Jump to content

Recommended Posts

Posted

Γιώργο δεν μπορεί να βγει άκρη από αυτο το log. Είναι αστείο να λογκάρεις με 3η σε κατηφόρα και χωρίς να έχεις πατήσει το κουμπί για την ταχύτερη δειγματοληψία. Δεν προλαβαίνει να καταγραφεί σχεδόν τίποτα.

Κάνε ένα με 4η και πάτα και το κουμπι "turbo" επάνω δεξιά πριν λογκάρεις.

Posted

Το turbo το πάτησα. Αυτό το λογκ εχω. Μου κάνει κάτι χαζα το καλώδιο όμως. Επίσης είπα ελαφρά κατηφορικός δρόμος όχι κατηφόρα λιγότερο 3% κλίση για να καταλάβεις.

Posted (edited)

Γιώργο δεν μπορεί να βγει άκρη από αυτο το log. Είναι αστείο να λογκάρεις με 3η σε κατηφόρα και χωρίς να έχεις πατήσει το κουμπί για την ταχύτερη δειγματοληψία. Δεν προλαβαίνει να καταγραφεί σχεδόν τίποτα.

Κάνε ένα με 4η και πάτα και το κουμπι "turbo" επάνω δεξιά πριν λογκάρεις.

Στέφανε, ασχέτως "αργής" δειγματοληψίας, εγώ παρατηρώ ότι μετά το άφημα του γκαζιού (η γκρι γραμμή), η πίεση στη μπεκιέρα ανεβαίνει(!!), έχουμε 5άρια misfires σε κάθε block μέτρησης(!!!! - Γ@μησέ τ@!!!).

Και έτσι εγκυκλοπαιδικά:

1. η Ν75 δουλεύει ως 79,6% όπως φαίνονται από τα παραπάνω logs. (και όχι 100% που γράφεται παραπάνω από Κρίτονα)

2. λόγω μικρής κατηφόρας, σήκωσε over 1,36bar και όχι 1,55bar (λογικό αν είναι μικρή κατηφόρα ή "έγραψε" το αμάξι στην αρχή του..

Πάντως από την πίεση της μπεκιέρας δεν φαίνεται ότι τα μπεκ "τελειώνουν"....

edit:

Παραθέτω και το excel αρχείο,έχοντας τονίσει τα παραπάνω.

KEM logs.xls

Edited by Kavouras
Posted

Παραθετω καποια λογκς προ 2 ημερων, σε ελαφρως κατηφορικο δρομο και ανοιγμα με 3η.

KEM logs.xls

Εγω βλεπω διαφορα κουλα. Πρωτα απο ολα φαινεται καθαρα misfire και κλεισιμο πεταλουδας. Βεβαια οταν αφηνω γκαζι τα misfire δειχνουν ενα "5" (δεν ξερω γιατι).

Fuel rail pressure το ιδιο οταν αφηνω γκαζι ανεβαινουν τα bar. Ν75 τα ιδια. Επισης για κανενα λογο και σε παλαιοτερα λογκς δεν εχω δει 100% n75 ψηλα οπως αναφερθηκε και εναν μαφ ο οποιος οταν ημουν ακομα με φιλτροκουτι ποτε δε ξεπερασε τα 190g/sec (θεωρητικα θα επρεπε να ειναι κοντα στα 220).

Περιμενω τα σχολια σας.

Y.Γ Στον δρομο δεν καταλαβα ουτε misfire ουτε κοψιμο ουτε τρανταγμα,τιποτα,πραγμα που σημαινει οτι μπορει να τα κανει και χωρις να το αισθανεσαι απαραιτητα.

Γιωργο , απο το λογκ που παραθετεις misfires απλα δεν υπαρχουν . Γι αυτο και δεν μπορεις να τα καταλαβεις .

