Jump to content

Recommended Posts

Posted

Δίσκος είναι όχι Βολάν! Δεν νομίζω να έχει θέμα, το βολάν είναι που έχει θέμα στο στροφάρισμα.

Δημήτρης

Διαφωνώ αλλά μακάρι να μαι λάθος.

Posted

παναγιωτη πόσο παέι το μαλλί για να εχουμε μια ιδέα ?θα με ενδιεφερε να μάθω αν υπάρχει κατι ανάλογο από tdi και για τη δικια μας πλατφορμα Β6-Β7 αν γνωριζει κατι ο μηχανικός σου

Posted

Αυτή τη δουλειά την κάνει εξειδικευμένος μηχανικός που εγκαθιστά το βολάν, δίσκο και πλατώ σε ειδικό μηχάνημα.

Δημήτρης

Aυτό το κατάλαβα...που το πάς εννοώ, σε ποιον απευθύνεται κάποιος για να κάνει την "ζύγιση"?

Την κάνει ο μηχανικός σου πρίν αλλάξει το σέτ, υπάρχουν κάποιοι εξειδικευμένοι που ασχολούνται μόνο με βολάν-συμπλέκτες που πρέπει ο ίδιος να τους το πάς πρίν απευθυνθείς στον μηχανικό για να το τοποθετήσεις?

Posted

Διαφωνώ αλλά μακάρι να μαι λάθος.

Στα Β8 χρησιμοποιούνται δύο τύποι δίσκων για όλη την γκάμα. 230 και 240 είτε είναι βενζίνη είτε πετρέλαιο.

Θεωρώ ότι όλοι οι ίδιας διάστασης είναι από το ίδιο υλικό.

Βολάν διπλής μάζας είχα πριν διπλής έχω και τώρα. Επίσης τα ρουλμαν πίεσης είναι όμοια για όλη την γκάμα.

Posted (edited)

παναγιωτη πόσο παέι το μαλλί για να εχουμε μια ιδέα ?θα με ενδιεφερε να μάθω αν υπάρχει κατι ανάλογο από tdi και για τη δικια μας πλατφορμα Β6-Β7 αν γνωριζει κατι ο μηχανικός σου

700 κόστισε η αγορά του σετ. Θα σου στείλω τα στοιχεία του μάστορα Μαρίνο.

Edited by PanA4
  • Like 1
Posted

700 κόστισε η αγορά του σετ. Θα σου στείλω τα στοιχεία του μάστορα Μαρίνο.

Eαν μπορείς στείλε και εδώ ενα μηνυμα με τα στοιχεία!

• Like 1
Posted

Aυτό το κατάλαβα...που το πάς εννοώ, σε ποιον απευθύνεται κάποιος για να κάνει την "ζύγιση"?

Την κάνει ο μηχανικός σου πρίν αλλάξει το σέτ, υπάρχουν κάποιοι εξειδικευμένοι που ασχολούνται μόνο με βολάν-συμπλέκτες που πρέπει ο ίδιος να τους το πάς πρίν απευθυνθείς στον μηχανικό για να το τοποθετήσεις?

εγω το ειχα παει σε ενα τυπο στο αιγαλεω για ζυγισμα. εκανε πολυ καλη δουλεια μιας και το δικο μου εξαφτερο το ειχα παντρεψει με βολάν από eurospec με αποτελεσμα να τρεμει ολο το αμαξι στο ρελαντι. μετα το ζυγισμα κανενας κραδασμος εκτος απτο κλασσικο τρεμουλο των εξαφτερων όταν πατιναρεις σε αλλαγη χαμηλα (1η και 2η). Πιστευω πως  μια καλη ζυγοσταθμιση στο συγκεριμενο διδισκο θα βοηθησει πολύ στο να αποφευχθουν φυγοκεντρες δυναμειςπου μπορουν να καταστρεψουν το βολάν στις ψηλές στροφες.

ζυγισμα που μπορει να μην εχει γινει απτο εργοστασιο για τα tdi λογω χαμηλου ρυθμου περιστροφης εως 5000σαλ

Προσωπικά παντως και για όσους εχουν βολάν μονης μαζας , φοβερη δουλεια κανει το fluidampr , η τροχαλία στροφαλου με σιλικονη , που αποροφαει όλες τις αρμονικες του συστηματος βολάν - στροφαλος με μεγαλη επιτυχια.

το εχω πανω από 7 χρονια στο αμαξι χωρις προβληματα

• Like 1
Posted

Ποσο κοστισε το ζυγισμα και ποσο η τροχαλια fluidamp? Απο εξω την εφερες ή υπαρχει και στην Ελλαδα;

Posted (edited)

Εχει 324 ευρώ με τα μεταφορικά ολο το σετ της LUK.

Ενδεικτικό link για την τιμη

http://m.antallaktikaonline.gr/search?keyword=623+3506+00

Παντως αν κανει και δουλέψει απροβλημάτιστα αυτη η λύση θα είναι οτι καλύτερο ΟΕΜ μπορει να κανει κανεις σε Β8 οσο αφορα τον δίσκο.

