Dimitris_Kon Posted May 22, 2010 Author Posted May 22, 2010 Δημητρη μετα τα βιντεο καταλαβες οτι δεν ειναι υπερβολη... Και μην με ευχαριστεις! Ηταν απο τις πιο ωραιες βραδιες!!! Η ωρα του παιδιου με ολη την σημασια! Μακαρι να το λιωνω για τετοιους λογους παντα! Τοτε αξιζει!!! Εγω ευχαριστω, που με βοηθησες να καταλαβω οτι τελικα κατι κανει και το δικο μου, αν και χαοτικη η διαφορα αλλα ειναι αρκετα δυνατο για αυτα που φοραει!!! Περιμενα να τρωω ακομα περισσοτερο... Για την κατηγορια του μια χαρα ειναι!!! Γιάννη, ξέρεις ότι το δικό σου s3 είναι από τα πολύ καλά και πάει εξαιρετικά για εισαγωγή, πρόγραμμα και εξάτμιση (ανέκαθεν στο είχα πει). Έχω ήδη σκεφτεί μερικά πραγματάκια να κάνουμε, ώστε να το ολοκληρώσεις, γιατί πιστεύω ότι στο τέλος, όταν τελειώσεις θα ανέβει πολύ ψηλά!! Και πάλι σε ευχαριστώ φιλαράκι που το έλιωσες για μένα Δημήτρης
lekoS3 Posted May 22, 2010 Posted May 22, 2010 Γιάννη, ξέρεις ότι το δικό σου s3 είναι από τα πολύ καλά και πάει εξαιρετικά για εισαγωγή, πρόγραμμα και εξάτμιση (ανέκαθεν στο είχα πει). Έχω ήδη σκεφτεί μερικά πραγματάκια να κάνουμε, ώστε να το ολοκληρώσεις, γιατί πιστεύω ότι στο τέλος, όταν τελειώσεις θα ανέβει πολύ ψηλά!! Και πάλι σε ευχαριστώ φιλαράκι που το έλιωσες για μένα Δημήτρης Ωχωχωχ! Ελπιζω μονο να μην βρω γυναικα για να μπορεσω να το ολοκληρωσω! Αλλιως με βλεπω να μου τα τρωει ολα η αρρωστια... Δημητρη αχετο τωρα αλλα θελω να στο πω. Θυμασαι την μαυριλα στους δισκους? Τελικα δεν ειναι επειδη εκει ακουμπαει περισσοτερο το τακακι αλλα γιατι εκει ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΑΕΙ καθολου το τακακι... Σκεψου οτι απο την βροχη σκουρισε σε εκεινο το σημειο και παρολο που εκανα βολτα, οποτε τα τακακια θα επρεπε να ειχαν παρει την σκουρια, αυτο το μερος ειναι ακομα σκουριασμενο!!! Ασε το τριξιμο που το εχεις ηδη ακουσει. Τα νευρα μου! Μετανιωσα που δεν εβαλα τα μαμα! Τι να πω? Ψαχνω κανενα φρενα να δω τι παιζει...
Dimitris_Kon Posted May 22, 2010 Author Posted May 22, 2010 Ωχωχωχ! Ελπιζω μονο να μην βρω γυναικα για να μπορεσω να το ολοκληρωσω! Αλλιως με βλεπω να μου τα τρωει ολα η αρρωστια... Δημητρη αχετο τωρα αλλα θελω να στο πω. Θυμασαι την μαυριλα στους δισκους? Τελικα δεν ειναι επειδη εκει ακουμπαει περισσοτερο το τακακι αλλα γιατι εκει ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΑΕΙ καθολου το τακακι... Σκεψου οτι απο την βροχη σκουρισε σε εκεινο το σημειο και παρολο που εκανα βολτα, οποτε τα τακακια θα επρεπε να ειχαν παρει την σκουρια, αυτο το μερος ειναι ακομα σκουριασμενο!!! Ασε το τριξιμο που το εχεις ηδη ακουσει. Τα νευρα μου! Μετανιωσα που δεν εβαλα τα μαμα! Τι να πω? Ψαχνω κανενα φρενα να δω τι παιζει... Θα σου πω από κοντά που θα το πας, αυτό ρυθμίζεται - μην ανησυχείς! Δημήτρης
lekoS3 Posted May 22, 2010 Posted May 22, 2010 Θα σου πω από κοντά που θα το πας, αυτό ρυθμίζεται - μην ανησυχείς! Δημήτρης Ευχαριστω πολυ! Αντε καθαρισε και τα τωρα!!!
