Jump to content

Recommended Posts

Posted

Μαρίνο δεν πιστεύω ότι έχει να κάνει με την αντλία αλλά με την απόσταση. Η απόσταση δεν νοείται η απόσταση καθεαυτή από τη πεταλούδα, αλλά η απόσταση του ψεκασμού από αυτήν, κατά συνέπεια, αν το βάλεις κάθετα (90μοιρες) στο σωλήνα, τι θα ψεκάζει? Απέναντι. Και μπορεί να ρουφάει το κύκλωμα αέρα, άλλο όμως να ρουφάει υγροποιημένη μορφή μεθανόλη και άλλο νέφωμα, όπως θα σχηματίζεται λόγω ψεκασμού υπό γωνία. Είτε είναι μικρή είτε είναι μεγάλη η αντλία, το νέφωμα σχηματίζεται εφόσον υπάρχει χώρος να αναπτυχθεί, αν το "ταπώνεις" με το να κοιτάει απέναντι το άλλο άκρο του σωλήνα τότε δεν γίνεται νέφωμα όπως πρέπει. Παρεκτός που κανονικά, θα έπρεπε να ψεκάζεις στην πολλαπλή εισαγωγής και όχι απευθείας αλλά τέσπα. (άποψή μου πάντα και σαφώς δεκτή κάθε αντίθετη άποψη).

Δημήτρης

Posted

αυτό που λές μπορεί να συμβάινει λογω μικρής διαμέτρου σωλήνα , γενικά όμως δεν αναφέρεται πουθενά σε κανένα insrtuction manual τοποθέτηση υπό γωνία και πιθανή υγροποίηση από στενή σωλήνα. Βασικά στις μεθανόλες πάιζει μεγάλο ρόλο το πόσα bar δουλέυει η αντλία. Της ΑΕΜ είναι 250άρα ενώ η Snow έχει βγάλει στο stage3 την 300άρα . Οσο μεγαλύτερη η πίεση τόσο μικρότερα τα σταγονίδια και ευκολότερη η ανάμιξη με τον αέρα ,αυτά είναι απλή φυσική. Και με την 250άρα πάντως κάνεις μια χαρά την δουλειά αρκεί να δουλεύει σωστά . 

Για το τελευταίο θα βάλω σίγουρα με την 1η ευκαιρία μια μπαροβαλβίδα που θα μου δείχνει πίεση κυκλώματος για να ξέρω τι παίζει, οπότε και συνδυασμό με το failsafe με το boost controller πιστεύω θα είμαι οκ

200bar είναι η AEM Μαρίνο...

Posted

Μαρίνο δεν πιστεύω ότι έχει να κάνει με την αντλία αλλά με την απόσταση. Η απόσταση δεν νοείται η απόσταση καθεαυτή από τη πεταλούδα, αλλά η απόσταση του ψεκασμού από αυτήν, κατά συνέπεια, αν το βάλεις κάθετα (90μοιρες) στο σωλήνα, τι θα ψεκάζει? Απέναντι. Και μπορεί να ρουφάει το κύκλωμα αέρα, άλλο όμως να ρουφάει υγροποιημένη μορφή μεθανόλη και άλλο νέφωμα, όπως θα σχηματίζεται λόγω ψεκασμού υπό γωνία. Είτε είναι μικρή είτε είναι μεγάλη η αντλία, το νέφωμα σχηματίζεται εφόσον υπάρχει χώρος να αναπτυχθεί, αν το "ταπώνεις" με το να κοιτάει απέναντι το άλλο άκρο του σωλήνα τότε δεν γίνεται νέφωμα όπως πρέπει. Παρεκτός που κανονικά, θα έπρεπε να ψεκάζεις στην πολλαπλή εισαγωγής και όχι απευθείας αλλά τέσπα. (άποψή μου πάντα και σαφώς δεκτή κάθε αντίθετη άποψη).

Δημήτρης

Με αυτό τον τρόπο Μήτσο,αν μπει στο κέντρο της εισαγωγής το μπέκ,ίσως να έχουν θέμα οι 1οι κύλινδροι,ίσως...λογικά.

Posted

Με αυτό τον τρόπο Μήτσο,αν μπει στο κέντρο της εισαγωγής το μπέκ,ίσως να έχουν θέμα οι 1οι κύλινδροι,ίσως...λογικά.

