Jump to content

Recommended Posts

Posted

Αυτο ειναι RS4 Μαρινο,οχι S4.Τετοιο φοραμε και εμεις.

Το S4 εχει 80 εξωτερικη και 76 εσωτερικη.

και πόσα gr/sec σου μετράει max έχεις κάνει log?

Posted

Μαρίνο δείχνει τα δόντια του το μοτέρ πάντως. Βασικά το τούρμπο κυρίως είναι υπεύθυνο κατά τη γνώμη μου. Να το χαίρεσαι φιλαράκι και με προσοχή!

Δημήτρης

Posted (edited)

Μαρίνο δείχνει τα δόντια του το μοτέρ πάντως. Βασικά το τούρμπο κυρίως είναι υπεύθυνο κατά τη γνώμη μου. Να το χαίρεσαι φιλαράκι και με προσοχή!

Δημήτρης

έτσι για να το θυμηθούμε.....από την collection του κου Αρίστου....

και για να αποδώσουμε και τα εύσημα ..επιλογή Πανος Dog sHa_thumbgoodjob.gif

το τούρμπο είναι ΗΤΑ billet μέ φτερωτη όπως φαίνεται στη φωτό αλλά έχει μαντεμένια εισαγωγή garrett και όχι FP¨--

DSC05095copy.jpg

DSC05092copy.jpg

DSC05086copy.jpg

Edited by mariosA4
Posted (edited)

τα μούτρα είναι από gt35.

DSC05167copy.jpg

Μητσάρα περιμένω να μου στείλεις τα log από την 3076 που είχες πάνω να κάνω συγκρίσεις, φιλάκιαsHa_thumbgoodjob.gif

Edited by mariosA4
Posted

Χωρις ολοκληρωμενο log,εχουμε δει μεχρι 310.

και σε τι πίεση σου έδειξε τόσο? Σε ένα παλιότερο log μου έβγαλε 317 αλλά πρέπει να έπαιζε στο 2.2 η σταθερή

• 2 weeks later...
Posted

μετά από ένα χρόνο πήρα χαμπάρι ότι ένα μπέκ δεν δούλευε σωστά. Είχε αντικατασταθεί για προληπτικούς λόγους αλλά μου είχε σταλεί λάθος κωδικός... Εβαλα λοιπόν πάλι επάνω το παλιό και άρχισε να δουλέυει πολύ καλύτερα, ειδικά ψηλά έστρωσε η λειτουργία του.

Το κακόόμως είναι ότι οι μικρο διακοπές που κάνει δεν ήταν απο κεί και ακόμα το ψάχνω.

Χθές έβαλα και ένα σετ οριτζιναλ rs4 B5 τακάκια που βρήκα σε ευκαιρία από Αγγλία

http://www.ebay.de/itm/280790910299?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1439.l2648#ht_1416wt_952

επισης έβαλα και το sandwich plate της mocal για το ψυγείο λαδιού με θερμοστάτη στους 80 βαθμούς C για να κρατάει το λάδι σε σωστή θερμοκρασία,

DSC_0003.jpg

Posted

όποιος ενδιαφέρεται έχω κι'ένα 2ο sandwich plate για πούλημα 50 ευρώ

DSC_0003copy.jpg

Posted

Στο 1.9 Μαρινο αν θυμαμαι καλα γιατι στο 2.2 τερματιζουν τα μπεκ και στεγνωνει.

τι μπέκ φοράς κώστα 630cc και τι μάρκα? περίεργο πάντως που τελειώνουν τα μπέκ σε επιστρεφόμενο

Posted

εργοστασιακα ο ρυθμιστης σας ειναι 3bar? γιατι ετσι?

Στο rs2/s2 ηταν απο εργοστασιο 3.8 και 4 bar αντιστοιχα.

Posted

στο s3 Βασιλη φοράει 3μπαρο από τη μάνα του . στο Α4 μη επιστρεφόμενο είχε 4μπαρο στο φίλτρο που στις ψηλές γίνεται 3,5 bar. Εγώ έχω τον Aeromotiv στα 3 bar για να μη ζορίζεται πολύ η αντλία ψηλά όταν σηκώνω πάνω από 2 bar

Posted

αντλια βενζινης 044 δεν εχετε?

αυτην εχω εγω, με 4bar ρυθμιστη και 2bar πιεση πιανεις το πολυ 6bar. η 044 δινει σταθερη ροη στα 6bar και αντεχει καλα μεχρι τα 8bar αν θυμαμαι καλα απο καποιο σχεδιαγραμμα που ειχα δει.

οποτε βαζοντας μεγαλο ρυθμιστη, μπορεις να εχεις μικροτερα μπεκ και ετσι το ρελαντι να μην παει περιπατο

Βεβαια, πλεον με τα EV14 bosch, λυθηκε το προβλημα αυτο πλεον αφου ειναι τα μοναδικα που εχουν πολυ καλο φασμα λειτουργειας και προβληματα στο ρελαντι τελος!

