aggelos1986 Posted January 18, 2021 Posted January 18, 2021 Για τα ηλεκτρικά παράθυρα ,λειτουργει το "κόλπο"(πατώντας πατημένο το κουμπί κλειδώματος)όμως "εντολή"δεν περιλαμβάνει την ηλιοροφή,και ενώ κλείνουν τα παράθυρα εκείνη συνεχίζει να είναι ανοιχτή. Γνωρίζει κανεις με ποιο τρόπο γίνετε? (S3 8P 09 FCLFT)
panpap175 Posted January 18, 2021 Posted January 18, 2021 (edited) πολυ πιθανον να χρειαζεται να κανεις κωδικοποιηση με vcds... ειναι καθαρα ενα ΄΄τικ΄΄ στο αντιστοιχο κουτακι του αρμοδιου κελιου με την κωδικοποιηση των ηλεκτρονικων... μπορεις να αγορασεις εναν κλωνο καλωδιο vcds (με μαξ ποσο στα 50 ευρω) με το λογισμικο του( οπως πολλοι απο εδω μεσα εχουν οπως και εγω..) και εχουμε κανει διαφορες παραμετροποιησεις στα ''θελω μας'' στις λειτουργιες των αυτοκινητων μας, οπως επισης και ελεγχους ,κλπ...αξιζει να το παρεις ,να το περασεις στο laptop ή το tablet σου και να το χρησιμοποιεις, δεν θα σ παει χαμενο (στο λεω απο τη δικη μ εμπειρια) Edited January 18, 2021 by panpap175
aggelos1986 Posted January 18, 2021 Author Posted January 18, 2021 "vcds" είναι το ίδιο και το αυτό με "vag com" Εννοείτε και πρέπει να το πάρω!
panpap175 Posted January 18, 2021 Posted January 18, 2021 (edited) ειναι ακριβως το ιδιο. Απλα οπως φανταζεσαι θελει πολυ προσοχη το τί πατας καθε φορα και το πού μπαινεις.... το γτ το καταλαβαινεις.... Edited January 18, 2021 by panpap175
Kavouras Posted January 20, 2021 Posted January 20, 2021 (edited) On 1/18/2021 at 8:04 PM, panpap175 said: ειναι ακριβως το ιδιο. Απλα οπως φανταζεσαι θελει πολυ προσοχη το τί πατας καθε φορα και το πού μπαινεις.... το γτ το καταλαβαινεις.... Βασικα δεν υπάρχει "undo" ούτε "επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων", οπότε γενικά όποιος το χρησιμοποιεί καλό θα είνια να κρατάει σημειώσεις τι άλλαξε, για ποιό λόγο και ποιά ήταν η παλιά κωδικοποίηση, ώστε αν χρειαστεί για οποιοδήποτε λόγο να επιστρέψει στην αρχική ρύθμιση (ή ενδιάμεση - ανάλογα την περίσταση) να μπορεί να το κάνει χωρίς να προσπαθεί να θυμηθεί τι άλλαξε. Επίσης υπάρχουν επιλογές που αν τις κάνεις, μετά δεν μπορείς να γυρίσεις πίσω και να την ξανα-αλλάξεις. Γενικά δεν είναι "παιχνίδι" και υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις ερασιτεχνών που κλείδωσαν τον εγκέφαλο "Χ" στο αμάξι τους (=πας για καινούριο!) γιατί δεν ήξεραν ακριβώς τι κάνουν ή πως να το κάνουν. ΥΓ: αυτό που θες, γίνεται μέσω vag-com/VCDS. Ίσως και με obd-eleven (δεν το έχω δοκιμάσει). Σαν διαδικασία είναι 2 λεπτά μετρημένα (ίσως και πολλά να λέω). Θα σου έλεγα να βρεθούμε να στο ενεργοποιήσω εγώ, αλλά λόγω των καταστάσεων ίσως θα πρέπει να περιμένουμε λίγο (ή να αγοράσεις ένα vag-com με ~50€ αλλά ΤΕΡΑΣΤΙΑ προσοχή στο τι αλλάζεις και πάντα κάνεις το παραπάνω για σιγουριά) Edited January 20, 2021 by Kavouras
