A80Avant Posted July 18, 2009 Posted July 18, 2009 σοβαρα ε? χμμ ισως ειναι ο TFSI διαφορετικος ,και σιγουρα ξερετε καλυτερα! Παντος στο δικο μου το μοτερ, οταν εμπαινε 0.8 λαμδα σε τετοια πιεση το αμαξι ηταν υπερπλουσιο και κομπιαζε. 0.75λαμδα εχω χρησιμοποιησει σε 1.8-2.2bar πιεση μετα τις 5500στρ για λογους ασφαλειας και θερμοκρασιων.
mangp Posted July 19, 2009 Posted July 19, 2009 Παμε λιστα.... Mangp @LEX$3 AΡΙΣΤΟΣ TOYO DOG ...Με κοκκικο αυτοι που τιμωρηθηκαν.... Πρεπει να ομολογησω οτι το αμαξι του Δημητρη δεν πιανεται...αν σκεφτει κανεις οτι ακομα δεν εχει ανεβασει πιεση και δεν τον πιανεις πουθενα ουτε απο σταση ουτε ρολαριστα 8α καταλαβει κανεις για τι δυναμη μιλαμε.Και δεν το λεω εγω που ελπιζω να ειμαι κοντα στα 320hp αλλα και πολυ δυνατοτερα απο μενα......Εγω παντως τωρα που εμαθα (επα8α) σε παω οποτε και οπου θελεις Δημητρακη,απλα 8α εχω μαζι μου κι ενα κοφτακι....ξερω τι πρεπει να κοψω!!!!
Aristos Posted July 19, 2009 Posted July 19, 2009 Πρεπει να ομολογησω οτι το αμαξι του Δημητρη δεν πιανεται...αν σκεφτει κανεις οτι ακομα δεν εχει ανεβασει πιεση και δεν τον πιανεις πουθενα ουτε απο σταση ουτε ρολαριστα 8α καταλαβει κανεις για τι δυναμη μιλαμε.Και δεν το λεω εγω που ελπιζω να ειμαι κοντα στα 320hp αλλα και πολυ δυνατοτερα απο μενα......Εγω παντως τωρα που εμαθα (επα8α) σε παω οποτε και οπου θελεις Δημητρακη,απλα 8α εχω μαζι μου κι ενα κοφτακι....ξερω τι πρεπει να κοψω!!!! Aφου το ομολόγησες... 3076...respect!!
Dimitris_Kon Posted July 19, 2009 Author Posted July 19, 2009 (edited) Πρεπει να ομολογησω οτι το αμαξι του Δημητρη δεν πιανεται...αν σκεφτει κανεις οτι ακομα δεν εχει ανεβασει πιεση και δεν τον πιανεις πουθενα ουτε απο σταση ουτε ρολαριστα 8α καταλαβει κανεις για τι δυναμη μιλαμε.Και δεν το λεω εγω που ελπιζω να ειμαι κοντα στα 320hp αλλα και πολυ δυνατοτερα απο μενα......Εγω παντως τωρα που εμαθα (επα8α) σε παω οποτε και οπου θελεις Δημητρακη,απλα 8α εχω μαζι μου κι ενα κοφτακι....ξερω τι πρεπει να κοψω!!!! Καλά και εσύ υπερβολικός βρε Πετράν? Εχθές έβγαλα το πόλο από την μπαταρία, για να συνδέσω το hallmeter. Η ουσία λοιπόν είναι ότι μέχρι και τις 4500 στρ. και μέχρι 1,4 πίεση, οι ενδείξεις κυμαίνονται από 7.6 έως 10.7 το πολύ - το δε 10.7, το έχω δει ελάχιστες φορές.. Επίσης, όταν έσβησα διάφορα σφάλματα που εμφανίστηκαν από την αποσύνδεση του πόλου, είδα αρχικά, ότι δεν ανέβαζε πίεση πάνω από 1,0 bar, στη συνέχεια όμως, όλα εξελίχθηκαν φυσιολογικά (είχες απόλυτο δίκιο Πετράν ). Δημήτρης Edited July 19, 2009 by dimitris A4TFSIQ
Alex Posted July 19, 2009 Posted July 19, 2009 σε παω οποτε και οπου θελεις Δημητρακη,απλα 8α εχω μαζι μου κι ενα κοφτακι....ξερω τι πρεπει να κοψω!!!! 3076...respect!!
