mariosA4 Posted June 4, 2013 Author Posted June 4, 2013 (edited) γιαννη δεν εχω θέμα μεχρι στιγμής. Πάντως υπάρχει ειδικός κολιές που ψεκάζει μετά την πεταλούδα κοντα στην πολλαπλή. Παντως τα οφέλη είναι απίστευτα ειδικά στην περίπτωση που δεν εχεις καλό ιντερκούλερ . Εγώ έχω σχεδόν 20 βαθμούς διαφορά στο 3ο πατημα ... Edited June 4, 2013 by mariosA4
johnaras Posted June 4, 2013 Posted June 4, 2013 ναι, σωστα καπου το ειχα δει ενα κομματι που μπαινει αναμεσα στην πολλαπλη και στην πεταλουδα και πανω βιδωνει το μπεκ...
THE BARBARIAN Posted June 4, 2013 Posted June 4, 2013 μπορείς να κάνεις σε ένα μηχανουργείο μια τέτοια πλάκα και με ποιο μακριές βίδες να την βάλεις και να κάνεις την δουλειά σου όσο για το ιντερκουλερ τι εχεις επάνω τώρα ?? και πολλαπλές έχει πολλες καλές αν θες βεβαία χειροποίητη θα την πληρώσεις αλλά όχι 1000 ευρώ
mariosA4 Posted June 4, 2013 Author Posted June 4, 2013 to intercooler είναι greddy spec V, δεν είναι της πλάκας απλώς τα βρίσκει σκούρα με την παροχή της garrett... Oσο για το χταπόδι δεν είναι μόνο το χταπόδι είναι τι το downpipe που θέλει μεταποίηση οπότε ξεφευγει το πράγμα. την ξερω καλα τη πιάτσα μετα από τόσα χρόνια στις μετατροπές...
Dimitris_Kon Posted June 4, 2013 Posted June 4, 2013 Ισχυει οτι την ακουει ευκολα η πεταλουδα με χρηση μεθανολης? Κατηγορηματικά όχι, ειδικά για τον κινητήρα αυτό με την μεταλλική πεταλούδα. Δημήτρης
TASOS_GTC Posted June 4, 2013 Posted June 4, 2013 Ισχυει οτι την ακουει ευκολα η πεταλουδα με χρηση μεθανολης? Παρόλο που με τον Dimitris_kon , συμφωνούμε στην συντριπτική πλειονότητα των απόψεων μας , περί tuning γενικώς ... εδώ θα διαφοροποιηθώ ελαφρώς , και θα απαντήσω : Εξαρτάται από τη συχνότητα χρήσης. Με την υποσημείωση , ότι πιό επικίνδυνο είναι το απλό νερό από τα μίγματα μεθανόλης. 1
Dimitris_Kon Posted June 4, 2013 Posted June 4, 2013 Τάσο εννοείς ότι οξειδώνεται προφανώς ; Ή γενικότερα προκαλεί ζημιά στον κινητήρα; (Συμπληρώνοντας εννοείται μιλάω για μεθανόλη - όχι για νερό) Δημήτρης
mariosA4 Posted June 4, 2013 Author Posted June 4, 2013 προφανώς εννοεί για ζημιά στην πεταλούδα . Οσον αφορά το συγκεκριμένο θέμα θα φτιάξω ή θα παραγγείλω απέξω την προέκταση για το μπέκ της μεθανόληςμαζί με την βαλβίδα ασφαλείας της snow performance για να μην έχω αναρόφηση λόγω υποπίεσης. Οσον αφορά τον κινητήρα τα μίγματα μεθανόλης είναι το καλ΄υτερο καθαριστηριο για το εσωτερικό του μοτέρ καθώς ξεπλένει αυλούς , βαλβίδες &* πιστόνια από επικαθήσεις και τα κάνει λαμπίκο
mariosA4 Posted June 4, 2013 Author Posted June 4, 2013 έχω μία ερώτηση όσον αφορά το λάδι , η θερμοκρασία φτάνει μέχρι τους 102-103 βαθμούς παρότι έχω ψυγείο λαδιού με θερμοστάτη mocal που ανοίγει στους 85 βαθμούς. Είναι αυτό σωστό ή δεν μου ανοιγει ο θερμοστάτης? βασικά σκεφτόμουν να βάλω ένα έξτρα ανεμιστηράκι για το ψυγείο λαδιού και να το ανοίγω με διακόπτη από μέσα στις ζέστες και στα πατήματα, έχει νόημα ή να το αφήσω όπως είναι?