Κανονικά θέλει είτε 4 μπεκ ένα σε κάθε τμήμα πάνω από το κάθε συμβατικό μπεκ της πολλαπλής, είτε στην έξοδο της υποπίεσης που έρχεται στην πολλαπλή εισαγωγής, η οποία είναι πολύ μακριά από κυλίνδρους και στην τελευταία περίπτωση, ο ψεκασμός γίνεται ευθεία και το μείγμα απορροφάται σχετικά ομοιόμορφα και σίγουρα καλύτερα απ΄ ό,τι στην πεταλούδα - άποψή μου Αρίστο!

Δημήτρης

• Like 1
Posted

ta 4 μπεκ προυποθέτουν ομοιόμορφη κατανομή αέρα και στους 4 κυλίνδρους πράγμα σπάνιο για πολλαπλή εισαγωγής Δημήτρη.

Προσωπικά θα δοκιμάσω τον ψεκασμό σε γωνία όπως λέει ο Αρίστος να δώ αν έχω καλύτερη ατμοποίηση (θα φανεί από την ποιότητα λειτουργίας) βάζοντας ταυτόχρονα το μπέκ στα 30 εκ από την πεταλούδα.

Posted

Κανονικά θέλει είτε 4 μπεκ ένα σε κάθε τμήμα πάνω από το κάθε συμβατικό μπεκ της πολλαπλής, είτε στην έξοδο της υποπίεσης που έρχεται στην πολλαπλή εισαγωγής, η οποία είναι πολύ μακριά από κυλίνδρους και στην τελευταία περίπτωση, ο ψεκασμός γίνεται ευθεία και το μείγμα απορροφάται σχετικά ομοιόμορφα και σίγουρα καλύτερα απ΄ ό,τι στην πεταλούδα - άποψή μου Αρίστο!

Δημήτρης

Σωστόοος ο Μητσουλας βεβαίως βεβαίως... :JC_doubleup:

Απλα ίσως υπερβολικό και εφόσον το water meth το χρησιμοποιείς για ψύξη και μόνο και όχι για έξτρα καύσιμο(αναλογια διαφορετική)και με ένα άντε 2(ένα μπεκ πριν το i/c)νομίζω πως είσαι κομπλέ...κατα τα άλλα μαζί σου.

ta 4 μπεκ προυποθέτουν ομοιόμορφη κατανομή αέρα και στους 4 κυλίνδρους πράγμα σπάνιο για πολλαπλή εισαγωγής Δημήτρη.

Προσωπικά θα δοκιμάσω τον ψεκασμό σε γωνία όπως λέει ο Αρίστος να δώ αν έχω καλύτερη ατμοποίηση (θα φανεί από την ποιότητα λειτουργίας) βάζοντας ταυτόχρονα το μπέκ στα 30 εκ από την πεταλούδα.

Πρόσεξε μόνο το μπεκ να ''μπαίνει'' όλο μέσα και όχι το μισό,μην βρισκει δλδ στο σπείρωμα...κατάλαβες ε? :sHa_friends:

• Like 1
Posted

Σωστόοος ο Μητσουλας βεβαίως βεβαίως... :JC_doubleup:

Απλα ίσως υπερβολικό και εφόσον το water meth το χρησιμοποιείς για ψύξη και μόνο και όχι για έξτρα καύσιμο(αναλογια διαφορετική)και με ένα άντε 2(ένα μπεκ πριν το i/c)νομίζω πως είσαι κομπλέ...κατα τα άλλα μαζί σου.

Πρόσεξε μόνο το μπεκ να ''μπαίνει'' όλο μέσα και όχι το μισό,μην βρισκει δλδ στο σπείρωμα...κατάλαβες ε? :sHa_friends:

είσαι σίγουρος ότι μιλάμε για ...μεθανόλες φιλαράκι???  :JC_doubleup:

Posted

είσαι σίγουρος ότι μιλάμε για ...μεθανόλες φιλαράκι???  :JC_doubleup:

Xaxaxaxaxa....για λίγο,μπερδεύτηκα και εγω όμως...(ελα θα τα πούμε και στο τηλ)

