Jump to content

Recommended Posts

Posted

Γιατί θα αλλάξεις slip ring και χάνει την ρύθμιση. Νίκο δεν ειναι τίποτα το σπουδαίο, το εχω κάνει σε δεκάδες αυτοκίνητα. Τελευταία στου Audidis, που και σε αυτόν δεν λειτουργούσε η υποβοήθηση μετά απο αλλαγή slip ring και τιμονιού.

Δημήτρης

Καλημερα!

Δηλαδη να ερθω μια βολτα απο εκει σε εναν καφε να το περασουμε, οταν θα εχω τα υλικα; Σαν διαδικασια ειναι ευκολη, εχω κανει δυσκολοτερα, αλλα δεν κατεχω καθολου την κωδικοποιηση...και θα χρειαστει και για το trip και για το cruise.

Posted

Γιατί θα αλλάξεις slip ring και χάνει την ρύθμιση. Νίκο δεν ειναι τίποτα το σπουδαίο, το εχω κάνει σε δεκάδες αυτοκίνητα. Τελευταία στου Audidis, που και σε αυτόν δεν λειτουργούσε η υποβοήθηση μετά απο αλλαγή slip ring και τιμονιού.

Δημήτρης

Δημήτρη, υδραυλική υποβοήθηση όντως είχε χάσει, σωστά τα λες, αλλά σε κάτι άλλο οφειλόταν που δεν θυμάμαι... επειδή χάνει ρυθμίσεις από την αποσύνδεση της μπαταρίας?

Το λέω διότι τελικά δεν αλλάξαμε slip ring (είχα από μαμά τον σωστό κωδικό) παρά μόνο εγκέφαλο (από 549E σε 549F)

Νίκο έλα μια βόλτα από έδρα να γίνει σωστά η δουλειά. Δε "λέει" καθόλου σαν κουσούρι χωρίς υδραυλική υποβοήθηση... θα έχεις μπράτσα αλλά όχι ασφάλεια :sHa_wink3:

Posted (edited)

Σταθάρα έχεις δίκιο, δεν το βγάλαμε, αλλά ξεκουμπώσαμε εγκέφαλο --> έχασε ο αισθητήρας τη γωνία τιμονιού και ήθελε εκ νέου ρύθμιση γωνίας, όπερ και έγινε. Και ο Νίκος, πρέπει να τα ξεκουμπώσει οπότε θα χάσει θεωρώ ο αισθητήρας τη γωνία τιμονιού.

Δημήτρης

Edited by Dimitris_Kon
  • Like 3
Posted

Σταθάρα έχεις δίκιο, δεν το βγάλαμε, αλλά ξεκουμπώσαμε εγκέφαλο --> έχασε ο αισθητήρας τη γωνία τιμονιού και ήθελε εκ νέου ρύθμιση γωνίας, όπερ και έγινε. Και ο Νίκος, πρέπει να τα ξεκουμπώσει οπότε θα χάσει θεωρώ ο αισθητήρας τη γωνία τιμονιού.

Δημήτρης

Ο αισθητηρας τιμονιου θα χασει σιγουρα, για αυτο εκτος απο την κωδικοποιηση θελει και adaptation, το οποιο γινεται με το εντολη μεσω vagcom. Ακομα και σωστη κωδικοποιηση να εχει ο εγκεφαλος, αν δεν γινει το adaptation δεν θα δουλεψει το ABS και ESP.

• Like 5
Posted

Ο αισθητηρας τιμονιου θα χασει σιγουρα, για αυτο εκτος απο την κωδικοποιηση θελει και adaptation, το οποιο γινεται με το εντολη μεσω vagcom. Ακομα και σωστη κωδικοποιηση να εχει ο εγκεφαλος, αν δεν γινει το adaptation δεν θα δουλεψει το ABS και ESP.

Σωστά Γιαννάρα! Έτσι ακριβώς είναι φίλε :JC_doubleup:

Δημήτρης

• Like 1
Posted

Δηλαδη παιδια ειναι ευκολη υποθεση η κωδικοποιηση για ενεργοποιηση του trip computer και του cruise control? Να ερθω μια μερα να τα περασουμε στην εδρα;

Posted

Αν και πιστευω οτι οταν το δω θα καταλαβω, εαν δεν θελουμε να προσθεσουμε τον μοχλο του cruise αλλα θελουμε να βαλουμε ολοκληρο τον νεο εγκεφαλο με ολους τους μοχλους πανω, τοτε δεν μπορουμε να βγαλουμε μονο την φυσα του εγκεφαλου απο πισω (κατω αριστερα) και να βγει ολο αυτο μονοκομματο;

Posted

Δηλαδη παιδια ειναι ευκολη υποθεση η κωδικοποιηση για ενεργοποιηση του trip computer και του cruise control? Να ερθω μια μερα να τα περασουμε στην εδρα;

Νίκο, μπορείς να έρθεις στον προγραμματισμένο καθαρισμό 4/12 να κάνουμε την εγκατάσταση.