Το sum counter , που σημαινει αθροιστικα σε ολους τους κυλινδρους , δινεται πανω ή μετα τον κοφτη , που υπαρχει vibration και συμβαινει και σε νορμαλ αυτοκινητα με stock βασεις κινητηρα και spiral downpipe . κλπ . Και νορμαλ αυτοκινητο να λογκαρεις θα δεις οτι misfire γραφει , ειτε στο ρελαντι ειτε στον κοφτη , αλλα 1-2max / κυλινδρο .Ακριβως δηλαδη , οτι συμβαινει και στο δικο σου .

Απο κει και περα , επειδη ειδα οτι μαλλον το μπερδεψατε , 0.94 volt στον 1ο λ , δεν εχει ουδεμια σχεση με 0.94 λ . ειναι περιπου 0.77-0.80 λ ( δυστυχως δεν μπορω να δωσω περισσοτερη ακριβεια λογω narrowband ) που ειναι τελειο για ΒΖΒ .

Οσον αφορα το στοχο ροπης και πεταλουδα , χωρις να χρειαζεται να απολογηθω ή να εξηγω , εχω χρησιμοποιησει torque limitation ψηλα 6000+rpm , για να μην εχω θεμα με misfires με σωστο λ και κλειδωμα παλμου στο 80% max , για μειωση του backpressure .To οτι η πεταλουδα , για 100σαλ ( 6450-6550 ) κλεινει στο 78% ειναι οριακο , δημιουργει ελαχιστη πτωση δυναμης ( -1gr/sec ) , και χρειαζεται ωστε να εχεις μονο 1 misfire , που ειναι εργοστασιακα αποδεκτο επιπεδο . Σε περιπτωση καλοκαιριου , δεν θα υπηρχε κλεισιμο , αλλα ουτε και 195gr/sec αλλα λιγοτερα , που και αυτο το νουμερο λογω εισαγωγης εχει αποκλιση απο το πραγματικο .

Συγνωμη , αλλα απο το λογκ που παραθετεις δεν φαινεται καμια δυσλειτουργια , ακομα και το Δεκεμβριο , ενω η ρυθμιση ειχε γινει Αυγουστο , με 30+οC .

Oτι χρειαστεις παρε τηλ ( απο Τριτη που θα ειμαι εντος Ελλαδας ) .

Posted

Αν προσέξεις το ανεβοκατέβασμα των στροφών θα καταλαβεις ότι σπιναρε.

Και εγώ βλέπω πολύ περιέργα πράγματα αλλά δε θεωρώ το λογκάρισμα σωστό ώστε να σχολιάσω.

Posted

Στέφανε, ασχέτως "αργής" δειγματοληψίας, εγώ παρατηρώ ότι μετά το άφημα του γκαζιού (η γκρι γραμμή), η πίεση στη μπεκιέρα ανεβαίνει(!!), έχουμε 5άρια misfires σε κάθε block μέτρησης(!!!! - Γ@μησέ τ@!!!).

Και έτσι εγκυκλοπαιδικά:

1. η Ν75 δουλεύει ως 79,6% όπως φαίνονται από τα παραπάνω logs. (και όχι 100% που γράφεται παραπάνω από Κρίτονα)

2. λόγω μικρής κατηφόρας, σήκωσε over 1,36bar και όχι 1,55bar (λογικό αν είναι μικρή κατηφόρα ή "έγραψε" το αμάξι στην αρχή του..

Πάντως από την πίεση της μπεκιέρας δεν φαίνεται ότι τα μπεκ "τελειώνουν"....

edit:

KEM logs.xls

KEM logs.xls

Η πιεση στη μπεκιερα ανεβαινει , γιατι αυτο συμβαινει και σε καθε TFSI μοτερ !!!!!!!!!!!!!!

Οταν αφηνουμε το γκαζι η πιεση μπεκιερας ανεβαινει αφου τα μπεκ κλεινουν στο 0msec , το pressure relief valve αναλαμβανει να το εκτονωσει , και μεσολαβουν δεκατα του δευτερολεπτου μεχρι να γινει recirculation απο τη Ν276 και να πεσει και απο κει η πιεση ! Για λιγο χρονο η πιεση ανεβαινει κατα 5-10bar και συμβαινει και στο νορμαλ !

