mariosA4 Posted November 7, 2011 Author Posted November 7, 2011 Σε τι πιεση ειναι αυτο το βιντεο Μαρινο? 1.8 κώστα
mariosA4 Posted November 19, 2011 Author Posted November 19, 2011 (edited) εδώ και κάμποσα χρόνια (!!!)με απασχολούσε ένα περίεργο ζήτημα . Στο apexi έβλεπα χαμηλή τάση γύρω στο 1 volt χαμηλότερη από την πραγματική. Δεν είχα δώσει και ιδιάτερη σημασία γιατι έτσι κι'αλλιώς το χρησιμοποιούσα σαν turbotimer .κοιτώντας τα ρεύματα όμως με ένα πολύμετρο διαπίστωσα ότι ήταν ακριβέστατο και ότι είχα πτώση τάσης τον εγκέφαλο και στις ασφάλειες 1volt (!!!) . ατό οφειλόταν σε κόψιμο της πλεξούδας για να μπει το turbo timer και τα απαραίτητα ρελέ για να δουλευει και ο συναγερμός... Στην τελικη δεν καταφερα να βρώ την διαρροή και φτιάξαμε νέα πλεξούδα για ρεύμα στον εγκέφαλο με ξεχωριστό ρελέ... Το αποτέλεσματα τώρα: Με τον εγκέφαλο από το ebay και το ίδι πρόγραμμα το αμάξι δεν πάει καλά και τον έβγαλα αφού σήκωνε και πυρόμετρο. Με τον καμένο και επισκευασμένο μαμά εγκέφαλο που τον είχα σε μια γωνία ξεχασμένο δουλεύει πολύ καλύτερα με τα σωστά ρεύματα ψηλά και σε νορμάλ θερμοκρασίες στην εξαγωγή.. τελικά δεν πρέπει να πετάς τίποτα από τα μαμά ας είναι και χαλασμένα... Edited November 19, 2011 by mariosA4
mariosA4 Posted December 22, 2011 Author Posted December 22, 2011 Ειχαμε εξελίξεις χθές ... ανεβαίνοντας Αθήμα να περάσω ένα πρόγραμμα για την αστάθεια του ρελαντί και ανεβοκατεβαίνοντας στο Σχιστό υπό βροχή ξαφνικά άρχισα να γράφω με 4η και να πετάω misfires. Στην αρχή νομίσαμε ότι άρχισε να πατινάρει ο συμπλέκτης. Μετά από μια δύο επαναλήψεις και ρίχνοντας μία κλεφτή ματιά στο greddy βλέπω στην οθόνη σταθερή πίεση 4 bar (!!!)και να αναβοσβήνει το alarm. Αφού σταμάτησα λοιπόν να τσεκάρω τι έγινε διαπίστωσα ότι είχε φύγει το ρακόρ που στέλνει πίεση για να ανοίξει το ελατήριο και να δουλέψει το external , με άλλα λόγια δεν είχα διέξοδο διαφυγής των καυσαερίων παρά μόνο από το alarm που υπάρχει πάνω στην βαλβίδα του greddy...ευτυχώς που υπήρχε κι'αυτό γιατί δεν θα έμενε πιστόνι για να θάψουμε... Το αμάξι μετά ρετάριζε για ένα διάστημα μέχρι να συνέλθει απ'τη σφαλιάρα έως ότου έστρωσε η λειτουργία του και τελικά κατέβηκα κάτω σώος. Σήμερα έτρεξα πρωί πρωί να βρώ ρακόρ για το external (μιας και η βίδα χάθηκε...) και αφού έψαξα όλη την Κόρινθο βρήκα τελικά στο συνεργείο ενός φίλου και το έφτιαξα... Έκανα ένα τεστ συμπίεσης για να δώ τι έγινε με τα ελατήρια και τελικά βρήκα μια πτώση 0,5 bar σε σχέση με ανάλογη προχτεσινή μέτρηση στους 3 πρώτους κυλίνδρους, σχετικά αναίμακτη ζημιά αν σκεφτείς το ζόρι που τράβηξε το καημένο.... Γενικά το όργανο έδειξε 8,5 bar στατική συμπίεση στούς 3 πρώτους και 9.1 στον 4ο (τα πιστόνια μου έχουν συμπίεση 9,25 :1) Για το τούρμπο δεν ξέρω τι παίζει αλλά δεν βλέπω ιδιαίτερη διαφορά με πριν Από εντυπώσεις στα 4 bar μπορώ να πώ ότι μου άρεσε... αρκετά Επίσης στα 2 bar είχα μέτρηση σε δικό μου log 317 gr/sec σε 90άρι mafcase από V8 (83χιλ εσωτερική διάμετρος). Θα κάνω και ένα λογκάρισμα για τον Bill να μας πεί πόσα άλογα μας ... απέμειναν
Toyo Posted December 22, 2011 Posted December 22, 2011 αφου δε βρηκες το καπακι σου σε καμια ταρατσα,να εισαι ευχαριστημενος....