Kritonas Posted July 20, 2009 Posted July 20, 2009 Εχθές έβγαλα το πόλο από την μπαταρία, για να συνδέσω το hallmeter. Η ουσία λοιπόν είναι ότι μέχρι και τις 4500 στρ. και μέχρι 1,4 πίεση, οι ενδείξεις κυμαίνονται από 7.6 έως 10.7 το πολύ - το δε 10.7, το έχω δει ελάχιστες φορές.. Χρειαζεται καλυμπραρισμα ο wideband , δεν ειναι δυνατον να εχει τετοιοες τιμες. Τσεκαρετε, παιδια, την αντιστοιχια τιμων με το block 31 του VAGCOM (οπου αναφερεται το AFR απο το - ακριβεστατο - wideband L του αυτοκινητου). Αντε Δημητρη , κανε και τα υπολοιπα χλμ να σηκωσουμε 2+bar να τελειωνουμε!!! ( ... που λεει ο λογος!!!)
Aristos Posted July 20, 2009 Posted July 20, 2009 Χρειαζεται καλυμπραρισμα ο wideband , δεν ειναι δυνατον να εχει τετοιοες τιμες. Τσεκαρετε, παιδια, την αντιστοιχια τιμων με το block 31 του VAGCOM (οπου αναφερεται το AFR απο το - ακριβεστατο - wideband L του αυτοκινητου). Αντε Δημητρη , κανε και τα υπολοιπα χλμ να σηκωσουμε 2+bar να τελειωνουμε!!! ( ... που λεει ο λογος!!!) Κρίτωνα,να ρισκάρω να ρωτήσω τι υπολογίζεις απο νούμερα, τι πιεση θα δουλέψετε και τι υποδύναμη?
lekoS3 Posted July 20, 2009 Posted July 20, 2009 Σε φιλικο πατημα με τον δημητρη απο 3ες μεχρι 5ες μου εκανε τουλαχιστον 2 κενα... Ολα αυτα μεχρι τις 5500... Παρα πολυ καλο δειγμα... Μπραβο ρε Δημητρη! Πολυ καλα! Αλλα μην κανεις αλλες δοκιμες με τον Αλεξη...του ριχνεις τα φτερα!!!
Alex Posted July 20, 2009 Posted July 20, 2009 Μπραβο ρε Δημητρη! Πολυ καλα! Αλλα μην κανεις αλλες δοκιμες με τον Αλεξη...του ριχνεις τα φτερα!!! Τα φτερα δεν μου τα ριχνει...μακαρι να μου ριχνει 3 κολωνες μολις τελειωσει... Το αξιζει αλλωστε ο...δημητρης
lekoS3 Posted July 20, 2009 Posted July 20, 2009 Τα φτερα δεν μου τα ριχνει...μακαρι να μου ριχνει 3 κολωνες μολις τελειωσει... Το αξιζει αλλωστε ο...δημητρης Σιγουρα το αξιζει...δεν διαφωνω... Αλλα μονο 3??? Αν φας εσυ 3 τοτε εγω πρεπει να φαω 1-1,5 κολωνιτσα...
