Jump to content

Recommended Posts

Posted

Δοκίμασε να ανέβεις κανένα σαμαράκι να δεις αν θα σου σβήνει!

Sent from my SM-P550 using Tapatalk

• Like 1
Posted

Είναι χαωτικα ελαφρύτερο το μονής!!!!

Ναι αλλα αφου ειναι καλυτερο γιατι δεν το εβαζαν απο το εργοστασιο; Δεν ηθελαν το καλυτερο για το αυτοκινητο;

Posted

Ναι αλλα αφου ειναι καλυτερο γιατι δεν το εβαζαν απο το εργοστασιο; Δεν ηθελαν το καλυτερο για το αυτοκινητο;

Αν πατήσεις συμπλέκτη θα καταλάβεις.....

Posted

Καλημερα και χρονια πολλα, ευχομαι οτι καλυτερο στην οικογενεια και καλα Χριστουγεννα, οσο αφορα το βολαν μονης (σε σχεση με το δυπλης) το αυτοκινητο μολις το αλλαξες αυτοματος εχει χασει ροπη (ροπη οχι ιπποδυναμη) στις χαμηλες στροφες (μονο και μονο απο την διαφορα βαρους, διοτι πλεον δεν εχει αποθεμα ροπης στις χαμηλες στροφες, δηλαδη πριν μια ραμπα την ανεβαινες χωρις να πατησεις γκαζι τωρα για να την ανεβεις θα πατας γκαζι, πριν θα εκανες εκκινηση 0-100 και θα εφευγες ταπα ενω τωρα αν δεν του δωσεις πολλες στροφες θα ξεκιναει ξεψυχισμενα) και το αλλο που θελω να σε ρωτησω βρε Ζηση, αν το εκανες ζυγοσταθμιση πριν το βαλεις, διοτι δεν εχει σημασια που ηταν καινουργιο θελει ζυγοσταθμιση και να βιδωσει με τα σημαδια της ζυγοστθμισης, το αλλο που θελω να σε ρωτησω αν στο ρελαντι κροταλιζει καθολου και το τελευταιο το βολαν που εβαλες ειναι ατσαλι ή αλουμινιο?

• Like 2
Posted

Χρονια πολλα και καλα χριστουγεννα σε ολους!!

Ζυγοσταθμιση χρειαζεται οποιοδηποτε σετ; Πως το κανουμε; Βγαζουμε βολαν, δισκο και πλατω και τα στελνουμε καπου;

Posted

Δημητραρα καλημέρα και χρόνια πολλά!!!! ##

Ρελαντί ακόμα δεν έχω εντοπίσει θόρυβο. Πάντως όπως μου είχαν πει και από Γερμανία δείχνει ότι έχει πάρει περισσότερη δύναμη ρόδες. Τώρα αν έχει χάσει σε ροπή και τι παίζει σε εκκίνηση θα στο απαντήσω με το νέο έτος που θα πατήσω.

Όσο για το βολάν θα μάθω γιατί δεν είμαι σίγουρος 100% (δεν ήταν αλουμίνιο μάλλον).

Πάντως και σήμερα που κατέβηκα Βάρκιζα και γύρισα χωρίς να τουρμπιζω το καταευχαριστηθηκα. Συνηθισα και το συμπλέκτη από θέμα δύναμης πατήματα (έχω βιωσει και χειρότερα)....

Posted

διπλης μαζας βολαν βαζουν τα εργοστασια για τα λαγουδακια τα σκορτσαρισματα και γενικα για τη φιλικοτητα προς τον αδαη χρηστη

εννοειται οτι οσο πιο ελαφρια ειναι τα κινουμενα μερη στον κινητηρα τοσο το καλυτερο και ενας απο τους ευκολοτερους και πιο ανεξοδους τροπους ειναι να γινει το διπλης μονης

αυτα που λετε για σαμαρακια και ροπες κτλ δεν παιζουν ετσι οπως λετε

ειναι μια απο τις καλυτερες μετατροπες που κανει κανεις με θυσια κατι απο την φιλικοτητα

αφαιρει αδρανεια (για την ακριβεια ροπη αδρανειας) απο το μοτερ

τωρα αν λογω αδρανειας ανεβαινεις καλυτερα το σαμαρι ή ξεκινας καλυτερα.....