aggelos1986 Posted January 20, 2021 Author Posted January 20, 2021 (edited) Κavouras καταρχάς θελω να σε ευχαριστήσω πολύ, για την καλοσύνη και πρόθεση σου να με βοηθήσεις ,προσφερομενος να κανεις πράξη την επιθυμία μου. Ειληκρινα σαν άνθρωπος το εκτιμώ πολύ ,και γενικά τέτοιους ανθρώπους που "βοηθάν"γιατί είμαι ένας από αυτούς στη στάση ζωης μου. Όμως.... μια παροιμία λέει: "δώσε σε κάποιον ένα ψαρι και τον τάισες για μια μερα,μαθε στον άλλον να ψαρεύει και τον τάισες για μια ζωη..." Έτσι θέλω να αγοράσω το καλώδιο για να μάθω... Είμαι λίγο σχετικός με την ψηφιακή τεχνολογία (προγραμματιστής CNC /αυτοματιστης PLC κτλ ,επομενος ΝΟΜΙΖΩ πως δεν θα αργήσω να κατανοήσω τη φιλοσοφία του) Έχεις κάτι να προτείνεις ?από που το προμηθεύομε(και Ελλάδα αν ξέρεις κάτι)? Με μια γρηγορη ματια στο ebay ένα πολύ γνωστό (και προσιτό) χρώματος μπλε ,δεν είναι συμβατό με 8p, που σημαίνει ότι δεν κάνουν όλα. Edited January 20, 2021 by aggelos1986
panpap175 Posted January 20, 2021 Posted January 20, 2021 3 ώρες πριν, aggelos1986 είπε Κavouras καταρχάς θελω να σε ευχαριστήσω πολύ, για την καλοσύνη και πρόθεση σου να με βοηθήσεις ,προσφερομενος να κανεις πράξη την επιθυμία μου. Ειληκρινα σαν άνθρωπος το εκτιμώ πολύ ,και γενικά τέτοιους ανθρώπους που "βοηθάν"γιατί είμαι ένας από αυτούς στη στάση ζωης μου. Όμως.... μια παροιμία λέει: "δώσε σε κάποιον ένα ψαρι και τον τάισες για μια μερα,μαθε στον άλλον να ψαρεύει και τον τάισες για μια ζωη..." Έτσι θέλω να αγοράσω το καλώδιο για να μάθω... Είμαι λίγο σχετικός με την ψηφιακή τεχνολογία (προγραμματιστής CNC /αυτοματιστης PLC κτλ ,επομενος ΝΟΜΙΖΩ πως δεν θα αργήσω να κατανοήσω τη φιλοσοφία του) Έχεις κάτι να προτείνεις ?από που το προμηθεύομε(και Ελλάδα αν ξέρεις κάτι)? Με μια γρηγορη ματια στο ebay ένα πολύ γνωστό (και προσιτό) χρώματος μπλε ,δεν είναι συμβατό με 8p, που σημαίνει ότι δεν κάνουν όλα. Παιχνιδάκι θα είναι για σένα! Σωστό το ρητό σου και σοφό ? Όσο για το καλώδιο πάρτο καλύτερα από ένα κατάστημα ελληνικό, διότι εγώ για παράδειγμα που το πήρα από Ελλάδα, μ έδωσαν λάθος cd που ήταν για άλλη έκδοση καλωδίου ( πρέπει το cd με το set up να απευθύνεται στο software του συγκεκριμένου καλωδίου, αλλιώς δεν συνδέονται καλώδιο και πρόγραμμα μαζι) Και ξαναπηγα στο εν λόγω κατάστημα και μ έδωσαν το σωστό... Δλδ θέμα τεχνικής υποστήριξης καθαρά...Τώρα άμα εσύ θέλεις να το παραγγείλεις από εξωτερικό πάω πάσο. Όσο για το πιο μοντέλο καλωδίου χρειάζεσαι, το κάθε καλώδιο αναγράφει επακριβώς ποια μοντέλα και χρονολογίες παραγωγής VW group καλύπτει.. 1