Πάνο...κανε πατήματα...πιες του το αίμα να δούμε αν αντεχει...χαχχαχα....γιατι αν αντεχει στο δικο σου Β8 τότε για τα δικα μας δε το συζητάω... :)

Edited by maltas
  • Like 3
Posted

Θα κάνω ότι μπορώ Τάσο, χαχαχα!

Μια παρατήρηση μόνο. Έχω την εντύπωση ότι θα πρέπει να αλλαχθεί και το βολάν οπότε το κόστος αυξάνεται.

• Like 1
Posted

Άντε επιτέλους, έβγαλες το "παλιό" σου και βρήκαμε εγώ την υγειά μου και ο οργανικός σου ένα λιγότερο απαιτητικό μέρος στο κιβώτιο μου!!

Με το καλο να χαρείς τον tdi, περιμένουμε εντυπώσεις, γιατί αν κάτσει σωστά, προβλέπω ραγδαία αύξηση των πωλήσεων των δίσκων απο 3.0 Tdi στην χώρα!

• Like 2
Posted

Καλοφόρετος Γιανναρε!

Οι πρώτες εντυπώσεις ειναι πολύ καλές. Σύντομα θα έχει και δυναμομέτρηση.

Οι φίλοι μας στις αντιπροσωπίες θα ψαχνονται χαχαχα!

• Like 3
Posted

Θα κάνω ότι μπορώ Τάσο, χαχαχα!

Μια παρατήρηση μόνο. Έχω την εντύπωση ότι θα πρέπει να αλλαχθεί και το βολάν οπότε το κόστος αυξάνεται.

Αααα...θελει και το βολάν αλλαγμα....τοτε ναι το κοστος ανεβαίνει...και στα ανταλλακτικά αλλα και στα εργατικά...

Εσυ δηλαδη τι σεταπ εχεις τωρα πανω?Εννοω εχεις δίσκο-πλατώ-ρουλεμάν απο 3.0 tdi quattro και βολάν???Εχεις αλλάξει?

Posted

Κανονικά πάει σετ δισκάκια πλατό ρουλεμάν βολάν

• Like 2
Posted

Ναι το σετ είναι πλήρες 3.0 tdi.

• Like 1
  • 2 months later...
Posted

Τις τελευταίες ημέρες κάτι με έτρωγε! Χτες τελικά πήρα την απόφαση να αλλάξω ζάντες στο Α4.Το νέο σετ είναι από την Japan Racing,JR-21 είναι ο κωδικός . Τα χαρακτηριστικά της ζάντας είναι 8.5x18 με ΕΤ 40. Μιας και είχα απο πριν τους αποστάτες,16 mm μπροστά και 18 πίσω,αποφάσισα να τους κρατήσω και το αποτέλεσμα μου άρεσε ιδιαίτερα. Παρακάτω μερικές φωτογραφίες.

Ήμουν ανάμεσα σε total black και ασημί και τελικά κατέληξα στην δευτερη επιλογή.

post-14848-0-24605700-1484499416_thumb.jpgpost-14848-0-40488400-1484499570_thumb.jpgpost-14848-0-45848300-1484499706_thumb.jpgpost-14848-0-50563400-1484499841_thumb.jpgpost-14848-0-09202300-1484499953_thumb.jpg

• Like 13
Posted

Καλορίζικες Πάνο ! Αν και πολύ όμορφες αυτές που είχες , αυτές δίνουν ένα άλλο στυλ...... πιο Αμερικάνικο !  Τούμπανο, καλές βόλτες !

Πιο ελαφριές  ? Είδες καμιά διαφορά στην κύλιση, ανάρτηση, κμ....? 

• Like 1
Posted

Καλορίζικες Πάνο ! Αν και πολύ όμορφες αυτές που είχες , αυτές δίνουν ένα άλλο στυλ...... πιο Αμερικάνικο !  Τούμπανο, καλές βόλτες !

Πιο ελαφριές  ? Είδες καμιά διαφορά στην κύλιση, ανάρτηση, κμ....?

Ευχαριστώ Θοδωρή!

Δεν έχω κάποια διαφορετική αίσθηση σε σχέση με πριν.

• Like 1
Posted

Καλοριζικες οι Ζαντες Πανο...σοφη επιλογη της ασιμι απο τις total black...τελικα τα Α4 εχουν πολυ μεγαλους θολους!!!

• Like 2
Posted

Πανέμορφες Πάνο!

Άντε γιατί έχει πέσει επιδημία με τις total black, άλλο τόνο και ύφος οι ασημί!

Καλορίζικες φίλε!

• Like 2
Posted

Καλοριζικες οι Ζαντες Πανο...σοφη επιλογη της ασιμι απο τις total black...τελικα τα Α4 εχουν πολυ μεγαλους θολους!!!

Πραγματικά στα b8 ούτε οι 18αρες δεν καταφέρνουν να γεμίσουν εντελώς τους θόλους. Γιαυτό στο εξωτερικό που έχουν καλύτερους δρόμους, παίζουν πολύ 19" και 20"

• Like 2
Posted

Kαλοριζικες φιλε!! Θεωρώ οτι ειναι ομορφότερο από πριν σαν σύνολο!! :sHa_wink3: :sHa_wink3:

• Like 1