οταν ενα συστημα εχει μεγαλη ροπη αδρανειας απαιτειται ισχυς για να περιστραφει.... τωρα  ο ζησης τη χρησιμοποιει αυτη την ισχυ για να επιταχυνθει δλδ αυτοματως εχει περισσοτερα αλογα ροδα εχοντας τα ιδια στροφαλο

ζηση μην ακους τιποτα η φυσικη τα εχει κανονισμενα ολα αυτα

δλδ θελουμε να εχουμε ελαφριες ζαντες και φρενα αλλα βολαν οχι

το ιδιο πραγμα ειναι ... ελαττωση περιστρεφομενης μαζας... ελαττωση ροπης αδρανειας

Posted

Κερδίζεις σε ξεκούραστη λειτουργία χαμηλά αλλα χάνεις κινητική ενέργεια στα ψηλά.

Το βολάν αποθηκεύει ενέργεια στα ψηλά και στα χαμηλά ζητάει ενέργεια ( χονδρικά το περιγράφω )

Posted

Για το θεμα επιλογής του εργοστασίου, μην ξεχνάμε οτι δεν πουλάνε το καλυτερο αμαξι που θα μπορούσαν να φτιαξουν αλλα το καλυτερο αμαξι σε συνδυασμό με το μεγαλύτερο δυνατό δικο τους κέρδος, συν του οτι το εργοστασιακό σεταπ θα πρεπει να μπορει να το οδηγήσει ακομα και αυτος που πηρε χθες δίπλωμα οδήγησης.

Posted (edited)

αυτα που λετε για σαμαρακια και ροπες κτλ δεν παιζουν ετσι οπως λετε

ειναι μια απο τις καλυτερες μετατροπες που κανει κανεις με θυσια κατι απο την φιλικοτητα

αφαιρει αδρανεια (για την ακριβεια ροπη αδρανειας) απο το μοτερ

τωρα αν λογω αδρανειας ανεβαινεις καλυτερα το σαμαρι ή ξεκινας καλυτερα.....

οταν ενα συστημα εχει μεγαλη ροπη αδρανειας απαιτειται ισχυς για να περιστραφει.... τωρα  ο ζησης τη χρησιμοποιει αυτη την ισχυ για να επιταχυνθει δλδ αυτοματως εχει περισσοτερα αλογα ροδα εχοντας τα ιδια στροφαλο

ζηση μην ακους τιποτα η φυσικη τα εχει κανονισμενα ολα αυτα

Οκ (καλοπροαίρετα παντα γιατι ο γραπτος λογος παρεξηγείτε) εσυ ξερεις κατι παραπανω...

Edited by NOEL-S3
Posted

Κερδίζεις σε ξεκούραστη λειτουργία χαμηλά αλλα χάνεις κινητική ενέργεια στα ψηλά.

Το βολάν αποθηκεύει ενέργεια στα ψηλά και στα χαμηλά ζητάει ενέργεια ( χονδρικά το περιγράφω )

Κ=1/2*Ι*ω^2 (Ι ροπη αδρανειας, ω γωνιακη ταχυτητα )

αυτη ειναι η κινητικη ενεργεια λογω περιστροφης που αποθηκευεται σε ο,τι περιστρεφεται στο οχημα

απλα για να περιστρεφεται αυτο που περιστρεφεται

Κ=1/2*m*υ^2 (m μαζα, υ ταχυτητα)

αυτη ειναι η κινητικη ενεργεια λογω μεταφορας.... αυτη που μας ενδιαφερει δηλαδη... αυτη που θελουμε να αυξανεται οσο πιο γρηγορα γινεται

