georgio3gr Posted March 14, 2012 Posted March 14, 2012 (edited) Σήμερα λοιπόν, μιας και έσκασε μύτη ήλιος μετά από μέρες, είπα να πάω σε ενός φίλου το μαγαζί να περάσουμε τα LED DRL... ΕΡΓΑΛΕΙΑ: κοφτάκι-κολλητήρι-καλάι Συσκευή τύπου dremel με κεφαλή κοπής (υπόψιν το dremel να έχει λίγη ψυχή για να μην βγει η δική σας) γερμανικό κλειδί Νο 16 (για τους γυαλοκαθαριστήρες) κατσαβίδι ή καστάνια με μύτες torx ΥΛΙΚΑ: Καλώδιο-ακροδέκτες μονωτική ταινία τάιραπ (δεματικά) θερμοσυστελόμενό λαμάκια-βίδες ασφαλειοθήκη με ασφάλεια 25Α διακοπτάκι on/off και φυσικά τα led drl... ΚΟΣΤΟΣ: 30-40 Ε... Edited March 14, 2012 by georgio3gr
georgio3gr Posted March 14, 2012 Author Posted March 14, 2012 ΠΑΜΕ ΛΟΙΠΟΝ... 1) Αρχικά αφαιρούμε τον προφυλακτήρα (υπάρχουν ήδη DIY στο νετ) 2) Με βγαλμένο προφυλακτήρα, αρχικά τοποθετούμε τα DRL πάνω στις γρίλλιες και σημαδεύουμε... 3) και στην συνέχεια κόβουμε με την βοήθεια του "ντρεμελοειδούς" προσεκτικά την γρίλια λίγο λίγο μέχρι να χωράνε τα DRL μας μέσα με λίγο ζόρι (μην επιπλέουν)... ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Κόβετε λίγο, δοκιμάζετε, ξανακόβετε, ξαναδοκιμάζετε... Καλύτερα πολλές δοκιμές και να βγει σωστό αποτέλεσμα παρά να καταστρέψετε την γρίλια... 4) Το αποτέλεσμα σας θα πρέπει να είναι κάπως έτσι... 5) και με το DRL τοποθετημένο... 6) Το στηρίζουμε από μέσα (εμείς το στηρίξαμε με βίδες και λαμάκια για μεγαλύτερη σταθερότητα) 7) Στηρίζουμε και την καλωδίωση με τα δεματικά... 8) Η τοποθέτηση έχει γίνει πλέον Και η εικαστική πλευρά του Chris82...
georgio3gr Posted March 14, 2012 Author Posted March 14, 2012 (edited) Και περνάμε στο ηλεκτρολογικό κομμάτι... 9) Αφαιρούμε υαλοκαθαριστήρες, νεροχύτη, καπάκι μπαταρίας, καπάκι εγκεφάλου, ξεκουμπώνουμε τον εγκέφαλο και αφαιρούμε το καπάκι κάτω από το τιμόνι... ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η εργασία αυτή έγινε λόγω του βήματος 10... Αν αποφασίσετε να περάσετε από αλλού τα καλώδια μπορείτε να παραλείψετε αυτό το βήμα... 10) περνάμε τα καλώδια των LED μέσα από την φύσσα του εγκεφάλου και εν συνεχεία μέσα στην καμπίνα απο την τρύπα που υπάρχει στον "καθρέφτη" της μηχανής 11) Για την παροχή ρεύματος στα LED χρειάζεται να τα συνδέσουμε σε κάποιο καλώδιο που μας δίνει διακοπτόμενο ρεύμα αλλά δεν επηρεάζεται η τάση του κατά το μιζάρισμα για να βάλουμε μπρος ώστε να μην κάψουμε τα LED... Εμείς αφού βρήκαμε την κεντρική φύσσα του διακόπτη της μηχανής, με ένα πολύμετρο