Dimitris_Kon Posted April 15, 2010 Author Posted April 15, 2010 Kαλημερα Δημητρη . Οπως πολυ καλα ξερεις απο πρωτο χερι , στις μετατροπες το κοστος αυξανεται εκθετικα , αναλογα με το κερδος σε ισχυ . Αν πχ ο στοχος ειναι 650ΗΡ μοτερ , ειναι κατι βατο και γινεται με λογικα εξοδα . Επειδη ο στοχος ειναι στα 900+ΗΡ ( και καλα κανει και ειναι εκει ) σε twin turbo εφαρμογη πρεπει να μπουν 2 3071 τουλαχιστον ( ιδανικα 3076 ) με οποιαδηποτε προσπαθεια ωστε να γυρισει γρηγορα απο το καθε 3κυλινδρο "bank" την τουρμπινα που του αντιστοιχει . Κρίτωνα 2 Χ 3071 σε τρικύλινδρο 1500 cc δεν είναι υπερβολή? Ακόμα είμαστε σε σκέψεις για το VR6, στο οποίο με αναβάθμιση του valvetrain, ροική και τουρμπίνα 40+.. Δημήτρης
The Dog Posted April 15, 2010 Posted April 15, 2010 (edited) Ουφ...... gt2871r είναι υπερβολή..πόσο μάλλον gt3071r Όσο για την χρήση μοτερ από Rs4 διαφωνώ και εξηγώ. Η διάφορα στην αγορά των δυο (used) είναι 2500-3000 euro. Τα parts που χρειάζονται από RS4 μπορούν να βρεθούν από άλλα μοντέλα κινητήρα στο 1/3 της τιμής των RS4. Χρειάζονται από Rs4 τiς κεφαλές (απο τους ατμο V6) ,εκκεντροφόρους (εισαγωγής από ατμο v6),πεταλούδα (W12). Η Rs4 έχει διαφορετικό oil buffer plate και διαφορετική αντλία λαδιού,άλλα δεν χρειάζονται . Αυτό που χρειάζεσαι απο RS4 είναι η πολλαπλή εισαγωγής (δυσεύρετη) και το throttle boot, εάν πας σε twin setup. Όλα τα πιο πάνω δεν καλύπτουν την διαφορά στην τιμή αγοράς της μηχανής. Ακόμα και εδώ υπάρχει το whoo factor. Οτιδήποτε εχει Rs4 επάνω είναι ακριβό Edited April 15, 2010 by The Dog
mariosA4 Posted April 15, 2010 Posted April 15, 2010 http://cgi.ebay.de/Audi-RS4-B5-2-7L-Motor-Ansaugbruecke-Saugrohr-S4-Biturbo_W0QQitemZ180492766380QQcmdZViewItemQQptZAutoteile_Zubeh%C3%B6r?hash=item2a06350cac to link είναι από εισαγωγή rs4 b5
Dimitris_Kon Posted April 15, 2010 Author Posted April 15, 2010 Ουφ...... gt2871r είναι υπερβολή..πόσο μάλλον gt3071r Όσο για την χρήση μοτερ από Rs4 διαφωνώ και εξηγώ. Η διάφορα στην αγορά των δυο (used) είναι 2500-3000 euro. Τα parts που χρειάζονται από RS4 μπορούν να βρεθούν από άλλα μοντέλα κινητήρα στο 1/3 της τιμής των RS4. Χρειάζονται από Rs4 τiς κεφαλές (απο τους ατμο V6) ,εκκεντροφόρους (εισαγωγής από ατμο v6),πεταλούδα (W12). Η Rs4 έχει διαφορετικό oil buffer plate και διαφορετική αντλία λαδιού,άλλα δεν χρειάζονται . Αυτό που χρειάζεσαι απο RS4 είναι η πολλαπλή εισαγωγής (δυσεύρετη) και το throttle boot, εάν πας σε twin setup. Όλα τα πιο πάνω δεν καλύπτουν την διαφορά στην τιμή αγοράς της μηχανής. Ακόμα και εδώ υπάρχει το whoo factor. Οτιδήποτε εχει Rs4 επάνω είναι ακριβό Οι κεφαλές από 2.4 που έχουν περισσότερο υλικό για ροϊκή? Δημήτρης
The Dog Posted April 15, 2010 Posted April 15, 2010 Οι κεφαλές από 2.4 που έχουν περισσότερο υλικό για ροϊκή? Δημήτρης Ναι άλλα είναι για πιο hardcore καταστάσεις. Θα σου πρότεινα να κάνεις οτι έκανα εγώ. Πάρε σαν βάση 2.8 κεφάλες που είναι ήδη ανοιγμένες από εργοστάσιο και κάνε porting και polish σε αυτές. Είδες ..στιγμή δεν έχασε ο ebayman...Εγώ πάντως έκανα 2 μήνες να πετύχω εισαγωγή σε καλή τιμή. Ολοι πάνω από 500 ζητούσανε.
