nasosGT Posted November 19, 2016 Author Posted November 19, 2016 περασαν τοσες μερες απο την τοποθετηση και λογω πνιξιματος εργασιακου την ''δοκιμη'' την εκανα μολις την τεταρτη βραδυ που μας περασε το αμαξι ''τερματιζει'' το οργανο wide band στο 10αφρ σχεδον καθολου πλεον.... απο 11 μεχρι 10,1 προς τον κοφτη δλδ κατι εκαναν τα i/c ή το κρυο (χαχα) επισης η πιεση του τουρμπο δε σκαρφαλωνει πλεον αλλα παραμενει στο 1,2 οποτε ταιριαζει με αυτα που ελεγε ο τιουνερ περι στοχου φορτιου(gr/s) λογκαρισμα με το καλωδιο δεν εκανα πριν οποτε δεν εκανα και την τεταρτη (κακως) το butt dyno λεει οτι δεν πετυχαμε και τιποτα .... πριν ομως παρομοια συμπεριφορα ειχε με 1,5 μπαρ ενω τωρα με 1,2 οπως τοτε στο δυναμομετρο με βρεγμενα τα μαμα i/c τοτε εβγαλε 432,5hp@6200rpms και 620Nm@3100rpms τα οποια στις 6200rpms γινονται 480Nm περιπου και στον κοφτη 6700rpms 450Nm ας πουμε οτι χωρις update ειμαστε εκει update θα γινει με στοχο καλυτερο afr και σταθερη 1,5 μπαρ μιας και εχει αντεξει μεχρι τωρα χωρις θεματα σε οσα πατηματα/δοκιμες εχω κανει που δεν ηταν και λιγα ο,τι πανω απο 460hp θα με χαροποιησει μετα το update....λετε να γινει? εχω αμφιβολιες οσο αφορα στις διατομες των σωληνωσεων εισαγωγης και αυτων που πανε απο και προς πεταλουδα τουρμπο κλπ 1
A80Avant Posted November 19, 2016 Posted November 19, 2016 Άμα βγάλεις και τον προφυλακτήρα τελείως θα είναι καλύτερα
nasosGT Posted November 19, 2016 Author Posted November 19, 2016 ευχαριστω για τη σοφη σου προταση σενσέι 1
nasosGT Posted January 6, 2017 Author Posted January 6, 2017 το λοιπον εχθες το πρωι πηγα να τελειωσω το προγραμμα αλλαγες στο χαρτντγουεαρ ηταν +2 ιντερκουλερ μεγαλυτερα -2καταλυτες (της apr μετα τα νταουν παιπ) η προηγουμενη δυναμομετρηση στο 1,2 σταθερο με 10 και κατω αφρ ηταν 432,5 στροφαλο τωρα με 1,3 σταθερο και 11 αφρ ποσο πηγε? (και οι 2 δυναμομετρησεις ηταν με 95αρα αμφιβολου ποιοτητας ασφαλως απο το φθηνοτερο βενζιναδικο της περιοχης μου) δεν απαντανε ο μπιλαρας και ο κον διοτι θα τους μπαναρω
nasosGT Posted January 6, 2017 Author Posted January 6, 2017 βαζω εδω την παλια https://i.imgsafe.org/fe0798f58d.jpg τους καταλυτες και μη https://i.imgsafe.org/fe0da4e5c5.jpg https://i.imgsafe.org/fe10966239.jpg και το μωρο στον παγκο εργασιας https://i.imgsafe.org/fe13b04070.jpg
nasosGT Posted January 6, 2017 Author Posted January 6, 2017 οποτε βαζω πισω τους καταλυτες να μη βρωμαω αφου δεν κερδιζω τιποτα ΑΜΕΣΑ ο αδυναμος κρικος ειναι τα τουρμπο και οι σωληνωσεις εισαγωγης προς το παρον μετα οι κεφαλες μετα οι μπιελες(ισως οχι με αυτη τη σειρα) και περνω αποφαση αυτο που μου ειχε σφυριξει νωριτερα ο παλικαρης οτι δλδ απο εδω και περα οτι αλογο βγαζουμε θα πρεπει να βγει στρεσαροντας την κατασταση με ο,τι κινδυνο συνεπαγεται αυτο παραλληλα φτιαξαμε και τα μιγματα παντου (και