Velos Posted April 18, 2013 Posted April 18, 2013 Πάντως Κάβουρα έχω εντυπωσιαστεί με τις γνώσεις σου ειλικρινά.. Και τη διάθεσή σου να βοηθήσεις, στον .. ύπνο.. Δημήτρης Και γω να πω την αλήθεια μου δεν το περίμενα να ειναι τόσο αποτελεσματικός και αθόρυβος.....................................................χωρίς να ροχαλίζει στον ύπνο 1
Kavouras Posted April 18, 2013 Author Posted April 18, 2013 Τι να σας πω τωρα;; Μονο και μονο γι' αυτο το λουκι που με βαλατε και τραβηξα, μου χρωστατε απο ενα........ Πιτογυρο. Σφιχτο ομως!!! Sent from my iphone 6s 2
Dimitris_Kon Posted April 18, 2013 Posted April 18, 2013 Έπρεπε να πας σπίτι και στο δρόμο να έμεναν τα ψυγεία ρε.. Δημήτρης
Velos Posted April 18, 2013 Posted April 18, 2013 Έπρεπε να πας σπίτι και στο δρόμο να έμεναν τα ψυγεία ρε.. Δημήτρης Ασε ρε μεγαλε και εσύ.................απειλείς συνέχεια.....θα τα δέναμε με σπάγγο ρε!!!
Kavouras Posted April 19, 2013 Author Posted April 19, 2013 Εχω ζελοτεϊπ μεσα στο αμαξι γιανκατι τετοιες περιπτωσεις. Τα εχω σκεφτει ολα!! Sent from my iphone 6s
Kavouras Posted May 31, 2013 Author Posted May 31, 2013 Λοιπόν...κάνω κι εδώ update. Το Μάιο παρατηρήθηκε κατά το service ότι έχω διαρροή ψυκτικού υγρού, οπότε κλείσαμε ραντεβού και στις αρχές του καλοκαιρού έγινε αλλαγή αντλίας νερού με του νέου τύπου (χωρίς δικό μου έξοδο λόγω επέκτασης εγγύησης). Παρατήρησα έκτοτε μεγάλες θερμοκρασίες λαδιού ακόμα και κατά την χαλαρή πορεία ή μετακίνηση. Παλιά με τα βίας ξενερούσα τους 95-97 βαθμούς όταν δεν πίεζα (ακόμα και με 40 βαθμούς θερμοκρασία περιβάλλοντος), όταν τώρα χτυπούσα το καλοκαίρι 120άρια ενώ ακόμα και σε χαλαρή βόλτα, ήμουν συνεχώς με 100 βαθμούς στο λάδι. Μάλιστα παρατήρησα (όταν έπεσε η εξωτερική θερμοκρασία) ότι φτάνοντας στον προορισμό μου δούλευε το βεντιλατέρ αρκετή ώρα, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις δεν λειτουργεί (αν έχω κλειστό το A/C - clima) και με το που σβήσω τη μηχανή ενεργοποιείται... Στην αρχή μάλιστα έλεγα ότι είναι η ιδέα μου γιατί όντως φέτος είχαμε πολύ υψηλές θερμοκρασίες το καλοκαίρι, οπότε έλεγα συνέχεια: έλα...ηρέμησε. Μόλις κρυώσει ο καιρός, θα "στρώσει". Αμ δε όμως... Ακόμα και αυτή την εβδομάδα με 15 και 20 βαθμούς εξωτερική θερμοκρασία, το λάδι έμεινε στους 98 βαθμούς στην κίνηση μέσα στην πόλη (ψιλο-μποτιλιάρισμα). Ελπίζω να μην έχουν κάνει καμιά μλκία στην αλλαγή της αντλίας ή κατά το τρακάρισμα (που λύσαμε τα πάντα μπροστά), ξεχνώντας να κουμπώσουν καμιά φύσσα (πχ βεντιλατέρ ή θερμοστάτη, που δεν έχουν κύκλωμα