makisrs Posted May 23, 2010 Posted May 23, 2010 Δημητρη τωρα βρηκα χρονο και διαβασα ολο το θεμα, φοβερο το εργαλειο ευχομαι να το χαρεις οσο γουσταρεις υ.γ.το θεμα με το τραβηγμα το εχω και εγω ειδικα με τα ηλεκτρικα εκτος δεν το μαζευω πουθενα. ειμαι και μπροστοκουνας και αστα.....
michpan Posted May 23, 2010 Posted May 23, 2010 Αυτο το προβλημα το'χω και γω Μιχαλη που ειμαι μαμα... Σε ανηφορικο οδοστρωμα χειροτερευουν τα πραματα... Αλλα υπεθετα οτι φταιει κατι στην S-line αναρτηση... Το κανει και το δικο σου με την Bilstein; Ωχ το έχεις κι εσύ; Κι έλεγα ν'άλλαζα τ'αμορτισέρ και τα ελατήρια με του s-line, ν'ανέβαινε και λίγο μπας κι έβλεπα άσπρη ημέρα.. Με προβλημάτισες τώρα.. Βασικά το πρόβλημα δεν υπάρχει καν σε χαμηλές ταχύτητες, μόνο στην απότομη επιτάχυνση, όπως του Δημήτρη. Αν δεν κρατάω καλά το τιμόνι με τα δύο χέρια, ψωνίζω οικόπεδο.. Εχω δοκιμάσει διαφορετικές ευθυγραμμίσεις, να παίξω με τις πιέσεις των ελαστικών αλλά τίποτα. Αυτό το πρόβλημα δεν το είχα καθόλου όταν ήμουν ακόμα πρώτο στάδιο οπότε η ροπή παίζει σίγουρα ρόλο.. Είπαμε Δημήτρη, αν βρεις κάποια λύση, ρίξε την κι εδώ! Μιχάλης
Dimitris_Kon Posted May 23, 2010 Author Posted May 23, 2010 Δημητρη τωρα βρηκα χρονο και διαβασα ολο το θεμα, φοβερο το εργαλειο ευχομαι να το χαρεις οσο γουσταρεις υ.γ.το θεμα με το τραβηγμα το εχω και εγω ειδικα με τα ηλεκτρικα εκτος δεν το μαζευω πουθενα. ειμαι και μπροστοκουνας και αστα..... Μάκη σε ευχαριστώ φίλε Εγώ στα παραπάνω βίντεο είμαι με το ESP on, οπότε δεν τολμώ να το βγάλω. Ακόμα και με 4η μου άναψε 2 - 3 φορές σε κακό οδόστρωμα.. Μιχάλη το ψάχνω, θα ενημερώσω αν βρω κάτι αξιόλογο. Για το μπλοκέ που λες Βαγγέλη, δεν ξέρω αν κάνει δουλειά στο "ψάρεμα" ή στο άνοιγμα της τροχιάς σε πάτημα, θα το ψάξω όμως και αυτό! Δημήτρης
michpan Posted May 23, 2010 Posted May 23, 2010 Το μπλοκέ μπορεί να βελτιώσει την κατάσταση μπορεί και όχι. Εξαρτάται από που προέρχεται το πρόβλημα. Και το θέμα είναι αυτό ακριβώς: να βρούμε από τι προκαλείται. Δυστυχώς δεν είναι μόνο θέμα ελεύθερου διαφορικού (όπως δείχνει περίτρανα το πρόβλημα του Δημήτρη). Το κακό είναι ότι ακόμα και τα εργοστασιακά αυτοκίνητα το έχουν οπότε τα πράγματα γίνονται ακόμα δυσκολότερα.. Δημήτρη εσύ έχεις αλλάξει βάσεις μηχανής να φανταστώ ε; Γιώργο (georgio) εσύ έχεις αλλάξει τίποτα από βάσεις; Είμαι πολύ περίεργος να δω τι θα γίνει και στο αυτοκίνητο του Αγγελου αν αποφασίσει να το ανεβάσει αρκετά σε ροπή (αν και μιλάμε για αυτοκίνητο με 150 κιλά παραπάνω βάρος και καλύτερη κατανομή μπρος-πίσω). Μιχάλης