aggelos1986 Posted August 22, 2021 Author Posted August 22, 2021 (edited) Eπανερχομε στο θέμα.Πλεον είμαι κατοχος του καλώδιου,και τωρα τον Αύγουστο που έχω λιγο περισσοτερο χρόνο,ειπα να ασχοληθηθω... Απο καποια βιντεακια που είδα(αλλων μοντελων ομως ,οχι S3 8p),η εν λόγο ρυθμιση ειδα να γίνετε μεσα απο τo 46" Central Conv. Control Module. Με έκπληξη ομως διαπιστωσα οτι το συγκεκριμενο module δεν ανοίγει,πεταγοντας μου "no responce controller" Mε λιγο ψαξιμο στο διαδίκτυο http://wiki.ross-tech.com/wiki/index.php/Audi_A3/S3_%26_A3_Cabriolet_(8P), ανακάλυψα οτι το συγκεκριμενο module δεν υποστηριζετε στο A3/S3/RS3,και γενικά δεν ισχυουν τα ιδια σε όλα τα μοντελα. Καποιες ρυθμισεις εχουν ενσωματωθει σε αλλα module κτλ. Το δια ταυτα ειναι πως ,ψαχνοντας σε ολα τα σχετικα module τις επιλογες (κουτάκια)που διδοντε ,δεν βρικα πουθενα σχετικη (ξεκαθαρη)επιλογή που να δηλώνει αυτο που επιθυμώ να κάνω.(να κλεινει και να ανοίγει η ηλιοροφη με τον τηλεχειρισμό,μαζι με τα παράθυρα) Αρχίζω λοιπον να δονουμε σε συχνοτητες σκέψεων,οτι μαλλον η εν λογο επιλογη "δεν πρεπει να ειναι εφικτή στα συγκεκριμένα μοντελα" Υπαρχει καποιος με Α3/S3 που να εχει αυτη την λειτουργια? Υ.Γ.Τέλος,εχω τραβήξει βιντεακι με ολες τις επιλογες που υπαρχουν στα σχετικα module.Αν υπαρχει διαθεση... απο κάποιον μπορω να το ανεβάσω. Edited August 22, 2021 by aggelos1986
Van.Leb Posted August 23, 2021 Posted August 23, 2021 Eπανερχομε στο θέμα.Πλεον είμαι κατοχος του καλώδιου,και τωρα τον Αύγουστο που έχω λιγο περισσοτερο χρόνο,ειπα να ασχοληθηθω... Απο καποια βιντεακια που είδα(αλλων μοντελων ομως ,οχι S3 8p),η εν λόγο ρυθμιση ειδα να γίνετε μεσα απο τo 46" Central Conv. Control Module. Με έκπληξη ομως διαπιστωσα οτι το συγκεκριμενο module δεν ανοίγει,πεταγοντας μου "no responce controller" Mε λιγο ψαξιμο στο διαδίκτυο http://wiki.ross-tech.com/wiki/index.php/Audi_A3/S3_%26_A3_Cabriolet_(8P), ανακάλυψα οτι το συγκεκριμενο module δεν υποστηριζετε στο A3/S3/RS3,και γενικά δεν ισχυουν τα ιδια σε όλα τα μοντελα. Καποιες ρυθμισεις εχουν ενσωματωθει σε αλλα module κτλ. Το δια ταυτα ειναι πως ,ψαχνοντας σε ολα τα σχετικα module τις επιλογες (κουτάκια)που διδοντε ,δεν βρικα πουθενα σχετικη (ξεκαθαρη)επιλογή που να δηλώνει αυτο που επιθυμώ να κάνω.(να κλεινει και να ανοίγει η ηλιοροφη με τον τηλεχειρισμό,μαζι με τα παράθυρα) Αρχίζω λοιπον να δονουμε σε συχνοτητες σκέψεων,οτι μαλλον η εν λογο επιλογη "δεν πρεπει να ειναι εφικτή στα συγκεκριμένα μοντελα" Υπαρχει καποιος με Α3/S3 που να εχει αυτη την λειτουργια? Υ.Γ.Τέλος,εχω τραβήξει βιντεακι με ολες τις επιλογες που υπαρχουν στα σχετικα module.Αν υπαρχει διαθεση... απο κάποιον μπορω να το ανεβάσω. Όχι.. Στο δικό μου που είναι 08 μοντελο γίνεται κανονικά...μιλώντας κ με άλλος κατόχους...κυρίως των 07 μοντέλων έχω προσέξει ότι λείπουν αρκετές επιλογές στους εγκεφάλους σε σχέση με τα μεταγενέστερα μοντελα...πχ. Στα μοντέλα του 07 δεν κάνει needle swap όταν το κλειδί μπει στην θέση ignition...