Τα misfires , που αναφερεις σε τοσο μπλοκ και "γαμησε τα ..." , εχουν ηδη μετρηθει στον κοφτη , και το sum μενει . Και αλλα 30 μπλοκ να ειχε το λογκ , 5 θα συνεχιζε να γραφει , το οποιο ξαναεπαναλαμβανω και το νορμαλ μοτερ στο ρελαντι και στον κοφτη ΚΑΝΕΙ ! ακομα και με νορμαλ περιφερειακα , οχι με αλλαγμενα πραγματα που μπορει αν συντονιζουν τα παντα .

Posted

Και εγώ βλέπω πολύ περιέργα πράγματα αλλά δε θεωρώ το λογκάρισμα σωστό ώστε να σχολιάσω.

Στεφανε ανεβασε κανενα δικο σου logs να λυποθημησουμε.Πως γινεται σε σενα με μαμα εξατμιση να εχεις τερμα την Ν75 σχεδον παντου κ να μην εχεις missfire;

Posted

Στεφανε . χειροτερο απο το λογκαρισμα , θεωρω την τεχνικη αναλυση που εγινε .

Αυτη τη στιγμη πρεπει να απολογηθω γιατι το αυτοκινητο ανεβαζει 5bar την πιεση μπεκιερας , μετα τον κοφτη . με αφημα γκαζιου ...

Πρεπει επισης να απολογηθω , γιατι εχει 1-2 misfires max / κυλινδρο πανω στον κοφτη , που μπορει να "βιμπραρει" οτιδηποτε ...

Ή οτι εχει 0.94 λ , ενω εχει 0.94 volt στο narrowband ...

Posted

Στεφανε ανεβασε κανενα δικο σου logs να λυποθημησουμε.Πως γινεται σε σενα με μαμα εξατμιση να εχεις τερμα την Ν75 σχεδον παντου κ να μην εχεις missfire;

Γιατι πολυ απλα ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΟ WASTEGATE !!!!!!!!!!!!!

Και το Λεον που εβγαλε 305 , ειχε 100% , αλλα η πιεση ηταν 0.8 στον κοφτη και δεν εχει ιχνος misfire , με ιδιο ΒΖΒ μοτερ και οχι CDAA , που ρυθμιζειςκαυσιμο πολυ πιο ευκολα , λογω wideband .

ΤΟ 80% με σκληροτερο Wastegate , αντιστοιχει σε πειρσσοτερη πιεση = backpressure και απο το 100% του εργοστασιακου της ΙΗΙ !

Posted (edited)

Αυτό με την πίεση στην υψηλής το βλέπω κι εγώ με το revo.......μετά από πάτημα και για 10 περίπου sec δουλεύει με μεγάλη διαφορά σε bar.

Επίσης δεν ξέρω πόσο ακριβές είναι:

sfbsbsfcgbxscsfgbsfbg.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Edited by Dikonou
Posted

Γιατι πολυ απλα ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΟ WASTEGATE !!!!!!!!!!!!!

Και το Λεον που εβγαλε 305 , ειχε 100% , αλλα η πιεση ηταν 0.8 στον κοφτη και δεν εχει ιχνος misfire , με ιδιο ΒΖΒ μοτερ και οχι CDAA , που ρυθμιζειςκαυσιμο πολυ πιο ευκολα , λογω wideband .

ΤΟ 80% με σκληροτερο Wastegate , αντιστοιχει σε πειρσσοτερη πιεση = backpressure και απο το 100% του εργοστασιακου της ΙΗΙ !

:LaieA_014:

Posted

Γιωργο , απο το λογκ που παραθετεις misfires απλα δεν υπαρχουν . Γι αυτο και δεν μπορεις να τα καταλαβεις .

