Aristos Posted December 29, 2010 Posted December 29, 2010 εγω snow perfomance χρησιμοποιω, και παρολο που εχει ψηφιακο δεκτη και εγκεφαλακι safe injection δεν ξερω αν θα το εμπιστευομουνα. Κοιταξε το στο site τους, λενε οτι δουλευει σωστα κλπ. Για ποιο λογο εχεις φαγωθει να βαλεις προγραμμα για μεθανολη δεν μπορω να καταλαβω ομως. Ακομα και 50:50 που θελεις να δουλεψεις, ποσο παραπανω αβανς θα δωσεις τελικα για να παρεις αλογα? Μην φανταστεις οτι θα παρεις πολλα. ΑΝ θελεις να παρεις πολλα αλογα, Nitro ειναι η λυση. Η μεθανολη μονο με ασφαλεια τις θερμοκρασιες αερα θα κατεβασει το καλοκαιρι για να σου δωσει μια καλη αποδοση οταν ο καιρος καρβουνιαζει. Ποση συμπιεση εχεις? Αν ειναι πολυ ψηλη, τοτε ψεκασμος μεθανολης με αυτη τη μορφη δεν θα σου δωσει τοσο περισσοτερα οκτανια στο μιγμα σου για να ανεβασεις αβανς ικανο να δεις διαφορες. Αν εισαι πεπεισμενος για την χρηση της τοτε χρειαζεσαι σωστο ψεκασμο, 4 μπεκ σε καθε σωληνα εισαγωγης για να βεβαιωθεις οτι ψεκαζεις το ιδιο σε καθε κυλινδρο, μπολικη ποσοτητα μεθανολης και παμε! Αν με τη συμπιεση που εχεις παιζει να ακους πειρακια σε χαμηλες πιεσεις ηδη, τοτε μονο Ε85 θα σε σωσει που ειναι 108-110 οκτανια. Ο προγραμματιστής του Μάριου δουλεύει περίπου 18+ μοίρες αβάνς και μπορεί να τις κρατήσει μέχρι τον κόφτη ΜΟΝΟ με water meth και αυτό λόγω θερμοκρασιών που τα δικά μας με water meth δουλεύουν το πολύ μέχρι 40c σε κανονικές συνθήκες. Μιλάμε οτι το 50-50 παίζει περισσότερο. Οπως και να έχει είναι μεγάλη προστασία και το κέρδος σε ένα δυνατό κινητήρα είναι περίπου στα 30-40hp. Τυχαίνει να έχω πολλούς γνωστούς κοντά μου που φοράνε και βλέπουμε αποτελέσματα.
NOEL-S3 Posted December 29, 2010 Posted December 29, 2010 (edited) ναι αυτο ειναι μια ευκολη λυση εμενα ομως τα επαιξε η τρομπα προσφατα. Ενω αναβε το Led οτι ψεκαζει, δεν εβλεπα διαφορα στην θερμοκρασια εισερχομενου αερα, ουτε μπορουσα να ακουσω την τρομπα να δουλευει. Το διαπιστωσα οταν την εβγαλα. δεν εχω καποιο εξτρα εγκεφαλακι να μετραει την ποσοτητα ψεκασμου( που μπορω να βαλω παραλληλα), αλλα μονο ετσι σωζεσαι. Δεν ειναι μονο αν σου τελειωσει το ζουμι Καλημερα στην περιπτωση την δικια μου εχω κανει το εξης: οσο αφορα το παγουρι εχω βαλει ξεχωριστο μεσα στον προφυλακτηρα (απο αλλο αυτοκινητο) με (και εχω προσαρμοσει) τον αισθητηρα απο το παγουρι των υαλοκαθαριστηρων (οποτε αν τελειωσει η μεθανολη μου αναβει οτι τελειωσε το νερο των υαλοκαθαριστηρων) με εισοδο νερου απο πανω με ξεχωριστο στομιο, οσο αφορα το αν θα ξεκασει μεθανολη εχω βαλει πρεσοστατικη βαλβιδα (στο κυκλωμα απο την τρομπα μεχρι το μπεκ) η οποια αντιλαμβανεται το αν υπαρχει πιεση στο κυκλωμα και μου αναβει το λαμπακι ελεγχου μεσα στην καμπινα του οδηγου... Πιστευω οτι δεν θα εχω καποιο ιδιαιτερο προβλημα, βεβαια καθε πληροφορια παρα πανω στο ολο θεμα μονο καλο μπορει να κανει... Edited December 29, 2010 by NOEL-S3