Ρ ειναι η ισχυς που παραγει ο κινητηρας μας δλδ ενεργεια που μας δινει στη μοναδα του χρονου

αν ο σκοπος μας ειναι να τη χρησιμοποιουμε αυτη την ισχυ για να μεταφερομαστε επιταχυνομενοι οσο το δυνατον καλυτερα τοτε θα θελαμε αυτη η ισχυς που μας παρεχεται να πηγαινει στη μεταφορα και οχι στην περιστροφη

οποτε θελουμε περιστρεφομενα μερη με πολυ χαμηλο το ''Ι'' στο 1ο τυπο δλδ ελαφρια φρενα ροδες βολαν κλπ διοτι το ''Ι'' (ροπη αδρανειας)  επηρρεαζεται(αυξανει) και απο τη μαζα του αντικειμενου αλλα και απο το σχημα του κλεβοντας πολυτιμη Ρ απο τον κινητηρα μας για να γινει περιστροφικη αντι για μεταφορικη κινητικη ενεργεια

η ενεργεια που αποθηκευει το βαρυ βολαν μας ειναι συνταρακτικα χεσμενη και αχρηστη προσθετει μονο λαγκαρισμα στον τροπο που λειτουργει το μοτερ

οκ?

Posted

δλδ ζηση μου εκανες καλα που προχωρησες σε αυτη την κινηση ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ.... δεν μπορει κανεις να πει ΤΙΠΟΤΑ εκτος της φιλικοτητας στην καθημερινη οδηγηση στο βαθμο που θυσιαστηκε

Posted

Καλη η αναλυση αλλα οχι και τοσο σωστη...αυτο που αναφερει ο Noel και εχει δικαιο, κατα τη γνωμη μου, ειναι οτι η κινητικη ενεργεια που εχει το βαρυ βολαν διπλης μαζας στις υψηλες στροφες ουσιαστικα, ακριβως λογω της αδρανειας του, "επιστρεφεται" στο συστημα που λεγεται αμαξι (το οποιο αποτελει το συνολο κινητηρα, πλαισιου, τροχων κτλ) και κινειται με λιγοτερη προσφορα ισχυος απο τον κινητηρα. Με αλλα λογια σωστα αναφερθηκε οτι απαιτειται μεγαλυτερη ισχυς να ξεκινησει να κινειται ενα βαρυ βολαν αλλα με το που ξεκινησει να κινειται αυτη η μεγαλυτερη μαζα και αρα και η ροπη αδρανειας που εχει το βοηθουν να διατηρησει την κινητικη του ενεργεια.

Posted

δεν επιστρεφει τιποτα στο συστημα δεν υπαρχει τροπος

η περιστροφικη κινητικη ενεργεια ειναι αυτο που ειναι και τιποτα αλλο

δεν μας χρειαζεται .....αλλα μας απορροφα ισχυ απο τον κινητηρα

δεν θελουμε να διατηρησουμε ενεργεια....θελουμε να την αυξησουμε(την μεταφορικη) διοτι θελουμε να επιταχυνομαστε με τον βελτιστο τροπο αλλα εχουμε συγκεκριμενη παρεχομενη ισχυ απο το μοτερ που θελουμε να αξιοποιησουμε μεταφορικα

ο,τι ηταν να πω για το θεμα το ειπα  με τον πιο σαφη και εκλαϊκευμενο τροπο....ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΤΣΙ

ελπιζω οτι εγινα κατανοητος τουλαχιστον απο αυτους που μπορουν να αντιληφθουν βασικους ορους κλασσικης μηχανικης

σε διαφορετικη περιπτωση σε καποια συναντηση μπορω να αναφερθω εκτενεστερα στο θεμα.... ειναι κουραστικο να γραφεις κατεβατα

εγω το εκανα γιατι δε θελω να στενοχωρηθει ο ζησης (ο οποιος επραξε αριστα) απο τα διαφορα σχολια που γραφονται λαθος με  ελαφρα τη καρδια χωρις καμια επιστημονικη ή μοτορσπορτ  βαση

αναζητειστε οτιδηποτε σοβαρο μοτορσπορτ γυρω σας με βαρυ βολαν αν το βρειτε σφυριχτε μου

οπως επισης ειναι αδυνατον να βρεις πριμιουμ σοβαρο οχημα χωρις διπλης μαζας βολαν για λογους φιλικοτητας στο πατιναρισμα

• Like 2
Posted

Οκ...τωρα εχω πειστει!

