Jump to content

Recommended Posts

Posted

Εδω βλέπουμε τον Γιώργο Καβουρα όπου κατά την διάρκεια μιας χαλαρής Κυριακάτικης βόλτας αναγκάστηκε να φρενάρει απότομα γιατι ενας απαράδεκτος τυπος μπροστά του πλακώθηκε στα φρένα....

post-18379-0-97743800-1491730537_thumb.jpg

• Like 6
Posted

Ρε Γιωργο εαν την πήγες πολύ γρήγορα την βόλτα φυσικό κι επομενο είναι....θες και δαγκάνες και δίσκους...άποψή μου είναι αυτή. Εάν έμεινες από φρένο κοίταξε και την τρόμπα εάν είναι επαρκής και αυτή.....

Χρυσή τομή ψάχνουμε, αλλιώς βάζεις το χέρι στην τσέπη παίρνεις ένα σετ ΑΡ μπροστά πίσω και άντε γεια!!!

• Like 2
Posted

Καλημερα.

Ξερω οτι θα πεσει κράξιμο τερμα αλλα τι επιλογές εχουμε για φρενα χωρίς να αλλάξω δαγκάνες;

Δηλαδή διατηρώντας τι διάσταση της δισκοπλακες στα 345χ30 (s3 διάσταση) ;;

Γιατι μετα απο μια πολυ γρήγορη βολτα στο σουνιο, τα φρενα βγήκαν off.

Δλδ?? αλά Hamilton βόλτα??? γιατί πως αλλιώς να έκαψες τα φρένα βρε κάφτη????????  :fire:

• Like 1
Posted

Α! μιλάμε για τελειωμένη οδηγηση!!

Κι εσεις ρε ρεμάλια τί το παρασύρετε νεο παιδί; Αλληηηηηηηττες!

Περα από την πλάκα δεν είναι μόνο η δαγκάνα θες και μεγαλύτερους δίσκους!!! Τα έψησες τα 345.

• Like 2
Posted

Ααα ρε Γιώργο, σε φάγανε τα στροφιλίκια που σου είχαν λείψει κιόλας...πάντως θεωρώ ότι με τα εμπρός μόνο σε 345 δίσκο, δε θα ησυχάσεις αν δεν μπουν και τα πίσω μεγαλύτερα του S3 (310 αεριζόμενα) για καλύτερη ισορροπία του αυτοκινήτου στην πέδηση....δεν κοιτάς και από κει μεριά κόστος??

• Like 1
Posted (edited)

Τα έκαψε και μάλιστα με φουλ καπνο.

Πυκνιοι καπνιοι σκεπάζουν φιλελιευθερη φυλλλιηηηη....

Θα επανέλθω αυριο με σοβαρές απαντήσεις. :-)

Edited by Kavouras
  • Like 2
Posted (edited)

Καλό το κυνηγητό ΑΛΛΑ μη μπλέκεις με αμαξι που εχει κεραμικά.....

Αφου και εγω στα δύσκολα έκοψα διοτι του φρονιμου η μανα δεν εκλαψε ποτε....

Edited by GTaros
  • Like 3
Posted

Γιώργο θες τη γνώμη μου; άλλαξε αυτοκίνητο. Συγκρίνεις τα ασύγκριτα, στο εχω ξαναπεί.

Δημήτρης

• Like 3
Posted

Γιώργο θες τη γνώμη μου; άλλαξε αυτοκίνητο. Συγκρίνεις τα ασύγκριτα, στο εχω ξαναπεί.

Δημήτρης

μου λείπουν μόνο 90.000€ Τα 20k τα έχω :P

• Like 2
Posted

μου λείπουν μόνο 90.000€ Τα 20k τα έχω :P

βάλε δόσεις ή πούλα το σπίτι!!  :P

• Like 2
Posted

βάλε δόσεις ή πούλα το σπίτι!!  :P

ή τα νεφρά και μια χαρά :D

• Like 2
Posted

Έλα ξεκολα ένα τακάκι θα αλλάξεις.....την καταστροφή αμεσως!