Posted

ένα τελευταίο που μου αρέσει πολύ. carbon look διακόπτης για μεθανόλες και ανεμιστηρα με ενσωματωμένο led από ebay:

DSC_1615_zps209ec965.jpg

DSC_1613_zps41d5cc6f.jpg

• Like 3
Posted

σου αρέσουν george? μπαίνουν ευκολα με ένα τρυπανάκι στο συγκεριμένο σημείο, έχω και  2 περίσσεμα... :JC_doubleup:

Posted

ένα τελευταίο που μου αρέσει πολύ. carbon look διακόπτης για μεθανόλες και ανεμιστηρα με ενσωματωμένο led από ebay:

DSC_1615_zps209ec965.jpg

DSC_1613_zps41d5cc6f.jpg

Μαρίνο F4 το έχεις κάνει το Α4 !!! :sFi_dualpistols: Πολεμικό look !!! Like it !!! ;)

Και στα μαχητικά έχει ένα σωρό από τέτοιους για τα όπλα....... :vinsent:

Posted

σου αρέσουν george? μπαίνουν ευκολα με ένα τρυπανάκι στο συγκεριμένο σημείο, έχω και  2 περίσσεμα... :JC_doubleup:

Ωραια ειναι φιλος αλλα εγω τι να τα κανω; Ουτε μεθανολες εχω ουτε κατι αλλο που να χρειαζεται διακοπτη...

Posted (edited)

Μαρίνο F4 το έχεις κάνει το Α4 !!! :sFi_dualpistols: Πολεμικό look !!! Like it !!! ;)

Και στα μαχητικά έχει ένα σωρό από τέτοιους για τα όπλα....... :vinsent:

ευχαριστώ θοδωρή αλλά δεν το είχα  σκοπό να εμπλεκώ σε αερομαχία  :sHa_wink3:

Πολυ ωραια Μαρινο!!

ευχαριστώ Κώστα

george το ξέρω ότι δεν σου χρειάζονται  φίλε , κουβέντα να γίνεται :sHa_wink3:

το μόνο δύσκολο ηταν να περάσω καλώδια για τις γειώσεις για τα led  οπότε για να μην ξηλώνω ταπετσαρία ώς γνήσιος...ηλεκτρολόγος τα περασα με ατσαλίνα.. 

Edited by mariosA4
  • Like 1
Posted

george το ξέρω ότι δεν σου χρειάζονται  φίλε , κουβέντα να γίνεται :sHa_wink3:

το μόνο δύσκολο ηταν να περάσω καλώδια για τις γειώσεις για τα led  οπότε για να μην ξηλώνω ταπετσαρία ώς γνήσιος...ηλεκτρολόγος τα περασα με ατσαλίνα.. 

Τα εχω ξεπερασει αυτα Μαρινο... Δεν νομιζω οτι εχει μεινει κατι που δεν εχω ξηλωσει απο το εσωτερικο του αυτοκινητου...

Posted

ως ακουσα ξηλωμα και ηρθα....             :sHa_hehe:

Μαρινε, ωραια τα διακοπτακια, αν βαλεις και ενα κοκκινο πανω στον λεβιε ταχυτητων τοτε πραγματικά θα εισαι σε εσωτερικό μαχητικού !

Posted

ως ακουσα ξηλωμα και ηρθα....             :sHa_hehe:

Μαρινε, ωραια τα διακοπτακια, αν βαλεις και ενα κοκκινο πανω στον λεβιε ταχυτητων τοτε πραγματικά θα εισαι σε εσωτερικό μαχητικού !

το λεβιεδάκι Γιάννη είναι από το rs4 και δεν αγγίζεται..

δεν είμαι φάν των led απλώς ήθελα να έχω οπτική ένδειξη ότι είναι ανοιχτή η μεθανόλη γιατί αν δουλεύεις 2,2 bar χωρίς, παιζει να τα πάρεις όλα στο χέρι απ'την προανάφλεξη ...

Να φανταστείς βάζουν μια μπαροβαλβίδα στο κύκλωμα με led που δείχνει ότι ψεκάζει η αντλία για έξτρα safe..