mariosA4 Posted April 15, 2010 Posted April 15, 2010 Είδες ..στιγμή δεν έχασε ο ebayman...Εγώ πάντως έκανα 2 μήνες να πετύχω εισαγωγή σε καλή τιμή. Ολοι πάνω από 500 ζητούσανε. και εγώ έκανα 5 λεπτά....
Dimitris_Kon Posted April 15, 2010 Author Posted April 15, 2010 και εγώ έκανα 5 λεπτά.... Καλά έχεις να φας χώσιμο εσύ ειδικά μεγάλε.. Και τώρα που το θυμήθηκα, ψάξε και για body kit RS4 B5 Μαρίνο. Και γρήγορα, κάνε καμια δουλειά επιτέλους Δημήτρης
Aristos Posted April 15, 2010 Posted April 15, 2010 Καλά έχεις να φας χώσιμο εσύ ειδικά μεγάλε.. Και τώρα που το θυμήθηκα, ψάξε και για body kit RS4 B5 Μαρίνο. Και γρήγορα, κάνε καμια δουλειά επιτέλους Δημήτρης Ρε άσε τον κόσμο ήσυχο,τους έχεις χώσει για τα καλά... Οπότε,που καταλήγουμε?
The Dog Posted April 15, 2010 Posted April 15, 2010 και εγώ έκανα 5 λεπτά.... Κάτσε να τελειώσει η δημοπρασία...για 500 το κόβω και αυτό Προτείνω να ξανασκεφθείτε το ενδεχόμενο για VR6. Μια 3.6 Vr6 πχ
mariosA4 Posted April 15, 2010 Posted April 15, 2010 και οι κεφαλές από rs4 http://cgi.ebay.de/Zylinderkoepfe-Nockenwellen-AZR-Audi-RS4-B5-2-7-Biturbo_W0QQitemZ390147984928QQcmdZViewItemQQptZAutoteile_Zubeh%C3%B6r?hash=item5ad6a1ce20 μπορώ να φύγω τώρα κύριοι?
mariosA4 Posted April 15, 2010 Posted April 15, 2010 για δείτε κιαυτό : κομπλέ μοτέρ rs4 με κιβώτιο http://cgi.ebay.de/Audi-RS4-2-7-BiTurbo-Motor-AZR-komplett-mit-Getriebe_W0QQitemZ180494551688QQcmdZViewItemQQptZAutoteile_Zubeh%C3%B6r?hash=item2a06504a88
Agelosa4 Posted April 15, 2010 Posted April 15, 2010 για δείτε κιαυτό : κομπλέ μοτέρ rs4 με κιβώτιο http://cgi.ebay.de/A...=item2a06504a88 ρε φιλος που τα βρισκεις!!! μπραβο!!! και εγω θα σε χρειαστω..