βρήκαμε το καλώδιο (χοντρό μαύρο χωρίς κανένα χρώμα πάνω του) και ξύνοντάς το κάναμε κόλληση, συνδέοντας εκεί το κόκκινο καλώδιο των DRL... 12) Προαιρετικά μπορείτε αντί της απευθείας σύνδεσης του καλωδίου των DRL στο καλώδιο του διακόπτη, να κάνετε τα εξής βήματα α) Συνδέετε το κόκκινο καλώδιο των DRL στο ένα πιν του on/off διακόπτη και το άλλο πιν το συνδέετε στο μαύρο καλώδιο του διακόπτη της μηχανής αφού πρώτα παρεμβάλετε μια ασφάλεια με τον ίδιο τρόπο που παρεμβάλλατε και το διακοπτάκι on/off 13) Το μαύρο καλώδιο των DRL το συνδέουμε σε μία γείωση (εμείς το συνδέσαμε σε μία από τις 2 χοντρές βίδες που θα δείτε αριστερά στην κολώνα του οδηγού μόλις ανοίξετε το καπάκι των ασφαλειών) TIP: καλό θα είναι να έχετε και ένα "τασάκι" με μαγνήτη, που χρησιμοποιούν στα σνεργεία για να μην ψάχνετε τις βίδες... 14) Δοκιμάζουμε ότι δουλεύουν σωστά 15) Κουμπώνουμε και βιδώνουμε ότι ξεκουμπώσαμε και ξεβιδώσαμε... 16) Απολαμβάνουμε το αποτέλεσμα... Ευχαριστώ πολύ τους Χρήστο (Chris82) για τις φωτό, την παρέα και την βοήθεια που προσέφερε και τον Κώστα (ο μαλλιάς στις φωτό) για την τοποθέτηση (εγώ απλά βοηθούσα)... Υ.Γ.: Είχα αγοράσει και ρελεδάκι το οποίο όταν ανάβεις τα φώτα πορείας, τα led drl ντιμάρονται αλλά μετά από απόφασή μου δεν τοποθετήθηκε γιατί τα led ίσα που αχνόφεγγαν και δεν μου άρεσε καθόλου το αποτέλεσμα... Ωστόσο και με φουλ ένταση έπειτα από δοκιμή στον δρόμο δεν ενοχλούν ούτε τον απέναντι ούτε τον προπορευόμενο... Edited March 14, 2012 by georgio3gr
panthir Posted March 14, 2012 Posted March 14, 2012 μπράβο ρε παιδια...εξαιρετική δουλειά και ακόμη καλύτερο το DIY!!!!
Dinos Posted March 14, 2012 Posted March 14, 2012 Μπραβο Γιωργο! και βεβαια στην υπολοιπη παρεα !! Παρα πολυ καλο το αποτελεσμα! @ Τζορτζιο τειλε μου τα στοιχεια πωλητη με pm
kalatzos Posted March 14, 2012 Posted March 14, 2012 Τι έκανες ρε φίλε τώρα. Εξαιρετική παρουσίαση. Μπράβο . Από βδομάδα κανόνισε με τον ηλεκτρολόγο να έρθω να βάλω και εγώ τα δικά μου.
Kavouras Posted March 14, 2012 Posted March 14, 2012 Μπράβο Γιώργο! Πολύ καλή παρουσίαση και κυρίως πολύ καλό αποτέλεσμα! Η δική μου απλή ερώτηση είναι η εξής: τον διακόπτη που έχεις στα εξαρτήματα στο 1o ποστ, που τον έβαλες? Ή τελικά δεν τον έβαλες καν?
johnaras Posted March 14, 2012 Posted March 14, 2012 Σου ειπα οτι δεν θα εχει θεμα με τους απεναντι εσυ που να ακουσεις? Ωραιο το αποτελεσμα! Γιατι δεν τα εκανες με τα προβολακια να γλυτωνες τοσο ξηλωμα?