Βεβαια στερουμε βασικων επιστημονικων γνωσεων και δεν μπορω να αντικρουσω τα επιχειρηματα σου...οπως την συγκριση κινητικης ενεργειας λογω περιστροφης με την κινητικη ενεργεια ενος σταθερα κινουμενου σωματος.

Posted

αυτη ειναι η κινητικη ενεργεια λογω περιστροφης που αποθηκευεται σε ο,τι περιστρεφεται στο οχημα

αυτη ειναι η κινητικη ενεργεια λογω μεταφορας.... αυτη που μας ενδιαφερει δηλαδη... αυτη που θελουμε να αυξανεται οσο πιο γρηγορα γινεται

Ρ ειναι η ισχυς που παραγει ο κινητηρας μας δλδ ενεργεια που μας δινει στη μοναδα του χρονου

αν ο σκοπος μας ειναι να τη χρησιμοποιουμε αυτη την ισχυ για να μεταφερομαστε επιταχυνομενοι οσο το δυνατον καλυτερα τοτε θα θελαμε αυτη η ισχυς που μας παρεχεται να πηγαινει στη μεταφορα και οχι στην περιστροφη

οποτε θελουμε περιστρεφομενα μερη με πολυ χαμηλο το ''Ι'' στο 1ο τυπο δλδ ελαφρια φρενα ροδες βολαν κλπ διοτι το ''Ι'' (ροπη αδρανειας) επηρρεαζεται(αυξανει) και απο τη μαζα του αντικειμενου αλλα και απο το σχημα του κλεβοντας πολυτιμη Ρ απο τον κινητηρα μας για να γινει περιστροφικη αντι για μεταφορικη κινητικη ενεργεια

η ενεργεια που αποθηκευει το βαρυ βολαν μας ειναι συνταρακτικα χεσμενη και αχρηστη προσθετει μονο λαγκαρισμα στον τροπο που λειτουργει το μοτερ

οκ?

ολα σωστα αλλα στα αρκετα ως πολλα ως και απαγορευτικά πολλα km/h πηγαίνοντας "σταθερά" και Οχι σε επιτάχυνση τη θες αυτη την αδράνεια για να ειναι πιο ξεκούραστη η μηχανή και να μειώσεις τις καταλάβω δεις καυσίμου.

Η αδράνεια εχει και τα θετικά της.

Άλλωστε τα αυτοκίνητα που σχεδιάζουν οι εταιρείες και πουλάνε, δεν ειναι σχεδιασμένα για κόντρες αλλα για καθημερινή χρήση που το "0-100" εχει λιγότερη Σημασια απο το κόστος καυσίμου.

ΥΓ: χρονια πολλα κιόλας!!!

Posted

χρονια πολλα παιδια

παρασιτικο ειναι το ολο θεμα με την περιστροφη αγαπητε

δεν χρειαζεται ΠΟΥΘΕΝΑ

θα μπορουσες να πεις οτι απαιτει και περισσοτερο καυσιμο .... οχι λιγοτερο αφου πρεπει να περιστραφει μεχρι ''εκεινες'' τις στροφες και απαιτει περισσοτερη ενεργεια λογω αυξημενου ''Ι''

το βολαν διπλης υπαρχει ΜΟΝΟ για να μπορει ο/η οποιοσδηποτε να αποσυμπλεκει ευκολοτερα και χωρις κραδασμους

• Like 1
Posted

οποτε θελουμε περιστρεφομενα μερη με πολυ χαμηλο το ''Ι'' στο 1ο τυπο δλδ ελαφρια φρενα ροδες βολαν κλπ διοτι το ''Ι'' (ροπη αδρανειας)  επηρρεαζεται(αυξανει) και απο τη μαζα του αντικειμενου αλλα και απο το σχημα του κλεβοντας πολυτιμη Ρ απο τον κινητηρα μας για να γινει περιστροφικη αντι για μεταφορικη κινητικη ενεργεια

οκ?

