johnas Posted December 15, 2013 Posted December 15, 2013 Ειχα ξεχασει να αναφερω οτι εκανα και καθαρισμο βαλβιδων στην autotechnika στον Γερακα με τελειο αποτελεσμα..Ειχε επικαθησεις μονο στο κορμο της βαλβιδας(με αυτα που ειχα ακουσει και δει περιμενα περισσοτερες) και στο πελμα ελαχιστες εως καθολου..1 μερα δουλεια και με μονο βγαλσιμο της πολλαπλης εισαγωγης.Μετα τον καθαρισμο εγιναν σαν καινουργιες.. Καλα χλμ και απροβληματιστο το εργαλείο!!! Τι χλμ έχεις;;Ρωτάω έτσι μιας και ανέφερες για τον καθαρισμό των βαλβιδων!!! Ξέρεις το εχω στο μυαλό μου αυτο το θέμα!!!!
xristoskor Posted December 15, 2013 Author Posted December 15, 2013 Ευχαριστω πολυ φιλε!! 76000 εχω..Ειναι απλη διαδικασια και μονο καλο κανεις!
Dimitris_Kon Posted December 15, 2013 Posted December 15, 2013 Μπράβο ρε Χρηστάρα! Δεν περίμενα τίποτα λιγότερο από σένα! Σου εύχομαι καλά αποτελέσματα Δημήτρης 1
Krokodile Posted December 15, 2013 Posted December 15, 2013 Απροβλημάτιστο να είναι φίλε Χρήστο!! Για το τελικό update δεν μας είπες!!!! Sent from my iPhone using Tapatalk 1
xristoskor Posted December 15, 2013 Author Posted December 15, 2013 Φωτογραφιες πριν και μετα τον καθαρισμο. Δημητρη βοηθησες παρα πολυ σε ολο το προτζεκτ οποτε και αν σε ρωτησα. Αλλο ενα ευχαριστω φιλε και παλι!! Νικο ευχαριστω φιλε! Το τελικο update εγινε χθες..Το αμαξι σηκωνει 1.4-1.45 οβερ και 1.15-1.2 κοφτη.Δεν εχω καποιο προβλημα σε τερμα γκαζι ουτε σε μισογκαζα..Δεν εχω κανει και πολλα χιλιομετρα γιατι το βραδυ παραεχει εδω δροσια 0 βαθμους περιπου και δεν θελω να το πιεσω κατω απο τους 5 βαθμους.. 1
Krokodile Posted December 15, 2013 Posted December 15, 2013 Εντυπωσιακό το αποτέλεσμα σπο τον καθαρισμό. Εγώ πιστεύω θα αργήσω πολλά χρόνια αφού μετά από 3 χρόνια είμαι στις 12.000 χλμ. Μπράβο και στις πιέσεις. Από ιπποδύναμη πες μας να κλάψουμε εμείς με την κ03!!!! Sent from my iPhone using Tapatalk
xristoskor Posted December 15, 2013 Author Posted December 15, 2013 Οντως Νικο χωρις "ιστοριες" καθαριζεις τις βαλβιδες απο το βραχνα των επικαθησεων..Νουμερο δυστυχως δεν μπορω να δωσω γιατι το αμαξι οταν το ειχα ανεβασει δυναμομετρο ειχα θεμα με τη σκαστρα..Το δυναμομετρο του Μαραβελια εχει χαμηλο φορτιο και το αμαξι στο δρομο ανεβαζε μεγαλυτερο οβερ..Οποτε για να μην εχουμε τιποτα παρατραγουδα ολα τα επομενα update εγιναν στον δρομο..Σαν αισθηση και σαν γενικη συμπεριφορα ειναι πολυ διαφορετικη απο την κ03..Ψηλα δινει πολυ ωραια μεχρι κοφτη, εκει που ψοφαγε η κ03 δηλαδη..Πιστευω ομως οτι η τουρμπινα εχει διαφορα στο 1.4 πχ με το 1.6-1.8...λογω μεγεθους της..Το αμαξι θα μπορουσε να παει και καλυτερα με μεγαλυτερες πιεσεις αλλα θελω να εχω αξιοπιστια και με καλυπτει 100% τουλαχιστον τωρα..Στο μελλον αν αλλαξουν τα πραγματα προς το καλυτερο ισως ανεβουμε αρκετα περισσοτερο με οτι χρειαζεται για να μην μετρας γκαζιες.. (εντοσθια, μπεκ κτλ)..
Dikonou Posted December 15, 2013 Posted December 15, 2013 (edited) Γύρω στα 330+ άλογα με 43+ κιλά ροπής λέω εγώ..........σε αυστηρό δυναμόμετρο...... όοοοοοοχι δεν είμαι αριθμολάγνος!!!!! :sHa_hehe: Edited December 15, 2013 by Dikonou
xristoskor Posted December 15, 2013 Author Posted December 15, 2013 Δημητρη σε αυστηρο δυναμομετρο ισως και λιγο λιγοτερα..