aggelos1986 Posted August 23, 2021 Author Posted August 23, 2021 Εμενα ειναι το fl 09' ,δεν μπορω να καταλάβω γιατι δεν το βρίσκω!
Koeman Posted August 23, 2021 Posted August 23, 2021 Στο δικό μου A3 8p 08 κλείνει κανονικά από το κλειδί από την 1η μέρα δεν το χω πειράξει, θα μου έκανε μεγάλη εντύπωση να μην γίνεται στο δικό σου καθόλου. Πέρνα από μια αντιπροσωπεία να σου λύσουν την απορία!
xristoforosQ Posted October 31, 2021 Posted October 31, 2021 παίζει ρόλο αν γίνετε μόνο στα 3θυρα και όχι στα 5θυρα;
aggelos1986 Posted December 12, 2022 Author Posted December 12, 2022 Παιδιά κανεις ,με facelift S3 που να έχει την προαναφερθείσα λειτουργια? Τόσο καιρο το ψάχνω και δεν έχω βρει κάτι.
Kavouras Posted December 13, 2022 Posted December 13, 2022 12 hours ago, aggelos1986 said: Παιδιά κανεις ,με facelift S3 που να έχει την προαναφερθείσα λειτουργια? Τόσο καιρο το ψάχνω και δεν έχω βρει κάτι. Υπάρχει επιλογή από το VCDS. Το έχω ενεργοποιήσει σε αρκετά μέλη στο παρελθόν. Εκεί που έχει επιλογή για τα παράθυρα, στο επόμενο κελί (αν θυμάμαι καλά) έχει επιλογή για την ηλιοροφή. (ξεχωριστά για το άνοιγμα και το κλείσιμο).
aggelos1986 Posted January 6, 2023 Author Posted January 6, 2023 Εν τέλη...η λειτουργια αυτή δεν είναι εφικτή στα facelift μοντελα, παρα μονο στα προfacelift . Mου το είπε άτομο -επαγγελματίας-που ασχολείται με αυτά .