• Like 3
Posted (edited)

Λοιπόν, επιστρέφοντας στη σοβαρότητα που αρμόζει στο θέμα (φρένα), μπήκα στη ferodo να ενημερωθώ λίγο για τα τακάκια που βγάζει και βρήκα το εξής ενδιαφέρον διάγραμμα:

brake pads.jpg

(από εδώ: http://www.ferodoracing.com/products/car-racing/racing-brake-pads/dsuno/)

στον κάθετο άξονα ο συντελεστής τριβής και στον οριζόντιο η θερμοκρασία του τακακιού.

Από όλα τα τακάκια, νομίζω ότι το DS2500 είναι η χρυσή τομή στο street and track (δρόμος και πίστα), αλλά αυτό το τακάκι που μου έκανε τρελή εντύπωση είναι το dsuno (θαλασί χρώμα) η οποία είναι πολύ πάνω από το ds2500 και πολύ κοντά σε απόδοση στο DS3000 όταν αυτό είναι ζεστό.

ΥΓ: Ωραίο φαίνεται και το DS1.11, αλλά δεν έχω βρει στοιχεία γι' αυτό το τακάκι. Επίσης μου είναι άγνωστο....

ΥΓ2: αστείο της ημέρας: περνάει η γυναίκα δίπλα από το αμάξι μου και αφού κάνει μία περίεργη γκριμάτσα, γυρνάει και με ρωτάει "Γιώργο, νομίζω ότι μυρίζω καμμένο". :sHa_hehe:

Edited by Kavouras
  • Like 4
Posted

Λοιπόν, επιστρέφοντας στη σοβαρότητα που αρμόζει στο θέμα (φρένα), μπήκα στη ferodo να ενημερωθώ λίγο για τα τακάκια που βγάζει και βρήκα το εξής ενδιαφέρον διάγραμμα:

attachicon.gifbrake pads.jpg

(από εδώ: http://www.ferodoracing.com/products/car-racing/racing-brake-pads/dsuno/)

στον κάθετο άξονα ο συντελεστής τριβής και στον οριζόντιο η θερμοκρασία του τακακιού.

Από όλα τα τακάκια, νομίζω ότι το DS2500 είναι η χρυσή τομή στο street and track (δρόμος και πίστα), αλλά αυτό το τακάκι που μου έκανε τρελή εντύπωση είναι το dsuno (θαλασί χρώμα) η οποία είναι πολύ πάνω από το ds2500 και πολύ κοντά σε απόδοση στο DS3000 όταν αυτό είναι ζεστό.

ΥΓ: Ωραίο φαίνεται και το DS1.11, αλλά δεν έχω βρει στοιχεία γι' αυτό το τακάκι. Επίσης μου είναι άγνωστο....

ΥΓ2: αστείο της ημέρας: περνάει η γυναίκα δίπλα από το αμάξι μου και αφού κάνει μία περίεργη γκριμάτσα, γυρνάει και με ρωτάει "Γιώργο, νομίζω ότι μυρίζω καμμένο". :sHa_hehe:

Δεν είναι αυτό που νομίζεις πες της.......πήγαινε σε ωριλά...... :sHa_hehe: :sHa_hehe:

Posted

Δεν είναι αυτό που νομίζεις πες της.......πήγαινε σε ωριλά...... :sHa_hehe: :sHa_hehe:

καμιά ιδέα για τακάκι έχεις? :P

Posted

Μάγκα μου όπως το είπες - το 2500 για καθημερινή χρήση και το 3000 για "αγωνιστική" δράση (με την κατάλληλη δισκόπλακα)...

Κινητό εβδομαδιαίο συνεργείο μόνο σου λείπει, εναλλακτικά κόψε ένα μισθό στον Κον να σου κάνει τις αλλαγές!!!!

