Jump to content

Recommended Posts

Posted

άσε τάσο σκέφτομαι να κρατήσω και εγώ το δικό μου τούρμπο (6265) να το βάλω επάνω στην νέα καρότσα.τελικά η βελτίωση είναι ένα μικρόβιο που δεν φέυγει με τπτ....

Posted

ts ts ts... υπαρχουν πιο φτηνες λυσεις ωρε παιδια....

θα σας βγαλω νουμερα τους επομενους μηνες..

Posted (edited)

@ Μιχαλη ειμαστε σε αναμονη :biggrinthumb:

@ Βασιλη οταν φτανουμε σε τετοια επιπεδα βελτιωσης και ιπποδυναμης το ζητουμενο πρωτον δεν ειναι το οικονομικο αλλα το να πετυχουμε τον στοχο μας.

Επισης το θεμα precision δεν ειναι και κανενα secret turbo ειδικη παραγγελια κλπ το αντιθετο με 1500-1700 euro το φερνεις μονο σου απο εξω και εισαι "σχεδον" στην κορυφη και δεν παιδευεσαι αδικα....

Edited by tasosS3
Posted (edited)

το θεμα ειναι Τασο, οτι κατα τη γνωμη μου ολες αυτες οι μαρκες ειναι υπερτιμημενες και πολυδιαφημισμενες γι αυτο και πανακριβες. Οταν μπορεις να πετυχεις τις ιδιες επιδοσεις και αντιδρασεις απο το μοτερ με φτηνοτερες λυσεις, αλλα οχι τυπου κινας, απλα κατι που δεν ειναι τοσο γνωστο, τοτε για μενα ειναι κερδος.Αυτος ηταν και ο λογος της δικης μου επιλογης, και οχι απραιτητα μονο ο οικονομικος. Μια καλη τουρμπινα, αγγλικη, με πολυ καλο σχεδιασμο φτερωτων, πολυ δυνατα υλικα, και πολυ σημαντικο... ευκολα επισκευασιμη και στον τουρμπινα της γειτονιας σου!!!

Θα φανει αν η επιλογη μου ειναι σωστη, ωστοσο μετα απο αρκετη μελετη στις συζητησεις στα dsm/mitsubishi/honda forums για αυτες τις τουρμπινες, καταλαβαινεις οτι εχεις να κανεις με πολυ καλη επιλογη,και με το 1/3 του κοστους!!

Edited by A80Avant
Posted

Στην "πιατσα" αυτη την στιγμη ειναι η κορυφη φυσικα και σε νουμερα αλλα και σε χρονους οσον αφορα dsm/mitsu κλπ

Επισης οπως εχω διαβασει σχετικα και σε vortex η 5857 εχει γινει πρωτη επιλογη στο vw group λογω και του πολυ καλου spoul που προσφερει.

Μακαρι να σου βγει κατι καλο οντως ,οτι γλιτωνεις κερδος ειναι αλλα συνηθως οτι πληρωνεις περνεις και τουλαχιστον αυτο ισχυει στο 95% των περιπτωσεων.

Posted

τασο, δεν αντιλεγω οτι οι precision εχουν βγει πολυ καλες, αλλα συγκριτικα για καποιον που θελει 600 αλογα θα παρατηρησεις οτι ειναι οι holset πετυχαινουν τον στοχο τους, και σπουλαρουν οπως οι 3076 παρολο που δεν εχουν καν ρουλεμαν!!! Φυσικα και αν θελεις οτι καλυτερο θα τα χωσεις, αλλα αποψη μου ειναι λαθος να υποτιμας κατι επειδη ειναι φτηνο.

Σε καθε περιπτωση και στο δικο μας φορουμ, εστω και σαν μειοψηφια θα εχουμε παραδειγμα και θα μπορουμε να κρινουμε.

Μην ξεχνας οτι σε τετοιες ιπποδυναμεις, οι τουρμπινες πλεον ειναι αναλωσιμο προιον.Αρα πρεπει να προετοιμαστεις για το γεγονος της αλλαγης τους και το επανειλημενο ξαναχωσιμο 1500-1600ευρω

Posted

Βασιλη αν και το εχω ακουσει επανελειμενως προσωπικα δεν θεωρω οτι τα turbo ειναι αναλωσιμα.

Στο s3 η 2876 ειναι μια πενταετια τουλαχιστον με πολυ ζορι επανω της χωρις να εχει κανει κιχ.

Τα oem που φορουσε το s3 ακομα τα φοραει ενα leon.

Τωρα αν παρουζιαζονται καποια κατασκευαστικα λαθη κατα καιρους δεν σημαινει οτι ειναι ολα ιδια.