Καλα ολα αυτα που λες και πιθανον να εχεις δικιο μιας και δεν εχω τις γνωσεις τις δικες σου, αλλα οσο αφορα αυτα που λεω (αν πραγματικα ο Ζησης ξερει το αυτοκινητο του) θα τα δει στην πραξη, μιας και ξερω τι λεω, διοτι τα εχω δει στην πραξη και τα εχω ζησει πανω στα δικα μου αυτοκινητα (Seat Leon 20vt 415hp-Audi S3 8l 575hp) και στα δυο αυτοκινητα ειχα βαλει μονης μαζας αλουμινιο και μετα μονης μαζας ατσαλι (οσο αφορα το Leon με το αλουμινιου εγινε πολυ καλο διοτι ηταν μπροσθιοκινητο και στην εκκινηση εκοψε σπιναρισμα και εδωσε ευστροφια στις υψηλες στροφες, οσο αφορα το Audi το αλουμινιου εκοψε ροπη στις εκκινησεις με αποτελεσμα να μην μπορω να κανω σωστες εκκινησεις (εκανε αλμα στην αρχη και μετα λαχανιαζε μεχρι να ανεβουν οι στροφες), ψηλα βεβαια ηταν πολυ καλο, μολις εβαλα το μονης μαζας απο ατσαλι το αυτοκινητο βρηκε το χαρακτηρα του, με πολυ καλες εκκινησεις 3,3sec 0-100 αλλα... εχασε (σε σχεση με το αλουμινιο) στις πολλες στροφες. Αυτη ειναι η αποψη μου απο τα αποτελεσματα που εχω δει στα αυτοκινητα μου στα τοσαααα χρονια που ασχολουμαι.

Υ.Γ. Δεν εχω κανενα σκοπο να διαπληκτιστω μαζι σου εχεις τις γνωσεις σου και εγω τις εμπειριες μου... Χρονια πολλα και καλες γιορτες. 

• Like 1
Posted (edited)

Γενικά να θυμόμαστε ότι αν το αμάξι δεν είναι να δουλεύει στις ψηλες στροφές έτσι και αλλιώς γιατί η δύναμη ψηλά κάνει κοιλιά λόγω setup τότε δεν έχει και νόημα το ελάφρωμα του βολάν. Και ψηλες στροφές εννοώ μετά τις 7000. Αν ο σκοπός είναι να μπούνε 2 τουρμπινες που θα δουλεύουν ψηλά, τότε έχει νόημα, αλλιώς κάπου θα κερδίσεις και κάπου θα χάσεις αρκεί να βρεις τη χρυσή τομή.

Στο δικό μου πχ η ανάγκη για βολάν μονής ήρθε λόγω υψηλής ροπής που καταστρέφει τα ελατήρια του διπλού βολάν. Πήγα σε όσο βαρύτερο ατσάλινο έβγαζε η audi που πάλι είναι 6 κιλά ελαφρύτερο από το διπλής