Tώρα όσον αφορά τα ledάκια γενικά αν δεν το προσέξεις μπορεί να γίνει kits αλλά στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν νομίζω ότι δείχνει άσχημο . :LaieA_014:

george δεν ήξερα ότι είσαι τόσο καλός στο ξήλωμα, με το ράψιμο τι κάνεις ρε???  :JC_cheesy:

Posted

george δεν ήξερα ότι είσαι τόσο καλός στο ξήλωμα, με το ράψιμο τι κάνεις ρε???  :JC_cheesy:

Εκει ειμαι πιο καλος... Εμαθα σχετικα γρηγορα να ραβω....

τις τσεπες μου...  :sHa_hehe: 

• 1 month later...
Posted

ένα τελευταίο σημερινό update. Ειχα προμηθευτεί απ' τον Τάκη μία μπαροβαλβίδα για τις μεθανόλες την οποία και έβαλα και μετράει την πίεση στο κύκλωμα για έξτρα safe. Στο τέρμα  μετράει πίεση 6 bar οπότε ξέρεις ότι το κύκλωμα ψεκάζει... Τη σύνδεσα με το διακόπτη δεξιά από τις μεθανόλες ουσιαστικά μου δείχνει άμεσα πως λειτουργεί το σύστημα. Μία ιδέα φαίνεται στο παρακάτω βιεντακι.

http://s1127.photobucket.com/albums/l628/mariosa4/?action=view&current=MOV00030_zpsfaae51dd.mp4

Posted

έκανα κι'ενα log με μεθανόλες στα 2 bar. δεν υπάρχουν πλέον επιστροφές αβάνς , απλά έμπαινε safe mode από υπερβολική διόρθωση στο ρελαντί λόγω 4μπαρου ρυθμιστή πίεσης . τον γύρισα πλεόν στα 3 bar κι'ολα καλά. Οσον αφορά το αβανς πλεόν ψηλά μετά τις 6000 σαλ φτάνει και τις 20 μοίρες, καθόλου άσχημα για 2 μπάρ, αυτά είναι τα πλεονεκτήματα απ'το μεγάλο καπάκι.

https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0AvDN7w0Esy4wdDk2Z1l6RXo1amUwZlEyWGN0YWJBdlE&usp=sharing

καλές διακοπές και σόρρυ για το ασχημο βίντεο , αναμονή για κάποιο επόμενο  :sHa_wink3:

• 5 months later...
Posted (edited)

επί τη ευκαιρία με την κουβέντα στο προτζεκτ του Δημήτρη  να ανεβάσω και στο δικό μου πρότζεκτ την δυναμομέτρηση που έγινε πρίν από αρκετό καιρό

καθώς και μια φωτό από το 3μπαρο της shadow racing που τοποθέτησα πρόσφατα. Επλίζω να του κάνω..χρήση συντομα...

Οπως έγραψα έφτασα μέχρι 2 μπαρ ,αλλα ως γνωστόν η ΗΤΑ gt3076 με το 82άρι μαντέμι δουλεύει από κει και πάνω , όχι όμως και τα περιφερειακά (κιβώτιο- συμπλέκτης- ημιαξονια-ιντερκουλερ) οπότε θα δοκιμάσω μόνο σε δυναμομετρο κάποια στιγμή

το αποτέλεσμα 425 ρόδα στα 2 bar χωρίς πτώση απόδοσης μέχρι και τον κόφτη. Η ροπή έρχεται απότομα στις 4000 σαλ και κοντά στις 5000 σαλ όπου κορυφώνεται αρχίζει το σπινιάρισμα με δευτέρα. Με 3η αναβοσβήνει το esp στις 5000 δείγμα ότι χάνει την προσφυση ακόμα και κοντα στα 100 χλμ... Θα προτιμούσα μια πιό ομαλή καμπύλη με το μικρότερο 63άρι μαντέμι που μάλλον θα το βάλω με 1η ευκαιρία

Η χρήση του water meth της ΑΕΜ είναι σωτηρια (ειδικά το καλοκαίρι ) μιας και εξισώνει τη θερμοκρασία εισαγωγής με την εξωτερική και προλαμβάνει τα πειράκια. Τώρα το χειμώνα δουλεύω με το μικρότερο μπέκ για χαμηλή κατανάλωση μιας και δεν χρειάζεται το μεγάλο

1385235654130_zpsd5fb930d.jpg

dynojet_zpsa9eb7319.jpg

Edited by mariosA4
  • Like 2