georgio3gr Posted March 14, 2012 Author Posted March 14, 2012 (edited) Η δική μου απλή ερώτηση είναι η εξής: τον διακόπτη που έχεις στα εξαρτήματα στο 1o ποστ, που τον έβαλες? Ή τελικά δεν τον έβαλες καν? Τον έβαλα Γιώργο απλά δεν τραβήξαμε φωτό... Θα ανεβάσω το βραδάκι που θα γυρίσω από την δουλειά φωτό για να το δείτε... Είναι δίπλα στον διακόπτη των φώτων και χρησιμεύει στο να ανοιγοκλείνω τα DRL σε περίπτωση που δεν θέλω να τα δουλεύω μόλις γυρναω τον διακόπτη της μίζας... Σου ειπα οτι δεν θα εχει θεμα με τους απεναντι εσυ που να ακουσεις? Ωραιο το αποτελεσμα! Γιατι δεν τα εκανες με τα προβολακια να γλυτωνες τοσο ξηλωμα? Καλό θα ήταν αφού τα είχες βάλει πριν από μένα να με ενημέρωνες ότι δεν βάλατε το ντιμεράκι γιατί τα κάνει να μην φέγγουν σχεδόν καθόλου, ούτως ώστε να μην παιδευτούμε να το περάσουμε και μετά να το ξαναξηλώσουμε... Εσύ με το ζόρι μας είπες ότι τα έβαλες... Με τα προβολάκια δεν γινόταν να τα συνδέσω γιατί αφενός θα μου έβγαζε σφάλμα, αφετέρου τα συγκεκριμμένα τα βάζεις για φώτα ημέρας και όχι για προβολάκια... Σας ευχαριστούμε όλους παιδιά (και μιλάω εκ μέρους και των 3 που συμμετείχαν στο DIY)... Υ.Γ.: Kalatzos ο Κώστας δεν βλέπω να θέλει να μας ξαναδεί μιας και η διαδικασία, τουλάχιστον στην δική μου περίπτωση που χρειάστηκε κατέβασμα προφυλακτήρα και κόψιμο στις γρίλιες διήρκησε από τις 18:00 εως τις 24:00... Πέραν της πλάκας θα το κανονίσουμε... Δες πότε σε βολεύει και θα μιλήσω με τον Κώστα... Edited March 14, 2012 by georgio3gr
johnaras Posted March 14, 2012 Posted March 14, 2012 (edited) Καλό θα ήταν αφού τα είχες βάλει πριν από μένα να με ενημέρωνες ότι δεν βάλατε το ντιμεράκι γιατί τα κάνει να μην φέγγουν σχεδόν καθόλου, ούτως ώστε να μην παιδευτούμε να το περάσουμε και μετά να το ξαναξηλώσουμε... Εσύ με το ζόρι μας είπες ότι τα έβαλες... Με τα προβολάκια δεν γινόταν να τα συνδέσω γιατί αφενός θα μου έβγαζε σφάλμα, αφετέρου τα συγκεκριμμένα τα βάζεις για φώτα ημέρας και όχι για προβολάκια... Εγω τα συνδεσα με τα προβολακια και ακομη ετσι τα εχω (χωρις σφαλμα) και αν θυμασε σου ειπα δεν θα καθησω να βαλω το dimmer γιατι δεν ενοχλουσαν στον δρομο και φυσικα δεν προκειτε να ασχοληθω ευκολα να τα κανω να αναβουν σαν DRL γιατι οπως ξανα ειπα δεν ξετρελαθηκα ετσι οπως ειναι, αμα ειχα αλλη γριλια θα ξανα δοκιμαζα να τα παω ποιο στην ακρη και λιγο ποιο μεσα! Γιατι που σου ειπα οτι τα δικα μου πηραν υγρασια τα δικα σου τα μονωσες??? Οχι τιποτα αλλο θα μου πεις οτι δεν στο ειπα και αυτο Edited March 14, 2012 by johnaras
kalatzos Posted March 14, 2012 Posted March 14, 2012 Υ.Γ.: Kalatzos ο Κώστας δεν βλέπω να θέλει να μας ξαναδεί μιας και η διαδικασία, τουλάχιστον στην δική μου περίπτωση που χρειάστηκε κατέβασμα προφυλακτήρα και κόψιμο στις γρίλιες διήρκησε από τις 18:00 εως τις 24:00... Πέραν της πλάκας θα το κανονίσουμε... Δες πότε σε βολεύει και θα μιλήσω με τον Κώστα... Σ'εμένα φίλε δεν θα έχει τόσο δουλειά γιατί όπως σου είπα θα τα βάλω από έξω, πρόσωπο με τον προφυλακτήρα.