βακιουμ) διοτι εκαιγα πολυ πραμα απλα περιφερομενος στην κινηση υπαρχει μια πιθανοτητα μικρης διαρροης αερα την οποια θα κοιταξουμε οσονουπω οταν κιτρινισα απο το αποτελεσμα ενημερωθηκα κατι για διαφορετικους κορεξιον φακτορς και διαφορετικες ρυθμισεις του dyno και θυμηθηκα ποσο παπαριες ειναι ολα αυτα με τις μετρησεις αν δεν μπορεις να συγκρινεις σοβαρα ουτε ΣΤΟ ΙΔΙΟ δυναμομετρο τοτε...... ΤΡΙΧΕΣ το δια ταυτα ειναι οτι το αμαξι παει καλα στο δρομο και οτι πλεον το wideband gauge δε λεει ενοχλιτικα πλουσια αποτελεσματρα πουθενα να σημειωσω οτι οταν εκανα του κεφαλιου μου και εβαλα τριμπαρο ρυθμιστη βενζινης εκανα μια τρυπα στο νερο καθως ο εγγεφαλος εκανε προσαρμογες και η 1η δυναμομετρηση εχθες ηταν 395
Dikonou Posted January 6, 2017 Posted January 6, 2017 (edited) Φίλε σορυ που το λεω αλλα έτσι ειναι....εκεί που πάω εγώ τόσα χρόνια και όχι για διαφήμιση στο Βόλο πάντα το ίδιο σεταρισμα γι αυτό και ξαναμετρησα εκει. Εάν σεταρε το δυναμομετρο εκ νέου ο Μαραβέλιας καλό μάλλον μου ακούγεται! Εάν κρίνω απο τα δικά μου αποτελέσματα...και δεν το λεω ούτε ειρωνικά ούτε ως κατηγορία προς θεού. Αλλα εάν είδες 425 με σωστότερες ρυθμίσεις στο dyno πιθανοτατα να είσαι πολυ πιο κοντά στην πραγματικότητα. Edited January 6, 2017 by Dikonou
nasosGT Posted January 6, 2017 Author Posted January 6, 2017 whatever εγω το ανεβαζω εκει επανω διοτι για να φλασσαρει πρεπει να βγει στον παγκο ο εγγεφαλος συνεπαγωγικα την διαδικασια λογκαρω /φλασσαρω δεν μπορω να την κανω αργα το βραδυ χωρις κινηση και ποιος μου λεει εμενα οτι σε τοιχουσα επομενη φορα δεν ''φτιαξουν'' ξανα το δυναμομετρο και παλι δεν μπορω να συγκρινω τιποτα δεν με νοιαζει... σαν αναγκαιο ''κακο'' το βλεπω το ολο θεμα με χαλασε αρχικα η ελλειψη ''προοδου'' αλλα μετα συμβιβάστηκα εχοντας απολυτη εμπιστοσυνη στην εμπειρια του ανθρωπου που το ρυθμιζει και της λογικης του για μηδενικο ρισκο ζημιας σαν θυσια για αποδοση
Dimitris_Kon Posted January 6, 2017 Posted January 6, 2017 το λοιπον εχθες το πρωι πηγα να τελειωσω το προγραμμα αλλαγες στο χαρτντγουεαρ ηταν +2 ιντερκουλερ μεγαλυτερα -2καταλυτες (της apr μετα τα νταουν παιπ) η προηγουμενη δυναμομετρηση στο 1,2 σταθερο με 10 και κατω αφρ ηταν 432,5 στροφαλο τωρα με 1,3 σταθερο και 11 αφρ ποσο πηγε? (και οι 2 δυναμομετρησεις ηταν με 95αρα αμφιβολου ποιοτητας ασφαλως απο το φθηνοτερο βενζιναδικο της περιοχης μου) δεν απαντανε ο μπιλαρας και ο κον διοτι θα τους μπαναρω Εγώ φιλαράκι σου είπα τη γνώμη μου, δια ζώσης Δημήτρης
nasosGT Posted January 6, 2017 Author Posted January 6, 2017 καλυτερο απο πριν ασφαλως αλλα το πριν ηταν 395 οχι 433 που ειχα δει στην αρχη αρχη
GTaros Posted January 7, 2017 Posted January 7, 2017 Νασο πιο λογικό αποτέλεσμα αλλά στο χω πει τα dyno μην τα υπολογίζεις ότι να ναι δείχνουν. Dp τι διάμετρο έχεις ???? Ροπή τι έβγαλες???