A80Avant Posted December 22, 2011 Posted December 22, 2011 8.5bar και 9.1 Μου ακουγονται λιγα για τοση συμπιεση! θυμαμαι με ραγισμενο καπακι ειχα συμπιεση στατικη κοντα στα 11bar... προσφατα που ειχα προβλημα με το μοτερ ειχα γραψει κοντα στα 9bar (135psi) και οπως θυμασαι οι κυλινδροι μου ηταν γυαλι! εισαι σιγουρος οτι η αρχικη συμπιεση ειναι 9.25:1???
mariosA4 Posted December 22, 2011 Author Posted December 22, 2011 8.5bar και 9.1 Μου ακουγονται λιγα για τοση συμπιεση! θυμαμαι με ραγισμενο καπακι ειχα συμπιεση στατικη κοντα στα 11bar... προσφατα που ειχα προβλημα με το μοτερ ειχα γραψει κοντα στα 9bar (135psi) και οπως θυμασαι οι κυλινδροι μου ηταν γυαλι! εισαι σιγουρος οτι η αρχικη συμπιεση ειναι 9.25:1??? το οργανάκι που μετρήσαμε δεν είναι και πολύ σόι για να πώ την αλήθεια οπότε δεν το λαβαίνω σοβαρά υπόψιν σαν νούμερο , αλλά σαν διαφορά μέτρησης πριν και μετά όπου ενω πριν ήταν όλα στ0 9 τώρα ήταν στα 8,5. Όπως και νά'χει φίλε και πάλι καλά να λέω που γλύτωσα τα χειρότερα... Θα μετρήσω συμπίεση με ένα αξιόπιστο όργανο για να δώ τι παίζει ακριβώς και θα επανέλθω . Οι απόψεις δυίστανται όσον αφορά το αν έχει γίνει ζημιά και πού. Αλλος λέει ελατήρια ,άλλος μέταλλα μπιελών κλπ. Ενα είναι το σίγουρο, εγώ μοτέρ όπως έχω πεί σε φίλους δεν ξανανοίγω πάλι για ψύλλου πήδημα. Ας βγάλει πρώτα τα ψωμιά του και βλέπουμε. Σήμερα πάλι το πλάκωσα στα 2μπαρα για να ...στρώσει και μπορώ να πώ ότι τα πάει μια χαρά με την υψηλή πίεση και τραβάει και καλύτερα από πριν ψηλά σε συνδυασμό με το αβάνς που δώσαμε . Αφού βγήκε από την ....εντατική αυτές οι πιέσεις του είναι πλέον παιχνιδάκι
A80Avant Posted December 22, 2011 Posted December 22, 2011 βασικα μετρα το ζεστο με τερμα ανοιγμα πεταλουδας. Εμενα ζεστο ειχε χαμηλοτερη συμπιεση και ηταν οι κυλινδροι.Τα ελατηρια ηταν ενταξει στα πιστονια.