Dikonou Posted December 15, 2013 Posted December 15, 2013 Βρε εγώ ξέρω και λέω........άλογα έχω δεί πολύ λίγο κάτω από 330 και ροπή 45.........μιας και αυτά είναι λεπτομέρειες που εξαρτώνται και από το εκάστοτε setup. 1
johnas Posted December 15, 2013 Posted December 15, 2013 Πάντως το θετικό στο θέμα των επικαθισεων η έδρα της βαλβίδας απο όσο μπορεί να φανεί είναι καθαρή, ουσιαστικά το στέλεχος της βαλβίδας τρώει όλη τη βρώμα!!!! Εχω ακόμα καμία 50000 χλμ να σε φτάσω!!!!!
xristoskor Posted December 15, 2013 Author Posted December 15, 2013 Βαλτο στο προγραμμα σε 3-4 χρονια..χαχαχα 1
johnas Posted December 16, 2013 Posted December 16, 2013 Βαλτο στο προγραμμα σε 3-4 χρονια..χαχαχα Για εκει με βλέπω!!!!! Μην σου πω να βάλεις και ξανά 2 ακόμα!!! 1
Dimitris_Kon Posted December 16, 2013 Posted December 16, 2013 Δεν είναι πάντως απόλυτο, ότι σχετίζεται με το πόσα χιλιόμετρα έχει ένας κινητήρας, αλλά και με τις συνθήκες καύσης. Π.χ. ένας κινητήρας που δουλεύει μόνιμα χαλαρά (κάτω και μέχρι 3000 - 3500 σαλ) είναι πολύ πιθανότερο να έχει περισσότερες επικαθίσεις, από κάποιον που έχει περισσότερα χιλιόμετρα, αλλά δουλεύει και μεσαίες - υψηλές στροφές. Συνήθως, με χαμηλομεσαίες στροφές, σχηματίζονται περισσότερες επικαθίσεις. Δημήτρης
NASSOS Posted December 16, 2013 Posted December 16, 2013 Δεν είναι πάντως απόλυτο, ότι σχετίζεται με το πόσα χιλιόμετρα έχει ένας κινητήρας, αλλά και με τις συνθήκες καύσης. Π.χ. ένας κινητήρας που δουλεύει μόνιμα χαλαρά (κάτω και μέχρι 3000 - 3500 σαλ) είναι πολύ πιθανότερο να έχει περισσότερες επικαθίσεις, από κάποιον που έχει περισσότερα χιλιόμετρα, αλλά δουλεύει και μεσαίες - υψηλές στροφές. Συνήθως, με χαμηλομεσαίες στροφές, σχηματίζονται περισσότερες επικαθίσεις. Δημήτρης Αρα εσυ δεν θα εχεις ποτε τετοιο πρόβλημα.........αφού είσαι καύτης! 2
Kavouras Posted December 16, 2013 Posted December 16, 2013 Αρα εσυ δεν θα εχεις ποτε τετοιο πρόβλημα.........αφού είσαι καύτης! Ποιός μίλησε.... ΥΓ: άρα εγώ (και λόγω DSG) θα πρέπει να έχω πολύ πράμα....Μάλλον πρέπει να επισπεύσω τον καθαρισμό...
xristoskor Posted December 16, 2013 Author Posted December 16, 2013 (edited) Aυριο θα εγκατασταθει ενα boost controller apexi avcr για να ρυθμισουμε σαν ανθρωποι την πιεση μιας και η Ν75 κανει adaptation αναλογα με φορτιο,θερμοκρασια κτλ και αλλοτε σηκωνει κανονικα πιεση και αλλοτε αργει να σηκωσει ή σηκωνει μικροτερη κτλ..Οταν το αμαξι σηκωσε 1.6 οβερ κρατουσε πιεση κανονικα μεχρι ψηλα, οταν μειωσαμε παλμο της ν75 για μικροτερο οβερ και πιεση σηκωνει 1,45 πεφτει 1 πολυ γρηγορα και ξανασηκωνει 1,2 ψηλα..Αυτο οχι παντα..Υπαρχουν και φορες που σηκωνει 1,45 κανονικα και το κραταει..Βασικα οταν παταω προοδευτικα το γκαζι και αποτομα το πατησω τερμα..Αλλα επειδη δεν εχω ορεξη το αμαξι αλλοτε να πηγαινει και αλλοτε να μην πηγαινει θα μπει το apexi και Ν75 εκτος.. Επισης θα ρυθμισουμε και την πιεση ανα ταχυτητα γιατι η πρωτη και η δευτερα πλεον δεν λενε να πατησουν και τους κοφτες για απλωμα τους μισω...Δεν μου παει να το κανω με αποτελεσμα να αλλαζω γρηγορα και να με κρεμαει η επομενη ταχυτητα.. Edited December 16, 2013 by xristoskor 4
Dimitris_Kon Posted December 16, 2013 Posted December 16, 2013 Απαραίτητο το BC σίγουρα, με τέτοια μετατροπή φιλαράκι.. Θα δεις γίνεται άλλο αυτοκίνητο! Δημήτρης 1
