ianos Posted January 11, 2016 Posted January 11, 2016 Πως ειναι ο δίσκος;; Εντυπώσεις εώς τωρα;; Βαρύς, ελαφρύς, αντέχει;;
PanA4 Posted January 12, 2016 Author Posted January 12, 2016 Ο δίσκος είναι πιο ελαφρύς από τον μαμά. Μέχρι στιγμής αντέχει. Αυτό που μου αρέσει είναι ότι ο αυτοκίνητο δεν έχει χάσει καθόλου τον χαρακήρα του! 1
NASSOS Posted January 12, 2016 Posted January 12, 2016 Καλορίζικα τα φρένα......Είναι μια αλλαγή που έπρεπε να γίνει,για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.Αχρείαστα να είναι....... 1
PanA4 Posted May 3, 2016 Author Posted May 3, 2016 Καλημέρα και χρόνια πολλά σε όλους! Μετά από καιρό θέλω να γράψω τις εντυπώσεις μου για τον δίσκο μου, τον οποίο έχω επενδύσει με οργανικό υλικό. Σαν αίσθηση είναι όπως ο μαμά με αισθητά πιο μαλακό πετάλι. Μετά από καλό στρώσιμο δεν είχα το παραμικρό θέμα και έδειχνε να αντέχει τη ροπή που έχω τώρα. Μέχρι που παρατήρησα το εξής: Ταξίδι με τέσσερα άτομα και χώρο αποσκευών πλήρως φορτωμένο,οδήγηση χαλαρή με 6η και 3000 rpm. Όταν μετά από κάποια ώρα θέλησα να επιταχυνω, ομαλά χωρίς απότομο πάτημα γκαζιου, παρατήρησα ότι στις 3800-4000 rpm ο δίσκος ψιλοπατιναριζε. Μετά από λίγο κατέβασα 4η και στην ίδια περιοχή στροφών πάλι ψιλοπατιναριζε. Μπορεί να είναι κάτι παροδικό ή αυτό είναι το όριο αντοχής του κεβλαρ; 1
ianos Posted May 3, 2016 Posted May 3, 2016 (edited) Πάνο χρόνια πολλά!! Το ροπή υπολογίζεις πως εχεις τώρα;; Edited May 3, 2016 by ianos
PanA4 Posted May 3, 2016 Author Posted May 3, 2016 (edited) Χρόνια πολλά Γιάννη! Δεν ξέρω ακριβώς. Βλέπω 1.8 οβερ λίγο πριν τις 4000 rpm. Σταθερή είμαι 1.55 που στις 5000 έχω δει 1.7. Πρέπει να είναι 45 κιλά; Οι πιο γνώστες ας μας πουν. Edited May 3, 2016 by PanA4
xrhstosa4b6 Posted May 3, 2016 Posted May 3, 2016 Με μισογκαζο δεν είναι λογικό να χάνει. Ίσως είχε ζεσταθεί αν τη διαδρομή και έχανε. Αλλά είναι πιθανό να χρειαστεί δυνατότερο πλατό. Δλδ σκέψου και με νορμάλ φερμουι δίσκος αν είναι ισχυρό το πλατό αντέχει. Τώρα το θέμα είναι ότι συνήθως πλατό δίσκος πάνε μαζί. Κοίτα όμως (αν στο κάνει και κρύο) αν βρεις πλατό ζακς να κάθεται στο δικό σου. Και συμβατικό να είναι θα είναι πιο ισχυρό. Το performance νομίζω θέλει και τον δίσκο του και πάει ψηλά. Δεν είναι τόσο κατάλληλο για χρήση στη πόλη. Είναι πολύ βαρύ 1
PanA4 Posted May 3, 2016 Author Posted May 3, 2016 Στην επιστροφή τα ίδια. Μόλις πήγαινα να πατήσω λίγο παραπάνω από 4η και πάνω ψιλοπατιναριζε και μετά έπιανε πάλι. Θα πρέπει να μιλήσω με τον μάστορα που μου επισκεύασε το δισκοπλατο μου.
Dimitris_Kon Posted May 3, 2016 Posted May 3, 2016 Πανο δυστυχώς δεν την έβγαλε. Δεν δικαιολογείται τόσο πρόωρη φθορα - γνώμη μου. Καλύτερα να απευθυνθείς στον μάστορα που τον έφτιαξε, όπως σωστά λες παραπάνω. Δημήτρης 2
Kavouras Posted May 4, 2016 Posted May 4, 2016 Στην επιστροφή τα ίδια. Μόλις πήγαινα να πατήσω λίγο παραπάνω από 4η και πάνω ψιλοπατιναριζε και μετά έπιανε πάλι. Θα πρέπει να μιλήσω με τον μάστορα που μου επισκεύασε το δισκοπλατο μου. κοίτα....ένα 1,7 στις 5500rpm είναι πολύ πάνω από 45kg, αλλά και πάλι η φθορά που εμφάνισε σε σχέση με το χρόνο που τον έχεις πάνω, είναι αστείο (κατά τη γνώμη μου) να συζητάμε για κάτι "φυσιολογικό". Όπως είπες κι εσύ, απευθύνσου στο μάστορα που έφτιαξες το δισκόπλατο, αν και προσωπικά ξέρετε τη γνώμη μου για τους "φτιαχτούς" (δε θα τους επέλεγα για πολλούς λόγους).