A80Avant Posted December 29, 2010 Posted December 29, 2010 Αριστο, αλλο η προστασια και αλλο τα αλογα. Η προστασια γινεται με την επιτευξη χαμηλωτερων θερμοκρασιων εισερχομενου αερα. Αν ενοοεις οτι προστατευεις το μοτερ ριχνοντας μεθανολη για να κρατας περισσοτερο αβανς, τοτε αυτο ειναι επιτευξη αλογων. Για αυτο το δευτερο μιλαμε και λεμε ποσο και αν μπορουν τα διαφορα συστηματα ασφαλιας που υπαρχουν να ειναι αρκετα να μην επιτρεψουν να εμφανιστουν πυρακια αν κατι δεν δουλεψει. Αν στις 18μοιρες βαραει πυρακι χωρις μεθανολη(50/50) τουλαχιστον πρεπει να δειτε ποσα αλογα βγαζει χαμηλονοντας το αβανς, σε διαφορες θερμοκρασιες εισερχομενου αερα. Αν ριξεις 2-3μοιρες, ποσα αλογα χανεις? Ποση πιεση μπορεις να κρατησεις? Ετσι θα δεις διαφορα με τη μεθανολη, σε ελεγχομενο περιβαλλον (δυναμομετρο). 30-40 αλογα με 50:50 ειναι λιγο αισιοδοξο νουμερο απο τη μια, απο την αλλη, ψεκαζοντας με 1 μπεκ,και στηριζομενος τοσο στη μεθανολη, πως μπορεις να εισαι σιγουρος οτι παει επαρκης ποσοτητα και στους 4 κυλινδρους? Αν ενας απο τους μεσαιους που τρωνε ολη τη θερμοκρασια δεν παιρνει την απαραιτητη ποσοτητα, παλι θα εισαι knock limited. Βεβαια με τα συστηματα ελεγχου πυρακιων στον motronic να λειτουργουν καλα, υπαρχει μια καποια ασφαλεια. Φανταζομαι οτι λειτουργουν αυτα παραυτα, σωστα?
Aristos Posted December 29, 2010 Posted December 29, 2010 Αριστο, αλλο η προστασια και αλλο τα αλογα. Η προστασια γινεται με την επιτευξη χαμηλωτερων θερμοκρασιων εισερχομενου αερα. Αν ενοοεις οτι προστατευεις το μοτερ ριχνοντας μεθανολη για να κρατας περισσοτερο αβανς, τοτε αυτο ειναι επιτευξη αλογων. Για αυτο το δευτερο μιλαμε και λεμε ποσο και αν μπορουν τα διαφορα συστηματα ασφαλιας που υπαρχουν να ειναι αρκετα να μην επιτρεψουν να εμφανιστουν πυρακια αν κατι δεν δουλεψει. Αν στις 18μοιρες βαραει πυρακι χωρις μεθανολη(50/50) τουλαχιστον πρεπει να δειτε ποσα αλογα βγαζει χαμηλονοντας το αβανς, σε διαφορες θερμοκρασιες εισερχομενου αερα. Αν ριξεις 2-3μοιρες, ποσα αλογα χανεις? Ποση πιεση μπορεις να κρατησεις? Ετσι θα δεις διαφορα με τη μεθανολη, σε ελεγχομενο περιβαλλον (δυναμομετρο). 30-40 αλογα με 50:50 ειναι λιγο αισιοδοξο νουμερο απο τη μια, απο την αλλη, ψεκαζοντας με 1 μπεκ,και στηριζομενος τοσο στη μεθανολη, πως μπορεις να εισαι σιγουρος οτι παει επαρκης ποσοτητα και στους 4 κυλινδρους? Αν ενας απο τους μεσαιους που τρωνε ολη τη θερμοκρασια δεν παιρνει την απαραιτητη ποσοτητα, παλι θα εισαι knock limited. Βεβαια με τα συστηματα ελεγχου πυρακιων στον motronic να λειτουργουν καλα, υπαρχει μια καποια ασφαλεια. Φανταζομαι οτι λειτουργουν αυτα παραυτα, σωστα? Αυτό ακριβώς εννοώ Βασίλη...