NASSOS Posted December 16, 2013 Posted December 16, 2013 Ποιός μίλησε.... ΥΓ: άρα εγώ (και λόγω DSG) θα πρέπει να έχω πολύ πράμα....Μάλλον πρέπει να επισπεύσω τον καθαρισμό... Καλά εσυ με 18λίτρα που καις θα είναι τζάμι οι βαλβίδες σου......(της καρδιάς εννοώ) α ξέχασα έχεις και κουλάμαξο! 2
GianKitsa4 Posted December 16, 2013 Posted December 16, 2013 (edited) Πολύ καλή κίνηση Χρήστο νομίζω το χρειαζόσουν οπωσδήποτε! αυτό έλεγα και με τον Δημητρό, ότι σε ένα ταξίδι θέλεις να πας οικονομικά να μπορείς να ρυθμίσεις ότι θέλεις!!!! που θα το βάλεις??? Edited December 16, 2013 by GianKitsa4 2
KeM Posted December 16, 2013 Posted December 16, 2013 Aυριο θα εγκατασταθει ενα boost controller apexi avcr για να ρυθμισουμε σαν ανθρωποι την πιεση μιας και η Ν75 κανει adaptation αναλογα με φορτιο,θερμοκρασια κτλ και αλλοτε σηκωνει κανονικα πιεση και αλλοτε αργει να σηκωσει ή σηκωνει μικροτερη κτλ..Οταν το αμαξι σηκωσε 1.6 οβερ κρατουσε πιεση κανονικα μεχρι ψηλα, οταν μειωσαμε παλμο της ν75 για μικροτερο οβερ και πιεση σηκωνει 1,45 πεφτει 1 πολυ γρηγορα και ξανασηκωνει 1,2 ψηλα..Αυτο οχι παντα..Υπαρχουν και φορες που σηκωνει 1,45 κανονικα και το κραταει..Βασικα οταν παταω προοδευτικα το γκαζι και αποτομα το πατησω τερμα..Αλλα επειδη δεν εχω ορεξη το αμαξι αλλοτε να πηγαινει και αλλοτε να μην πηγαινει θα μπει το apexi και Ν75 εκτος.. Επισης θα ρυθμισουμε και την πιεση ανα ταχυτητα γιατι η πρωτη και η δευτερα πλεον δεν λενε να πατησουν και τους κοφτες για απλωμα τους μισω...Δεν μου παει να το κανω με αποτελεσμα να αλλαζω γρηγορα και να με κρεμαει η επομενη ταχυτητα.. Δλδ Χρηστο δεν μπορει να κρατησει σταθερη πιεση και κανει αποτομες διακυμανσεις λογω της Ν75? Παντως αυτο που λες με το γκαζι αυτο που εχω παρατηρησει τουλαχιστον σε μενα ειναι στο προοδευτικο πατημα να σηκωνει πιο αμεσα και σταθερα απο οτι στο αποτομο. 1
xristoskor Posted December 16, 2013 Author Posted December 16, 2013 Γιωργο ακριβως αυτο λεω..Απο οτι εχω ακουσει θα κραταει την πιεση αλλα επισης θα την σηκωνει πιο ευκολα..Φαντασου στην αλλαγη πανω σηκωνει 0.7 και αργει μεχρι να φτασει 1.4 παλι..Και δεν λεω για τις περιπτωσεις που αλλαζω νωρις αλλα και σε αυτες που με ριχνει στις 4000 στροφες.. 1
Dimitris_Kon Posted December 16, 2013 Posted December 16, 2013 Γιωργο ακριβως αυτο λεω..Απο οτι εχω ακουσει θα κραταει την πιεση αλλα επισης θα την σηκωνει πιο ευκολα..Φαντασου στην αλλαγη πανω σηκωνει 0.7 και αργει μεχρι να φτασει 1.4 παλι..Και δεν λεω για τις περιπτωσεις που αλλαζω νωρις αλλα και σε αυτες που με ριχνει στις 4000 στροφες.. Έτσι είναι ακριβώς. Βασικά η μεγάλη διαφορά στα συστήματα BC είναι ότι η βαλβίδα που έχουν, έχει αισθητήρα που ρυθμίζει real time και σου επιτρέπει αυτό το fine tuning στη πίεση (είτε την ελάχιστη, είτε τη μέγιστη, είτε τα boost spikes, τα πάντα), σε αντίθεση με τη Ν75 που δεν λειτουργεί αμφίδρομα, παρά με δεδομένες τιμές. Δημήτρης 1
xristoskor Posted December 16, 2013 Author Posted December 16, 2013 Πολύ καλή κίνηση Χρήστο νομίζω το χρειαζόσουν οπωσδήποτε! αυτό έλεγα και με τον Δημητρό, ότι σε ένα ταξίδι θέλεις να πας οικονομικά να μπορείς να ρυθμίσεις ότι θέλεις!!!! που θα το βάλεις??? Γιαννη λογικα θα το βαλω μεσα στον τεμπελη... 2
Recommended Posts