ελέγχου αλλά μόνο κύκλωμα εντολών)... Ευχαριστώ το Δημήτρη (dikonou) που μου ανέφερε και το δικό του πρόβλημα, ώστε να ψιλο-επιβεβαιώσω ότι δεν είναι η ιδέα μου όλο αυτό... Είμαι στο ψάξιμο για την εύρεση λύσης. ΥΓ: δεν έχω παρατηρήσει αύξηση στη θερμοκρασία νερού της μηχανής γιατί ο δείκτης θερμοκρασίας νερού μηχανής δεν "ανέβηκε" ποτέ πάνω από τους 90 βαθμούς (αλλά όλοι ξέρουμε ότι ο δείκτης αυτός δεν είναι ακριβής και υπάρχει μόνο για να μας προειδοποιήσει για μία μεγάλη αύξηση της θερμοκρασίας (120 βαθμούς και πάνω). Δεν είχα τσεκάρει και με vag-com ώστε να ξέρω τι έπαιζε πριν (και να το ελέγξω με το σήμερα). Ένα update σχετικά με το παραπάνω θέμα. Εκεί που έλεγα ότι έστρωσε το θέμα, ότι μόλις ζέστανε λίγο ο καιρός (εξωτερική θερμοκρασία 25 και πάνω), πάλι με το που σταμάταγα και έσβηνα μοτέρ, το βεντιλατέρ δούλευε υπερωρίες για 5 λεπτά (max χρόνος λειτουργίας). Αυτό είτε πηγαίνω χαλαρά (σε όλη τη διαδρομή) είτε πατήσω ενδιάμεσα (φυσικά τα τελευταία 2-3km πάντα τα κάνω χαλαρά για μείωση θερμοκρασιών σε όλα τα μηχανικά μέρη). Ομοίως και η θερμοκρασία λαδιού. Υπερβολικά χαλαρή βόλτα (στα όρια του "ύπνου" θα έλεγε κανείς ) και 100 βαθμούς στο λάδι! Συζητώντας με το φίλο, μου έριξε την ιδέα ότι κάτι δεν πάει καλά με το σύστημα ψύξης μου. Δεν εξηγείται να πυρώνει το μοτέρ με χαλαρή βόλτα και το βεντιλατέρ να δουλεύει 5 λεπτά στο τέρμα (αφού σβήσω το μοτέρ) και ασταμάτητα. Στην αλλαγή της αντλίας νερού, όταν μου ξαναβάλανε αντιψυκτικό, ρώτησα αν χρειάζεται εξαέρωση το κύκλωμα και η απάντηση ήταν "κάνει μόνο του. Μην αγχώνεσαι". Αμ δε... Πιάνω τους δύο σωλήνες (πριν και μετά το ψυγείο νερού) και αντιλαμβάνομαι μικρή διαφορά θερμοκρασίας. Η διαδικασία που ακολούθησα για να εξαερώσω το σύστημα ήταν η ακόλουθη: 1. (μοτέρ κρύο) 2. Βάζω μπροστά το μοτέρ και περιμένω να πάει στους 90 βαθμούς η θερμοκρασία νερού (ιδανικά έχουμε κουμπώσει laptop με vcds για να δούμε την πραγματική θερμοκρασία ντου νερού και όχι αυτή που δείχνει το όργανο στο καντράν) 3. Ανοίγω καπάκι δοχείου ψυκτικού (με το μοτέρ εν λειτουργία και έχοντας βάλει από πάνω μία πετσέτα σε περίπτωση απότομης εκτόνωσης υδρατμών) και ακούω να βγαίνει με ένταση αέρας από μέσα. ΠΡΟΣΟΧΗ! ΔΕΝ σβήνω το μοτέρ!!! 4. Αφήνουμε ανοιχτό το δοχείο για 1-2 sec 5. Κλείνουμε καλά το καπάκι του δοχείου. Περιμένουμε περίπου 10 λεπτά και ξανα-ανοίγουμε. (Εναλλακτικά αν δεν έχετε χρόνο, μπορείτε να οδηγήσετε και να πάτε εκεί που θέλετε και όταν φτάσετε ανοίγετε -πάντα με αναμμένο το μοτέρ- το καπάκι του δοχείου έχοντας μία πετσέτα ανάμεσα στα χέρια σας και στο καπάκι) 6. επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να μην βγάζει αέρα από μέσα όταν ξεβιδώνουμε το καπάκι του δοχείου) Ελπίζω να λυθεί το θέμα... 3
