Jump to content

Recommended Posts

Posted

καλησπερα στο club.Αν γνωριζει  ή εχει χρησιμοποιηση καποιος τα motul 5100   10 40  ή  τα  300v.

Θα ηθελα να αλλαξω την μαρκα των λιπαντικων απο τα castrol σε motul. τα 300 v ειναι για αγωνιστικη χρηση και δεν ξερω αν μπορω να τα αφησω για 10 -15000χιλ.

Posted

Για ποιό λόγο αγωνιστική χρήση? Μην ξεγελιέσαι, αυτά τα λάδια δεν τηρούν τις προδιαγραφές ΟΕΜ κινητήρων και υπό προϋποθέσεις, μπορεί να δημιουργήσουν και βλάβες μακροπρόθεσμα.

Δημήτρης

• Like 2
Posted

Για ποιό λόγο αγωνιστική χρήση? Μην ξεγελιέσαι, αυτά τα λάδια δεν τηρούν τις προδιαγραφές ΟΕΜ κινητήρων και υπό προϋποθέσεις, μπορεί να δημιουργήσουν και βλάβες μακροπρόθεσμα.

Δημήτρης

Δεν εχω το αυτοκινητο για αγωνιστικη χρηση απλως υπεθεσα οτι θα ειναι καλυτερα για νορμαλ χρηση. Για αυτο το λογο ρωτησα στο club διοτι δεν γνωριζα.  Μηπως μπορω να  τοποθετησω τα 5100 που ειναι για πιο νορμαλ χρηση  απ οτι τα 300 v . Ευχαριστω για την συμβουλη δημητρη

Posted

Δεν πληρεί καμία απολύτως εργοστασιακή προδιαγραφή όμως τυπικά. Το 300V ειναι αγωνιστικό λάδι και έχει άλλες προτεραιότητες από την αντοχή στα πολλά χιλιόμετρα, την υγρασία και τα συχνά άναψε σβήσε. Συνιστάται για ράλλυ διαδρομές κυρίως και γιαυτό, αν δεν έχεις κινητήρα που να έχει κάποια σοβαρή εσωτερική υποδομή, δεν αποφέρει τίποτα και το αντίθετο μπορεί και να βλάψει, ειδικά αν δεν το αλλάζεις κάθε 5000 χλμ. Ούτε κατά διάνοια δεν τα αφήνεις για 10000 - 15000 χιλιόμετρα - γνώμη μου.

Δημήτρης

• Like 3
Posted

Το 300v ναι θελει συχνες αλλαγες.το 5100 οχι

Παντως δεν εχει σχεση σαν λαδι με το νεροcastrol.

Ποτε δεν ειχα θεμα,οπως κ με τα silkolene που χρησιμοποιουσα καποτε.

Posted

Και στο Α4 τα castrol χρησιμοποιω.

Αλλα η αποψη μου ειναι οτι σαν λαδι δεν εχει επαφη,ουτε με τα καλα silkolene.

Και αν δεν εχω κανει δοκιμες λαδιων...ολα αυτα τα χρονια...

Posted

Σου καίει καθόλου λάδια Κώστα?

Δημήτρη

οχι δεν καιει λαδια Δημητρη,  απλως ψαχνω  για κατι καλυτερο, προσπαθω να δω αν κανει  για μενα και αν ειναι καλυτερο απο αυτο που φοραω τωρα (εργοστασιακα castroll)

Posted

οχι δεν καιει λαδια Δημητρη,  απλως ψαχνω  για κατι καλυτερο, προσπαθω να δω αν κανει  για μενα και αν ειναι καλυτερο απο αυτο που φοραω τωρα (εργοστασιακα castroll)

Και εγω σαν και εσενα ταλαντευομουνα , αλλα...εφοσον δεν εχεις προβληματα με τα τωρινά λαδια γιατι να ανοιξεις πληγες/? και δοκιμαζοντας αν αρχισει και καιει ??? ας το ετσι οπως ειναι χρησιμοποιησε αυτα που ΔΕΝ καιει αρα του καθονται και καλα . και τελείωσε το παραμυθι ετσι το σκευτικα και ξαναεβαλα castol xρυσα  ..

Ελπιζοντας να μη σε μπερδεψα περισσοτερο !!!!

• Like 1