Dimitris_Kon Posted July 20, 2009 Author Posted July 20, 2009 Χρειαζεται καλυμπραρισμα ο wideband , δεν ειναι δυνατον να εχει τετοιοες τιμες. Τσεκαρετε, παιδια, την αντιστοιχια τιμων με το block 31 του VAGCOM (οπου αναφερεται το AFR απο το - ακριβεστατο - wideband L του αυτοκινητου). Αντε Δημητρη , κανε και τα υπολοιπα χλμ να σηκωσουμε 2+bar να τελειωνουμε!!! ( ... που λεει ο λογος!!!) Έκανα calibration 2 φορές. Θα έρθω από εκεί να το δεις και ταυτόχρονα θα το διασταυρώσω με vag com.. Καθημερινά κάνω χιλιόμετρα για να τελειώνω το στρώσιμο! Ελπίζω να καταφέρουμε να σηκώσουμε 2 bar να δούμε που φτάνουμε Κρίτωνα (αν και με 1,4 - 1,5 πάει μέχρι τις 5000 - 5500 πολύ καλά για το βάρος του) Δημήτρης
Alex Posted July 20, 2009 Posted July 20, 2009 (edited) Έκανα calibration 2 φορές. Θα έρθω από εκεί να το δεις και ταυτόχρονα θα το διασταυρώσω με vag com.. Καθημερινά κάνω χιλιόμετρα για να τελειώνω το στρώσιμο!Δημήτρης Αντε αυτη την εβδομαδα να τελειωνουμε με το στρωσιμο... Edited July 20, 2009 by @LEX$3
A80Avant Posted July 20, 2009 Posted July 20, 2009 (edited) αχα , αρα οι τιμες ειναι λαμδα. πολυ μικρες μου φαινονται... 10.7=0.72 7.6= 0.56 κατι δεν παει καλα εδω... Edited July 20, 2009 by A80Avant
Dimitris_Kon Posted July 20, 2009 Author Posted July 20, 2009 αχα , αρα οι τιμες ειναι λαμδα. πολυ μικρες μου φαινονται... 10.7=0.72 7.6= 0.56 κατι δεν παει καλα εδω... Και όμως Βασίλη.. Θα το διασταυρώσω και στο vag com και θα δούμε.. Δημήτρης
Alex Posted July 20, 2009 Posted July 20, 2009 Και όμως Βασίλη.. Θα το διασταυρώσω και στο vag com και θα δούμε.. Δημήτρης Aυριο θα το δουμε
Kritonas Posted July 21, 2009 Posted July 21, 2009 Κρίτωνα,να ρισκάρω να ρωτήσω τι υπολογίζεις απο νούμερα,τι πιεση θα δουλέψετε και τι υποδύναμη? Oλο το παιχνιδι θα παιχτει με την πισω αντλια! Το βελτιστο σεναριο λεει οτι η λυση στην πισω αντλια θα δουλεψει (ή ακομη καλυτερα μπορει και να μη χρειαστει καν!!! Το εχω δει και το εργο αυτο...). Αυτο σημαινει οτι παντα οι πιεσεις actual-requested στο πισω κυκλωμα θα συμβαδιζουν , που σημαινει οτι παντα θα εχουμε 4+ bar στο πισω κυκλωμα , που σημαινει οτι και η μπροστινη αντλια θα μπορει να εχει 130bar στον κοφτη με 1,7+bar @ 7000 σαλ με GT3076R (αν δεν εχει τετοια πιεση πισω - 4+bar - δεν μπορει η μπροστινη αντλια να κρατησει πολυ πιεση στις υψηλες σαλ = μικρη παροχη μπεκ, αλλο να τροφοδοτουνται με 130bar και αλλο με 90-100bar...) , που σημαινει οτι με τα μπεκ του RS4 και "ειδικη" ρυθμιση θα φτασουμε σε νουμερο κοντα στα... 480-500ΗΡ! Το χειροτερο σεναριο ειναι να μην υπαρξει λυση με την πισω αντλια , και η ΟΕΜ να μην ειναι ικανη ουτε για 400. Το σεναριο αυτο δεν θελω να το σκεφτομαι... Eλπιζω να πανε ολα καλα , και να δουμε 480+ΗΡ και 50+kgrm στο 1,85bar overboost με 1,75 bar στον κοφτη με την GT3076R. Δεν χρειαζεται κατι περισσοτερο.