Kavouras Posted January 9, 2023 Posted January 9, 2023 On 1/6/2023 at 7:08 PM, aggelos1986 said: Εν τέλη...η λειτουργια αυτή δεν είναι εφικτή στα facelift μοντελα, παρα μονο στα προfacelift . Mου το είπε άτομο -επαγγελματίας-που ασχολείται με αυτά . Δεν έχει δίκιο. Εγώ προσωπικά το έχω ενεργοποιήσει σε S3 8P facelift, παλιού μέλους. Είναι υπόθεση 1ος λεπτού ίσως και λίγο παραπάνω... Αν έρθεις σε κάποιο καφέ που θα κανονιστεί (ποστάρονται συνήθως στο group στο facebook που το βλέπουν περισσότεροι), στείλε μου pm στο forum, να πάρω το vcds μαζί μου. 1
aggelos1986 Posted January 10, 2023 Author Posted January 10, 2023 (edited) Μήπως ήτανε μετατροπή facelift....Γιατι και εγώ όσο και αν το έψαξα στο vcds ,δεν έχω βρει κάτι σχετικό. Πως το κανεις θυμάσαι να περιγράψεις μήπως? Edited January 10, 2023 by aggelos1986
Kavouras Posted January 11, 2023 Posted January 11, 2023 (edited) 10 hours ago, aggelos1986 said: Μήπως ήτανε μετατροπή facelift....Γιατι και εγώ όσο και αν το έψαξα στο vcds ,δεν έχω βρει κάτι σχετικό. Πως το κανεις θυμάσαι να περιγράψεις μήπως? Όχι, γιατί το γνώριζα το παλικάρι. Το είχε αγοράσει καινούριο. Επίσης δεν ήταν ο μόνος. Ήταν όμως από τα πρώτα facelift S3 8P, μιας και ήθελε 5θ S3. (ίσως αυτό να κάνει τη διαφορά). Εγώ το ενεργοποίησα (Αν θυμάμαι καλά) μέσα από το 46-central Conv και μέσα από το log-coding. ή μέσα στο 09-central electr (πάλι μέσα από log-coding). Δε θυμάμαι που το βρήκα. Πάντως είναι εκεί που έχει την επιλογή και για τα παράθυρα (ξεχωριστά για το κλείδωμα, ξεχωριστά για το ξεκλείδωμα και άλλη επιλογή τι να κάνει με το κλείδωμα από τηλεχειρισμό και άλλη από κλείδωμα μέσω του κλειδιού στην κλειδαριά του οδηγού). Γενικά πάντως, αν και αντιλαμβάνομαι την ευκολία, δε συνιστώ σε κανέναν να κλείνει τα παράθυρα/ηλίοροφή με τηλεχειρισμό (βασικά αφού σβήσεις το μοτέρ), καθώς η κατανάλωση ενέργειας που γίνεται, αφαιρεί αποθηκευμένη ενέργεια από τη μπαταρία, η οποία (ενέργεια) μπορεί να σου χρειαστεί για να βάλεις μπρος το αμάξι αργότερα.... (ειδικά αν η μπαταρία είναι στα τελευταία της ή θα μείνει το αμάξι αρκετό καιρό ακίνητο). ΥΓ: εναλλακτικά, αν δεν καταφέρεις να το βρεις, βάζεις aftermarket συναγερμό που κλείνει αυτόματα τα παράθυρα όταν κλειδώνεις. Edited January 11, 2023 by Kavouras
aggelos1986 Posted January 11, 2023 Author Posted January 11, 2023 (edited) Αν ήταν η sportback έκδοση που έφτιαξες ίσως να υπάρχει διαφορα. Ήδη από το καναλι που αναφέρεις...το 46-central Conv δεν ανοίγει στο δικό μου εγκέφαλο. Στο 09-central electr υπάρχουν οι επιλογές ,ομως ξεκοκκαλιζοντας όλα τα byte ,δεν υπάρχει κάτι σχετικό. Σκέφτηκα μήπως το έφτιαχνες με κάποια άλλη διαδικασία εκτος long coding,αλλα εφόσον λες το κανες μέσω long coding ,σιγουρα δεν έχει επιλογή το 3θυρο facelift 2009-10. Υ.Γ.Εχω τραβήξει βίντεο όλες τις επιλογές στο καναλι,αν θες μπορώ να σου στείλω. Edited January 11, 2023 by aggelos1986
