λόγω ιξώδους και έτσι γίνεται η ζημιά αν το πατήσεις σε όλα τα αμάξια ,πολύ περισσότερο στα τούρμπο. Εν ολίγοις θέλει καλό ζέσταμα... Πώς να ζεστάνεις όμως το δικό μου όταν στο ρελαντί τρεμόπαιζε απ'τα misfires λόγω προγράμματος? Ακόμα πάντως δεν έχει διορθωθεί η κρύα εκκίνηση και συνεχίζει να πνιγεται στο καύσιμο με αποτέλεσμα βραχυκυκλωμένα μπουζί και κατάμαυρο θάλαμο καύσης. Το μοτέρ λύνεται και πάμε ψάχνοντας για ζημιές εσωτερικά σε μέταλλα κλπ
mariosA4 Posted January 30, 2011 Author Posted January 30, 2011 μεταλλα εννοεις κατω αναμεσα μπιελα και στροφαλο? αυτα εβαλα παλι τα ιδια γιατι δεν ειχαν κατι. απλα αλλαξα τα μεταλλα που ειναι σαν δαχτυλιδια μεσα στην μπιελα που ενωνεται με το πιστονι. αυτα δεν ξερω αν τα πηρε απο τον ματτη ο ρεκτιφιες. εσυ τι βρηκες? αφού είχε φαγωθεί το μέταλλο (δαχτυλίδι) της μπιέλας δεν είχε φαγωθεί και ο πύρος Αγγελε? σου αλλάξανε τον πύρο των JE? Εμένα μου κάνει ένα μεταλλικό θόρυβο σαν χτυπάει η μπιέλα όπως το δικό σου. Από βδομάδα που θα το ανοίξω θα ξέρω ακριβώς
Toyo Posted January 30, 2011 Posted January 30, 2011 αφου εψαξα λιγο για το ερωτημα της πιεσης βρηκα αυτο...
Agelosa4 Posted January 30, 2011 Posted January 30, 2011 (edited) αφού είχε φαγωθεί το μέταλλο (δαχτυλίδι) της μπιέλας δεν είχε φαγωθεί και ο πύρος Αγγελε? σου αλλάξανε τον πύρο των JE? Εμένα μου κάνει ένα μεταλλικό θόρυβο σαν χτυπάει η μπιέλα όπως το δικό σου. Από βδομάδα που θα το ανοίξω θα ξέρω ακριβώς oχι πυρους τους ιδιους εβαλα παλι δεν ειχαν φαγωθει αλλα δεν ξερω ελλατωθηκε ο θορυβος οταν αλλαξα τα δαχτυλιδια και το παρατησα ετσι. και μενα σαν μπιελα ακουγοτανε αλλα δεν ειχε απολυτως τιποτα κανενα σημαδι και ο ρεκτιφιες που ηρθε και μετρησε στροφαλο και μεταλλα μου ειπε οτι ηταν σε τελεια κατασταση. εμενα το κανει με χαμηλο φορτιο μεσα στην πολη η οταν παω να ξεκινησω απο σταση και ζοριζεται αλλα δεν μπορω να κανω κατι αφου ο μαστορας και ο ρεκτιφιες δεν υπαρχει κανενα προβλημα! απο βδομαδα κατεβαζω σασμαν κοιταξω το βολαν και να αλλαξω ενα συχρονιζε γιατι ειναι κινεζικα.. Edited January 30, 2011 by agelosa4
mariosA4 Posted January 30, 2011 Author Posted January 30, 2011 όντως κι'εγώ το άκουγα ρελαντί και στις 1200, παραπάνω δεν γίνεται βέβαια γιατί ο ήχος γίνεται συνεχόμενος και σκεπάζεται από μοτέρ και εξάτμιση.. Τους πύρους μετρήσανε το πάχος τους αν είναι το μαμά? Μού φαίνεται λίγο περίεργο να τριβονται μαζί 2 υλικά και να χαλάει (μόνο) το ένα...Πάντως τριβή στο συγκεκριμένο σημείο σημαίνει κακή λίπανση αυτό είναι το μόνο σίγουρο φίλε... Κάνε μία μέτρηση knock στο block 27 να δείς αν έχει αλλάξει κάτι από τα παλιά που μου είχες πεί
mariosA4 Posted January 30, 2011 Author Posted January 30, 2011 (edited) αφου εψαξα λιγο για το ερωτημα της πιεσης βρηκα αυτο... καλα το θυμόμουνα για πάνω από 4 μπαρ. toyo τα logs: LOG--8-1-11-nock.xls LOG--8-1-11.xls LOG-03-8-1-11.xls LOG-03-8-1-11.xls LOG-02--30-12-2010.CSV Edited January 30, 2011 by mariosA4
Agelosa4 Posted January 30, 2011 Posted January 30, 2011 όντως κι'εγώ το άκουγα ρελαντί και στις 1200, παραπάνω δεν γίνεται βέβαια γιατί ο ήχος γίνεται συνεχόμενος και σκεπάζεται από μοτέρ και εξάτμιση.. Τους πύρους μετρήσανε το πάχος τους αν είναι το μαμά? Μού φαίνεται λίγο περίεργο να τριβονται μαζί 2 υλικά και να χαλάει (μόνο) το ένα...Πάντως τριβή στο συγκεκριμένο σημείο σημαίνει κακή λίπανση αυτό είναι το μόνο σίγουρο φίλε... Κάνε μία μέτρηση knock στο block 27 να δείς αν έχει αλλάξει κάτι από τα παλιά που μου είχες πεί στο 026 εννοεις ε? θα κοιταξω αν ειναι και θα σου πω
