Jump to content

Recommended Posts

Posted

Πάντως μια παρατήρηση.....0,6 περίπου κρατάω εγώ στο perf2, άσφυκτος στις 6500.......έριξα μια ματιά στο αρχείο μου.... :sHa_hehe:

Posted (edited)

ανεβάζω και τη δυναμομέτρηση για του λόγου το αληθές...

A3 dyno revo stage2.png

edit:

Παρατηρείστε επίσης θερμοκρασίες περιβάλλοντος και εισαγωγής(21,2 και 33 αντίστοιχα)

Edited by Kavouras
Posted

Οι καμπύλες είναι άψογες.

Τώρα για το νούμερο τι να πω ρε Γιώργο.

και στον τροχό είναι πολύ μικρό το νούμερο....

Posted

Όντως, οι καμπύλες είναι μια χαρά. Τα νούμερα είναι μικρά. Δε νομίζω ότι έχει κάτι το αυτοκίνητο. Μάλλον το δυναμόμετρο δε σου τα λέει καλά.

• Like 1
Posted

Οι καμπύλες είναι άψογες.

Τώρα για το νούμερο τι να πω ρε Γιώργο.

και στον τροχό είναι πολύ μικρό το νούμερο....

Είναι όντως μικρό Δημήτρη.....

Όντως, οι καμπύλες είναι μια χαρά. Τα νούμερα είναι μικρά. Δε νομίζω ότι έχει κάτι το αυτοκίνητο. Μάλλον το δυναμόμετρο δε σου τα λέει καλά.

Θα δούμε τώρα και με το νέο πρόγραμμα που θα μπει μέσα στην εβδομάδα.

Θα κάνουμε τη σύγκριση τουλάχιστον στο ίδιο δυναμόμετρο.

ΥΓ: επειδή έχει μπει ήδη στην τελική ευθεία η τοποθέτηση του νέου προγράμματος (ή αύριο ή μεθαύριο - αναλόγως πότε έχω λίγο χρόνο), δεν προλαβαίνω να πάω να το μετρήσω πάλι σε άλλο δυναμόμετρο.

ΥΓ2: το δυναμόμετρο Maha είναι του Φωτεινέλη (επειδή με ρωτήσατε).

Posted

Ε μετά δεν ξέρω τί να πώ... και εγώ εκεί έχω μετρήσει......

Ίσως και αυτά να είναι τα νούμερα Δημήτρη.

Προσωπικά τουλάχιστον δεν το αποκλείω.

Posted (edited)

Εγώ το βρίσκω δύσκολο να έχουν τόση διαφορά τα αυτοκίνητά μας....τέσπα εσύ ξέρεις καλύτερα.....εγώ υποθέσεις από μακριά κάνω....και μάλιστα σε αυτό το δυναμόμετρο είδα την απόκλιση στην μέτρηση από 4η και 5η ταχύτητα.......

Εάν και βλέποντας τώρα την δυναμομέτρηση......με 4η είχα ισχύ drag 43 Hp , ισχύ τροχού 205 Hp , ισχύ κινητήρα 248 Hp και διορθωμένη 268 κατά DIN70020 θερμοκρασία περιβάλλοντος 14, εισαγωγής 45, και πίεση αέρα 976,4 hPa

Κόφτης 7215 και χλμ 206,6

Edited by Dikonou
Posted

Σε αυτά τα δυναμόμετρα και στα δικά μας αυτοκίνητα, δεν υπάρχει κάποια ιδιαίτερη διαφορά στη μέτρηση με 4η ή 5η Dhm;htrh.

Posted

Εγω πιστευω οτι τα χαμηλα νουμερα εχουν να κανουν καθαρα με την λειτουργια του Maha σε συδυασμο με το dsg... Αρκει ενας λαθος στο χειρισμο ή στο καλιμπραρισμα για να βγαλει εντελως λαθος τις απωλειες και να υπολογισει εντελως "κουκουρουκου" την ιπποδυναμη... 

Posted

Σε αυτά τα δυναμόμετρα και στα δικά μας αυτοκίνητα, δεν υπάρχει κάποια ιδιαίτερη διαφορά στη μέτρηση με 4η ή 5η Dhm;htrh.

Αμ έλα Στέφανε που με 4η μου έδειξε 268 και με 5η 253!! και έχω και τα διαγράμματα εκτυπωμένα......

Posted

Τι να πω...

Γιώργο, δεν πιστεύω να άλλαξε ταχύτητα το dsg κατά το ρολάρισμα έτσι? Πρέπει οπωσδήποτε να ρολάρει με την ίδια σχέση που επιτάχυνε.

Posted

Εννοείται οτι δεν αλλαξε ταχυτητα Στεφανε.