Agelosa4 Posted December 23, 2011 Posted December 23, 2011 το οργανάκι που μετρήσαμε δεν είναι και πολύ σόι για να πώ την αλήθεια οπότε δεν το λαβαίνω σοβαρά υπόψιν σαν νούμερο , αλλά σαν διαφορά μέτρησης πριν και μετά όπου ενω πριν ήταν όλα στ0 9 τώρα ήταν στα 8,5. Όπως και νά'χει φίλε και πάλι καλά να λέω που γλύτωσα τα χειρότερα... Θα μετρήσω συμπίεση με ένα αξιόπιστο όργανο για να δώ τι παίζει ακριβώς και θα επανέλθω . Οι απόψεις δυίστανται όσον αφορά το αν έχει γίνει ζημιά και πού. Αλλος λέει ελατήρια ,άλλος μέταλλα μπιελών κλπ. Ενα είναι το σίγουρο, εγώ μοτέρ όπως έχω πεί σε φίλους δεν ξανανοίγω πάλι για ψύλλου πήδημα. Ας βγάλει πρώτα τα ψωμιά του και βλέπουμε. Σήμερα πάλι το πλάκωσα στα 2μπαρα για να ...στρώσει και μπορώ να πώ ότι τα πάει μια χαρά με την υψηλή πίεση και τραβάει και καλύτερα από πριν ψηλά σε συνδυασμό με το αβάνς που δώσαμε . Αφού βγήκε από την ....εντατική αυτές οι πιέσεις του είναι πλέον παιχνιδάκι Μαριε δεν νομιζω να επαθε κατι. ετσι κι αλλιως 4 bar αποκλειεται να σηκωσε αυτην η τουρμπινα. βαρια μεχρι 2,9 να εκανε σε over οποτε μην αγχωνεσαι.
mariosA4 Posted December 23, 2011 Author Posted December 23, 2011 σήμερα θα κάνω μέτρηση συμπίεσης και θα ξέρω σίγουρα. ΗΝ τουρμπίνα όντως σήκωσε 4 bar ,ήταν γραμμένο σαν μέγιστη ποίεση στο boost controller
NOEL-S3 Posted December 23, 2011 Posted December 23, 2011 (edited) Ειχαμε εξελίξεις χθές ... Μετά από μια δύο επαναλήψεις και ρίχνοντας μία κλεφτή ματιά στο greddy βλέπω στην οθόνη σταθερή πίεση 4 bar (!!!)και να αναβοσβήνει το alarm. Αφού σταμάτησα λοιπόν να τσεκάρω τι έγινε διαπίστωσα ότι είχε φύγει το ρακόρ που στέλνει πίεση για να ανοίξει το ελατήριο και να δουλέψει το external , με άλλα λόγια δεν είχα διέξοδο διαφυγής των καυσαερίων παρά μόνο από το alarm που υπάρχει πάνω στην βαλβίδα του greddy...ευτυχώς που υπήρχε κι'αυτό γιατί δεν θα έμενε πιστόνι για να θάψουμε... Το αμάξι μετά ρετάριζε για ένα διάστημα μέχρι να συνέλθει απ'τη σφαλιάρα έως ότου έστρωσε η λειτουργία του και τελικά κατέβηκα κάτω σώος. Σήμερα έτρεξα πρωί πρωί να βρώ ρακόρ για το external (μιας και η βίδα χάθηκε...) και αφού έψαξα όλη την Κόρινθο βρήκα τελικά στο συνεργείο ενός φίλου και το έφτιαξα... Έκανα ένα τεστ συμπίεσης για να δώ τι έγινε με τα ελατήρια και τελικά βρήκα μια πτώση 0,5 bar σε σχέση με ανάλογη προχτεσινή μέτρηση στους 3 πρώτους κυλίνδρους, σχετικά αναίμακτη ζημιά αν σκεφτείς το ζόρι που τράβηξε το καημένο.... Γενικά το όργανο έδειξε 8,5 bar στατική συμπίεση στούς 3 πρώτους και 9.1 στον 4ο (τα πιστόνια μου έχουν συμπίεση 9,25 :1) Για το τούρμπο δεν ξέρω τι παίζει αλλά δεν βλέπω ιδιαίτερη διαφορά με πριν Από εντυπώσεις στα 4 bar μπορώ να πώ ότι μου άρεσε... αρκετά Επίσης στα 2 bar είχα μέτρηση σε δικό μου log 317 gr/sec σε 90άρι mafcase από V8 (83χιλ εσωτερική διάμετρος). Θα κάνω και ένα λογκάρισμα για τον Bill να μας πεί πόσα άλογα μας ... απέμειναν Την αποψη μου για αυτο που εγινε (και ποιο φταιει, στην ειπα και δεν αλλαζει)... Εχεις διαφορετικη αποψη??? Edited December 23, 2011 by NOEL-S3
Agelosa4 Posted December 23, 2011 Posted December 23, 2011 σήμερα θα κάνω μέτρηση συμπίεσης και θα ξέρω σίγουρα. ΗΝ τουρμπίνα όντως σήκωσε 4 bar ,ήταν γραμμένο σαν μέγιστη ποίεση στο boost controller Κατι δεν παει καλα με το boost control! ουτε κανενα θηριο precision δεν σηκωνει τοσο πολυ!
