NOEL-S3 Posted January 28, 2010 Author Posted January 28, 2010 αφου δεν προκειται να πας πανω απο 500+ γιατι δεν εβαλες mahle πιστονια οχι εντελως αλουμινενια? Αυτα που εβαλα εγω εχουν δοκιμαστει μεχρι 650 αλογα χωρις προβληματα, και μεχρι τωρα, κοντα 55Κ χλμ το μονο λαδι που εχω καψει max ειναι περι τα 400ml στα 7000χλμ. με πιεση να δουλευει 2bar και μεχρι 1.8 σταθερο. Γνωμη μου ειναι οτι ειναι πααααρα πολυ δυσκολο να κανεις αλουμινιου πιστονια να μην καινε λαδι(οχι οτι δεν γινεται) αλλα μεγαλο το προβλημα με τις ανοχες... Βασιλη τα καινουργια (δεν ειναι αλουμινιου) ειναι για 2.80-3.00bar πιεση θερμικη κατεργασια κτλ...
NOEL-S3 Posted January 28, 2010 Author Posted January 28, 2010 αυτές τις μαμακίες του ρεκτιφίε με τις ανοχές ποτέ δεν τις κατάλαβα...προσεξέ γιατι θα το ξανασπάσεις δώσε ότι λέει το εργοστάσιο και άσε τα λόγια των μηχανικών. Πιατευω οτι ειμαι σε καλα χερια πλεον ..............
A80Avant Posted January 28, 2010 Posted January 28, 2010 η διαφορα που αναφερομαι ειναι στα σφυρηλατα και τα καλης ποιοτητας χυτα. Τα mahle ειναι καλης ποιοτητας χυτα, και προσωπικα,μιας και δεν σκεφτομαι να δουλεψω το μοτερ πανω απο 2 bar λογω συμπιεσης ετσι και αλλιως, ηδη κανουν καλη δουλεια και χωρις προβληματα. Αν τωρα εχεις κατι αλλο στο μυαλο σου, πασο! χαχα, αλλα γενικα λεω οτι μιας η τουρμπινα μπορει να σου αποδοσει τα δεοντα στα 2bar, μπορεις να παιξεις και με χυτα. Δεν ειναι απαραιτητα τα σφυρυλατα με τις τεραστιες ανοχες(λογω υψηλης περιεκτικοτητας μαλακου αλουμινιου με μεγαλες συστολες και διαστολες.)
mariosA4 Posted January 28, 2010 Posted January 28, 2010 Βασιλη τα καινουργια (δεν ειναι αλουμινιου) ειναι για 2.80-3.00bar πιεση θερμικη κατεργασια κτλ... έχω προσέξει ότι τώρα τελευταία σε σοβαρές εφαρμογές βάζουν όλοι πιστόνια cp , πρέπει να είναι πολύ καλα.....
The Dog Posted January 28, 2010 Posted January 28, 2010 Mahle βγάζει πολλές σειρές από πιστόνια. προφανώς αναφέρεσαι(προτείνεις) σε forge Mahle σειρά και όχι για cast (για να αντέχουν). Χρησιμοποιεί η Mahle στην σειρά Powerpack , 4032 Alloy το οποίο έχει τις ιδιότητες που έγραψες και μάλλον σε αυτά αναφέρεσαι. Όμως στην σειρά της Powerpack Plus η Mahle χρησιμοποιεί 2618 alloy, ακριβώς το ίδιο με την JE.
A80Avant Posted January 28, 2010 Posted January 28, 2010 πιθανον. Στα forged αναφερομαι σιγουρα, γιατι θυμαμαι κατι τετοιο μου ειχε πει ο γερμανος οτι ειναι. Και οι ανοχες τους ειναι πολυ μικρες σε σχεση με τα καθαρα αλουμινενια. Σαφεστατα δεν ειναι το ιδιο ανθεκτικα.
konstantinoS3 Posted January 28, 2010 Posted January 28, 2010 Κριμα Δημητρη!! ευχομαι τωρα να πανε ολα καλα και να μην εχεις προβληματα!! ειχες κανει και υπερκυβισμο στο μοτερ?