Sent from my SM-P550 using Tapatalk

Edited by A80Avant
  • Like 1
Posted

Καλα ολα αυτα που λες και πιθανον να εχεις δικιο μιας και δεν εχω τις γνωσεις τις δικες σου, αλλα οσο αφορα αυτα που λεω (αν πραγματικα ο Ζησης ξερει το αυτοκινητο του) θα τα δει στην πραξη, μιας και ξερω τι λεω, διοτι τα εχω δει στην πραξη και τα εχω ζησει πανω στα δικα μου αυτοκινητα (Seat Leon 20vt 415hp-Audi S3 8l 575hp) και στα δυο αυτοκινητα ειχα βαλει μονης μαζας αλουμινιο και μετα μονης μαζας ατσαλι (οσο αφορα το Leon με το αλουμινιου εγινε πολυ καλο διοτι ηταν μπροσθιοκινητο και στην εκκινηση εκοψε σπιναρισμα και εδωσε ευστροφια στις υψηλες στροφες, οσο αφορα το Audi το αλουμινιου εκοψε ροπη στις εκκινησεις με αποτελεσμα να μην μπορω να κανω σωστες εκκινησεις (εκανε αλμα στην αρχη και μετα λαχανιαζε μεχρι να ανεβουν οι στροφες), ψηλα βεβαια ηταν πολυ καλο, μολις εβαλα το μονης μαζας απο ατσαλι το αυτοκινητο βρηκε το χαρακτηρα του, με πολυ καλες εκκινησεις 3,3sec 0-100 αλλα... εχασε (σε σχεση με το αλουμινιο) στις πολλες στροφες. Αυτη ειναι η αποψη μου απο τα αποτελεσματα που εχω δει στα αυτοκινητα μου στα τοσαααα χρονια που ασχολουμαι.

Υ.Γ. Δεν εχω κανενα σκοπο να διαπληκτιστω μαζι σου εχεις τις γνωσεις σου και εγω τις εμπειριες μου... Χρονια πολλα και καλες γιορτες. 

αν εχεις εμπειρια αυτη ειναι που εχει σημασια φιλε

διοτι μπορει αυτα που υπολογιζουμε θεωρητικα να μοιαζουν σωστα και τελικα να μην ειναι διοτι μας διαφευγει κατι

μπροστα στην εμπειρια δεν υπαρχει κατι που να συναγωνιζεται

χρονια πολλα με υγεια

απλα αυτο που ειπα με αυστηρο υφος(κακως) ειναι ακριβως ετσι διοτι οι φυσικες επιστημες ειναι απολυτες

τωρα μπορει στην πραξη κατι να παιζει ή να χρειαζεται κατι στο προγραμμα ή δεν ξερω τι προκειμενου να αποδωσει το ολο πραμα

το σιγουρο ειναι οτι θεωρητικα τουλαχιστο κερδιζεις σιγουρα εφοσον ελαφρωσεις το βολαν

Posted

χρονια πολλα παιδια

παρασιτικο ειναι το ολο θεμα με την περιστροφη αγαπητε

δεν χρειαζεται ΠΟΥΘΕΝΑ

θα μπορουσες να πεις οτι απαιτει και περισσοτερο καυσιμο .... οχι λιγοτερο αφου πρεπει να περιστραφει μεχρι ''εκεινες'' τις στροφες και απαιτει περισσοτερη ενεργεια λογω αυξημενου ''Ι''

το βολαν διπλης υπαρχει ΜΟΝΟ για να μπορει ο/η οποιοσδηποτε να αποσυμπλεκει ευκολοτερα και χωρις κραδασμους

Η κινητική ενέργεια που αποθηκεύει ο σφόνδυλος κατά το κύκλο καύσης αποδίδεται πίσω κατά τη διάρκεια των κύκλων εισαγωγής συμπίεσης και εξαγωγής.

Επίσης προστατεύει τη μετάδοση διότι αποσβένει τους κραδασμούς του μοτέρ.

• Like 2
Posted

αυτα τα κανονιζει ο στροφαλος

γινονται ουτως ή αλλως

μην τα μπλεκουμε

ηδη τα μπλεξαμε αρκετα

ολη η μοτορσπορτ σκηνη ελαφρωνει ο,τι μπορει και εμεις ανακαλυπτουμε το αεικινητο μεσω των θεοβαρων βολαν

δεν αποσβενουν οι κραδασμοι με το βολαν αλλα με τα αντιβαρα και καποιοι τα καταργουν και αυτα λογω της παρασιτικης απλωλειας ενεργειας και αδρανειας που προσθετουν