mariosA4 Posted December 23, 2011 Author Posted December 23, 2011 Κατι δεν παει καλα με το boost control! ουτε κανενα θηριο precision δεν σηκωνει τοσο πολυ! θα βάλω κι'ενα μπαρόμετρο και θα το τσεκάρω από κεί. Μόλις έκανα τέστ πίεσης , είχες δίκιο φίλε δεν έχει ζημιά τελικά , όλοι οι κύλινδροι ήταν απο 175 έως 185 psi. Τελικά τα JE αντέχουν πολύ ξύλο κι'ας βγάζουν θόρυβο όπως και τα ελατήρια τους που είναι από τα καλύτερα της αγοράς
mariosA4 Posted December 23, 2011 Author Posted December 23, 2011 (edited) Την αποψη μου για αυτο που εγινε (και ποιο φταιει, στην ειπα και δεν αλλαζει)... Εχεις διαφορετικη αποψη??? το οργανάκι θα το βάλω μεγάλε ,αν και πλέον το έμαθα το μάθημα. Αυτ'η τη φορά έσφιξα εγώ τα ρακόρ πάνω στο external και έβαλα και locktight να είμαι σίγουρος... το βασικό θέμα είναι με το ρελαντί όταν είναι πριζωμένος ο μαφ που είναι ασταθές και σβήνει εύκολα Edited December 23, 2011 by mariosA4
NOEL-S3 Posted December 23, 2011 Posted December 23, 2011 Τις γραμμες του boost-controler πρεπει να τις κανεις υψηλης πιεσεως για να εισαι σιγουρος μια για παντα...
mariosA4 Posted January 2, 2012 Author Posted January 2, 2012 Ποστάρω ένα τελευταίο log στα 2 bar που έγραψα πρόσφατα . Το αμάξι έχει ακόμα misfires που είναι μάλλον από μπέκ και θέλει ψάξιμο , το log όμως είναι πολύ καλό και ενδεικτικό της δύναμης του μοτέρ. Με βάση το προγραμματάκι τοy Bill μου το βγάζει 400-450 ρόδα ( κάτι μου είπε για 800 .. για να γελάσουμε). Αν κάποιος έχει big turbo θα με ενδιέφερε να μου στείλει ένα δικό του log για λόγους σύγκρισης . Το αμάξι πάντως δείχνει πολύ δυνατό και το σετάρισμα τετρακίνησης - pss9 και RS4 big brake μπρός πίσω μπορώ να πώ ότι ισοροπεί πολύ καλά για τα δικά μου γούστα. Η συνέχεια επί του ...πιεστηρίου... https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0AvDN7w0Esy4wdE1KVFlDMTFVWHRlTmF4eVVHYnV2Ymc&hl=el#gid=0
A80Avant Posted January 3, 2012 Posted January 3, 2012 παραθετω τις 2 μετρησεις του Μαρινου που μπορεσα να κανω. Πρεπει να πω οτι και πρεπει να παιζει με τις μετρησεις χρονου του vagcom,καθως φαινεται οτι σε μερικα σημεια σε χρονο μικροτερο του 0.35 sec εχει μετρησει ανεβασμα στροφων απο 3700 στις 4200!! που ειναι παααρα πολυ γρηγορο. Σιγουρα μιας και η τουρμπινα στροφαρει γρηγορα, ισως το vagcom τελικα να μην ειναι και το καλυτερο μεσο για να κανει κανεις μια μετρηση χρονου-στροφων. Μαλλον πρεπει οταν κατεβω ελλαδα να κανονισεις τον Μαρτιο Μαρινο να κανεις μια βολτα προς αθηνα!! με το perfomance box θα βγαλουμε καλυτερα συμπερασματα!