Agelosa4 Posted May 24, 2010 Posted May 24, 2010 Το μπλοκέ μπορεί να βελτιώσει την κατάσταση μπορεί και όχι. Εξαρτάται από που προέρχεται το πρόβλημα. Και το θέμα είναι αυτό ακριβώς: να βρούμε από τι προκαλείται. Δυστυχώς δεν είναι μόνο θέμα ελεύθερου διαφορικού (όπως δείχνει περίτρανα το πρόβλημα του Δημήτρη). Το κακό είναι ότι ακόμα και τα εργοστασιακά αυτοκίνητα το έχουν οπότε τα πράγματα γίνονται ακόμα δυσκολότερα.. Δημήτρη εσύ έχεις αλλάξει βάσεις μηχανής να φανταστώ ε; Γιώργο (georgio) εσύ έχεις αλλάξει τίποτα από βάσεις; Είμαι πολύ περίεργος να δω τι θα γίνει και στο αυτοκίνητο του Αγγελου αν αποφασίσει να το ανεβάσει αρκετά σε ροπή (αν και μιλάμε για αυτοκίνητο με 150 κιλά παραπάνω βάρος και καλύτερη κατανομή μπρος-πίσω). Μιχάλης αναμονη. σε 1 μηνα θα ανεβει η ροπη!! αυτην την στιγμη δεν ξερω ποσο ειμαι (ο maf μου μετραει 222gr/sec) και απο ροπη γυρω στα 39 κιλα συμφωνα με τον κριτωνα) προς το παρων δεν εχω απολυτως τιποτα απο τραβηγμα (δλδ επιταχυνω σε φαναρι σχεδον χωρις να κραταω χερια στο τιμονι) . ουτε στο b6 που ειχα gt28rs ειχα προβληματα. (μονο με το κολοibiza που πηρα με τραβαει συνεχεια και ας ειναι καινουριο και 1.2!!!)
The Dog Posted May 24, 2010 Posted May 24, 2010 (edited) Το πρόβλημα προέρχεται κυρίως από τα δυο ημιαξόνια στους μπροστά τροχούς τα οποία δεν είναι ισομήκης (τυπικό για 02χ κιβώτιο). Έτσι ο τρόχος με το κοντό άξονα παίρνει περισσότερη ροπή και άρα τράβα το αμάξι. Γενικά τραβηγμα μπορεί να προκληθεί απο 1. Ανόμοιες πίεσης στις πιεσεις αριστερά/δεξια. 2. Ανόμοια κατανομή βάρους δεξιά και αριστερά. 3. Μεταφορά βάρους κατά διάρκεια επιτάχυνσης (βάσεις μηχανής πχ) που αλλοιώνει την γεωμετρία της ανάρτησης 4. Κακή ρύθμιση των αναρτήσεων (πιο ψηλό μούτρο από κώλο, tow etc) 5. Η στροφορμη από το μοτέρ (flywheel) στην φάση επιτάχυνσης αλλοιώνει την γεωμετρία των αναρτήσεων. Η πιο εύκολη λύση για να μειωθεί το φαινόμενο είναι να μειωθεί και η ροπή που πάει στον μπροστά άξονα. Πχ εγώ στέλνω περισσότερη ροπή πίσω με mod στο διαφορικό... Άλλο μέτρο είναι η χρήση lsd διαφορικού στον μπροστά άξονα. Αυτό θα προσπαθήσει να εξισώσει τις ροπές που στέλλονται στου μπροστά τροχούς. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ελαστικό με σκληρότερο side wall που να αποτρέπει την εύκολη παραμόρφωσή σε κατάσταση επιτάχυνσης. Corner weight και finetune των μετακινούμενων φορτίων (κιβώτιο-μοτέρ) άλλα και των στατικών ,ούτως ώστε να μαζευτεί το τραβηγμα ,πχ φυσιολογικό τράβηγμα απο την απο μια πλευρά λόγο άνισου άξονα με εσκεμμένο τράβηγμα από την άλλη λόγο άνισης μεταφοράς βάρους το οποίο εσκεμμένα προκαλούμε εμείς . Τα δυο αλληλοεξουδετερώνονται Edited May 24, 2010 by The Dog
Kritonas Posted May 24, 2010 Posted May 24, 2010 Άλλο μέτρο είναι η χρήση lsd διαφορικού στον μπροστά άξονα. Αυτό θα προσπαθήσει να εξισώσει τις ροπές που στέλλονται στου μπροστά τροχούς. Αυτο ειναι μετατροπη-"κλειδι" που αλλαζει τελειως την συμπεριφορα . Θυμαμαι του Μιχαλη (mikepts) που το αυτοκινητο ξεκολλαγε ευθυβολα , παρολο που το S3 8L ειναι χειροτερο οσον αφορα την 4κινηση απο το Α4 . Ειδικα στο S3 8L , που το transfer box περνει ροπη απο το μπροστινο δεξι ημιαξονιο και κατα τη βιαιη επιταγχυνση το αυτοκινητο τραβαει προς τα αριστερα , το μπλοκε ειναι εξαιρετικα χρησιμο .