konstantinoS3 Posted January 30, 2011 Posted January 30, 2011 εγώ ξέρω ότι παίζει πάνω από 4 μπάρ η πίεση λαδιού. Στην κρύα εκκίνηση όμως η πίεση είναι χαμηλή λόγω ιξώδους και έτσι γίνεται η ζημιά αν το πατήσεις σε όλα τα αμάξια ,πολύ περισσότερο στα τούρμπο. Εν ολίγοις θέλει καλό ζέσταμα... Πώς να ζεστάνεις όμως το δικό μου όταν στο ρελαντί τρεμόπαιζε απ'τα misfires λόγω προγράμματος? Ακόμα πάντως δεν έχει διορθωθεί η κρύα εκκίνηση και συνεχίζει να πνιγεται στο καύσιμο με αποτέλεσμα βραχυκυκλωμένα μπουζί και κατάμαυρο θάλαμο καύσης. Το μοτέρ λύνεται και πάμε ψάχνοντας για ζημιές εσωτερικά σε μέταλλα κλπ Γιαυτο σε ρωτησα Μαρινο,γιατι εγω οταν ειναι κρυο και το βαλω μπροστα φτανει στο 6,5 η πιεση,μολις πεσουν οι στροφες και ερθει ο κινητηρας σε κατασταση λειτουργιας κυμαινεται στα 3-3.5 και ανεβαινει αναλογως του πατηματος.
mariosA4 Posted February 20, 2011 Author Posted February 20, 2011 εσύ ρωτάς????? αντε να γράψω..... θα βαλω τελικά τον εγκέφαλο από golf ΑUM σε συνεργασία με το δικό μου που θα δουλέυει μόνο το a/c και τους ανεμιστήρες. Ολο το managment θα γίνεται από τον AUM .το σκηνικό γίνεται γιατί δεν βρίσκουν damos για τον δικό μου... Οσον αφορά το μοτέρ ανοιχτηκε όλο αλλαξα πάλι τα μέταλλα callico της 034 με τριμεταλικά acl και ελατήρια je. θόρυβο δεν βρήκαμε κάτι στο μπλόκ ούτε σε θρός ούτε σε καπάκι. το μόνο που βρήκαμε ήταν ένα αγρίεμα στο δαχτυλίδι της μπιέλας με τον πείρο, όπως και του Αγγελου .Το ανησυχητικό είναι πως εκεί είχε βγάλει ζημιά και το μαμά οπότε τον έβαλα να μου αλλάξει όλα τα μπεκάκια του λαδιού κάτω από τα πιστόνια και ο θεός βοηθός Παίζει μόνο να ελςεγθούν τα ωστήρια και να αλλαχτει ο μεταβλητός. το τελειταίο που έμεινε ανέγγιχτο από το παλιό μοτέρ
Agelosa4 Posted February 20, 2011 Posted February 20, 2011 εσύ ρωτάς????? αντε να γράψω..... θα βαλω τελικά τον εγκέφαλο από golf ΑUM σε συνεργασία με το δικό μου που θα δουλέυει μόνο το a/c και τους ανεμιστήρες. Ολο το managment θα γίνεται από τον AUM .το σκηνικό γίνεται γιατί δεν βρίσκουν damos για τον δικό μου... Οσον αφορά το μοτέρ ανοιχτηκε όλο αλλαξα πάλι τα μέταλλα callico της 034 με τριμεταλικά acl και ελατήρια je. θόρυβο δεν βρήκαμε κάτι στο μπλόκ ούτε σε θρός ούτε σε καπάκι. το μόνο που βρήκαμε ήταν ένα αγρίεμα στο δαχτυλίδι της μπιέλας με τον πείρο, όπως και του Αγγελου .Το ανησυχητικό είναι πως εκεί είχε βγάλει ζημιά και το μαμά οπότε τον έβαλα να μου αλλάξει όλα τα μπεκάκια του λαδιού κάτω από τα πιστόνια και ο θεός βοηθός Παίζει μόνο να ελςεγθούν τα ωστήρια και να αλλαχτει ο μεταβλητός. το τελειταίο που έμεινε ανέγγιχτο από το παλιό μοτέρ τσαμπα αλλαζεις πραγματα! και εγω τσαμπα εδωσα λεφτα! τεσπα εγω μετα απο 13 μερες αναμονης για custom δισκο-πλατο-βολαν μαλλον θα το βγαλω δευτερα τριτη μπας και ο θορυβος που ειχα ηταν απο το σπασμενο βολαν! αντε να δουμε!! α! μαρινο αν μπορεις κανε μια αναπαντητη εχασα ολα τα νουμερα απο το κινητο μου (μαζι και το κινητο)
mariosA4 Posted February 20, 2011 Author Posted February 20, 2011 ούτε εγώ τό'χω το δικό σου ,θα στο στείλω με πμ
NOEL-S3 Posted February 21, 2011 Posted February 21, 2011 ούτε εγώ τό'χω το δικό σου ,θα στο στείλω με πμ Τουλαχιστον αν βρεθειτε απο κοντα θα αναγνωρισει ο ενας τον αλλον??????