Δημήτρης

• Like 3
Posted

Νίκο, μπορείς να έρθεις στον προγραμματισμένο καθαρισμό 4/12 να κάνουμε την εγκατάσταση.

Δημήτρης

Σε ευχαριστώ Δημήτρη!! Εαν μέχρι τότε δεν έχω βρεί κάποιο παιδί να με βοηθήσει με την κωδικοποίηση θα έρθω να το κάνουμε!!

Υπάρχει κάποιος απο Αθήνα με vcds να έρθει να βοηθήσει με την κωδικοποίηση? Κερνάω καφεδάκι...

Posted

Τελικά σήμερα τελείωσα την τοποθέτηση όλων των πραγμάτων και ξανασύνδεσα την μπαταρία...λαμπάκι esp, λαμπάκι abs, κόκκινο θαυμαστικο (το σύμβολο του χειρόφρενου) να αναβοσβήνει κτλ, κτλ...

Μπορώ να το κινήσω έτσι? Τουλάχιστον μέχρι κάπου για να μου το κωδικοποιήσουν μιας και αύριο χρειάζομαι και το αμάξι...

Posted

Τελικά σήμερα τελείωσα την τοποθέτηση όλων των πραγμάτων και ξανασύνδεσα την μπαταρία...λαμπάκι esp, λαμπάκι abs, κόκκινο θαυμαστικο (το σύμβολο του χειρόφρενου) να αναβοσβήνει κτλ, κτλ...

Μπορώ να το κινήσω έτσι? Τουλάχιστον μέχρι κάπου για να μου το κωδικοποιήσουν μιας και αύριο χρειάζομαι και το αμάξι...

καταρχάς κάνε μία πλήρη περιστρφή απο΄τέρμα δεξιά-τέρμα αριστερά και πάλι δεξιά για να διαβάσει γωνία τιμονιού και μετά κάνε χαλαρά ένα γύρω το τετράγωνο.

Κανονικά το 90% των "λαμπακιών" πρέπει να σβήσει και ίσως και όλα (αν είσαι τυχερός).

Αν δεν σβήσουν, αναγκαστικά πας σε συνεργείο να στο κωδικοποιήσουν ή αν έχεις εσύ (ή κάποιος γνωστός-φίλος σου),  να προσθέσεις τις κωδικοποιήσεις που θες.

ΥΓ: Γενικά τα σφάλματα σε esp-abs εμφανίζονται γιατί χάνουν την επαφή τους με τους αισθητήρες λόγω απώλειας ρεύματος και επανέρχονται αμέσως μόλις το αμάξι κάνει μερικά μέτρα. Αλλά επειδή δεν αποκλείεται να έχει παιχτεί κάποια μ@λ@κί@, να είσαι πολύ προσεκτικός στη μικρή βόλτα που σου πρότεινα.

• Like 1
Posted

Μου εχει αναψει παλιοτερα λαμπακι esp μετα απο αφαιρεση μπαταριας και οντως στα 100-200m σβηνει αλλα τωρα με το που αναψα το αμαξι αρχισαν και βαρουσαν μπιπερ, κοκκινη ενδειξη στο καντραν κτλ κτλ...αναγκαστικα θα το κινησω μεχρι εναν φιλο, ο οποιος ειναι πειραια, που θα βοηθησει με την κωδικοποιηση. Ελπιζω να μην εχει θεμα μεχρι εκει.

Posted

Τελικα το αμαξι δεν εχει θεμα στην οδηγηση, εαν εξαιρεσεις τα λαμπακια που αναβοσβηνουν και σε τρομαζουν...

Στο δια ταυτα, πραγματοποιησαμε τις οδηγιες ενος αμερικανικου diy, το οποιο ηταν λεπτομερεστατο μεχρι αηδιας και το αποτελεσμα ηταν να ενεργοποιηθει το dis, να δεχθει την κωδικοποιηση στο module του steering και του instrument, να γινει το calibration του steering angle sensor, αλλα να μημ δεχεται το login του cruise στο module του engine. Για να γινω πιο συγκεκριμενος, μπαινω στο engine, παταω login, βαζω 11463 που ειναι ο κωδικος για το cruise, αλλα δεν με ρωταει στην συνεχεια "accept?". Στο δρομο που το δοκιμασα (πανω απο 30χαω) δεν λειτουργησε. Τι μπορει να θελει;

• Like 1
Posted

Τρεις νομίζω αιτίες :

1) Ο εγκέφαλος δεν υποστηρίζει cruise

2) Στο engine module δεν βλέπεις το G που σημαίνει ειναι απενεργοποιημενο απο το εργοστάσιο και πρέπει να του δώσεις λάθος logging code σκόπιμα για να στο απορρίψει και μετά να του δώσεις το 11463 (αντιλαμβάνεσαι φυσικά το ρίσκο που αναλαμβάνεις)

3) Δεν δουλεύει δλδ δεν λαμβάνει σήμα για το συμπλέκτη η και το φρένο (το ελέγχεις αν αλλάζει τιμή στο σχετικό πεδίο).