Kavouras Posted January 12, 2023 Posted January 12, 2023 (edited) 20 hours ago, aggelos1986 said: Αν ήταν η sportback έκδοση που έφτιαξες ίσως να υπάρχει διαφορα. Ήδη από το καναλι που αναφέρεις...το 46-central Conv δεν ανοίγει στο δικό μου εγκέφαλο. Στο 09-central electr υπάρχουν οι επιλογές ,ομως ξεκοκκαλιζοντας όλα τα byte ,δεν υπάρχει κάτι σχετικό. Σκέφτηκα μήπως το έφτιαχνες με κάποια άλλη διαδικασία εκτος long coding,αλλα εφόσον λες το κανες μέσω long coding ,σιγουρα δεν έχει επιλογή το 3θυρο facelift 2009-10. Υ.Γ.Εχω τραβήξει βίντεο όλες τις επιλογές στο καναλι,αν θες μπορώ να σου στείλω. Έψαξα τις σημειώσεις μου. Στο "46-Central Conv" είναι και συγκεκριμένα γράφω: byte 6 γράφω (με byte 0, την 1 θέση), byte 7 και byte 8. Μέσα σε κάθε byte έχει 8bit, κάθε ένα από αυτά (από τη θέση 0 ως τη θέση 7) έχει και μία επιλογή. Αν έχεις VCDS με long coding helper σου γράφει ακριβώς καθε bit μέσα σε κάθε byte τι κάνει. Πολύ περίεργο να μην έχεις 46-central conv (εγκέφαλο άνεσης δηλαδή!), καθώς ο εγκέφαλος αυτός ελέγχει κεντρικά το κλείδωμα-ξεκλείδωνα του αυτοκινήτου (όλων των κλειδαριών), την ενεργοποίηση ή όχι του (εργοστασιακού) συναγερμού (επιλέγεις αν έχεις ή όχι εργοστασιακό συναγερμό), αν πατώντας το ξεκλείδωμα θα ξεκλειδώνει μόνο του οδηγού ή όλες μαζί, αν θα έχεις safety-lock στο πορτ παγκάζ κτλ. Δες εδώ: https://www.ttforum.co.uk/threads/vcds-module-46-central-convenience-long-code-helper.1910617/ (είναι forum από ΤΤ, αλλά τα ίδια βγάζει και στο Α3/S3 8P) Μήπως έχει πρόβλημα το can-bus σου και δεν το βλέπει? Κάνε ένα full scan και δες αν το βλέπει. (ίσως σου βγάλει σφάλμα και στην επικοινωνία) Το έχω ξαναδει το "έργο" με μελη που πήραν αμάξι μεταχειρισμένο και σε κάποιες περιπτώσεις ήταν πολύ απλό (λάθος κωδικοποίηση στο can-bus) και άλλες πιο ακριβό (την είχε "ακούσει" ο εγκέφαλος άνεσης) ΥΓ: κάπου έχει και επιλογή να κλείνει αυτόματα η ηλιοροφή και τα παράθυρα, αν ο αισθητήρας βροχής αντιληφθεί βροχή. Δυστυχώς δεν έχω κρατήσει σημειώσεις.... ΥΓ2: σημειώσε με λεπτομέρεια τι αλλαγές κάνεις στο long coding. Δεν υπάρχει "go back" ή "undo" ή "reset" σε εργοστασιακές ρυθμίσεις!!!! Edited January 12, 2023 by Kavouras
aggelos1986 Posted January 13, 2023 Author Posted January 13, 2023 (edited) On 1/12/2023 at 1:15 PM, Kavouras said: Έψαξα τις σημειώσεις μου. Στο "46-Central Conv" είναι και συγκεκριμένα γράφω: byte 6 γράφω (με byte 0, την 1 θέση), byte 7 και byte 8. Μέσα σε κάθε byte έχει 8bit, κάθε ένα από αυτά (από τη θέση 0 ως τη θέση 7) έχει και μία επιλογή. Αν έχεις VCDS με long coding helper σου γράφει ακριβώς καθε bit μέσα σε κάθε byte τι κάνει. Πολύ περίεργο να μην έχεις 46-central conv (εγκέφαλο άνεσης δηλαδή!), καθώς ο εγκέφαλος αυτός ελέγχει κεντρικά το κλείδωμα-ξεκλείδωνα του αυτοκινήτου (όλων των κλειδαριών), την ενεργοποίηση ή όχι του (εργοστασιακού) συναγερμού (επιλέγεις αν έχεις ή όχι εργοστασιακό συναγερμό), αν πατώντας το ξεκλείδωμα θα ξεκλειδώνει μόνο του οδηγού ή όλες μαζί, αν θα έχεις safety-lock στο πορτ παγκάζ κτλ. Δες εδώ: https://www.ttforum.co.uk/threads/vcds-module-46-central-convenience-long-code-helper.1910617/ (είναι forum από ΤΤ, αλλά τα ίδια βγάζει και στο Α3/S3 8P) Μήπως έχει πρόβλημα το can-bus σου και δεν το βλέπει? Κάνε ένα full scan και δες αν το βλέπει. (ίσως σου βγάλει σφάλμα και στην επικοινωνία) Το έχω ξαναδει το "έργο" με μελη που πήραν αμάξι μεταχειρισμένο και σε κάποιες περιπτώσεις ήταν πολύ απλό (λάθος κωδικοποίηση στο can-bus) και άλλες πιο ακριβό (την είχε "ακούσει" ο εγκέφαλος άνεσης) ΥΓ: κάπου έχει και επιλογή να κλείνει αυτόματα η ηλιοροφή και τα παράθυρα, αν ο αισθητήρας βροχής αντιληφθεί βροχή. Δυστυχώς δεν έχω κρατήσει σημειώσεις.... ΥΓ2: σημειώσε με λεπτομέρεια τι αλλαγές κάνεις στο long coding. Δεν υπάρχει "go back" ή "undo" ή "reset" σε εργοστασιακές ρυθμίσεις!!!! Τις επιλογες που αναφερεις για κλειδωματα ,συναγερμους κτλ τις εχω,ομως οχι στο 46-central conv αλλα στο 09-central electr Αυτο δεν πρεπει να ειναι θεμα καποιου προβληματος ,αλλα οπως αναφερετε και επισημα στο site της Ross-Tech μετα απο μια χρονολογια αναφερει οτι συγχωνευτήκαν στο 09-central electr (επισης το ιδιο συζητανε και εδω: https://www.ttforum.co.uk/threads/vcds-46-central-conv-no-response-from-controller.172045/) Μεσα στο 09-central electr τωρα στο 3 και 4 byte εχει καποια bit που αφορουν λειτουργιες της ηλιοροφης /παραθυρα κτλ. Συγκεκριμενα: Byte 3 Bit0 [v] Comfort Opening for Sliding Roof active Bit1 [v] Comfort Closing for Sliding Roof active Bit2 [v] Comfort Opening Type for Sunroof (0=open/1=lift) Bit3 [v] Comfort Operation via Door Lock active Bit4 [ ] Comfort Operation via Power Window Switch active Bit5 [v] Comfort Operation via Remote Contro active Bit6 [ ] Comfort Operating only for Drivers Door active Bit7 [ ] Comfort Operation via Lock/Unlock independant from Terminal 15/lanition active Byte 4 Bit1 [ ] Central Locking (CL)Rear Lid:Cabrio-Function active Bit2 [ν] Remote Control wit “Terminal 15 ON”inactive Bit3 [ ] Mirror Lowering with Reverse Rear Bit4 [ν] Power Windows/Sunroof disabled after door Opening Bit5 [ν] Comfort Operation Windows/Sunroof via Rain Sensor(0=nonrecurring/1=permanent) Bit6 [ ] Comfort Operation Windows/Sunroof via Rain Sensor(Rain Closing)active Bit7 [ν] Power Windows/Sunroof enabled after Terminal 15/lanition OFF απλως οπως προειπα δεν υπαρχει κατι σχετικο με "Remote Sunroof "κτλ. *παρεπημπτοντως δες αν κατι απο αυτες τις λειτουργιες σχετιζετε για αυτο που συζηταμε. (σε αλλα bit στο καναλι δεν αναφερετε πουθενα αλλου η λεξη "sunroof") *δεν ξερω εν μεσω "adaptation"αν θα μπορουσε να εμφανισει και αλλες επιλογες. Edited January 13, 2023 by aggelos1986 1
Recommended Posts