Dimitris_Kon Posted April 15, 2010 Author Posted April 15, 2010 ρε φιλος που τα βρισκεις!!! μπραβο!!! και εγω θα σε χρειαστω.. Είδες τα έλεγα ότι είναι ξεφτέρι! Λοιπόν στην ουσία : 2 από τους 3 αμερικάνικους οίκους μου απάντησαν σε σχέση με το ποια μηχανή να διαλέξω : "both engines are good and can easily make power est 750 - 800 whp - it's up to you". Όπως και να το κάνουμε οι αμερικάνοι, κάτι παραπάνω ξέρουν σ' αυτά τα μοτέρ.. Περιμένω και τον τρίτο να μου απαντήσει.. Δημήτρης
kenzo Posted April 15, 2010 Posted April 15, 2010 (edited) "both engines are good and can easily make power est 750 - 800 whp - it's up to you". Δημήτρης Σε βοηθησαν αρκετα στο θεμα της επιλογης βλεπω ... Βλεπω οτι το εχεις παρει πολυ ζεστα ... Ηλιας ... Edited April 15, 2010 by kenzo
Aristos Posted April 16, 2010 Posted April 16, 2010 (edited) Αρίστοοοοοοο.... Δημήτρης Αρρώστια μεγάλε..!!! Πέρα απο την μηχανική βελτίωση πρέπει να δούμε προσεκτικα και το θέμα μεταδοσης και μερών κίνησης γενικώς, να σιγουρευτούμε οτι έχουν ανοχές ή υπάρχουν λύσεις ενισχυσεις τους... Edited April 16, 2010 by Dimitris_Kon ορθογραφία
Dimitris_Kon Posted April 16, 2010 Author Posted April 16, 2010 Αρρώστια μεγάλε..!!! Πέρα απο την μηχανική βελτίωση πρέπει να δούμε προσεκτικα και το θέμα μεταδοσης και μερών κίνησης γενικώς, να σιγουρευτούμε οτι έχουν ανοχές ή υπάρχουν λύσεις ενισχυσεις τους... Ναι σωστό, αλλά δυστυχώς, πάλι στα τυφλά θα πάμε, δεν υπάρχει και κανείς να μας βοηθήσει! Δημήτρης
PanoulisTheTroll Posted April 16, 2010 Posted April 16, 2010 Ααααχχχχ........ τι εχουν να δουν τα ματακια μας..... γιατι απο αυτα που διαβαζουμε λιγα καταλαβαινουμε με τα "κινεζικα" που λετε!!!!
A80Avant Posted April 16, 2010 Posted April 16, 2010 εμενα αυτα τα αμερικανικα παντως με φοβιζουν.... και επειδη ειναι αμερικανικα αλογα, αλλα και γιατι τα περισσοτερα αμερικανικα μηχανικα προιοντα που επρεπε να παρω παντα ειχαν μεγαλη μανουρα για να τοποθετηθουν.Αμα εμπαιναν, δουλευαν. το μοτερ που εδειξες πανικο απο 5κυλινδρο, δεν καταλαβα τι νοημα ειχε,αλλα τεσπα, εσυ ξερεις
Nikas7 Posted April 17, 2010 Posted April 17, 2010 Πολύ ενδιαφέρον το τόπικ παίδες.. Ανυπομονώ να προχωρήσετε και να κάνετε κάτι πολύ καλό. Εγώ με την ταπεινή μου άποψη θα πρότεινα να βάλετε ένα VR6 κινητήρα διαμήκη τποθετημένο μιας και είδα ότι θελετε να κανετε ενα track day car. Ότι περισέψει είμαι και εγώ εδώ μιας και ξαναπήρα Α4 Β5 TQ πλέον το οποίο προορίζω για look S4 αρχικα....