THE BARBARIAN Posted May 31, 2013 Posted May 31, 2013 καλά είναι δυνατόν δεν έκαναν εξαέρωση ένταξη τι να λέμε τώρα
Dikonou Posted May 31, 2013 Posted May 31, 2013 Γιώργο επίσης πρέπει να παίζει ρόλο και η αναλογία αντιψυκτικού με νερό.........Εάν το αντιψυκτικό είναι σε πολύ μεγάλη αναλογία.....το χειμώνα σε προστατεύει μεν αλλά με τις ζέστες δεν νομίζω να ψύχει τόσο καλύτερα.........ή να αποβάλλει την θερμότητα τόσο γρήγορα.......εάν η αναλογία δεν είναι σωστή.... Πάντως θα του κάνω κι εγώ μία, έτσι για το φόβο.......χαχαχαχα
Dimitris_Kon Posted May 31, 2013 Posted May 31, 2013 Γιώργο είναι το πρώτο που έπρεπε κατά τη γνώμη μου να κοιτάξεις, όπως σου είπα. Δεν είναι λογικό να αλλάζεις αντλία και να ζεσταίνεται πιο γρήγορα το μοτέρ. Δημήτρης 1
Kavouras Posted May 31, 2013 Author Posted May 31, 2013 (edited) καλά είναι δυνατόν δεν έκαναν εξαέρωση ένταξη τι να λέμε τώρα κι όμως....κι όταν τους ρώτησα (επανειλημμένα) η απάντηση ήταν: φιλαράκι, κάνει μόνο του. Μην τρελαίνεσαι! Γιώργο επίσης πρέπει να παίζει ρόλο και η αναλογία αντιψυκτικού με νερό.........Εάν το αντιψυκτικό είναι σε πολύ μεγάλη αναλογία.....το χειμώνα σε προστατεύει μεν αλλά με τις ζέστες δεν νομίζω να ψύχει τόσο καλύτερα.........ή να αποβάλλει την θερμότητα τόσο γρήγορα.......εάν η αναλογία δεν είναι σωστή.... Πάντως θα του κάνω κι εγώ μία, έτσι για το φόβο.......χαχαχαχα Ήταν έτοιμο το αντιψυκτικό (αραιωμένο από την συσκευασία του). Αυτό που λες περί αντιστρόφως ανάλογη συμπεριφορά μεταξύ αποβολής θερμότητας και μη παγωποίησης του υγρού, ισχύει. Αν δω ότι πάλι δεν έχω επιθυμητά αποτελέσματα, θα αλλάξω ψυκτικό υγρό. ΥΓ: θα δανειστώ αυτό που έχει ο Δημήτρης (κον) για το αμάξι του. Ούτως ή άλλως κοντεύει να μουχλιάσει Edited May 31, 2013 by Kavouras 3
THE BARBARIAN Posted May 31, 2013 Posted May 31, 2013 kavoura και πάλι είναι εντελώς ανόητο ειδικά απο τα 1,8t 20v και μετά δεν κάνει απο μόνο εξαέρωση του θέλει η' να εχεις εργαλείο να κάνεις κενό και μετά να το γεμίσεις με παραφλου g12 κόκκινο (υπάρχει και πράσινο και μπλε) το οποίο είναι έτοιμη η αναλογία την οποία χρειάζεται το μοτερ σου η να το γεμίσεις και να κάνεις την διαδικασία ζέσταμα και σιγά σιγά να ανοίγεις κατά διαστήματα το καπάκι 1