mariosA4 Posted January 3, 2012 Author Posted January 3, 2012 (edited) Μια χαρα Μαρινο. Τι μαφ φορας? maf από S4 V8 , 90άρι εξωτερικό και 83 εσωτερικό Κώστα, εσύ τι φοράς? Edited January 3, 2012 by mariosA4
mariosA4 Posted January 3, 2012 Author Posted January 3, 2012 (edited) παραθετω τις 2 μετρησεις του Μαρινου που μπορεσα να κανω. Πρεπει να πω οτι και πρεπει να παιζει με τις μετρησεις χρονου του vagcom,καθως φαινεται οτι σε μερικα σημεια σε χρονο μικροτερο του 0.35 sec εχει μετρησει ανεβασμα στροφων απο 3700 στις 4200!! που ειναι παααρα πολυ γρηγορο. Σιγουρα μιας και η τουρμπινα στροφαρει γρηγορα, ισως το vagcom τελικα να μην ειναι και το καλυτερο μεσο για να κανει κανεις μια μετρηση χρονου-στροφων. Μαλλον πρεπει οταν κατεβω ελλαδα να κανονισεις τον Μαρτιο Μαρινο να κανεις μια βολτα προς αθηνα!! με το perfomance box θα βγαλουμε καλυτερα συμπερασματα! βασίλη αυτό που βλέπεις είναι η αλλαγή ταχύτητας στην οποία το δικό μου κάνει απότομο ανέβασμα γύρω στις 500 στροφές σε κάθε αλλαγή (φαίνεται από το κλείσιμο της πεταλούδας που από το 100% πέφτει στα 10 η λιγότερο) . Οι υπόλοιπη μέτρηση λοιπόν πρέπει να είναι σωστή εφόσον φυσικά μετράει σωστά το πρόγραμμά αυτό. Ενα άλλο καλό που βλέπω είναι ότι όσο ανεβάζω στροφές αυξάνεται και η ιπποδύναμη οπότε το τούρμπο έχει μεγάλο powerbrand ψηλά. Δεν ξέρω βέβαια πόσο ασφαλές θα είναι να στροφάρεις μετά τις 7500 σαλ . έχω όμως βάλει και το fluidampr για το ζύγισμα που σίγουρα βοηθάει ψηλά Edited January 3, 2012 by mariosA4
A80Avant Posted January 3, 2012 Posted January 3, 2012 Νομιζω οτι τα γραφηματα μεχρι ενα σημειο ειναι σωστα. Αλλα αυτο που ειδα πχ ηταν σε χαμηλες στροφες, οχι κοντα στον κοφτη. Αν εβαζα στο προγραμμα να μου βαλει και τις μετρησεις κοντα στον κοφτη, η τιμη ιπποδυναμης εκτοξευεται στα 800+ αλογα. Γενικα μου δειχνει οτι το vagcom δεν ειναι πολυ καλο στις μετρησεις χρονου-rpm, μιας και δεν ειναι τοσο αναλυτικο οσο ενας αγραφος, ή το perfomance box. Γι'αυτο και λεω οτι τα 440 περιπου τροχο φαινονται ρεαλιστικα, οταν η δικη μου παρομοια τουρμπινα βγαζει κοντα στα 400. Ωστοσο!!! η HTΑ ειναι ετσι και αλλιως καλυτερη της 3076, και ειδικα με το μεγαλο μαντεμι θα ηταν πιο δυνατη. Μπορει να ειναι και περισσοτερο! Αν δεν σε χαλαει να κανεις μια βολτα οταν κατεβω ελλαδα, να γνωριστουμε και να τα πουμε απο κοντα, θα ειχε περισσοτερο ενδιαφερον. Ειδικα αν μεχρι τοτε εχεις λυσει και το προβλημα με τα κοψιματα.
mariosA4 Posted January 3, 2012 Author Posted January 3, 2012 στο ξαναείπα οι ΗΤΑ της garrett είναι πολύ καλές με καλό spool , 1.8 bar με 4η στις 4000 σαλ με στοκ 1800 cc και το μεγάλο καπάκι με εκκεντροφόρους. Φαντάσου δηλ πώς θα δουλέυει με το 63άρι χαμηλά..και έτσι όμως σε αποζημιώνει ψηλά με πολύ δύναμη μετά και τις 7000 σαλ οπότε όλα καλά. Εννοείται ότι θα τα πούμε από κοντά όταν κατέβεις
konstantinoS3 Posted January 3, 2012 Posted January 3, 2012 maf από S4 V8 , 90άρι εξωτερικό και 83 εσωτερικό Κώστα, εσύ τι φοράς? Αυτο ειναι RS4 Μαρινο,οχι S4.Τετοιο φοραμε και εμεις. Το S4 εχει 80 εξωτερικη και 76 εσωτερικη.
Recommended Posts