Το sum counter , που σημαινει αθροιστικα σε ολους τους κυλινδρους , δινεται πανω ή μετα τον κοφτη , που υπαρχει vibration και συμβαινει και σε νορμαλ αυτοκινητα με stock βασεις κινητηρα και spiral downpipe . κλπ . Και νορμαλ αυτοκινητο να λογκαρεις θα δεις οτι misfire γραφει , ειτε στο ρελαντι ειτε στον κοφτη , αλλα 1-2max / κυλινδρο .Ακριβως δηλαδη , οτι συμβαινει και στο δικο σου .

Απο κει και περα , επειδη ειδα οτι μαλλον το μπερδεψατε , 0.94 volt στον 1ο λ , δεν εχει ουδεμια σχεση με 0.94 λ . ειναι περιπου 0.77-0.80 λ ( δυστυχως δεν μπορω να δωσω περισσοτερη ακριβεια λογω narrowband ) που ειναι τελειο για ΒΖΒ .

Οσον αφορα το στοχο ροπης και πεταλουδα , χωρις να χρειαζεται να απολογηθω ή να εξηγω , εχω χρησιμοποιησει torque limitation ψηλα 6000+rpm , για να μην εχω θεμα με misfires με σωστο λ και κλειδωμα παλμου στο 80% max , για μειωση του backpressure .To οτι η πεταλουδα , για 100σαλ ( 6450-6550 ) κλεινει στο 78% ειναι οριακο , δημιουργει ελαχιστη πτωση δυναμης ( -1gr/sec ) , και χρειαζεται ωστε να εχεις μονο 1 misfire , που ειναι εργοστασιακα αποδεκτο επιπεδο . Σε περιπτωση καλοκαιριου , δεν θα υπηρχε κλεισιμο , αλλα ουτε και 195gr/sec αλλα λιγοτερα , που και αυτο το νουμερο λογω εισαγωγης εχει αποκλιση απο το πραγματικο .

Συγνωμη , αλλα απο το λογκ που παραθετεις δεν φαινεται καμια δυσλειτουργια , ακομα και το Δεκεμβριο , ενω η ρυθμιση ειχε γινει Αυγουστο , με 30+οC .

Κρίτωνα, το ότι το αυτοκίνητο προγραμματίστηκε καλοκαίρι και δουλεύει σωστά και το Χειμώνα, νομίζω ότι εν έτει 2012 θα πρεπε να το θεωρούμε δεδομένο.

Το κομμάτι που έγραψες για το vibration δεν το κατάλαβα. Η ταλαντωση του μοτέρ προκαλεί missfires??

Επίσης, η πιεση υψηλής, ανεβαίνει και κολάει στα 200 bar. υτό δεν το έχω ξαναδεί, εκτός και αν έχουν κάτι διαφορετικό τα BZB.

Posted

Σταμάτα εσύ ρε! Ούτε εσύ θα έχεις. :sHa_hehe:

Posted

Αυτό με την πίεση στην υψηλής το βλέπω κι εγώ με το revo.......μετά από πάτημα και για 10 περίπου sec δουλεύει με μεγάλη διαφορά σε bar.

Δηλαδή σου ανεβάζει και σένα 200 bar Δημήτρη?

Posted (edited)

Κρίτωνα,

δες αυτό το excel (απλά το έχω "καθαρίσει" λίγο και έβαλα και χρώμα για να καταλάβεις που μιλάω).

Στο κελί Ι39, δεν είναι κλείσιμο πεταλούδας (λόγω misfire)???

KEM logs.xls

Επίσης....

Όντως έχεις δίκιο σύμφωνα με το παραπάνω:

Τα misfires , που αναφερεις σε τοσο μπλοκ και "γαμησε τα ..." , εχουν ηδη μετρηθει στον κοφτη , και το sum μενει . Και αλλα 30 μπλοκ να ειχε το λογκ , 5 θα συνεχιζε να γραφει

Δεν πρόσεξα ότι ήταν αθροιστικός μετρητής και ναι, έχεις δίκιο επί του συγκεκριμένου σχολίου μου.

Παρόλα αυτά όμως κάποια στιγμή από 1 γίνεται 5 => 4 misfire δηλαδή...