Αν τίποτα απο αυτά δεν δουλεύει, τότε δυστυχώς ανήκεις στη κατηγορία που χρειάζεται άλλον εγκέφαλο κινητήρα.

Δημήτρης

Posted (edited)

Νικο, και εγω οταν το περασα δεν μπορεσα να το ενεργοποιήσω (ουτε να το κωδικοποιησω σωστα). Δεν ξερω γιατι, ισως δεν γινοταν με το καλωδιο που ειχα.

Πηγα αντιπροσωπία και μου το έκαναν. Το ιδιο συνεβει και με αλλον συμφουρμίστα, τον timos, (Αποστολος) που και αυτος αναγκαστηκε και πήγε στην αντιπροσωπία.

Edited by Giannis20vt
  • Like 2
Posted

Στα γρήγορα επειδή δεν διάβασα τα προηγούμενα ποστς/σελίδες.

Αν ο εγκέφαλος όντως υποστηρίζει cruise control, δυστυχώς στην πλειοψηφία των περιπτώσεων, τα φθηνά κινέζικα/σπασμένα/του θείου που λέμε καλώδια ή δεν το δέχονται ή δείχνουν ότι το δέχονται και μετά εάν σβήσεις-βγάλεις κλειδί-ξαναβάλεις-ανάψεις-συνδέσεις καλώδιο σου δείχνει ότι δεν το έβαλες ποτέ... (παρόλο που για χίλιες δυο άλλες δουλειές τα ίδια καλώδια σε εξυπηρετούν μια χαρά)

Παθών και εγώ ο ίδιος (με δοκιμή 2 τέτοιων καλωδίων), το πήγα στον μηχανικό μου που έχει το επίσημο και το ενεργοποίησε με την ίδια διαδικασία ακριβώς.

Posted (edited)

Τρεις νομίζω αιτίες :

1) Ο εγκέφαλος δεν υποστηρίζει cruise

2) Στο engine module δεν βλέπεις το G που σημαίνει ειναι απενεργοποιημενο απο το εργοστάσιο και πρέπει να του δώσεις λάθος logging code σκόπιμα για να στο απορρίψει και μετά να του δώσεις το 11463 (αντιλαμβάνεσαι φυσικά το ρίσκο που αναλαμβάνεις)

3) Δεν δουλεύει δλδ δεν λαμβάνει σήμα για το συμπλέκτη η και το φρένο (το ελέγχεις αν αλλάζει τιμή στο σχετικό πεδίο).

Αν τίποτα απο αυτά δεν δουλεύει, τότε δυστυχώς ανήκεις στη κατηγορία που χρειάζεται άλλον εγκέφαλο κινητήρα.

Δημήτρης

Ο εγκεφαλος του τιμονιου ειναι αλλαγμενος με συμβατο εγκεφαλο για cruise και trip...συγκεκριμενα ειναι ο εγκεφαλος με κωδικο που τελειωνει σε Q, ο οποιος υποστηριζει ακομη και πολυλειτουργικο και θερμαινομενο τιμονι.

Το μονο που δεν παρατηρησα χθες στο vcds ηταν εαν παιρνει σημα απο τους διακοπτες στο φρενο και τον συμπλεκτη...

Το πιο πιθανο βεβαια ειναι να συμβαινει αυτο που ανεφερε ο Γιαννη, δηλαδη να φταιει το καλωδιο μιας και δεν μας επαιρνε το login καθολου, ενω στα module του abs, steering wheel και instruments δεν ειχε προβλημα να αλλαξει την κωδικοποιηση. Την πιθανοτητα να μην υποστηριζει ο εγκεφαλος της μηχανης το cruise την θεωρω μηδαμινη μιας και δεν βρηκα καταγεγραμμενο καποιο αμαξι, σε τοσα forum που το εχουν εγκαταστησει, που να μην εχουν μπορεσει να το βαλουν σε 1.8Τ

Edited by S3-Nick
  • Like 1
Posted

Αφού υποστηρίζει cruise o υπάρχων τότε δεν συζητάμε για ασυμβατότητα. Απλά επειδή το diy είναι γενικό και δεν προσδιορίζει εκ των προτέρων ότι αφορά μόνο κινητήρες 1.8Τ γιαυτό και το ανέφερα. Κατά τα άλλα, με το δικό μου καλώδιο έχω ενεργοποιήσει 3 cruise 2 σε Α4 και 1 σε Α3 και δεν έχει τύχει να μην μπορώ να το ενεργοποιήσω, γιαυτό και δεν το πρότεινα ως ενδεχόμενο πρόβλημα. (Υπάρχουν αρκετές αναφορές σε φόρουμ, που για όποιο λόγο, δεν κατάφεραν να ενεργοποιήσουν το cruise σε Α4, δεν θυμάμαι όμως αν ήταν μόνο για το 1.8 για να είμαι ακριβής).