KeM Posted May 4, 2016 Posted May 4, 2016 κοίτα....ένα 1,7 στις 5500rpm είναι πολύ πάνω από 45kg, αλλά και πάλι η φθορά που εμφάνισε σε σχέση με το χρόνο που τον έχεις πάνω, είναι αστείο (κατά τη γνώμη μου) να συζητάμε για κάτι "φυσιολογικό". Όπως είπες κι εσύ, απευθύνσου στο μάστορα που έφτιαξες το δισκόπλατο, αν και προσωπικά ξέρετε τη γνώμη μου για τους "φτιαχτούς" (δε θα τους επέλεγα για πολλούς λόγους). Και ο νασος φτιαχτό εχει αλλα μέχρις στιγμής δεν ειχε πρόβλημα. Σίγουρα ομως ειναι μια "πρόχειρη λύση". Πανο @pana4 μαλλον δεν το γλιτώνεις το κατέβασμα φίλε.. Sent from my iPhone using Tapatalk
GTaros Posted May 4, 2016 Posted May 4, 2016 Όταν έφτιαξες τον δίσκο είχες δώσει όλο το σετ για ρυθμισμα????? Αν δεν σου έχει ρυθμίσει σωστά το πλατό η δεν το έχει ρυθμίσει καθόλου δικαιολογουνται όλα αυτά που περιγράφεις. Εκτός αν έχεις ξεπεράσει τα κιλά ροπής που αντέχει το δισκοπλατο όπως δυστυχώς την πάτησα εγω!!!!
PanA4 Posted May 4, 2016 Author Posted May 4, 2016 Μάλλον το δεύτερο συμβαίνει αν και σήμερα το εσκισα πάνω κάτω και δεν έκανε κιχ.
GTaros Posted May 4, 2016 Posted May 4, 2016 Δεν θέλω να σε στεναχωρησω αλλά ετοιμάσου για αλλαγή.... Όσο περναει ο καιρός και ανάλογα με το σκισιματα θα επιδεινωνεται δυστυχώς....
PanA4 Posted May 4, 2016 Author Posted May 4, 2016 Έχω κάνει μόλις 4000 χλμ και τα περισσότερα είναι πήγαινε έλα στη δουλειά. 1
GTaros Posted May 5, 2016 Posted May 5, 2016 καλημέρα!!!!! Σε νορμαλ κίνηση δεν θα έχεις θέμα. Όταν σανιδώνεις σιγά σιγά θα επιδεινώνεται. Νορμάλ μπορεί να βγάλεις πολλά πολλά χιλιόμετρα. 1
PanA4 Posted May 8, 2016 Author Posted May 8, 2016 Υπάρχει κιτ δίσκου-πλατώ για τα Β8 σε 228 mm διάμετρο; Δεν έχω βρει κάτι!
Dikonou Posted May 8, 2016 Posted May 8, 2016 Έχει κάνει μόντα γνωστός μου με βολάν μονής και δίσκο πλατό οργανικό, αλλά λεπτομέρειες δεν ξέρω. Σε Κ04 έχει αντέξει και διμπαρο σε 1.8 με επιτυχία. 1
PanA4 Posted May 8, 2016 Author Posted May 8, 2016 Αναφέρομαι σε έτοιμο, επώνυμο. Αλλιώς αν το βολάν είναι σε καλή κατάσταση σκέφτομαι να βάλω φτιαχτό εξαφτερο.
Dikonou Posted May 8, 2016 Posted May 8, 2016 (edited) Επώνυμο δεν ξέρω. Το μόνο που θα έχει θέμα είναι το βολάν όσον αφορά το φτιάξιμο. Τα υπόλοιπα είναι του γκρούπ. Πάντως όπως και να έχει κινησου με υπομονή και προσοχή! Edited May 8, 2016 by Dikonou
PanA4 Posted May 8, 2016 Author Posted May 8, 2016 Τι εννοείς να έχει θέμα το βολάν στο φτιαξιμο. Αναφέρεσαι σε επισκευή ή κατασκευή; Τώρα έχω κεβλαρ
Dikonou Posted May 8, 2016 Posted May 8, 2016 Να ξέρεις ότι το πλατό θα θέλει μόντα εάν έχει ρύθμιση κενών! 1
Recommended Posts