Μάλιστα... Δεν ξέρω...εγώ καταλαβαίνω λάθος το excel-log?

ΥΓ: προσωπικά (και ασχέτως αν είναι δικό μου αμάξι ή όχι), δεν μπορώ να αποδεχτώ ούτε το ένα misfire, επειδή το εργοστάσιο το θεωρεί αποδεκτό. Γιατί και το εργοστάσιο θεωρεί αποδεκτό και την κατανάλωση λαδιού μηχανής στο 1,2lt/1000km, αλλά καλή και σωστή λειτουργία δεν το λες (αντικειμενικά). Ας αφήσουμε λοιπόν τι θεωρεί αποδεκτό το εργοστάσιο και ας επικεντρωθούμε στο αν όντως λειτουργεί σωστά ή όχι κάτι.

@dikonou

Δημήτρη, έχεις δικό σου log από revo με την πίεση στη μπεκιέρα? (εγώ δεν έχω κάνει σε αυτό το block γιατί....μέχρι σήμερα δε με ενδιέφερε)

Edited by Kavouras
Posted (edited)

Δηλαδή σου ανεβάζει και σένα 200 bar Δημήτρη?

Στέφανε όχι αλλά από τα 163mbar ( εδώ μάλλον bar είναι και το έγραψα λάθος ) που έχω σε πάτημα με 3η στις 6300 αφήνοντας το γκάζι βλέπω να τα κρατάει και σιγά σιγά στον χρόνο που περιέγραψα να κατεβαίνουν με διαφορά κοντά στα 100mbar μεταξύ actual & requested...και μετά από 15 sec στο λογκ που βλέπω να εξομαλύνεται η διαφορά αυτή στα χαμηλά νούμερα 40 mbar χωρίς να πατάω γκάζι εννοείται.

Edited by Dikonou
Posted (edited)

@dikonou

Δημήτρη, έχεις δικό σου log από revo με την πίεση στη μπεκιέρα? (εγώ δεν έχω κάνει σε αυτό το block γιατί....μέχρι σήμερα δε με ενδιέφερε)

Πόσα θές και με ποιά ταχύτητα;

Περίμενε.........αντλία υψηλής λέω.....block 227 και 228 νομίζω η χαμηλής έτσι δεν είναι;

Edited by Dikonou
Posted

Πόσα θές και με ποιά ταχύτητα;

:sHa_sarcasticlol:

Πρέπει κάποια στιγμή να κοντράρουμε το αρχείο μας!

Posted

Α> Κρίτωνα,

δες αυτό το excel (απλά το έχω "καθαρίσει" λίγο και έβαλα και χρώμα για να καταλάβεις που μιλάω).

Στο κελί Ι39, δεν είναι κλείσιμο πεταλούδας (λόγω misfire)???

KEM logs.xls

Β> Επίσης....

Όντως έχεις δίκιο σύμφωνα με το παραπάνω:

Δεν πρόσεξα ότι ήταν αθροιστικός μετρητής και ναι, έχεις δίκιο επί του συγκεκριμένου σχολίου μου.

Παρόλα αυτά όμως κάποια στιγμή από 1 γίνεται 5 => 4 misfire δηλαδή...

Μάλιστα... Δεν ξέρω...εγώ καταλαβαίνω λάθος το excel-log?

Γ> ΥΓ: προσωπικά (και ασχέτως αν είναι δικό μου αμάξι ή όχι), δεν μπορώ να αποδεχτώ ούτε το ένα misfire, επειδή το εργοστάσιο το θεωρεί αποδεκτό. Γιατί και το εργοστάσιο θεωρεί αποδεκτό και την κατανάλωση λαδιού μηχανής στο 1,2lt/1000km, αλλά καλή και σωστή λειτουργία δεν το λες (αντικειμενικά). Ας αφήσουμε λοιπόν τι θεωρεί αποδεκτό το εργοστάσιο και ας επικεντρωθούμε στο αν όντως λειτουργεί σωστά ή όχι κάτι.