Dikonou Posted May 31, 2013 Posted May 31, 2013 (edited) Α καλά δηλ. ό,τι νά 'ναι κάνει ο καθένας.......... Να κάνω μια πρόταση; Αφού βλέπουμε πως υπάρχουν κενά σε μερικά θέματα.........τουλάχιστον σε αυτά που μπορούμε να συλλέξουμε άνετα και εύκολα πληροφορίες...δεν κάνουμε ένα HOW TO για κάθε τί που συναντάμε; π.χ. για την εξαέρωση.......πώς πρέπει να γίνεται σωστά και να τα μαζέψουμε κάπου μαζί, έτσι ώστε να ξέρουμε τί να περιμένουμε σε συγκεκριμένες εργασίες....... Edited May 31, 2013 by Dikonou 1
Moican Posted May 31, 2013 Posted May 31, 2013 κι όμως....κι όταν τους ρώτησα (επανειλημμένα) η απάντηση ήταν: φιλαράκι, κάνει μόνο του. Μην τρελαίνεσαι! Ήταν έτοιμο το αντιψυκτικό (αραιωμένο από την συσκευασία του). Αυτό που λες περί αντιστρόφως ανάλογη συμπεριφορά μεταξύ αποβολής θερμότητας και μη παγωποίησης του υγρού, ισχύει. Αν δω ότι πάλι δεν έχω επιθυμητά αποτελέσματα, θα αλλάξω ψυκτικό υγρό. ΥΓ: θα δανειστώ αυτό που έχει ο Δημήτρης (κον) για το αμάξι του. Ούτως ή άλλως κοντεύει να μουχλιάσει Έπρεπε να πληρωθούν ανάλογα, ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ! Και να μην τρελλαθούν κιόλας!
Kavouras Posted May 31, 2013 Author Posted May 31, 2013 kavoura και πάλι είναι εντελώς ανόητο ειδικά απο τα 1,8t 20v και μετά δεν κάνει απο μόνο εξαέρωση του θέλει η' να εχεις εργαλείο να κάνεις κενό και μετά να το γεμίσεις με παραφλου g12 κόκκινο (υπάρχει και πράσινο και μπλε) το οποίο είναι έτοιμη η αναλογία την οποία χρειάζεται το μοτερ σου η να το γεμίσεις και να κάνεις την διαδικασία ζέσταμα και σιγά σιγά να ανοίγεις κατά διαστήματα το καπάκι Δηλαδή τώρα δε σώνεται η κατάσταση εκτός κι αν πάω συνεργείο ή με τη διαδικασία που έγραψα παραπάνω φεύγει όλος ο "εγκλωβισμένος" αέρας από το σύστημα ψύξης? (γιατί εγώ είχα την αίσθηση ότι με την παραπάνω περιγραφόμενη διαδικασία, κάνεις "μόνος σου" εξαέρωση) Καβουρα ετοίμασε φωτογραφικη κι εγώ χώσιμο μυρίζομαι...
Dikonou Posted May 31, 2013 Posted May 31, 2013 Γιώργο νομίζω ότι είπε πως και με τους δύο τρόπους γίνεται..... Απλά τον πρώτο θα τον πληρώσεις κιόλας.....
Dimitris_Kon Posted May 31, 2013 Posted May 31, 2013 Καβουρα ετοίμασε φωτογραφικη Στο λιωσα το κορμί, εγώ πάλι δεν κάνω DIY εξαέρωσης. Έλεος πια δεν θα το τελειώσω ποτέ το ρημάδι το αμάξι μου Δημήτρης 2
Moican Posted May 31, 2013 Posted May 31, 2013 Α εγώ αν δεν εξαερωθω δεν κάνω τίποτα :P Σε καταλαβαίνω. Ειδικά αν έχεις φάει και καμμιά φασολάδα... δεν παλεύεται! 1
Dikonou Posted May 31, 2013 Posted May 31, 2013 Σε καταλαβαίνω. Ειδικά αν έχεις φάει και καμμιά φασολάδα... δεν παλεύεται! Όλο missfires και άκαφτες πετάει...........