A80Avant Posted December 29, 2010 Posted December 29, 2010 ναι αλλα με τη διαφορα οτι το να εχεις περισσοτερο αβανς ειναι επιτευξη αλογων, και οχι προστασια του μοτερ. Αν το μοτερ εχει 3 μοιρες λιγοτερο αβανς, παλι προστατευμενο ειναι και χωρις μεθανολη. απλα δεν βγαζεις τα ιδια αλογα. Αρκετα μοτερ παντος δεν βλεπουν τραγικες διαφορες με 2-3 μοιρες. Και αυτο γιατι δεν εχουν εκκεντροφορους αγριους για να κανουν την μεγαλη διαφορα. Με τους εργοστασιακους εκκεντροφορους, 2-3 μοιρες δεν νομιζω να μεταφραζονται σε 30-40 αλογα.
mariosA4 Posted December 29, 2010 Author Posted December 29, 2010 (edited) εγώ έχω αφήσει ανοχές στα JE για νίτρο ( τη μικρότερη δηλ από τις τρείς..) Ποιός ξέρει, μπορεί να κρύψω καμιά μπουκαλίτσα κοκα κόλας σε καμιά Μητσο-κόντρα... ( Πάνω από 10 οι Μήτσοι....) Οσον αφορά τη μεθανόλη βασικά εγώ τη βάζω για προστασία και χαμηλότερες θερμοκρασίες εισαγωγής και μοτέρ μιάς και το ιντερκούλερ μου είναι του κ@λου Βασίλη. Τώρα το κατά πόσο θα το εκμεταλευτούμε είναι θέμα του προγραμματιστή και του μοτέρ που όπως ανέφερα δεν πολυσηκώνει αβάνς.. οι εκκεντροφόροι που φοράω είναι οι 3651 που δουλεύουν καλά στο μεσαίο φάσμα που με ενδιέφερε περισσότερο μιάς και είναι και για καθημερινή χρήση Edited December 29, 2010 by mariosA4
A80Avant Posted December 29, 2010 Posted December 29, 2010 ετσι, βασικα στο δυναμομετρο θα δεις τι βγαζει και τι αξιζει. Αν δεις οτι βγαινουν πολλα αλογα με τη μεθανολη, φροντισε να καλυψεις τα παν ενδεχομενα. Μου κανει εντυπωση ομως με JE και ανοχες, και παλι να μην μπορεις να σηκωσεις αβανς. Ισως ηδη οι 18 μοιρες να ειναι αρκετες βεβαια.
Dimitris_Kon Posted December 29, 2010 Posted December 29, 2010 ετσι, βασικα στο δυναμομετρο θα δεις τι βγαζει και τι αξιζει. Αν δεις οτι βγαινουν πολλα αλογα με τη μεθανολη, φροντισε να καλυψεις τα παν ενδεχομενα. Μου κανει εντυπωση ομως με JE και ανοχες, και παλι να μην μπορεις να σηκωσεις αβανς. Ισως ηδη οι 18 μοιρες να ειναι αρκετες βεβαια. Προσωπικά πάντως, τη μεθανόλη θα την χρησιμοποιήσω κυρίως για καθάρισμα των αυλών και βαλβίδων εισαγωγής, παρά για την επίτευξη μεγαλύτερης ιπποδύναμης. Για μένα, έτσι όπως το έχω ψάξει μέχρι τώρα, το θέμα είναι να έχεις πολύ καύσιμο και πολύ και δροσερό αέρα.. Δημήτρης
A80Avant Posted December 29, 2010 Posted December 29, 2010 ειδες? και οικολογος ο δικηγορος μας!!!! :sHa_sarcasticlol:
Dimitris_Kon Posted December 29, 2010 Posted December 29, 2010 ειδες? και οικολογος ο δικηγορος μας!!!! :sHa_sarcasticlol: Αει ρε αλήτηηηηη Δημήτρης
A80Avant Posted December 29, 2010 Posted December 29, 2010 και εγω παντος Δημητρη που το χρησιμοποιω on/off ειδα οτι τα πιστονια μου( με φακο μεσα απο την τρυπα των μπουζι) ειναι αρκετα μαυρα. Πρεπει να το χρησιμοποιω ποιο συχνα. Το εχω να δουλευει αρκετα νωρις, απο 0.7bar περιπου να ανεβαινει γραμμικα μεχρι μετα τα 2bar γιατι το μπεκ ειναι μεγαλο και ψεκαζει πολυ πραμα μεσα!