mariosA4 Posted June 5, 2013 Author Posted June 5, 2013 ποια είναι η θερμοκρασία λαδιού σου δημήτρη? Εμένα είναι 100 βαθμοί όπως και του νερού και πρίν και μετά το ψυγείο λαδιού. Και του Μήτσου πάντως τόσο είναι που έχει ψυγείο αν δεν κάνω λάθος
THE BARBARIAN Posted June 5, 2013 Posted June 5, 2013 εκεί δουλεύει το λάδι καλά είναι άστο μην το πειράζεις και έμενα έτσι δουλεύει στο αμάξι το λάδι πρέπει να ξεπερνά τους 100 βαθμούς για να δουλεύει σωστά και ειδικά στα συνθετικά λάδια
mariosA4 Posted June 5, 2013 Author Posted June 5, 2013 εκεί δουλεύει το λάδι καλά είναι άστο μην το πειράζεις και έμενα έτσι δουλεύει στο αμάξι το λάδι πρέπει να ξεπερνά τους 100 βαθμούς για να δουλεύει σωστά και ειδικά στα συνθετικά λάδια αρα δεν χρειαζεται να βάλω το ανεμιστηράκι πάνω στο ψυγείο? Πάντως παρότι χωράει σχεδόν 1 λιτρο παραπάνω λάδι με το ψυγειο και τις σωληνώσεις ( σχεδόν 5 λίτρα με το μεγάλο φίλτρο στα quattro) δεν ειδα διαφορά με το ψυγειο λαδιού. η θερμοκρασία φτανει μέχρι 105 βαθμούς και μετά μέχρι κάτω από 100 και ξανανεβαίνει
THE BARBARIAN Posted June 5, 2013 Posted June 5, 2013 εάν μπεις μέσα σε μια πίστα τότε θα δεις τι κάνει το το ψυγείο εκεί όπου το λάδι θα δέχεται πάρα πολλες καταπονήσεις
mariosA4 Posted June 5, 2013 Author Posted June 5, 2013 το έχω σκοπό αν βρώ κάποια ευκαιρία μέσω του club. Oσον αφορά το λάδι έβαλα τα eneos 0-50w και μπορώ να πώ πώς είναι πολύ καλά και μάλιστα χωρίς κατανάλωση λαδιού αν και πανάκριβα...
Aristos Posted June 6, 2013 Posted June 6, 2013 γιαννη δεν εχω θέμα μεχρι στιγμής. Πάντως υπάρχει ειδικός κολιές που ψεκάζει μετά την πεταλούδα κοντα στην πολλαπλή. Παντως τα οφέλη είναι απίστευτα ειδικά στην περίπτωση που δεν εχεις καλό ιντερκούλερ . Εγώ έχω σχεδόν 20 βαθμούς διαφορά στο 3ο πατημα ... Ο κολιές(αντάπτορας) που λες Μαρίνο,δυστυχώς δοκιμασμένα δεν κάνει δουλειά,προφανώς δεν προλαβαίνει να ψύξει τον αέρα επειδή είναι πολύ κοντά,παίζει πολύ μεγάλο ρόλο η γωνία του μπεκ της μεθανόλης. Κατηγορηματικά όχι, ειδικά για τον κινητήρα αυτό με την μεταλλική πεταλούδα. Δημήτρης Μήτσε,έχουν πάθει ζημιά πολλές πεταλούδες,βραχυκυκλώνουν,αλλά λογικά φταίει η λάθος γωνία που βάζουν το μπέκ και δεν γίνετε άμεσα ''νέφος''. 1
Dimitris_Kon Posted June 6, 2013 Posted June 6, 2013 Ο κολιές(αντάπτορας) που λες Μαρίνο,δυστυχώς δοκιμασμένα δεν κάνει δουλειά,προφανώς δεν προλαβαίνει να ψύξει τον αέρα επειδή είναι πολύ κοντά,παίζει πολύ μεγάλο ρόλο η γωνία του μπεκ της μεθανόλης. Μήτσε,έχουν πάθει ζημιά πολλές πεταλούδες,βραχυκυκλώνουν,αλλά λογικά φταίει η λάθος γωνία που βάζουν το μπέκ και δεν γίνετε άμεσα ''νέφος''. Για να βραχυκυκλώνει θα πρέπει να εισάγεται πολύ ποσότητα μέσα στο μηχανισμό, απ΄ ό,τι γνωρίζω. Και νομίζω ότι τα περισσότερα έχουν βραχυκυκλώσει επειδή έβαζαν νερό σκέτο και όχι μεθανόλη (που έχει τεράστια διαφορά ως μείγμα). Σίγουρα πάντως και εδώ συμφωνώ, ότι έχει ρόλο το που και πως εισάγεται το σπρευ της μεθανόλης, όπως και τα περιφερειακά του όλου συστήματος. Δημήτρης
Aristos Posted June 6, 2013 Posted June 6, 2013 Για να βραχυκυκλώνει θα πρέπει να εισάγεται πολύ ποσότητα μέσα στο μηχανισμό, απ΄ ό,τι γνωρίζω. Και νομίζω ότι τα περισσότερα έχουν βραχυκυκλώσει επειδή έβαζαν νερό σκέτο και όχι μεθανόλη (που έχει τεράστια διαφορά ως μείγμα). Σίγουρα πάντως και εδώ συμφωνώ, ότι έχει ρόλο το που και πως εισάγεται το σπρευ της μεθανόλης, όπως και τα περιφερειακά του όλου συστήματος. Δημήτρης Λογικά ναι,λόγω νερού,βέβαια τα περισσότερα ήταν 20VT όχι tfsi...για αυτό και υποτίθεται πως η ''σωστή'' απόσταση είναι 30cm πριν την πεταλούδα...λένε.