THE BARBARIAN Posted May 31, 2013 Posted May 31, 2013 γράφω λοιπόν ο ένας τρόπος είναι αυτός που έκανες όμως πρέπει να να το επαναλάβεις αρκετές φόρες δηλαδή να ζεσταθεί να το κάνεις το άνοιξε κλείσε καπάκι σταδιακά με ΠΡΟΣΟΧΗ έως να δεις ότι δεν βγαζει άλλο ΑΕΡΑ αυτό όμως πρέπει να το επαναλάβεις ξανά αφου το αμάξι κρυώσει καλά όπου έχουμε πάλι συστολή στο κύκλωμα ψύξης και έτσι ο τυχόν εγκλωβισμένος αέρας μετακινείτε προς τα επάνω σημεία κολάρα που βρίσκονται ψηλά στο μοτερ και έτσι ξανά κάνεις την διαδικασία φυσιολογικά με την πρωτη φορά διορθώνεται και αποβάλει όλο τον αέρα εάν έχει μείνει έστω και λίγο θα είναι τόσο που να μην επηρεάζει την φυσιολογική λειτουργία του μοτερ και θα βγει απο μόνος του απο το κύκλωμα ψύξης ο δεύτερος τρόπος είναι με υποπιεση το λεγόμενο κενό όπου δημιουργούμε κενό ρουφάμε όλο τον αέρα απο μέσα θα δείτε ότι τα κολάρα τσαλακώνουν απο την ΑΝΑΡΡΟΦΗΣΗ και μετά διοχετεύουμε το ψυκτικό υγρό παραφλου και είμαστε έτοιμοι 3
Kavouras Posted July 2, 2013 Author Posted July 2, 2013 Λοιπόν...έχω νέα από το αμάξι. -σχετικά με το σύστημα ψύξης: Έχω επαναλάβει τη διαδικασία που περιέγραψα παραπάνω τουλάχιστον 10 φορές. Η θερμοκρασία κινητήρα (πραγματική σύμφωνα με vag-com) έχει βελτιωθεί αρκετά. Πλέον το ανοίγω το καπάκι και βγάζει ελάχιστο αέρα. Θα συνεχίσω όμως μέχρι να "βαρεθώ". Απαράδεκτος για μένα ο μηχανικός που ανέλαβε τη διαδικασία πλήρωσης του συστήματος ψύξης στο αμάξι μου. 1+ μήνα μετά και ενώ ακολουθώ τη διαδικασία σε κάθε μετακίνησή μου, συνεχίζει να βγάζει αέρα (έστω λίγο πλέον). Τέλοσπάντων.... Πάμε παρακάτω. - ανανέωση επέκτασης εγγύησης: Με πήραν τηλέφωνο από μία ασφαλιστική η οποία (όπως μου είπαν στο τηλέφωνο) συνεργάζεται με kosmocar, όπου μέσω των πωλήσεων βρίσκουν τα τηλέφωνα των κατόχων audi μέχρι 5 ετών (από την ημέρα πώλησης τους). Μου προσφέρουν 1 έτος επιπλέον εγγύησης με 254€, καλύπτοντας: ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ Χιτώνια, ελατήρια, κουζινέτα, ρουλεμάν, διωστήρες,έμβολα και πείροι, στροφαλοφόρος άξονας, αντλία λαδιού, καδένα χρονισμού βαλβίδων (δεν καλύπτονται: ιμάντας χρονισμού βαλβίδων, γρανάζια, ρουλεμάν και εντατήρες), καπελότα, άξονας ζυγώθρων, εκκεντροφόρος άξονας, σφόνδυλος, βραχίονες βαλβίδων, οδηγοί και βαλβίδες , κεφαλή κυλίνδρων, μπλοκ κινητήρα, έδρες στροφαλοφόρου άξονα. MHXANIKO ΚΙΒΩΤΙΟ ΤΑΧΥΤΗΤΩΝ Άξονες, έδρανα (ρουλεμάν), δακτύλιοι, κωνικά γρανάζια, άξονας επιλογέα και φουρκέτες, κινητά γρανάζια, συγχρονιζέ (εκτός από κάρτερ και συνδέσμους). ΑΥΤΟΜΑΤΟ ΚΙΒΩΤΙΟ ΤΑΧΥΤΗΤΩΝ Μετατροπέας ροπής, άξονας τουρμπίνας, αντλία λαδιού, βάσεις κιβωτίου ταχυτήτων, ρυθμιστής πίεσης (εκτός από το κάρτερ, τις αρθρώσεις, ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά εξαρτήματα). ΚΙΒΩΤΙΟ DSG Έμβολα αποσύμπλεξης, βραχίονες στήριξης κιβωτίου ταχυτήτων, άξονες εισόδου, εξόδου και όπισθεν, έδρανα, μηχανοτρονική μονάδα, μονάδα διπλού συμπλέκτη, τσιμούχες και τους σωλήνες, επιλογέας ταχυτήτων και περίβλημα κιβωτίου (εκτός του στροφαλοθαλάμου). ΑΞΟΝΑΣ Λιπαινόμενα μέρη στο εσωτερικό του άξονα, τα έδρανα και κορώνες. ΣΥΣΤΗΜΑ ΨΥΞΗΣ Εναλλάκτης ψύξης κινητήρα, αντλία νερού, φλάντζα κεφαλής κυλίνδρου, σώμα καλοριφέρ, ηλεκτρανεμιστήρας, θερμοστάτης. ΚΑΛΥΠΤΟΜΕΝΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ - Εργασίες σχετικά με τον εντοπισμό της αιτίας Βλάβης, συμπεριλαμβανομένης της διάγνωσης και της αποσυναρμολόγησης. Αν η Βλάβη δεν καλύπτεται από το παρόν, τα έξοδα των εργασιών αυτών επιβαρύνουν τον Ιδιοκτήτη Οχήματος, ο οποίος θα παράσχει την έγγραφη συγκατάθεσή του επ' αυτoύ πριν από την έναρξη των εργασιών. - Εργασίες σχετικά με την αποσυναρμολόγηση και τη συναρμολόγηση εξαρτημάτων του Οχήματος, εφόσον αυτό απαιτείται για την πρόσβαση στο ελαττωματικό εξάρτημα. - Εργασίες σχετικά με την αφαίρεση του ελαττωματικού εξαρτήματος και την τοποθέτηση ανταλλακτικού. - Εργασίες σχετικά με την επισκευή του ελαττωματικού εξαρτήματος. - Αντικατάσταση ή πλήρωση λιπαντικών, φίλτρων και υγρών, η απώλεια των οποίων προκλήθηκε από Βλάβη που καλύπτεται δια του παρόντος. Εντομεταξύ δεν φαίνεται γραπτώς ότι καλύπτονται και τα δισκάκια του DSG αν και εμμέσως εννοούνται (αλλά δεν αναφέρονται όμως ρητώς) και ζήτησα να μου στείλουν γραπτώς ένα email ότι καλύπτεται (τηλεφωνικά μου είπαν ότι καλύπτεται αλλά ΑΝ έρθει εκείνη η κούφια η ώρα, θα ψαχνόμαστε). Σημειώνω εδώ έτσι για την ιστορία πως αν ένα εξάρτημα μη καλυπτόμενο από την ασφάλεια, προκαλέσει οποιαδήποτε ζημιά σε καλυπτόμενο εξάρτημα, τότε η ζημιά ΔΕΝ καλύπτεται. Γι' αυτό και θέλω να βάλω τα πάντα στο DSG (για το οποίο είναι και ο λόγος που σκέφτομαι να κάνω την επέκταση). Εν κατακλείδι: Σκέφτομαι να την κάνω την επέκταση......... χωρίς όμως να είμαι και 100% σίγουρος..... Εσείς τι λέτε?