Επισης επειδη ανεφερες την 3076 να σου οτι η 5857 "οχι" με ρουλεμαν αλλα με κουζινετα εχει σε διλιτρο μοτερ 30psi στις 4600 οταν η 3076 εχει 30psi στις 4200 αρα μιλαμε για τουρμπο με δυνατοτητες πανω απο 35r και με spoul 3076.

Ειδωμεν Βασιλη.

Posted

έως τώρα δεν μου έχει χαλάσει καμία τουρμπίνα που είχα πάνω στο s3 μου.είτε ήταν garrett ή Precision.το μοναδικό ελάττωμα της precision είναι το ελαφρύ κάπνισμα που ότι και να κάνεις για το έχεις σε κάποια αφήματα του γκαζιού μετά απο σκίσιμο.φυσικά αν ένα τούρμπο παραδώσει πνεύμα μετά απο 60000 κμ το θεωρώ δικαιολογημένο.

Posted

έως τώρα δεν μου έχει χαλάσει καμία τουρμπίνα που είχα πάνω στο s3 μου.είτε ήταν garrett ή Precision.το μοναδικό ελάττωμα της precision είναι το ελαφρύ κάπνισμα που ότι και να κάνεις για το έχεις σε κάποια αφήματα του γκαζιού μετά απο σκίσιμο.φυσικά αν ένα τούρμπο παραδώσει πνεύμα μετά απο 60000 κμ το θεωρώ δικαιολογημένο.

Μιχαλη , ο λογος που δεν σου χαλασε καμια τουρμπινα , παρολο το "ξυλο" και την τεραστια ισχυ , ειναι οτι - απ οσο θυμαμαι - καμια δεν ειχε φτασει εκτος τως οριων της . Μην κοιτας το ποσο δυνατο ηταν . Αν ειχες ενα EVO με super ροϊκο μοτερ και προσπαθουσες να κρατησεις 3bar με την τελευταια συο Presicion , να δεις για ποτε θα σου αφηνε χρονους ...

Ολα τα εξαρτηματα , οχι μονο οι τουρμπινες , εχουν συγκεκριμενα ορια . Οταν ξεπεραστουν αυτα , χαλανε ή μαλλον πιο σωστα υπαρχει μεγαλυτερη πιθανοτητα να χαλασουν , αφου στην αντοχη υλικων καθοριστικης σημασιας ειναι τα διαγραμματα αντοχης - πιθανοτητας αστοχιας (πχ δ. Woehler) . Αν πχ παρουμε 1000 μοτερ 20vt , βαλουμε απο μια GT28R και τα δουλεψουμε με 1,9bar και 1000 ιδια μοτερ που τα δουλεψουμε παλι στο 1,9 με GT35R , οι πρωτες χιλιες τουρμπινες εχουν μεγαλυτερη πιθανοτητα να χαλασουν . Ή πχ αν σε 1000 μοτερ που εχουν redline στις 6600σαλ , τα 500 γυρνανε με 6300 για 100000χλμ και τα αλλα 500 με 7000σαλ , το πιθανοτερο ειναι η 2η 500αρα θα εχει , κατα μεσο ορο , πιο φθαρμενα μεταλλα , ενω και απο την 1η 500αρα , θα υπαρχουν μοτερ που θα ειναι πιο φθαρμενα σε σχεση με καποια απο τη 2η .

Posted

αυτο ακριβως ενοοω και εγω κριτονα(και τασο), οτι οταν φτανεις να παιρνεις τουρμπινες υπερμεγαλες(γι'αυτα τα μοτερ) και αναζητεις τα 600-700 αλογα, δεν θα τις δουλεψεις στο 1.7 και 1.8bar, αλλα εχεις αλλους αγριους σκοπους. Ετσι θα ειναι μεν 'εντως' οριων αλλα θα φλερταρουν τα ορια αυτα συνεχως!

Και εγω ξερω οτι οι ρουλεμανατες τουρμπινες δεν κανου κιχ για πολλα χλμ και κρατανε πολυ οσο δουλευουν εντος οριων χαρτη, αλλα συνηθως οι ιδιοκτητες τους παντα διψανε για λιγο παραπανω, και λιγο παραπανω μεχρι να γινει το μπαμ.

προσφατα εβο στον μηχανικο μου αλλαξε Gt35 μεσα σε 30.000χλμ. Δουλευε τουλαχιστον 2.2 και σιγουρα και περισσοτερο, με autronic εγκεφαλο. Και εγω την δικη μου τη δουλεψα για 40Κ χλμ μεχρι 2.1 overboost και 1.7 κοφτη, και οπως την εβγαλα, αν εξαιρεσεις τις δαχτυλιες, ειναι μια χαρα.