georgio3gr Posted March 14, 2012 Author Posted March 14, 2012 (edited) Εγω τα συνδεσα με τα προβολακια και ακομη ετσι τα εχω (χωρις σφαλμα) και αν θυμασε σου ειπα δεν θα καθησω να βαλω το dimmer γιατι δεν ενοχλουσαν στον δρομο και φυσικα δεν προκειτε να ασχοληθω ευκολα να τα κανω να αναβουν σαν DRL γιατι οπως ξανα ειπα δεν ξετρελαθηκα ετσι οπως ειναι, αμα ειχα αλλη γριλια θα ξανα δοκιμαζα να τα παω ποιο στην ακρη και λιγο ποιο μεσα! Γιατι που σου ειπα οτι τα δικα μου πηραν υγρασια τα δικα σου τα μονωσες??? Οχι τιποτα αλλο θα μου πεις οτι δεν στο ειπα και αυτο Θυμάμαι επίσης ότι μου είπες ότι το δικό σου λόγω του ότι είναι μοντέλο του 98΄, δεν σου βγάζει ενδείξεις καμμένης λάμπας γενικότερα ή κάνω λάθος; Τα Led για το κόστος τους είναι μια χαρά, μην γκρινιάζεις... Για την γρίνια υπάρχει και η επιλογή των ΟΕΜ S6 που κοστίζει γύρω στα 3 κατοστάρικα... Όσο για την υγρασία, ναι μου το είπες αλλά δεν το έκανα γιατί θεώρησα ότι δεν είναι απαραίτητο... Και να πάρουν νερό δεν θα φαίνεται λόγω θολού κρύσταλλου μπροστά αλλά και να καούν, 20κάτι Ε με τα μεταφορικά έχουν... Κλάιν... Σ'εμένα φίλε δεν θα έχει τόσο δουλειά γιατί όπως σου είπα θα τα βάλω από έξω, πρόσωπο με τον προφυλακτήρα. Εγώ σου είπα ότι αν θέλεις να φαίνονται ωραία, κόψε γρίλιες αλλιώς θα φαίνονται λες και τα κρέμασες... Επίσης τα συγκεκριμμένα είναι λες και φτιάχτηκαν για τον DTM προφυλακτήρα... Ταιριάζει ακριβώς η καμπύλη τους με αυτή της γρίλιας και από μέσα έρχεται πρόσωπο με τον προφυλακτήρα (δεν προεξέχουν) και δεν ενοχλούν τις σωληνώσεις του fmic... Edited March 14, 2012 by georgio3gr
kostas_7 Posted March 14, 2012 Posted March 14, 2012 ΠΑΜΕ ΛΟΙΠΟΝ... 2) Με βγαλμένο προφυλακτήρα, αρχικά τοποθετούμε τα DRL πάνω στις γρίλλιες και σημαδεύουμε... Αυτή η φώτο δείχνει σα να έχω αναλάβει εγώ προσωπικά την εργασία......Εσείς που με ξέρετε πείτε μου ρε παίδες,κάνω λάθος;
johnaras Posted March 14, 2012 Posted March 14, 2012 Θυμάμαι επίσης ότι μου είπες ότι το δικό σου λόγω του ότι είναι μοντέλο του 98΄, δεν σου βγάζει ενδείξεις καμμένης λάμπας γενικότερα ή κάνω λάθος; Τα Led για το κόστος τους είναι μια χαρά, μην γκρινιάζεις... Για την γρίνια υπάρχει και η επιλογή των ΟΕΜ S6 που κοστίζει γύρω στα 3 