john_m Posted June 6, 2013 Posted June 6, 2013 To ψυγείο λαδιού κάνει δουλειά γιατί εκτός από τη μείωση της μέγιστης τιμής στη θερμ. λαδιού καταφέρνει να ρίξει τη θερμοκρασία πολύ πιο γρήγορα όταν ο ρυθμός πέσει. Εχει σημασία και η θέση του ώστε να κάνει καλή απαγωγή θερμότητας. Στο δικό μου το έχω πάνω από το ιντερκούλερ, πίσω από το σήμα της Αudi και δεν κάνει τόσο καλή απαγωγή αφού πίσω του βρίσκεται το ψυγείο νερού...αν και δέχεται μεγαλύτερη ποσότητα αέρα. Τώρα που καλοκαίριασε πιάνει τους 100 άνετα ακόμα και σε χαλαρό ρυθμό. Με το a/c ανοιχτό οι θερμοκρασίες πέφτουν αρκετά.
mariosA4 Posted June 6, 2013 Author Posted June 6, 2013 Ο κολιές(αντάπτορας) που λες Μαρίνο,δυστυχώς δοκιμασμένα δεν κάνει δουλειά,προφανώς δεν προλαβαίνει να ψύξει τον αέρα επειδή είναι πολύ κοντά,παίζει πολύ μεγάλο ρόλο η γωνία του μπεκ της μεθανόλης. Μήτσε,έχουν πάθει ζημιά πολλές πεταλούδες,βραχυκυκλώνουν,αλλά λογικά φταίει η λάθος γωνία που βάζουν το μπέκ και δεν γίνετε άμεσα ''νέφος''. οπότε φιλε τον ξεχνάμε τον αντάπτορα. Οσον αφορά το μπέκ εσύ και την γωνία ψεκασμού δεν έχω δεί πουθενά σε κανένα εγχειρίδιο τηε ΑΕΜ ή της SNOW να βάζουν το μπεκ σε γωνία Αρίστο, ποιός στο έχει πεί ότι πρέπει να μπάινει έτσι? Ο τάκης πάντως κάθετα το έβαλε πάλι τελευταία. Οσον αφορά το νέφος λογικά καλή ομογενοπόιηση θα γίνεται αρκετα μακρύτερα από την πεταλούδα οπότε οι 30 ποντοι ε'ιναι απαραίτητοι
Aristos Posted June 6, 2013 Posted June 6, 2013 οπότε φιλε τον ξεχνάμε τον αντάπτορα. Οσον αφορά το μπέκ εσύ και την γωνία ψεκασμού δεν έχω δεί πουθενά σε κανένα εγχειρίδιο τηε ΑΕΜ ή της SNOW να βάζουν το μπεκ σε γωνία Αρίστο, ποιός στο έχει πεί ότι πρέπει να μπάινει έτσι? Ο τάκης πάντως κάθετα το έβαλε πάλι τελευταία. Οσον αφορά το νέφος λογικά καλή ομογενοπόιηση θα γίνεται αρκετα μακρύτερα από την πεταλούδα οπότε οι 30 ποντοι ε'ιναι απαραίτητοι Παίζει ρόλο και τι διάμετρο σωλήνα έχεις,αν είναι μικρή ''χτυπάει'' στο απέναντι τοίχωμα και υγροποιείτε ας πούμε...βάση δοκιμών στο λέω οτι θέλει γωνία(ελαφριά κλίση προς την πεταλούδα).