The Dog Posted January 28, 2010 Posted January 28, 2010 ..και αν εχεις κανει ,εχει γινει με torque plate?
NOEL-S3 Posted January 29, 2010 Author Posted January 29, 2010 Κριμα Δημητρη!! ευχομαι τωρα να πανε ολα καλα και να μην εχεις προβληματα!! ειχες κανει και υπερκυβισμο στο μοτερ? Οχι δεν εχω κανει υπερκυβισμο.... 1800cc και στροφαρισμα μεχρι 8000rpm...
NOEL-S3 Posted January 29, 2010 Author Posted January 29, 2010 (edited) έχω προσέξει ότι τώρα τελευταία σε σοβαρές εφαρμογές βάζουν όλοι πιστόνια cp , πρέπει να είναι πολύ καλα..... Δεν θα φοραω cp αλλα dp τα οποια ειναι επεισης παρα πολυ καλα με παρομιες ιδιοτητες με τα cp (το ρεκτιφιε που παω δουλευει και τις δυο εταιρειες με την διαφορα οτι τα cp ειναι 50ευρω πιο ακριβα)... Edited January 29, 2010 by NOEL-S3
mariosA4 Posted January 29, 2010 Posted January 29, 2010 Δεν θα φοραω cp αλλα dp τα οποια ειναι επεισης παρα πολυ καλα με παρομιες ιδιοτητες με τα cp (το ρεκτιφιε που παω δουλευει και τις δυο εταιρειες με την διαφορα οτι τα cp ειναι 50ευρω πιο ακριβα)... δηλ το "c" με το "d" έχουν ..50 ευρώ διαφορά? Περίεργα πράγματα...
Dikonou Posted January 29, 2010 Posted January 29, 2010 a-b-c-d-e-...... δηλ. ανεβαίνω γράμμα και +50?
A80Avant Posted January 29, 2010 Posted January 29, 2010 Δημητρη, τις φωτος απο το wideband τις ειδες? στο pm σου
NOEL-S3 Posted January 30, 2010 Author Posted January 30, 2010 Ναι τις ειδα.... Αλλα αυτη την εποχη οπως καταλαβαινεις............................................................................................................................υποψιν αυτο (με τις τελειες) ειναι το καρδιογραφημα μου...
NOEL-S3 Posted January 30, 2010 Author Posted January 30, 2010 δηλ το "c" με το "d" έχουν ..50 ευρώ διαφορά? Περίεργα πράγματα... Σκεψου να ηθελα να βαλω xd.... Ουτε με 2 χιλιαρικα δεν την εβγαζα καθαρη χαχαχαχαχαχαχαχ
A80Avant Posted January 30, 2010 Posted January 30, 2010 Δημητρη, ποσο μπορεις να διαθεσεις? εγω να φυγει θελω, και ειναι πολυ καλο κιτακι!
mariosA4 Posted January 30, 2010 Posted January 30, 2010 Σκεψου να ηθελα να βαλω xd.... Ουτε με 2 χιλιαρικα δεν την εβγαζα καθαρη χαχαχαχαχαχαχαχ αμάν και σύ με τα πιστόνια σου.. που πάς και και τα βρίσκεις????