Για μενα μαζι με τα υπερογκα ποσα για αγορα μιας τουρμπινας, πιστευω οτι αν μπορω να εχω τις ιδιες επιδοσεις με λιγοτερα χρηματα, και πιο ψαγμενες λυσεις, το προτιμω, απο το να παρω αυτο που πολυδιαφημιζεται.

Κοντος ψαλμος αλληλουια. Σε λιγες μερες/εβδομαδες θα εχω ιδια εμπειρια της επιλογης μου και θα μπορω να υποστηριξω ή απορριψω τα λεγομενα μου ισχυροτερα.

Posted

αυτο ακριβως ενοοω και εγω κριτονα(και τασο), οτι οταν φτανεις να παιρνεις τουρμπινες υπερμεγαλες(γι'αυτα τα μοτερ) και αναζητεις τα 600-700 αλογα, δεν θα τις δουλεψεις στο 1.7 και 1.8bar, αλλα εχεις αλλους αγριους σκοπους. Ετσι θα ειναι μεν 'εντως' οριων αλλα θα φλερταρουν τα ορια αυτα συνεχως!

Και εγω ξερω οτι οι ρουλεμανατες τουρμπινες δεν κανου κιχ για πολλα χλμ και κρατανε πολυ οσο δουλευουν εντος οριων χαρτη, αλλα συνηθως οι ιδιοκτητες τους παντα διψανε για λιγο παραπανω, και λιγο παραπανω μεχρι να γινει το μπαμ.

προσφατα εβο στον μηχανικο μου αλλαξε Gt35 μεσα σε 30.000χλμ. Δουλευε τουλαχιστον 2.2 και σιγουρα και περισσοτερο, με autronic εγκεφαλο. Και εγω την δικη μου τη δουλεψα για 40Κ χλμ μεχρι 2.1 overboost και 1.7 κοφτη, και οπως την εβγαλα, αν εξαιρεσεις τις δαχτυλιες, ειναι μια χαρα.

Για μενα μαζι με τα υπερογκα ποσα για αγορα μιας τουρμπινας, πιστευω οτι αν μπορω να εχω τις ιδιες επιδοσεις με λιγοτερα χρηματα, και πιο ψαγμενες λυσεις, το προτιμω, απο το να παρω αυτο που πολυδιαφημιζεται.

Κοντος ψαλμος αλληλουια. Σε λιγες μερες/εβδομαδες θα εχω ιδια εμπειρια της επιλογης μου και θα μπορω να υποστηριξω ή απορριψω τα λεγομενα μου ισχυροτερα.

Εσύ ο μουσάτος, μας έχεις πρήξει με τα τούρμπο σου μεγάλε. Άσε μας λίγο να χαλαρώσουμε επιτέλους :Party_fest39:

Πέρα από την πλάκα πάντως, συμφωνώ και εγώ στα λεγόμενά σου.. Η δε δοκιμή με τα τούρμπο που ανέφερα, θα γίνει χωρίς πληρωμή, οπότε δεν έχω κάτι να χάσω. Θα ήθελα, ας πούμε, να δοκιμάσω και μια HKS, για να την συγκρίνω με την ταπεινή μου 3076 και τις άλλες που προανέφερα, ή μια presicion, ώστε να έχω άποψη και επι της ουσίας. Σίγουρα οι garrett δεν έχουν τίποτα τεχνολογικό να επιδείξουν, όντας ουσιαστικά ίδιες εδώ και 10ετίες..

Δημήτρης

Posted

Κρίτωνα όπως ξέρεις πάντα όλα τα εξαρτήματα που φορούσα τα είχα εντός ορίων ή τουλάχιστον έδινα οδηγίες - προδιαγραφές να μου τα κάνουν όπως θέλω.άσχετα αν κάποιοι κάνουν λαμογιές για δικό τους συμφέρον.

Απο εδώ και πέρα όμως ότι κάνω ΜΟΝΟΣ μου για να ξέρω και τι μου γίνεται.

Δημήτρη μία Precision με κολιέ 63 κώλο σε περιμένει για δοκιμή...πες στον κρίτωνα να μην σηκώσει πάνω απο 2.8 bar που έχει χάρτη...

Posted

Κρίτωνα όπως ξέρεις πάντα όλα τα εξαρτήματα που φορούσα τα είχα εντός ορίων ή τουλάχιστον έδινα οδηγίες - προδιαγραφές να μου τα κάνουν όπως θέλω.άσχετα αν κάποιοι κάνουν λαμογιές για δικό τους συμφέρον.

Απο εδώ και πέρα όμως ότι κάνω ΜΟΝΟΣ μου για να ξέρω και τι μου γίνεται.

Δημήτρη μία Precision με κολιέ 63 κώλο σε περιμένει για δοκιμή...πες στον κρίτωνα να μην σηκώσει πάνω απο 2.8 bar που έχει χάρτη...