Posted

Μήπως πατηνάρουν οι δίσκοι του dsg και δεν μπορεί να περάσει το 100% της δύναμης στους τροχούς ? 

Posted

Θοδωρη οχι. Το dsg δοξα το θεο δουλευει υποδειγματικα μεχρι στιγμης...

Posted

έχεις πάνω υγρού τύπου DSG 6-speed σωστά;

Σωστά. :)

• Like 1
Posted

το επτάρι ξηρού το έβαλαν πιο μετά στο facelift από το 2009 αν θυμάμαι καλά, σύγουρα καλύτερο πιο αξιόπιστο το υγρού τύπου

Posted

Μετά από αρκετό καιρό και ψάχνοντας λύση ώστε να αποκτήσει το αμάξι την καλύτερη δυνατή απορροή καυσαερίων χωρίς (όσο το δυνατόν) να έχει και θόρυβο το αμάξι, αποφασίστηκε και μπήκε:

- καταλύτης HJS 200cpi euro4

- Φ70 από τον καταλύτη μέχρι και το τελικό

- κατάργηση μεσαίου καζανιού

- διατήρηση τελικού καζανακίου.

Έτσι λοιπόν πριν ήταν η εξάτμιση:

20131119_082018_zps8403347b.jpg

20131119_082031_zps7308d25a.jpg

20131119_082109_zpsa74cbbe4.jpg

20131119_082116_zpsae877e6e.jpg

20131119_084011_zps424b22aa.jpg

Το αποτέλεσμα είναι σήμερα:

20131119_090233_zps88e9dc6f.jpg

20131119_094502_zpsc6c47ce0.jpg

20131119_102804_zpsa85ec576.jpg

20131119_102823_zpsba8b1112.jpg

20131119_102829_zps739bf952.jpg

ΥΓ: θυμίζω ότι το αμάξι φοράει ήδη Φ70 downpipe.

• Like 2
Posted

καλοφορετη γιωργο πολυ καλη δουλεια μπραβο .τι λεει εχει διαφορα στην αποδοση πλεον παει καλυτερα το αμαξι με σχεση με πριν που ηταν πνιγμενο?απο θορυβο ακουγεται πολυ ?

Posted

Γιατί δεν αναφέρεις τις μόντες που έχεις κάνει? Τα κρατάς κρυφά τα καλά έτσι?

Δημήτρης

Posted (edited)

@Dimitris_kon

Δημήτρη σ'ευχαριστώ πολύ φίλε!

Περιμένω σχολιασμούς από κοντά...Ξέρεις εσύ!!! :P

(τα υπόλοιπα θα στα δείξω στο DIY εσένα :sHa_hehe: )

@kostas_7

Κώστα, σ'ευχαριστώ πολύ! Ευτυχώς πήρε ήχο μόνο εκεί που τον ήθελα (ψηλά-κόφτη, καθόλου μπάσος ήχος, όχι συντονισμούς)

@Tasosline

Τάσο, δεν έχω καταλάβει κάτι στην απόδοση. Ίσως να σπουλάρει λίγο καλύτερα...αλλά μπορεί να είναι και η ιδέα μου...

Σημαντικο για μένα είναι ότι όσο πας σαν άνθρωπος (δεν πατάς τέρμα κτλ), δεν καταλαβαίνεις ότι το αμάξι φοράει Φ70 εξάτμιση!!

Επίσης δεν έχει μπάσο στα μισόγκαζα ή στο άφημα του γκαζιού, το οποιό υποθέτω πως σημαίνει ότι τα ταξίδια δε θα βουήζει (μέχρι να μας διαψεύσει στο πρώτο ταξίδι στην εθνική).

Εκεί που το καταλαβαίνεις ότι το αμάξι δεν φοράει εργοστασιακή εξάτμιση είναι στο τέρμα γκάζι και κυρίως στις αλλαγές στον κόφτη λόγω DSG ακούγονται τα σκασίματα κατά την αλλαγή ταχύτητας(το άκουσα πρώτη φορά έτσι έντονα σε S4 B8 - αν βρω video θα στο στείλω). Ακούω που και που και κάτι ψιλοσκασίματα στα κατεβάσματα αλλά μόνο με ανοιχτά παράθυρα.

Πιο αναλυτικά.....περιμένω να γράψει εντυπώσεις ο kem, μιας και ήταν ο πρώτος που πήγε βόλτα και είναι και πιο αντικειμενικός (μιας και δεν είναι το αμάξι του αυτο που κρίνει :) ).

Edited by Kavouras
  • Like 2
Posted

Απ΄ την περιγραφή, πρέπει να πήρες τουλάχιστον 40 άλογα :sHa_hehe:

Δημήτρης

• Like 5