Dimitris_Kon Posted May 24, 2010 Author Posted May 24, 2010 Αυτο ειναι μετατροπη-"κλειδι" που αλλαζει τελειως την συμπεριφορα . Θυμαμαι του Μιχαλη (mikepts) που το αυτοκινητο ξεκολλαγε ευθυβολα , παρολο που το S3 8L ειναι χειροτερο οσον αφορα την 4κινηση απο το Α4 . Ειδικα στο S3 8L , που το transfer box περνει ροπη απο το μπροστινο δεξι ημιαξονιο και κατα τη βιαιη επιταγχυνση το αυτοκινητο τραβαει προς τα αριστερα , το μπλοκε ειναι εξαιρετικα χρησιμο . Δηλαδή πάλι θα ξηλωθώ? Quaife? Δημήτρης
Soki Posted May 24, 2010 Posted May 24, 2010 Δηλαδή πάλι θα ξηλωθώ? Quaife? Δημήτρης Πάντως δεν μπορώ να καταλάβω πως τo τορσεν θα γίνει καλύτερο με ένα Quaife ?? :g:
The Dog Posted May 24, 2010 Posted May 24, 2010 Προφανώς μόνος μου τα γράφω,μόνος μου τα διαβάζω...Σου έγραψα μια λίστα με πράγματα που μπορείς να κάνεις και εσύ είδες μόνο το ένα? Δες πρώτα τις άλλες φτηνές λύσεις που σου έγραψα και άσε για μετα το ακριβό διαφορικό .
Dimitris_Kon Posted May 24, 2010 Author Posted May 24, 2010 1. Ανόμοιες πίεσης στις πιεσεις αριστερά/δεξια. 2. Ανόμοια κατανομή βάρους δεξιά και αριστερά. 3. Μεταφορά βάρους κατά διάρκεια επιτάχυνσης (βάσεις μηχανής πχ) που αλλοιώνει την γεωμετρία της ανάρτησης 4. Κακή ρύθμιση των αναρτήσεων (πιο ψηλό μούτρο από κώλο, tow etc) 5. Η στροφορμη από το μοτέρ (flywheel) στην φάση επιτάχυνσης αλλοιώνει την γεωμετρία των αναρτήσεων. 1) Οι πιέσεις έχουν ελεγχθεί και είναι οκ 2) Ανόμοια κατανομή δηλαδή, να αλλάξω θέση σε πράγματα εντός του αυτοκινήτου? 3) Οι βάσεις είναι οι αγωνιστικές της 034 όπως ξέρεις (όλες μέχρι και του κιβωτίου και του πίσω διαφορικού) 4) Το μόνο που μένει είναι να τις σκληρύνω παραπάνω και τίποτα άλλο, αλλά φοβάμαι δεν θα αλλάξει κάτι τραγικά.. 5) Εδώ δεν γίνεται τίποτα αφού η ροπή στρέψης του βολάν ΔΕΝ αντιμετωπίζεται, οπότε δεν βλέπω το λόγο να μην κοιτάξω για ένα διαφορικό μπλοκέ. Δημήτρης
The Dog Posted May 24, 2010 Posted May 24, 2010 Πάντως δεν μπορώ να καταλάβω πως τo τορσεν θα γίνει καλύτερο με ένα Quaife ?? :g: Το ΟΕΜ torsen κατανέμει ροπή ανάμεσα στο μπροστά και πίσω άξονα. Εργοστασιακά η κατανομή ροπης δεξιά-αριστερά, στους δυο άξονες γίνετε με ανοικτά διαφορικά. Για να μειωθεί το τράβηγμα προτείνετε η αλλαγή του μπροστά ανοικτού διαφορικού με ένα lsd
The Dog Posted May 24, 2010 Posted May 24, 2010 (edited) 1) Οι πιέσεις έχουν ελεγχθεί και είναι οκ 2) Ανόμοια κατανομή δηλαδή, να αλλάξω θέση σε πράγματα εντός του αυτοκινήτου? 3) Οι βάσεις είναι οι αγωνιστικές της 034 όπως ξέρεις (όλες μέχρι και του κιβωτίου και του πίσω διαφορικού) 4) Το μόνο που μένει είναι να τις σκληρύνω παραπάνω και τίποτα άλλο, αλλά φοβάμαι δεν θα αλλάξει κάτι τραγικά.. 