NOEL-S3 Posted January 30, 2010 Author Posted January 30, 2010 (edited) Δημητρη, ποσο μπορεις να διαθεσεις? εγω να φυγει θελω, και ειναι πολυ καλο κιτακι! Σου εχω στείλει pm.... Edited January 30, 2010 by dimitris A4TFSIQ ορθογραφία
NOEL-S3 Posted February 3, 2010 Author Posted February 3, 2010 (edited) Ηρθαν τα πιστονια της DP, καθως επισης αγοραστηκαν και ολες οι φλατζες του μοτερ, οπως και ο καινουργιος αισθητηρας λ μιας και ο παλιος ειχε προβλημα απο αρχαιοτατων χρονων... Edited February 3, 2010 by NOEL-S3
A80Avant Posted February 3, 2010 Posted February 3, 2010 (edited) τις φωτο τις ειδες Δημητρη, στις ξαναεστειλα! παρεπιπτοντως, η μπριζα του αισθητηρα λαμδα μου φαινεται οτι κανει για τον wideband και λογικα πρεπει να δουλευει με αυτον. Edited February 3, 2010 by A80Avant
NOEL-S3 Posted February 3, 2010 Author Posted February 3, 2010 Βασιλη τον λ αυτον τον πηρα για τον εγκεφαλο τον μαμα (100ευρω) και οχι για το wide-band, τωρα οσο αφορα το wide-band το θελω και θα μιλησουμε για το ποτε-πως θα το παραλαβω...
mariosA4 Posted February 3, 2010 Posted February 3, 2010 Βασιλη τον λ αυτον τον πηρα για τον εγκεφαλο τον μαμα (100ευρω) και οχι για το wide-band, τωρα οσο αφορα το wide-band το θελω και θα μιλησουμε για το ποτε-πως θα το παραλαβω... φίλε τι συμπίεση είναι τα πιστόνια ? είναι ceramic coated γιατί έτσι δείχνουν , όπως και νάχει καλή επιτυχία
NOEL-S3 Posted February 3, 2010 Author Posted February 3, 2010 Για πειτε μια γνωμη (μαρκα) για βολαν-πλατο-δισκο (μονοδισκο και μαλλον κεβλαρ).... Να αντεχει γυρω στα 56-58 κιλα ροπη γιατι κατα ομολογια του προγραμματιστη μου τοσα κιλα ροπη θα βγαλει <<ΤΟ ΠΡΑΜΑ>>
NOEL-S3 Posted February 3, 2010 Author Posted February 3, 2010 (edited) φίλε τι συμπίεση είναι τα πιστόνια ? είναι ceramic coated γιατί έτσι δείχνουν , όπως και νάχει καλή επιτυχία Τα πιστονια (το κουτι τους δηλαδη) εγραφε οτι την συμπιεση απο 8,9(που ειναι μαμα) την πανε στο 9,2 βαλε και το καθαρισμα του καπακιου (για δευτερη φορα)-κορμου (πρωτη φορα γιατι αλλαξα και κορμο).... Λογικα συμφωνα με το ρεκτιφιε θα παει γυρω στο 9,4-9,6 βεβαια οταν το κλεισουμε θα μετρησουμε και τοτε θα το ανακοινωσω με σιγουρια... Edited February 3, 2010 by dimitris A4TFSIQ ορθογραφία
mariosA4 Posted February 3, 2010 Posted February 3, 2010 (edited) έχεις αλλάξει βάλει big port καπάκι (ΑGU, AEB) ? αν όχι κακώς σηκώνεις συμπίεση ,θα χτυπαέι πολλά πυράκια όταν σηκώνεις πίεση πιστεύω δημήτρη. θα έχεις βέβαια καλύτερο άρπαγμα από χαμηλά... για το δίσκο-συμπλέκτη εγώ έβαλα τον fx400 με 6άφτερο δίσκο με ελατήρια για πιό ομαλή εμπλοκή.Οι αμερικάνοι λένε ότι είναι πολύ φιλικό σετάπ και αντέχει αρκετη ροπή (55-60 κιλά) βέβαια όλα αυτά στη θεωρία ,θα το δούμε και στην πράξη... βολάν έβαλα ένα ελαφρύτερο μονής μάζας όμως και σιδερένιο για τον θόρυβο Τσεκάρισε τις τελευταίες φωτο στο πρότζεκτ μου Edited February 3, 2010 by mariosA4
Recommended Posts