Alex Posted July 21, 2009 Posted July 21, 2009 Oλο το παιχνιδι θα παιχτει με την πισω αντλια! Το βελτιστο σεναριο λεει οτι η λυση στην πισω αντλια θα δουλεψει (ή ακομη καλυτερα μπορει και να μη χρειαστει καν!!! Το εχω δει και το εργο αυτο...). Αυτο σημαινει οτι παντα οι πιεσεις actual-requested στο πισω κυκλωμα θα συμβαδιζουν , που σημαινει οτι παντα θα εχουμε 4+ bar στο πισω κυκλωμα , που σημαινει οτι και η μπροστινη αντλια θα μπορει να εχει 130bar στον κοφτη με 1,7+bar @ 7000 σαλ με GT3076R (αν δεν εχει τετοια πιεση πισω - 4+bar - δεν μπορει η μπροστινη αντλια να κρατησει πολυ πιεση στις υψηλες σαλ = μικρη παροχη μπεκ, αλλο να τροφοδοτουνται με 130bar και αλλο με 90-100bar...) , που σημαινει οτι με τα μπεκ του RS4 και "ειδικη" ρυθμιση θα φτασουμε σε νουμερο κοντα στα... 480-500ΗΡ! Το χειροτερο σεναριο ειναι να μην υπαρξει λυση με την πισω αντλια , και η ΟΕΜ να μην ειναι ικανη ουτε για 400. Το σεναριο αυτο δεν θελω να το σκεφτομαι... Eλπιζω να πανε ολα καλα , και να δουμε 480+ΗΡ και 50+kgrm στο 1,85bar overboost με 1,75 bar στον κοφτη με την GT3076R. Δεν χρειαζεται κατι περισσοτερο. Για την πισω αντλια δεν θελουμε καν να το σκεφτομαστε καν... Αλλα αν δουλεψει...οπως πρεπει ειναι υπερβολικο 2.2 οβερ 1.9-2.0 σταθερη...???
Kritonas Posted July 21, 2009 Posted July 21, 2009 Για την πισω αντλια δεν θελουμε καν να το σκεφτομαστε καν...Αλλα αν δουλεψει...οπως πρεπει ειναι υπερβολικο 2.2 οβερ 1.9-2.0 σταθερη...??? Το Over οχι (αν και αχριστο)... η σταθερη ναι... για λιγο δεν φτανουν τα μπεκ (εννοειται με επαρκεις τρομπες). Οριακα μεχρι 1.75-1,8 κοφτη με τελειο συστημα τροφοδοσιας , 25οC εξωτερικη θερμοκρασια και GT3076R , που φυσικα ειναι αρκετα αλογα... Ας μην το συζηταμε αλλο και να δουμε στην πραξη τι θα γινει...
Dimitris_Kon Posted July 23, 2009 Author Posted July 23, 2009 Εχθές έβαλα και το catch can της BSH ώστε να φεύγουν οι αναθυμιάσεις και να μη καίγονται στο μοτέρ. Σας έχω μερικές φωτό από τη μονωμένη χοάνη, τη σκάστρα που θα βάλω το ΣΚ για να δω μήπως ελαχιστοποιήσω τις απώλειες της ΟΕΜ. Αύριο θα έρθουν και οι κουβέρτες τούρμπο και οι θερμομονωτικές ταινίες για την πολλαπλή.. Δημήτρης
Alex Posted July 24, 2009 Posted July 24, 2009 Την σκαστρα την βλεπω μικρη... Μηπως να παρεις μεγαλυτερη...
mariosA4 Posted July 24, 2009 Posted July 24, 2009 Εχθές έβαλα και το catch can της BSH ώστε να φεύγουν οι αναθυμιάσεις και να μη καίγονται στο μοτέρ. Σας έχω μερικές φωτό από τη μονωμένη χοάνη, τη σκάστρα που θα βάλω το ΣΚ για να δω μήπως ελαχιστοποιήσω τις απώλειες της ΟΕΜ. Αύριο θα έρθουν και οι κουβέρτες τούρμπο και οι θερμομονωτικές ταινίες για την πολλαπλή.. Δημήτρης ρε δημήτρη δεν βάζεις και μια κουβέρτα στο μοτέρ να μην το πιάνει το..... μάτι.....
varaderum Posted July 24, 2009 Posted July 24, 2009 Ωραία δουλειά έχεις κάνει Δημήτρη! Εύχομαι καλά αποτελέσματα, αν και με τον Κρίτωνα, τα θεωρώ δεδομένα!! Υ.Γ. Και εμένα η σχάστρα μου φαίνεται μικρή!!!!
Alex Posted July 24, 2009 Posted July 24, 2009 Υ.Γ. Και εμένα η σχάστρα μου φαίνεται μικρή!!!! Πεστα και εσυ γιατι αισθανομαι μονος...
Panos_god Posted July 24, 2009 Posted July 24, 2009 ειχαμε κατι σχαστρες στα καζανια στο στρατο.....να 3ερα να σουφρωνα ενα !!
Recommended Posts