Δ> @dikonou

Α> Ειναι , γιατι με χαμηλη εξωτερικη θερμοκρασια , για 0.8sec , χανει 0.7gr/sec ... δηλαδη 1 αλογο . Αυτο ειναι δυνατον να γινει αντιληπτο απο καθε οδηγο , και ειναι ο περιορισμος ροπης = ισχυος = καυσαεριων .

B> ΟΚ ειχε 1/κυλινδρο , μονο πανω στον κοφτη . Αν λογκαρεις και το δικο σου , θα δεις οτι το counter ποτε δεν ειναι μηδενικο . Αυτο δε σημαινει οτι το αυτοκινητο εχει προβλημα !

Γ> Δεν υπαρχει αυτοκινητο που να εχει μηδεν το counter συνεχεια , σε ρελαντι ή και κοφτη . Τουλαχιστον εγω δεν εχω δει ...

Δ> Ολα τα TFSI ανεβαζουν πιεση στη μπεκιερα , μολις αφηνουμε το γκαζι , ειδικα σε υψηλες σαλ οπου παλινδρομειται γρηγορα η αντλια , γιατι δεν μπροει το μπρουτζακι να αποβαλει ολη την προκυτπουσα παροχη , χωρις να ανοιγουν τα μπεκ . Δεν ειναι θεμα REVO ή οτι αλλο ... ΟΛΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ . Οσο πιο ψηλα ειναι η πιεση στα settings , τοσο πιο ψηλα ανεβαινει .

Posted (edited)

Πρός Kavoura

Ναι θα μετράμε την διαφορά σε δευτερόλεπτα στο timestamp ανάλογα με τις στροφές και την ταχύτητα.......εκεί να δείς γέλιο που θα πέσει...........

Edited by Dikonou
Posted (edited)

Στέφανε όχι αλλά από τα 163mbar ( εδώ μάλλον bar είναι και το έγραψα λάθος ) που έχω σε πάτημα με 3η στις 6300 αφήνοντας το γκάζι βλέπω να τα κρατάει και σιγά σιγά στον χρόνο που περιέγραψα να κατεβαίνουν με διαφορά κοντά στα 100mbar μεταξύ actual & requested...και μετά από 15 sec στο λογκ που βλέπω να εξομαλύνεται η διαφορά αυτή στα χαμηλά νούμερα 40 mbar χωρίς να πατάω γκάζι εννοείται.

Αυτο συμβαινει , οπως προειπα γιατι χωρις να ψεκαζουν τα μπεκ , το μπρουτζακι ή/και η γωνια της Ν276 δεν επαρκουν για να αποβαλλον γρηγορα την πιεση/παροχη καυσιμου που προκυπτει απο την γρηγορη παλινδρομηση . Αν πατησεις στο 50% το γκαζι , που τα μπεκ θα ψεκασουν επαρκη ποσοτητα , η πιεση επανερχεται αμεσα . Δεν ειναι θεμα REVO , αλλα δυνατοτητας πτωσης πιεσης απο το hardware .

Edited by Kritonas
  • Like 1
Posted

Το turbo το πάτησα. Αυτό το λογκ εχω. Μου κάνει κάτι χαζα το καλώδιο όμως. Επίσης είπα ελαφρά κατηφορικός δρόμος όχι κατηφόρα λιγότερο 3% κλίση για να καταλάβεις.

Εάν σου κάνει χαζά το καλώδιο πάρε άλλο ή μέτρα με κάποιο άλλο γνωστού σου, γιατί έτσι δεν θα βγάλεις συμπέρασμα ασφαλές και σωστό.

Posted (edited)

Στεφανε . χειροτερο απο το λογκαρισμα , θεωρω την τεχνικη αναλυση που εγινε .

Αυτη τη στιγμη πρεπει να απολογηθω γιατι το αυτοκινητο ανεβαζει 5bar την πιεση μπεκιερας , μετα τον κοφτη . με αφημα γκαζιου ...