Posted

την έχω βασίλη απλώς δεν τη βάζω εξωτερική για θέμα θορύβου,παίζει να προσπαθήσω για intank όμως γιατι κάπου διαβασα στο audizine ότι μπαίνει έστω και λίγο σφιχτά στο ρεζερβουάρ

τα μπέκ αυτά τα έχω στο πρόγραμμα μόλις βγάλουμε κανα φράγκο....sHa_thumbgoodjob.gif

Posted

Ναι η 044 μπαινει εσωτερικα αρκει να αλλαξεις το καλαθακι και να το τροποποιησεις λιγο. Νομιζω δεν ειναι σπουδαια υποθεση να την βαλεις, οποτε αξιζει. οντως κανει αρκετο θορυβο, και εξωτερικη δεν ειναι για πολλα πολλα, εκτος αν φτιαχνεις track car!!

:sHa_sarcasticlol: :sHa_sarcasticlol:

Posted

Ναι η 044 μπαινει εσωτερικα αρκει να αλλαξεις το καλαθακι και να το τροποποιησεις λιγο. Νομιζω δεν ειναι σπουδαια υποθεση να την βαλεις, οποτε αξιζει. οντως κανει αρκετο θορυβο, και εξωτερικη δεν ειναι για πολλα πολλα, εκτος αν φτιαχνεις track car!!

:sHa_sarcasticlol: :sHa_sarcasticlol:

έχω βάλει την bosch 005 νε τον κολιέ από 034 στο μαμά καλάθι και σκέφτομαι μήπως ταιριάξω και την 044 εκεί τι λές Bill?

Posted

εγω στο δικο μου για να βαλω την 044, μιας και η εργοστασιακη ειναι πολυ στενη, πηρα ενα παγουρι νομιζω απο audi 200 που ειναι πιο μεγαλο, επρεπε να κοψουμε λιγο την πανω μερια, και χρησιμοποιησαμε 2 tie wraps για να ειναι λιγο πιο ακινητη. Ο γερμανος οταν την ειχε πρωτοβαλει, απλα την ειχε πεταξει μεσα, χωρις να τη δεσει. Δεν χρειαζεται λεει. Μενει ακινητη! χαχα

Αλλα γενικα αν δεις και σε rs4 B5 που κανουν τετοια πατεντα βρισκεις υλικα παλι απο audi και τα ταιριαζεις.

νομιζω οτι το παγουρι που παιρνει την 005 πρεπει να χωραει την 044

Posted (edited)

η 044 και η 005 χωράνε στον ίδιο κολλιέ, δεν ξέρω τι παίζει με το θέμα του υψους στο μαμά καλάθι, μήπως βρίσκει στο πάνω μέρος στο πλαστικό κάλυμα. Θα το δοκιμάσω όμως σίγουρα να δώ τι παίζει

Edited by mariosA4
Posted

Μαρινο οτι χωραει σε παχος η τρομπα ειναι σιγουρο το υψος ειναι το θεμα, γιατι η 005 σε εμενα μπηκε μια χαρα αλλα οταν πηγαμε να κλεισουμε το πλαστικο καπακι απο πανω δεν εκλεινε για 2cm... Οποτε το δοκιμαζεις και μας λες αν...sHa_thumbgoodjob.gif

Posted

Μαρινο οτι χωραει σε παχος η τρομπα ειναι σιγουρο το υψος ειναι το θεμα, γιατι η 005 σε εμενα μπηκε μια χαρα αλλα οταν πηγαμε να κλεισουμε το πλαστικο καπακι απο πανω δεν εκλεινε για 2cm... Οποτε το δοκιμαζεις και μας λες αν...sHa_thumbgoodjob.gif

η 005 χωράει άνετα ,κάποιοι στα audizine έχουν χωρέσει και την 044 χρησιμοποιώντας όμως άλλο καλάθι & όχι το μαμά

• 2 months later...
Posted (edited)

μετά από καιρό να γράψω μερικά σημαντικά update που έγιναν στο αυτοκίνητο.

Οσον αφορά τα misfires τελικά μάλλον ήταν συνδυασμός αρκετών πραγμάτων ... τα πιο σημαντικά χαλασμένη (μαμά) πεταλούδα την οποία είχα βάλει επάνω για δοκιμή και είχα βγάλει του rs4 των 80χιλ. Τελικά την ξαναέβαλα ,αυτήν την φορά όμως με την σωστή φορά ( οι 2 εισαγωγές νερού πρέπει να δείχνουν πρός τα έξω) και... εγένετο φώς..

Η συγκεκριμένη πεταλούδα συστήνεται τελικα ανεπιφύλακτα καθώς αυξάνει την ιπποδύναμη χωρίς λάγκ ή άλλα κουραφέξαλα που συζητάγαμε παλιότερα .

Μια φωτό από την (ορθή) τοποθέτηση

DSC_0073.jpg

άλλον ένα θέμα υπήρχε με μία αντεπίστροφη πού συνδέει αναθυμιάσεις μπλόκ και εισαγωγής. Από κεί έχανα πίεση και είχα ασταθές ρελαντί .η χαλασμένη βαλβίδα ήταν απάνω από χρόνο στο αυτοκίνητο και τη βρήκα τυχαία...δεν γνωρίζω αν κάνει και κάπου αλλού ζημιά, αν ξέρει κάποιος ας πεί

Επί τη ευκαιρία θα ξεκινήσω να βάλω 2 καινούργια ρελέ για να απομονώσω την αντλία της μεθανόλης από το ρεύμα μιας και ο ηλεκτρολόγος αποφάσισε να της δίνει ρεύμα και με σβηστό το αμάξι...