mariosA4 Posted June 6, 2013 Author Posted June 6, 2013 To ψυγείο λαδιού κάνει δουλειά γιατί εκτός από τη μείωση της μέγιστης τιμής στη θερμ. λαδιού καταφέρνει να ρίξει τη θερμοκρασία πολύ πιο γρήγορα όταν ο ρυθμός πέσει. Εχει σημασία και η θέση του ώστε να κάνει καλή απαγωγή θερμότητας. Στο δικό μου το έχω πάνω από το ιντερκούλερ, πίσω από το σήμα της Αudi και δεν κάνει τόσο καλή απαγωγή αφού πίσω του βρίσκεται το ψυγείο νερού...αν και δέχεται μεγαλύτερη ποσότητα αέρα. Τώρα που καλοκαίριασε πιάνει τους 100 άνετα ακόμα και σε χαλαρό ρυθμό. Με το a/c ανοιχτό οι θερμοκρασίες πέφτουν αρκετά. εγώ το έχω βάλει πίσω από το άνοιγμα για τους προβολείς ομίχλης , σε κάθετη τοποθέτηση και υπό γωνία για να περνάει ο αέρας από μέσα. Το έβαλα εκεί μετά από πολύ μελέτη γιατί ήθελε τις κοντύτερες σωληνώσεις και επίσης αδειάζει το κύκλωμα σχεδόν τελείως από λάδια χωρίς να το ανοίγω κάθε φορά και έτσι αποφεύγω τυχόν διαρροές. Απλώς σκεφτόμουν να έβαζα ένα spal με διακόπτη από μέσα να το βοηθάω όταν ζορίζεται το μοτέρ από θερμοκρασίες , ειδικά το καλοκαίρι
mariosA4 Posted June 6, 2013 Author Posted June 6, 2013 Παίζει ρόλο και τι διάμετρο σωλήνα έχεις,αν είναι μικρή ''χτυπάει'' στο απέναντι τοίχωμα και υγροποιείτε ας πούμε...βάση δοκιμών στο λέω οτι θέλει γωνία(ελαφριά κλίση προς την πεταλούδα). σωληνώσεις έχω 63χιλ Αρίστο . Αυτο το σενάριο δεν το είχα σκεφτεί μεγάλε
Dimitris_Kon Posted June 6, 2013 Posted June 6, 2013 σωληνώσεις έχω 63χιλ Αρίστο . Αυτο το σενάριο δεν το είχα σκεφτεί μεγάλε Μα κάθετο μπεκ που ψεκάζει ρε Μαρίνο? 90 μοίρες είναι? Λογικό είναι να ψεκάζει απέναντι και να υγροποιείται. Ακόμα και τα κανονικά αλλά και τα έξτρα μπεκ βενζίνης δεν είναι ποτέ κάθετα. Μόνο αν είχες βάλει στη πολλαπλή εισαγωγής σου που εκεί υπάρχει το plenum της εισαγωγής που γίνεται νέφωμα, όχι μέσα στο σωλήνα.. Δημήτρης 2
mariosA4 Posted June 6, 2013 Author Posted June 6, 2013 Μα κάθετο μπεκ που ψεκάζει ρε Μαρίνο? 90 μοίρες είναι? Λογικό είναι να ψεκάζει απέναντι και να υγροποιείται. Ακόμα και τα κανονικά αλλά και τα έξτρα μπεκ βενζίνης δεν είναι ποτέ κάθετα. Μόνο αν είχες βάλει στη πολλαπλή εισαγωγής σου που εκεί υπάρχει το plenum της εισαγωγής που γίνεται νέφωμα, όχι μέσα στο σωλήνα.. Δημήτρης αυτό που λές μπορεί να συμβάινει λογω μικρής διαμέτρου σωλήνα , γενικά όμως δεν αναφέρεται πουθενά σε κανένα insrtuction manual τοποθέτηση υπό γωνία και πιθανή υγροποίηση από στενή σωλήνα. Βασικά στις μεθανόλες πάιζει μεγάλο ρόλο το πόσα bar δουλέυει η αντλία. Της ΑΕΜ είναι 250άρα ενώ η Snow έχει βγάλει στο stage3 την 300άρα . Οσο μεγαλύτερη η πίεση τόσο μικρότερα τα σταγονίδια και ευκολότερη η ανάμιξη με τον αέρα ,αυτά είναι απλή φυσική. Και με την 250άρα πάντως κάνεις μια χαρά την δουλειά αρκεί να δουλεύει σωστά . Για το τελευταίο θα βάλω σίγουρα με την 1η ευκαιρία μια μπαροβαλβίδα που θα μου δείχνει πίεση κυκλώματος για να ξέρω τι παίζει, οπότε και συνδυασμό με το failsafe με το boost controller πιστεύω θα είμαι οκ
Recommended Posts