Dimitris_Kon Posted April 17, 2010 Author Posted April 17, 2010 εμενα αυτα τα αμερικανικα παντως με φοβιζουν.... και επειδη ειναι αμερικανικα αλογα, αλλα και γιατι τα περισσοτερα αμερικανικα μηχανικα προιοντα που επρεπε να παρω παντα ειχαν μεγαλη μανουρα για να τοποθετηθουν.Αμα εμπαιναν, δουλευαν. Βασίλη και ποιόν/ ποιούς να εμπιστευτώ? Τους Έλληνες μηχανικούς που ούτε να χρονίσουν δεν ξέρουν τα μοτέρ αυτά? Τουλάχιστον έχω ένα μπούσουλα γιαυτό και το αναφέρω. Ο 3ος οίκος μου απάντησε ότι είναι προτιμότερο να βάλω το 2.7, λόγω του ότι με αυτό το μοτέρ είναι πιο εύκολο να φτάσω ψηλά, χωρίς πατέντες.. Πολύ ενδιαφέρον το τόπικ παίδες.. Ανυπομονώ να προχωρήσετε και να κάνετε κάτι πολύ καλό. Εγώ με την ταπεινή μου άποψη θα πρότεινα να βάλετε ένα VR6 κινητήρα διαμήκη τποθετημένο μιας και είδα ότι θελετε να κανετε ενα track day car. Γιάννη καταρχήν καλορίζικο Θα σε χρειαστώ για μερικά πράγματα και επειδή ξέρεις το σασί, θέλω τη γνώμη σου σε αναρτήσεις κλπ, στείλε με ΠΜ το τηλέφωνό σου (κάπου το είχα αλλά το έχασα). Δημήτρης
Dimitris_Kon Posted April 17, 2010 Author Posted April 17, 2010 Ααααχχχχ........ τι εχουν να δουν τα ματακια μας..... γιατι απο αυτα που διαβαζουμε λιγα καταλαβαινουμε με τα "κινεζικα" που λετε!!!! Θα μάθεις μη φοβάσαι! Έχεις να λύσεις και να δέσεις... @ Αρίστο : Ο Νίκος που σου έλεγα, θα μας χρονίσει το μοτέρ και θα είναι παρών όταν και όπου του πούμε, αφιλοκερδώς. Θα μας βοηθήσει από την αρχή μέχρι το τέλος.. Καταλαβαίνεις τη σημασία που έχει αυτό.. Δημήτρης
The Dog Posted April 17, 2010 Posted April 17, 2010 εμενα αυτα τα αμερικανικα παντως με φοβιζουν.... και επειδη ειναι αμερικανικα αλογα, αλλα και γιατι τα περισσοτερα αμερικανικα μηχανικα προιοντα που επρεπε να παρω παντα ειχαν μεγαλη μανουρα για να τοποθετηθουν.Αμα εμπαιναν, δουλευαν. το μοτερ που εδειξες πανικο απο 5κυλινδρο, δεν καταλαβα τι νοημα ειχε,αλλα τεσπα, εσυ ξερεις Νομίζω είναι πολύ απλό.... και ο πεντακυλινδορος φτάνει σε αυτά τα άλογα που ψάχνουν και είναι και αυτός μια επιλογή Επειδή μόνο αμερικάνικα προϊόντα έχω στο αμάξι, πληροφορώ πως πότε δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα τοποθέτησης ούτε πότε υπήρχε θέμα με 'αμερικάνικα' άλογα..
Dimitris_Kon Posted April 17, 2010 Author Posted April 17, 2010 Νομίζω είναι πολύ απλό.... και ο πεντακυλινδορος φτάνει σε αυτά τα άλογα που ψάχνουν και είναι και αυτός μια επιλογή Επειδή μόνο αμερικάνικα προϊόντα έχω στο αμάξι, πληροφορώ πως πότε δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα τοποθέτησης ούτε πότε υπήρχε θέμα με 'αμερικάνικα' άλογα.. Εσύ να αφήσεις τις γενικόλογες κρίσεις και να μας δείξεις τα link που υποσχέθηκες. Μέχρι στιγμής είσαι αδρανής.. Δημήτρης
Recommended Posts