Στείλε μεγάλεεεεεεεεεεεε :new_iloveyou::biggrinthumb:

Δημήτρης

Posted

Θα ήθελα, ας πούμε, να δοκιμάσω και μια HKS, για να την συγκρίνω με την ταπεινή μου 3076..

Ασε μας ρε Δημήτρη τώρα.. :new_killpc::P

Μιχάλης

Posted

Μιχάλης

Πες τα ρε Μιχαλη μας κοροιδευει το παληκαρακι γιατι! :ranting2::new_spam:

Posted

ελα δημητρη, τωρα που ειναι προχειρη, να δοκιμασουμε και τη δικη μου πανω... να δουμε αν της παει! χαχαχα

πριν το κανεις ομως, παρειγγειλε μια ντουζινα δισκο/πλατο να εχεις... ποτε δεν ξερεις!

Posted

ελα δημητρη, τωρα που ειναι προχειρη, να δοκιμασουμε και τη δικη μου πανω... να δουμε αν της παει! χαχαχα

πριν το κανεις ομως, παρειγγειλε μια ντουζινα δισκο/πλατο να εχεις... ποτε δεν ξερεις!

Ασε φίλε, δεν την παλεύω άλλο με τους δίσκους.. Έλεος :new_killpc:

Δημήτρης

Posted

Μιχάλης

Ταπεινή σε σχέση με τα άλλα τέρατα Μιχάληηηηηη :Party_fest39:

Δημήτρης

Posted

Συγγνωμη Δημητρη για το :offtopic: αλλα διαβαζα προηγουμένως για τις τουρμπινες και μιλαμε λες και διαβαζα αλλη γλωσσα!:blink:

Posted

πιστεύω ότι ένα σετ δισκοπλατο με μπετον αρμε είναι η λύση σου...εκτός και αν το κάνεις μαμά...

Posted

πιστεύω ότι ένα σετ δισκοπλατο με μπετον αρμε είναι η λύση σου...εκτός και αν το κάνεις μαμά...

Εντάξει βρε Μιχάλη, θα ακολουθήσω τη συμβουλή σου και γρήγορα, γιατί ο A80Avant, ή Vasp, ή bill (έλεος με τα nickname σου δλδ) κουράστηκε με τον ήχο της εξάτμισής μου :new_lol:

Δημήτρης

Posted (edited)

Συγγνωμη Δημητρη για το :offtopic: αλλα διαβαζα προηγουμένως για τις τουρμπινες και μιλαμε λες και διαβαζα αλλη γλωσσα!:blink:

Μιλαει την γλωσσα των αλογων...θα την μαθεις και εσυ καποια στιγμη!!! :new_iloveyou:

Δημητρη περιμενουμε τα αποτελεσματα!!Μακαρι Κριτωνα η αισιοδοξια σου να βγει σε πολλα αλογα!! :new_thumright: Τα δειγματα στο αμαξι του Δημητρη μεχρι τωρα ειναι πολυ καλα!!!Για να δουμε πως θα ειναι η ζωη στο 2.3!!!!!!!! :speak_cool:

Edited by dimitris A4TFSIQ
ορθογραφία
Posted

...Μακαρι Κριτονα η αισιοδοξια σου να βγει σε πολλα αλογα!! :new_thumright: Τα δειγματα στο αμαξι του Δημητρη μεχρι τωρα ειναι πολυ καλα!!!Για να δουμε πως θα ειναι η ζωη στο 2.3!!!!!!!! :speak_cool:

Αντρικο , εχω δει τι σημαινει 2.3 με το μοτερ αυτο και ειναι ωραια η ζωη εκει μεσα ... :laughing: !!! Δεν εχω δει ομως σε τετρακινητο ποτε τοση πιεση στον κοφτη . Εκει δεν θα ειναι 1η - 2α - 3η στον αερα , και πρεπει να τις εχουμε "κομμενες" για να κουτσοβρισκει προσφυση .Απο τα 2 αυτοκινητα που μου χουν τυχει με 500+ΗΡ , το ενα ειναι πιο δυνατο αλλα 2κινητο , το αλλο πιο αδυναμο (518ΗΡ) αλλα 4κινητο . Μεχρι τα 170-180kmh για ιπποδυναμεις 500+ΗΡ ειναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ η 4κινηση (haldex , Torsen , οτιδηποτε) . Μεχρι στιγμης , με τα Κ04 σεταπ κλπ , τα 2κινητα ειχαν το πλεονεκτημα του χαμηλοτερου βαρους και των μικροτερων απωλειων , στην πολυ υψηλη ισχυ ομως τα Quattro θα παρουν το αιμα τους πισω :speak_cool: !

Ειμαι αισιοδοξος και πιστευω οτι του Δημητρη το Α4 θα γινει "EVO-killer" .