nasosGT Posted January 7, 2017 Author Posted January 7, 2017 63αρια ειναι τα dp το πριν και το μετα της πεμτπης που μας περασε https://i.imgsafe.org/10cf58840c.jpg
nasosGT Posted January 7, 2017 Author Posted January 7, 2017 (edited) πρασινες γραμμες ροπη/ισχυς πριν κοκκινα με το προγραμμα που φοραω τωρα αυτο που μαλλον προσεθεσαν τα νεα ι/c ειναι νωριτερο σπουλαρισμα (2850 πιανει ολη τη ροπη) ενω στην πιο παλια στις 3100 Edited January 7, 2017 by nasosGT
GTaros Posted January 7, 2017 Posted January 7, 2017 Και πως σου εξήγησε την διαφορά ο προγραμματιστης
nasosGT Posted January 7, 2017 Author Posted January 7, 2017 τις ερμηνιες τις εγραψα νωριτερα δλδ θελουμε σωληνωσεις εισαγωγης μεγαλυτερες (το ειχες επισυμανει απο την 1η μερα αυτο εσυ) μεγαλυτερα τουρμπο κυριως στο μαντεμι και ροικοτερες κεφαλες για να βγαλουμε αλογα χωρις στρεσαρισμα και χωρις θυσιες στην αξιοπιστια εδω δεν αλλαξαμε τον κοφτη ουτε 250 στροφες για να μην εχουμε ρισκο για τπτ η εποχη που αλλαζα μοτερ νωριτερα απο λαδια στο ιμπρεζα μου ανηκουν βαθια στο παρελθον
nasosGT Posted January 7, 2017 Author Posted January 7, 2017 αν εννοεις για τις μετρησεις παλι το εγραψα νωριτερα κορεξιον φακτορς διαφορετικα και τζιτζιρι μιτζιρι να ουμε
GTaros Posted January 7, 2017 Posted January 7, 2017 (edited) Δλδ εκεί θέλω να καταλήξω μπαρουφες στο τετράγωνο. Νασο το αμάξι σου σαφώς έχει δείξει διαφορά και με τους καταλύτες που αφαιρεσες και με τα ic. Για επιπλέον άλογα θέλεις επειγόντως μεγαλύτερες σωληνωσεις. Μην ακούς τις πατάτες περί τουρμπινες κλπ κλπ. Αν δεν βελτιώσεις δύο - τρία πραγματάκια αλογα παραπάνω θα δεις ελάχιστα η και τπτ. με απλα ελληνικά απλά ελευθερωσε το αμάξι!!!!! Edited January 7, 2017 by GTaros 1
A80Avant Posted January 7, 2017 Posted January 7, 2017 (edited) Πέτα καθίσματα, φτερά, πορτ μπαγκαζ... τα γνωστά Edited January 7, 2017 by A80Avant 3
Dikonou Posted January 7, 2017 Posted January 7, 2017 Κάνε το εξής άλλαξε σωληνώσεις και πάτα ξανά όπως είσαι και εκεί θα δεις διαφορά....
nasosGT Posted February 19, 2017 Author Posted February 19, 2017 sos ειχα αναφερει οτι ο τυπος που ηταν διαθεσιμος αυγουστιατικα να μου αλλαξει συμπλεκτη ηταν αλμπανης απο τοτε ο λεβιες μου βαδιζει ολο και πιο τζογατος με αποκορυφωμα σημερα που πλεον η 2α μπαινει αν σχεδον χτυπησει ο λεβιες στην κονσολα και η 6η πλεον δεν μπορει να μπει το προβλημα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ του συμπλεκτη ειναι του λεβιε δεν γραντζουναει τιποτα απλα ειναι γεματο τζογους και στην 6η δε φτανει για να μπει εχει κανεις αντιμετωπισει τιποτα παρομοιο?
A80Avant Posted February 19, 2017 Posted February 19, 2017 Έτσι κάνουν τα Audi για να μην χαλάς το κιβώτιο. Μπαίνουν σιγά σιγά οι μισές ταχύτητες 1
Recommended Posts