NASSOS Posted July 2, 2013 Posted July 2, 2013 Γιώργο και εγώ είχα κάνει την προέκταση εγγύησης που ηταν +2 χρόνια και όπως τα έχουμε πει τα προβλήματα μου τα έβγαλε μετά(άσχετο βεβαία).μήπως σου είπανε να πας το αμάξι από εκεί για να το δούνε?εάν καταλάβουν ότι έχει πρόγραμμα dp η κάτι που εχείς βάλει εσυ στο αμάξι σου (εισαγωγή)μετά θα σου πούνε άλλα?και εάν κάνεις την επέκταση από πότε θα ισχύει?από την επόμενη μέρα από την επόμενη ώρα,μην τυχόν σου βγάλουνε ότι είχε κάποια ζημιά από πριν η ότι θα σε καλύπτουμε μετά από ένα χ χρονικό διάστημα....!όλα αυτά είναι στην κρίση σου!εγώ πάντος δεν θα την έκανα(εκτός και εάν ήθελα να καλύψω κάποιες ζημιές που έιχε το αμάξι μου όπως αντλία νέρου η βενζίνης που είναι κάποιες βλάβες που όπως γνωρίζεις βγάζουν τα αυτοκίνητα αυτά). γνώμη μου πάντα.......
Kavouras Posted July 2, 2013 Author Posted July 2, 2013 (edited) Γιώργο και εγώ είχα κάνει την προέκταση εγγύησης που ηταν +2 χρόνια και όπως τα έχουμε πει τα προβλήματα μου τα έβγαλε μετά(άσχετο βεβαία).μήπως σου είπανε να πας το αμάξι από εκεί για να το δούνε?εάν καταλάβουν ότι έχει πρόγραμμα dp η κάτι που εχείς βάλει εσυ στο αμάξι σου (εισαγωγή)μετά θα σου πούνε άλλα?και εάν κάνεις την επέκταση από πότε θα ισχύει?από την επόμενη μέρα από την επόμενη ώρα,μην τυχόν σου βγάλουνε ότι είχε κάποια ζημιά από πριν η ότι θα σε καλύπτουμε μετά από ένα χ χρονικό διάστημα....!όλα αυτά είναι στην κρίση σου!εγώ πάντος δεν θα την έκανα(εκτός και εάν ήθελα να καλύψω κάποιες ζημιές που έιχε το αμάξι μου όπως αντλία νέρου η βενζίνης που είναι κάποιες βλάβες που όπως γνωρίζεις βγάζουν τα αυτοκίνητα αυτά). γνώμη μου πάντα....... μου είπαν ότι θα ενεργοποιηθεί χωρίς να περάσει το αμάξι από εμπειρογνώμονα. (το ρώτησα κι αυτό στο τηλέφωνο ) Επίσης με ρώτησε τηλεφωνικά αν το αμάξι έχει σημαντικές τροποποιήσεις όπως υγραέριο και του είπα όχι (δε ρώτησε για πρόγραμμα, εισαγωγή ή downpipe )... Η "πλάκα" είναι Νάσσο ότι εγώ έχω ήδη αλλάξει αντλία νερού (την "κάρφωσα" στην προηγούμενη επέκταση εγγύησης), οπότε ουσιαστικά το μόνο σοβαρό που μου "απομένει" (πες από προβλεπόμενες ζημιές-?- στο μέλλον) είναι το τούρμπο (που δεν καλύπτεται) και κιβώτιο ταχυτήτων (DSG - καλύπτεται). Και λαμβάνοντας υπόψη ότι το DSG λειτουργεί απροβλημάτιστα αυτή η στιγμή χωρίς κανένα σημάδι προβλήματος (ή οποιαδήποτε ΕΣΤΩ υποψία), σκέφτομαι ότι ίσως είναι λίγο(?) υπερβολή... Και είναι και 254€ για 1 έτος όταν (στα 2 χρόνια κτίσης) είχα κάνει με 350€ 2 χρόνια επέκταση εγγύησης... Σκέφτομαι μόνο μήπως υπάρχει καμιά "κρυφή" και συχνή βλάβη που βγάζουν τα μοτέρ μας και με αυτήν την επέκταση ίσως καλύψω τον "κώλο" μου για ένα έτος ακόμα... ΥΓ: αντλία βενζίνης δεν καλύπτεται....(by the way) Edited July 2, 2013 by Kavouras
Recommended Posts