5) Εδώ δεν γίνεται τίποτα αφού η ροπή στρέψης του βολάν ΔΕΝ αντιμετωπίζεται, οπότε δεν βλέπω το λόγο να μην κοιτάξω για ένα διαφορικό μπλοκέ. Δημήτρης και που ξέρεις ότι όταν έβαζαν τα πράγματα πίσω στην θέση τους μπήκαν με σωστά tolerance? Που ξέρεις πως το μοτέρ δεν είναι λίγο δεξιά από το κανονικό πχ.. Οι βάσεις ,όπως ξέρεις, έχουν μια ανοχή στο βίδωμα στο σασι .. μπορεί και 2 cm για κάθε μια . Επίσης το mod στο torsen (να στέλνει περισσότερη ροπή στον πίσω άξονα) θα κάνει πολύ δουλειά και δεν στοιχίζει πολλά λεφτά και είναι εύκολο... Edited May 24, 2010 by The Dog
Dimitris_Kon Posted May 24, 2010 Author Posted May 24, 2010 και που ξέρεις ότι όταν έβαζαν τα πράγματα πίσω στην θέση τους μπήκαν με σωστά tolerance? Που ξέρεις πως το μοτέρ δεν είναι λίγο δεξιά από το κανονικό πχ.. Οι βάσεις ,όπως ξέρεις, έχουν μια ανοχή στο βίδωμα στο σασι .. μπορεί και 2 cm για κάθε μια . Επίσης το mod στο torsen (να στέλνει περισσότερη ροπή στον πίσω άξονα) θα κάνει πολύ δουλειά και δεν στοιχίζει πολλά λεφτά και είναι εύκολο... Πάνο, δεν το κάνω, ήδη είναι αρκετά υπερστροφικό το αυτοκίνητο (40 - 60). Δεν κοιτάμε για κανένα quaife μπροστά παρέα ?? Δημήτρης
The Dog Posted May 24, 2010 Posted May 24, 2010 Πάνο, δεν το κάνω, ήδη είναι αρκετά υπερστροφικό το αυτοκίνητο (40 - 60). Δεν κοιτάμε για κανένα quaife μπροστά παρέα ?? Δημήτρης Μπα...01Ε έχει ισομήκης ημιαξονια. Δεν θα εχω τέτοια προβλήματα..
makisrs Posted May 24, 2010 Posted May 24, 2010 ο Πανος εχει δικιο για αυτο που λεει με τα ημιαξονια, παλια ειχα κανει ενα πειραμα ειχα πηραξει λιγο την συγκληση(στα ορια του κατασκευαστη) και ειχα δει διαφορα στα ροπιασματα ειδικα αν ειχε χλμ. το αμαξι, ισως παω καιξανακανω το ιδιο. αν εχω αποτελεσματα θα δωσω συρμα.....
Dimitris_Kon Posted May 24, 2010 Author Posted May 24, 2010 Με τη βοήθεια του skoufi και του Αρίστου, έφτιαξα λίγο καλύτερα την εισαγωγή και παράγγειλα και μια ασπίδα για να την απομονώσω από την κάψα της τουρμπίνας. Δημήτρης
COSTAS S3 Posted May 24, 2010 Posted May 24, 2010 (edited) ρε Μητσάρα ειλικρινά όταν βλέπω την κατάσταση αυτής της χοάνη μου έρχεται να κατέβω και να στην ξηλώσω. Στον κάδο γρήγορα η προστασία από την κάψα της τουρμπίνας είναι απαραίτητη.αναμένουμε την ασπίδα Edited May 24, 2010 by COSTAS S3
Dimitris_Kon Posted May 24, 2010 Author Posted May 24, 2010 ρε Μητσάρα ειλικρινά όταν βλέπω την κατάσταση αυτής της χοάνη μου έρχεται να κατέβω και να στην ξηλώσω. Στον κάδο γρήγορα χαχαχαα Κώστα έχει φάει 20000 χλμ σκληρής "προπόνησης"!! Παράγγειλα καινούργια Δημήτρης
powergolf Posted May 24, 2010 Posted May 24, 2010 Με τη βοήθεια του skoufi και του Αρίστου, έφτιαξα λίγο καλύτερα την εισαγωγή και παράγγειλα και μια ασπίδα για να την απομονώσω από την κάψα της τουρμπίνας. Δημήτρης φιλε αυτο εφτιαχνες το σαββατο στον αριστο?
Recommended Posts