Επίσης θα δοκιμάσω με ένα 2ο ρελέ να πάρω την εντολ΄'η fail safe του ΑΕΜ και να κόβω to ρευμα από το greddy bc όταν λεχω σφάλμα στο κύκλωμα της μεθανόλης. Ηδη έχω ξεκινήσει τη διαδικασία και μόλις λειτουργήσει θα επανέρθω με ένα DIY γιατί ξέρω ότι ενδιαφέρει αρκετό κόσμο

DSC_0071.jpg

DSC_0070.jpg

Edited by mariosA4
Posted

μία τελευταία αλλά σημαντική αλλαγή ήταν η τοποθέτηση της τρόμπας bosch 044 μέσα στο ρεζερβουάρ στην θέση της μαμά βενζίνης . Αυτό έγινε χρησιμοποιώντας τον κολιέ της 034 που είχα για την 005 τρόμπα.

Οχι ότι είχε θέμα η 005 απλώς έγινε ψάχνοντας για τα misfires. το ωραίο είναι ότι δεν ακούγεται τίποτα στην καμπίνα και είναι εξίσου ήσυχη με την 005 όταν είναι τοποθετημένες αμφότερες στο ρεζερβουάρ, σε αντιθεση με την τοποθέτηση σε σειρρά που την είχαμε βάλει με τον Noel και με είχε ξεκουφάνει με τον θόρυβο. Ενα καλό που έχουν τα Α4 Β6 quattro είναι ότι παίρνουν τις μεγάλες τρόμπες χωρίς περιορισμούς στη βενζίνη του ντεπόζιτου όπως πχ συμβαίνει στα S3 & A4 B7 αλλά και στα δικίνητα Β6 γιατί τα ρεζερβουάρ επικοινωνούν και επιστρέφουν συνεχώς καύσιμο στο καλάθι της τρόμπας

Οπόιος ενδιαφέρεται για μια πολύ καλή τρόμπα η 005 είναι για πούλημα

Posted

τελικά σήμερα κατάφερα να φτιάξω την συνδεσμολογία ώστε να σβήνει το boost controller όταν διαγνώσει σφάλμα το κύκλωμα μεθανόλης της ΑΕΜ. Ανοίγοντας τον κεντρικό διακόπτη του κυκλωματος της μεθανόλης , μόλις βλέπει κάποιο σφάλμα στέλνει ένα σήμα γείωσης το οπόιο χρησιμοποιώ για να σβήνω το BC. Ετσι η πίεση πλέον στο κύκλωμα θα είναι αυτή που επιτρέπει το ελατήριο της wastegate (1 bar) .To σφαλμα που εγώ επίτηδες έχω δημιουργήσει είναι να κόψω το ρευμα από την αντλία της ΑΕΜ, στην πράξη όμως το ίδιο θα συμβεί και με οποιοδήποτε σφαλμα βγάλει η αυτοδιάγνωση του κυκλώματος. Το όλο κύκλωμα είναι δικό μου μιας και κανείς ηλεκτρολόγος δεν θα έσπαγε το κεφάλι του να βγάλει άκρη και το έκανα σαν έξτρα δικλείδα ασφαλέιας αν πχ ενώ υπάρχει σφάλμα δεν βγάινει εκτός το κύκλωμα

Ακολουθεί και το σχετικό στο βιντεο

http://s1127.photobucket.com/albums/l628/mariosa4/?action=view¤t=MOV_0156.mp4

• Like 1
  • 1 year later...
Posted

το αμάξι ξαναβγήκε στο δρόμο και το κυριότερο ... βγήκε από το συνεργείο  , ελπίζω για τελευταία φορά..

Τα περισσότερα  προβλήματα τελικά ήταν από πρόγραμμα και τελικά έβαλα eurodyne mafless setup  (μέσω του Σάλια) με πολύ καλή λειτουργία σε όλο το φάσμα στροφών παρότι mafless  . Βγάζει ακόμα μερικα misfire τα οποία είναι από την μαντεμένια πολλαπλή που έχει αρκετές επιστροφές για big turbo και κόβει αρκετή δύναμη λόγω αβάνς και ελπίζω να τα λύσουμε γρήγορα . 

Ετσι κι'αλλιώς αυτο που με ενδιαφέρει είναι πάνω από'λα να είναι safe οπότε είμαι ευχαριστημένος. Στην δυναμομέτρηση είδαμε 408 ρόδα στα 2 bar και έχει ακόμα ψωμί αυτό το τούρμπο...

Τέλος ένα μεγάλο ευχαριστώ στο τακη (0-400) που είναι ίσως από τους λίγους (αν όχι ο μόνος) που δίνουν συνολικά λύσεις  στις big turbo μετατροπές του group vag 

• Like 5