Agelosa4 Posted February 21, 2011 Posted February 21, 2011 Τουλαχιστον αν βρεθειτε απο κοντα θα αναγνωρισει ο ενας τον αλλον?????? θα γνωριστουμε γιατι εχουμε και οι 2 external στο μυαλο!!
mariosA4 Posted February 21, 2011 Author Posted February 21, 2011 θα γνωριστουμε γιατι εχουμε και οι 2 external στο μυαλο!! εσύ έχεις external ... εγώ την έχω ρίξει στην εξάτμιση.... τι έκανες το μάζεψες? πάρε τηλ
Agelosa4 Posted February 21, 2011 Posted February 21, 2011 εσύ έχεις external ... εγώ την έχω ρίξει στην εξάτμιση.... τι έκανες το μάζεψες? πάρε τηλ θα σε παρω αυριο τηλ. ! βγαλτην παλι εξω (ολη) να κανει θορυβο και να ξυπνας τους γειτονες!! μαζευω ακομη (τι να μαζεψω τα αμαζευτα) αντε να δω με το νεο βολαν δισκο πλατο τι θα κανει!
NOEL-S3 Posted February 22, 2011 Posted February 22, 2011 Αρε γμτ που εχουμε μπλεξει και οι τρεις (ο καθε ενας το γολγοθα του).... Θα τρελαθω καμμια μερα και θα τους αρχισω ολους εναν-εναν...
mariosA4 Posted March 3, 2011 Author Posted March 3, 2011 (edited) σήμερα ήρθε και ο μεταβλητός από αμερική . Αν και παράγγειλα τον 058109088K και τελικά μου έστειλαν τον 058109088L. Δέν ξέρω αν έχουν κάποια διαφορά ουσίας αλλά ο ...Κ τον είχα τσεκάρει ώς τελευτάιο στην παραγωγή από έλεγχο στην αντιπροσωπεία. Μικρός ο καημός πάντως γιατί η τιμή ήταν κάτω από 200 ευρώ (τιμή αντιπροσωπείας 450 ευρώ...) Η πλεξούδα για τους 2 εγκεφάλους είναι σχεδόν έτοιμη ,μένει να δοκιμασθεί και στην πράξη από βδομάδα όπου θα μπούν όλα πάνω. Η αλήθεια είναι ότι δεν έχει ξαναγίνει κάτι ανάλογο με μαμά εγκεφάλους πάνω στο κοινό CAN BUS. .Αν δουλέψει σωστά όμως η απόδοση πάει αλλού με τον ΑUM... το μπλόκ δέθηκε όλο και έχει μείνει το καπάκι όπου θα μπεί ο μεταβλητός και θα ελεγχθούν και τα ωστήρια. Και μερικά πραγματάκια τελευταία για το κλείσιμο... το πλήρες κίτ μεθανόλης της ΑΕΜ με τα φίλτρα του. η μεγάλη σκάστρα της Forge και το ψυγείο λαδιού από ebay της Mocal Edited March 3, 2011 by mariosA4
simon a4 Posted March 4, 2011 Posted March 4, 2011 Μαρινο αντε με το καλο να τελειωσεις και να βγει στο δρομο το θηριο
mariosA4 Posted March 4, 2011 Author Posted March 4, 2011 ευχαριστώ παιδιά όλους , Αρίστο το δικό σου είναι έτοιμο? Οταν ανέβω θα περάσω να το δώ και θέλω βόλτα αυτή τη φορά....
Aristos Posted March 4, 2011 Posted March 4, 2011 ευχαριστώ παιδιά όλους , Αρίστο το δικό σου είναι έτοιμο? Οταν ανέβω θα περάσω να το δώ και θέλω βόλτα αυτή τη φορά.... Αν πάνε όλα καλά...την άλλη βδομάδα θα είμαι οκ...2+bar και πάμε.!!!
Recommended Posts