Δημήτρης

• Like 1
Posted

Αφού υποστηρίζει cruise o υπάρχων τότε δεν συζητάμε για ασυμβατότητα. Απλά επειδή το diy είναι γενικό και δεν προσδιορίζει εκ των προτέρων ότι αφορά μόνο κινητήρες 1.8Τ γιαυτό και το ανέφερα. Κατά τα άλλα, με το δικό μου καλώδιο έχω ενεργοποιήσει 3 cruise 2 σε Α4 και 1 σε Α3 και δεν έχει τύχει να μην μπορώ να το ενεργοποιήσω, γιαυτό και δεν το πρότεινα ως ενδεχόμενο πρόβλημα. (Υπάρχουν αρκετές αναφορές σε φόρουμ, που για όποιο λόγο, δεν κατάφεραν να ενεργοποιήσουν το cruise σε Α4, δεν θυμάμαι όμως αν ήταν μόνο για το 1.8 για να είμαι ακριβής).

Δημήτρης

Εαν δεν μπορεσω μεχρι 4/12 να το ενεργοποιησω θα ερθω στην εδρα, στην συναντηση που εχουμε για τον καθαρισμο, να το δουμε και μαζι!

Posted

Τελικα το αμαξι δεν εχει θεμα στην οδηγηση, εαν εξαιρεσεις τα λαμπακια που αναβοσβηνουν και σε τρομαζουν...

Στο δια ταυτα, πραγματοποιησαμε τις οδηγιες ενος αμερικανικου diy, το οποιο ηταν λεπτομερεστατο μεχρι αηδιας και το αποτελεσμα ηταν να ενεργοποιηθει το dis, να δεχθει την κωδικοποιηση στο module του steering και του instrument, να γινει το calibration του steering angle sensor, αλλα να μημ δεχεται το login του cruise στο module του engine. Για να γινω πιο συγκεκριμενος, μπαινω στο engine, παταω login, βαζω 11463 που ειναι ο κωδικος για το cruise, αλλα δεν με ρωταει στην συνεχεια "accept?". Στο δρομο που το δοκιμασα (πανω απο 30χαω) δεν λειτουργησε. Τι μπορει να θελει;

Εχω την εντυπωση οτι το cruise λειτουργει απο τα 60 km/h...
Posted

Απο τα 30χαω εως τα 180χαω λεει το manual αλλα το δοκιμασα και με 120χαω και 140χαω ομως τιποτα!!

Posted

Απο τα 30χαω εως τα 180χαω λεει το manual αλλα το δοκιμασα και με 120χαω και 140χαω ομως τιποτα!!

προφανώς δεν είναι ενεργοποιημένο στον εγκέφαλο της μηχανής. :)

• Like 2
Posted (edited)

Εχω την εντυπωση οτι το cruise λειτουργει απο τα 60 km/h...

Από τα 30 ξεκινάει, δοκιμάστε το στην πόλη , πάρα πολύ αγχωτικό :lol:

Nick αν δεν το προγραμματίσεις ωστε να του πεις ότι υπάρχει Cruise control δεν πρόκειται να δουλέψει

Edited by mogolfiero
  • Like 3
Posted

Από τα 30 ξεκινάει, δοκιμάστε το στην πόλη , πάρα πολύ αγχωτικό :lol:

Nick αν δεν το προγραμματίσεις ωστε να του πεις ότι υπάρχει Cruise control δεν πρόκειται να δουλέψει

Αυτο ανεφερα σε προηγουμενο μηνυμα, οτι αν και προσπαθησα να το κωδικοποιησω δεν επαιρνε την κωδικοποιηση.

Posted

ΝΙκο, ποια κωδικοποιηση εβαλες στον εγκεφαλο τιμονιου;  Δεν λεω τον κωδικο για την ενεργοποιηση του cruise control λεω για τον κωδικο του εγκεφάλου.

Επίσης μπες στο 09 canbus να δεις τι λεει για τον εγκεφαλο του τιμονιου, μηπως δεν τον εχει αναγνωρισει πληρως και πρεπει να τον κανεις matching με το αμαξι σου ;   (δεν θυμαμαι αν ο συγκεκριμένος χρειαζεται βεβαια)