Agelosa4 Posted December 29, 2010 Posted December 29, 2010 Ο προγραμματιστής του Μάριου δουλεύει περίπου 18+ μοίρες αβάνς και μπορεί να τις κρατήσει μέχρι τον κόφτη ΜΟΝΟ με water meth και αυτό λόγω θερμοκρασιών που τα δικά μας με water meth δουλεύουν το πολύ μέχρι 40c σε κανονικές συνθήκες. Μιλάμε οτι το 50-50 παίζει περισσότερο. Οπως και να έχει είναι μεγάλη προστασία και το κέρδος σε ένα δυνατό κινητήρα είναι περίπου στα 30-40hp. Τυχαίνει να έχω πολλούς γνωστούς κοντά μου που φοράνε και βλέπουμε αποτελέσματα. ας κατεβασει τις μοιρες στις 13 για να ειναι οκ. 18 μοιρες με τετοια τουρμπινα και μεγαλη πιεση δεν γινεται! αν δεν δουλεψει το water meth και προγραμματιστηκε 18 μοιρες ισα που θα προλαβει να κανει ενα πατημα
Dimitris_Kon Posted December 29, 2010 Posted December 29, 2010 και εγω παντος Δημητρη που το χρησιμοποιω on/off ειδα οτι τα πιστονια μου( με φακο μεσα απο την τρυπα των μπουζι) ειναι αρκετα μαυρα. Πρεπει να το χρησιμοποιω ποιο συχνα. Το εχω να δουλευει αρκετα νωρις, απο 0.7bar περιπου να ανεβαινει γραμμικα μεχρι μετα τα 2bar γιατι το μπεκ ειναι μεγαλο και ψεκαζει πολυ πραμα μεσα! Και είναι η σκέψη μου να ψεκάσω χωριστά σε κάθε κύλινδρο ρε συ Βασίλη. Πως μου την έδωσε όταν είδα τα κεραμικά μου πιστονάκια με μαυρίλες.. Δημήτρης
A80Avant Posted December 29, 2010 Posted December 29, 2010 το θεμα ειναι ρε Δημητρη οτι δεν θα εισαι μονιμως σε πιεση, αλλα το αμαξι θα δουλευει σε συνθηκες υποπιεσης αρκετα περισσοτερο, οποτε παλι θα μαυριζουν. δεν υπαρχει συστημα ψεκασμου σε υποπιεση, εκτος αν βαλεις διακοπτη,και εκει τα μιγματα πιθανων να επηρεαζονται.
Dimitris_Kon Posted December 29, 2010 Posted December 29, 2010 το θεμα ειναι ρε Δημητρη οτι δεν θα εισαι μονιμως σε πιεση, αλλα το αμαξι θα δουλευει σε συνθηκες υποπιεσης αρκετα περισσοτερο, οποτε παλι θα μαυριζουν. δεν υπαρχει συστημα ψεκασμου σε υποπιεση, εκτος αν βαλεις διακοπτη,και εκει τα μιγματα πιθανων να επηρεαζονται. Ναι όντως, απλά σκέπτομαι μήπως βρω έναν τρόπο να ψεκάζω συνέχεια σε συγκεκριμένη ποσότητα. Αυτό όμως προϋποθέτει και μεγάλη αντλία. Δημήτρης
Dimitris_Kon Posted December 29, 2010 Posted December 29, 2010 ενα μεγαλο δοχειο ενοοεις! Μην πάρω κανα τεπόζιτο αγωνιστικό πίσω και τελειώνω Δημήτρης
Toyo Posted December 29, 2010 Posted December 29, 2010 Μην πάρω κανα τεπόζιτο αγωνιστικό πίσω και τελειώνω Δημήτρης Μεγαλε παρε μεταλλικο μονο ετσι? Μην παρεις κανα πλαστικο και τρεχουμε πρωτοχρονιατικα....