Πρεπει επισης να απολογηθω , γιατι εχει 1-2 misfires max / κυλινδρο πανω στον κοφτη , που μπορει να "βιμπραρει" οτιδηποτε ...

Ή οτι εχει 0.94 λ , ενω εχει 0.94 volt στο narrowband ...

Πληροφοριακα,επειδη δεν εχω και καλα ελαστικα, αυτο που εγινε ηταν πατημα απο 2200 περιπου, σπινιαρε μεχρι 4800-5000 και μετα πατησε κατω.

Οσον αφορα το misfire counter και τα vibrations ειναι καινουργιο σαν εννοια?

Διοτι το τελευταιο πραγμα που θα σκεφτοταν καποιος

ειναι να μην γινεται σωστη αναφλεξη,ή και καθολου (ακαυστη) λογω κραδασμων του μοτερ.

edit/σημειωση:To misfire προκαλει vibrations οχι το αναποδο (απο οσα γνωριζουμε και εχουμε δει τουλαχιστον).

Οσον αφορα τον maf τωρα,μια χαρα μετραει, κοντα στα 190g/sec κατα μεσο ορο ακομα και οταν υπηρχε

φιλτροκουτι. Υπαρχει και λογκ του Απριλιου οταν το αυτοκινητο ηταν με φιλτροκουτι.

A.O 4h 1st Log.xls

Θεωρητικα,γιατι στην πραξη δεν γινεται,μια τιμη κοντα στα 220g/sec θα ηταν νορμαλ εφοσον

το αυτοκινητο βγαζει 300 αλογα. Γνωριζω για την αποκλιση του τυπου απλα στη

συγκεκριμενη περιπτωση η διαφορα ειναι μεγαλη, θεωρω,καθως και αδικαιολογητη.

Και κατι τελευταιο απλα να συμπληρωσω για το κλεισιμο της πεταλουδας ακριβως οταν

δειχνει το counter misfire σε καποιο κυλινδρο,αναφερθηκε οτι το προγραμμα κλεινει τη πεταλουδα και πεφτει

επομενως και ο παλμος της Ν75.

2 σελιδες πισω,μετα το τελευταιο dyno τον Αυγουστο και σε ερωτηση του Δημητρη (dikonou) για το πεσιμο της

καμπυλης μετα τις 6200 γινεται μια αναφορα και λεει "Tο αυτοκινητο εχει 100% Ν75 ψηλα , 100% πεταλουδα

και λιγο πιο σφιχτο WG απο το ΟΕΜ .

Στις 6000 σαλ ανοιγει περισσοτερο το WG απο την πιεση των καυσαεριων."

Δεν λεω οτι οντως μετα τις 6000 δεν χανω 20 ps απο το torque limitation,

απλα το ενα αναιρει το αλλο (διοτι ουτε 100% παλμο δουλευει αλλα ουτε και 100% πεταλουδα

οπως αναφερθηκε). Επισης παρακατω

(το κανω copy paste)

"Στα 1.8ΤFSI το προγραμμα δεν ειναι στα ελατηρια βαλβιδων ! Μονο με software μπορει να ξεπεραστει η εργοστασιακη δυσλειτουργια σε εφαρμογες 300+ΗΡ μετα τις 5800-6000σαλ "

Οποτε γιατι κατηγουρουμε το σκληροτερο Wg μιας και εχουν γινει ενεργειες μειωσης του

dc της n75 και μειωση της πιεσης (πραγμα το οποιο ξαναλεω ερχεται σε αντιθεση

με τα γραφομενα περι lλειτουργιας στο 100%).

Γιατι ζηταμε μεγαλυτερα μπεκ??

Ηταν κατι που εγινε γνωστο τωρα τελευταια και δεν εγιναν ενεργειες εξαρχης? (Eννοω προγραμματιστικα).

Υ.Γ Κανεις δεν ζητησε την απολογια κανενος, απλος σχολιασμος γινεται ωστε να βοηθηθω πανω στο

ζητημα.

Edited by KeM