Υ.Γ. Ρε μπαγάσα, όλα στη γυναίκα θα τα πω.....θα στο στρίψει το αυτάκι!!!!  :sHa_hehe:

Posted

Μάγκα μου όπως το είπες - το 2500 για καθημερινή χρήση και το 3000 για "αγωνιστική" δράση (με την κατάλληλη δισκόπλακα)...

Κινητό εβδομαδιαίο συνεργείο μόνο σου λείπει, εναλλακτικά κόψε ένα μισθό στον Κον να σου κάνει τις αλλαγές!!!!

Υ.Γ. Ρε μπαγάσα, όλα στη γυναίκα θα τα πω.....θα στο στρίψει το αυτάκι!!!!  :sHa_hehe:

Είναι ενημερωμένη.

Και στην τελική της το έχω πει:

- δεν πίνω

- δεν καπνίζω

- δεν ασχολούμαι με τις γυναίκες (με την έννοια να μου γυαλίζουν διάφορες κτλ)

- δεν έχω κολλήματα με ακριβά ρούχα

Ε.... νομίζω ότι δικαιούμαι κι εγώ να έχω ένα πάθος. :)

Επίσης, μόνη της μου έχει πει: φτιάξε όσο θες το αμάξι, αρκεί να είναι ασφαλές, να σταματάει με ασφάλεια πρώτα, να στρίβει με ασφάλεια και μετά να το ανεβάζεις. Έχει καταλάβει το γενικό concept ότι η δύναμη στο αμάξι είναι για να "γεμίζει" το γενικό σύνολο του αυτοκινήτου και όχι να είναι το κυρίαρχο στοιχείο του.

Τετάρτη-Πέμπτη θα περάσω από συνεργείο με φρένα να πάρω μία ακόμα γνώμη... Δυστυχώς στο θέμα "φρένα" είμαι κάπως άσχετος όσο αναφορά το Α3.

Posted

Πάρε βάλε ΑΡ σου λεω............μπροστά πίσω!!!

Α) θα βάλω άλλα τακάκια να δω τι γίνεται. Αν δεν με πείσουν, θα τα βγάλω να πάω σε κάτι μεγαλύτερο.

Β) η ΑΡ ρε φίλε έχουν 2 κακά. Το ένα είναι ότι θα είναι υπερ-πανάκριβα (4+) και επίσης τα φρένα που δίνει για S3 είναι 6πίστονα 355χ32....πολύ μικρή διαφορά από το 345χ30 που φοράω εγώ. Δε με πείθουν κιόλας....Να ήταν κανα 365χ34 να πω οκ.

Posted

Πάρε βάλε ΑΡ σου λεω............μπροστά πίσω!!!

πολλά μα πάρα πολλά λεφτά και πιθανότατα αλλαγής αντλίας φρένων...

Posted

πολλά μα πάρα πολλά λεφτά και πιθανότατα αλλαγής αντλίας φρένων...

το γράφουν ότι είναι συμβατά με την αντλία φρένου και το εργοστασιακό ABS!

Posted (edited)

Βάλτα επάνω και θα με θυμηθείς!!!!!!!!!

Δεν εχω δει καλύτερο φρένο σε παλάιοτερο αμάξι μου σε συνδιασμό δίσκου ΑΡ και τακάκι!!!! Ακούραστο πραγματικά! ΚΑι να φανταστείς ότι κατάλαβα ότι έμεινα από τακάκι όταν σώθηκε εντελώς η πάστα μπροστά και πήγα συνεργείο με χειρόφρενο μόνο ..... Και μιλάω για ημερήσιες αναβάσεις καταβάσεις λίμνη |Πλαστήρα τότε που το μυαλό ήταν στον πενταλ γκαζιού κολλημένο.

Edited by Dikonou
  • Like 1
Posted

το γράφουν ότι είναι συμβατά με την αντλία φρένου και το εργοστασιακό ABS!

ποια αντλία?? του RS3????  :P