A80Avant Posted December 29, 2010 Posted December 29, 2010 και τις βαλιτσες/την οικογενεια που θα την βαζεις??χαχαχα
mariosA4 Posted December 29, 2010 Author Posted December 29, 2010 Ναι όντως, απλά σκέπτομαι μήπως βρω έναν τρόπο να ψεκάζω συνέχεια σε συγκεκριμένη ποσότητα. Αυτό όμως προϋποθέτει και μεγάλη αντλία. Δημήτρης εξω διάβασα ότι από τις παρενέργειες του ψεκάσματος μεθανόλης νερού είναι και η καταστροφή της πεταλούδας οταν το μπέκ είναι κοντά στην τελευταία. Λάβε το υπόψη σου αν έχεις πάλι πλαστικιά... όσον αφορά τον καθαρισμό σε έδρες και αυλούς είναι νομίζω από τα μεγαλύτερα + του ψεκασμού νερού-μεθανόλης ασχέτως ιπποδύναμης
Dimitris_Kon Posted December 29, 2010 Posted December 29, 2010 εξω διάβασα ότι από τις παρενέργειες του ψεκάσματος μεθανόλης νερού είναι και η καταστροφή της πεταλούδας οταν το μπέκ είναι κοντά στην τελευταία. Λάβε το υπόψη σου αν έχεις πάλι πλαστικιά... όσον αφορά τον καθαρισμό σε έδρες και αυλούς είναι νομίζω από τα μεγαλύτερα + του ψεκασμού νερού-μεθανόλης ασχέτως ιπποδύναμης Μαρίνο λέω για ψεκασμό απευθείας στους κυλίνδρους. Από πολλαπλή όχι από σωλήνα εισόδου.. Δημήτρης
mariosA4 Posted December 29, 2010 Author Posted December 29, 2010 (edited) ετσι, βασικα στο δυναμομετρο θα δεις τι βγαζει και τι αξιζει. Αν δεις οτι βγαινουν πολλα αλογα με τη μεθανολη, φροντισε να καλυψεις τα παν ενδεχομενα. Μου κανει εντυπωση ομως με JE και ανοχες, και παλι να μην μπορεις να σηκωσεις αβανς. Ισως ηδη οι 18 μοιρες να ειναι αρκετες βεβαια. για το αβάνς που δεν ανεβαίνει δεν ευθύνονται οι ανοχές ή τα JE αλλά κάποια μούφα που έγινε ή στο ρεκτιφιέ ή στο στρώσιμο από bore wash λόγω υπερβολικά πλούσιας ρύθμισης... Θα δείξει όταν ανοιχτεί το μοτέρ . Δεν παίζει 18 μοίρες αυτή τη στιγμή ,απλώς είπα ότι ανέβασε μέχρι 18 και όχι παραπάνω λόγω knock στους κυλίνδρους 1 & περισσότερο στον 2 ( φαίνονται από το αυξημένα volt στη μέτρηση με vag com νομίζω στο block 27). Αυτή τη στιγμή δουλέυει σε πιό ήπια ρύθμιση μέχρι να βρούμε τι φταίει και να μπούν οι μεθανόλες. εδώ μία φωτό από τον κολιέ που αλλαξα : Edited December 29, 2010 by mariosA4
A80Avant Posted December 29, 2010 Posted December 29, 2010 η πεταλουδα τιποτα δεν θα παθει απο τις μεθανολες. Αμα ειναι ολα ανοξειδωτα ή αλουμινιο, ολα καλα ειναι.
mariosA4 Posted December 29, 2010 Author Posted December 29, 2010 και μία από την εισαγωγή που έφτιαξα με μάφ από S4 + αντιθερμική ,η οπόια όντως κάνει δουλειά... Στο μέλλον θα το κλείσω όλο το κομμάτι της εισαγωγής με θερμική μόνωση
mariosA4 Posted December 29, 2010 Author Posted December 29, 2010 η πεταλουδα τιποτα δεν θα παθει απο τις μεθανολες. Αμα ειναι ολα ανοξειδωτα ή αλουμινιο, ολα καλα ειναι. Αυτό το διάβασα στο audizine στο β6 φόρουμ, δεν νομίζω να παίζουν πλαστικές πεταλούδες στον 1.8τ Bill
Recommended Posts