κατοστάρικα... Όσο για την υγρασία, ναι μου το είπες αλλά δεν το έκανα γιατί θεώρησα ότι δεν είναι απαραίτητο... Και να πάρουν νερό δεν θα φαίνεται λόγω θολού κρύσταλλου μπροστά αλλά και να καούν, 20κάτι Ε με τα μεταφορικά έχουν... Κλάιν... οχι 98 ρε φιλε....92 β' εξαμηνο εννοειτε οτι βγαζει σφαλμα για καμμενες λαμπες αλλα πες οτι δεν ξερεις πως να τα συνδεσεις και ασε τα αλλα... με τα λιγα που ξερω μπορω να στο κανω απο τα προβολακια και να μην βγαζει σφαλμα! (και χωρις να εχει κινδυνο να καιει ασφαλειες) Τωρα για την υγρασια διαφωνω ρε φιλε και δεν ειναι δικαιολογια που ειναι φθηνα θα μπορουσες με λιγο σιλικονη να εισαι σιγουρος μιας και εκανες τοσο κοπο να τα βαλεις... Τελος παντων ευχομαι να βγω εγω γκαντεμης και να μην παρουν μεσα τα δικα σου
georgio3gr Posted March 14, 2012 Author Posted March 14, 2012 Αυτή η φώτο δείχνει σα να έχω αναλάβει εγώ προσωπικά την εργασία......Εσείς που με ξέρετε πείτε μου ρε παίδες,κάνω λάθος; Ναι, έχουμε εδώ στο Κιλκίς τον σωσία σου... :hysterical:
Velos Posted March 14, 2012 Posted March 14, 2012 Μπραβο Γιώργο πραγματικά το αποτέλεσμα είναι όλα τα λεφτά.....
kostas_7 Posted March 14, 2012 Posted March 14, 2012 ωραια και η δουλεια μερακλιδικη μπραβο Αφού ανέλαβα εγώ,δε βλέπεις;
kenzo Posted March 14, 2012 Posted March 14, 2012 Ωραιο Γιωργο ! Υ.Γ. : Δεν σου ειπα να τα βαλεις στην ακρη μπρεεεε ...
michpan Posted March 14, 2012 Posted March 14, 2012 Πολύ ωραία δουλειά Γιώργο και συγχαρητήρια και στα παιδιά που σε βοήθησαν! Τα φώτα ομίχλης τα έχεις βγάλει τελείως ε; Μιχάλης
akefalos Posted March 14, 2012 Posted March 14, 2012 Αψογη δουλεια και πολυ κατατοπιστηκο DIY.Μπραβο παιδια!
georgio3gr Posted March 14, 2012 Author Posted March 14, 2012 (edited) Υ.Γ. : Δεν σου ειπα να τα βαλεις στην ακρη μπρεεεε ... Είπες φίλος αλλα η καμπύλη των drl δεν ταιριαζε στις άκρες... Πολύ ωραία δουλειά Γιώργο και συγχαρητήρια και στα παιδιά που σε βοήθησαν! Τα φώτα ομίχλης τα έχεις βγάλει τελείως ε; Ευχαριστούμε παιδιά... Μιχάλη εχω ξηλωσει την καλωδιωση των φώτων ομίχλης και πλέον τα έχω συγκρατήσει στον χώρο της μηχανής μέχρι να βρω λύση μιας και η προσπάθεια με τα can bus canceller δεν ευδοκιμησε... Edited March 14, 2012 by georgio3gr
Recommended Posts