Jump to content

Recommended Posts

Posted

φαντασου, και θα περιμενε κανεις βελτιωση της ποιοτητας τους στα καινουρια μοντελα. Εδω στο δικο μου εχουμε μολις 2 και αυτοι ειναι και για τους 5 κυλινδρους.

Posted

το ξερω δημητρη απορω ομως πως μεσω των volt καταλαβαινουν οτι υπαρχει ανοχη καπου!! αφου οι knock sensors διαβαζουν αλλη συχνοτητα για να ακουνε πυρακια.

η ήχος προφανώς μετατρέπεται σε τάση για να ανγνωρίζεται από τον εγκέφαλο, δεν λέει κάτι αυτό έτσι λειτουργει o knock sensor. το αν είναι ακριβείας η όχι λίγη σημασία έχει τι στιγμη που δεν σε αφήνει να σηκωσεις αβάνς...

Posted

ΑΝοιγεις με το excel το αρχειο, πιανεις ολη την στηλη που εχει τα δεδομενα και:

Απο το μενου πανω του EXCEL πας στα Data, επιλέγεις "Text to Columns", πατας next και επιλεγεις να γινει ο διαχωρισμος με το κομμα.

Ετοιμος

:sHa_thumbgoodjob:

Posted

η ήχος προφανώς μετατρέπεται σε τάση για να ανγνωρίζεται από τον εγκέφαλο, δεν λέει κάτι αυτό έτσι λειτουργει o knock sensor. το αν είναι ακριβείας η όχι λίγη σημασία έχει τι στιγμη που δεν σε αφήνει να σηκωσεις αβάνς...

ναι αλλα εχει συγκεκριμενη συχνοτητα που διαβαζει! π.χ αν παω και τον χτυπησω με ενα πλαστικο δεν θα ακουσει κατι!!

Posted

φαντασου, και θα περιμενε κανεις βελτιωση της ποιοτητας τους στα καινουρια μοντελα. Εδω στο δικο μου εχουμε μολις 2 και αυτοι ειναι και για τους 5 κυλινδρους.

Διπολικοί είναι? Το πιθανότερο να είναι ακριβώς ίδιοι..

Δημήτρης

Posted

Το θέμα είναι όμως, ότι μπορεί να σε αφήσει να σηκώσεις, αν δεν πιάσει.. Και μετά κλαίμε.

Δημήτρης

Posted

Το θέμα είναι όμως, ότι μπορεί να σε αφήσει να σηκώσεις, αν δεν πιάσει.. Και μετά κλαίμε.

Δημήτρης

δεν το συζητώ , και τα ακουστικά όμως έχουν νόημα όταν φτιάχνεις πρόγραμμα με συγκεκριμένες βενζινες κλπ. Οταν αλλάξεις πχ βενζινάδικο επαφίεσαι αποκλειστικα στο knock sensor για προστασία δεν έχεις άλλη δυνατότητα. Το θέμα είναι αν όντως το 26 κανάλι και οι μετρήσεις του δείχνουν ενδεχομένως κάτι στραβό η όχι. Ο μήτσος πάντως που το άνοιξε βρήκε ένα ελατήριο διπλωμένο ελαφρώς και μια χαρακια στο πιστόνι , όλα κύλινδρο 2 με βαση το 26 block.

Ισως επίσης κάτι να παίζει με τον ρυθμιστή πίεσης της aeromotive.:flag_of_truce:

to οργανάκι πίεσης στη μπεκιέρα τρελάθηκε και μου έδειχνε πίεση 8 βar στο ρελαντί έως ότου έσπασε (!!!) η βελόνα...

ο ρυθμιστής είχε κανονιστεί να δουλεύει 3μπαρος αλλά τελικα κα΄τι μου λέει ότι δεν κρατάει σωστά την πίεση..

εδώ ανεβάζω ένα log που δείχνει μια γενική εικόνα:

marinos last.CSV

Posted

γιατι πρεπει να βαλεις ρυθμιστη πιεσης βενζινης, ρυθμιζομενο? η bosch εχει 3.8, 4, 5bar. Δεν σε καλυπτουν?

Posted (edited)

γιατι πρεπει να βαλεις ρυθμιστη πιεσης βενζινης, ρυθμιζομενο? η bosch εχει 3.8, 4, 5bar. Δεν σε καλυπτουν?

αλλαξα όλη τη μπεκιέρα με της ΑΤP + τον Aeromotive για να μην ¨κόβουν" πουθενά οι επιστροφές σε συνδυασμό με τις γραμμές καυσίμου από το passat. Πιστεύω ότι είναι θέμα ρύθμισης ,δεν είναι δυνατόν να χάλασε ο καλυτερος ρυθμιστής πίεσης της αγοράς ....

Είδες καθόλου το log Bill?

τράβηξα ένα καινούργιο με διορθώσεις στην πίεση καυσίμου και νομίζω ότι δουλεύει καλύτερα ειδικά όσον αφορά την ζητούμενη πίεση απ'το πρόγραμμα και την πραγματική στο block 31

επίσης ο 90άρης πλέον μάφ μετράει 220-230 gr ψηλά , ξέρει κανείς σε τι ιπποδύναμη αντιστοιχεί?

το τελευταίο log συνοπτικά

marinos -1-1-11-last.xls

Edited by mariosA4
Posted

o AEROMOTIVE θεωρειται ποιο αξιοπιστος

όλοι αυτόν βάζουν σε big turbo

Posted

ειδα το log, δεν μπορω να πω οτι καταλαβαινω αρκετα τι θα επρεπε να δειχνει στο inj.on time μιας και αυτο εχει να κανει με το τι lamda ζητας σε εκεινες τις στροφες, και ετσι γινεται η ρυθμιση απο τον εγκεφαλο.

Το θεμα με τους ρυθμιστες πιεσης μου φαινεται λιγο τραβηγμενο.

Γενικα μου αρεσει να ακολουθω την πεπατημενη και οχι οτι μου λεει απαραιτητα το καταστημα που θα αγορασω ολα τα πραγματα για τη βελτιωση μου, και αυτο γιατι αν ηταν ετσι θα ειχα παρει 3 φορες περισσοτερα πραγματα απο τους 034 για την βελτιωση μου. Αν αποδεδειγμενα υπηρχε προβλημα βενζινης με την μπεκιερα, πασο. Αλλα αν απλα εβαλες ενα ρυθμιστη ο οποιος πρεπει να εχει μια πιεση γυρω στο 3-4 bar και κανει μονος του οποιαδηποτε ενδιαμεση τιμη, τοτε κατα τη γνωμη μου καλοι ειναι και οι εργοστασιακοι. Δεν μπορει στο δικο μου να λενε κρατα τον εργοστασιακο, και ξαφνικα στα 1.8Τ οι εργοστασιακοι εγιναν μαπες.

Αξιοπιστοι ειναι και δουλευουν καλα. Μετα απο ενα σημειο, νομιζω μας πουλανε και τσαμπα υλικα, αλλα δεν πειραζει, καλο και bling.

Big turbo, little turbo, αμα ξερεις οτι κατι δουλευει, δεν ειναι απαραιτητα να αγοραζεις αυτο που εβαλε ο αλλος για τα 700αλογα του πχ (παραδειγμα φερνω)

Μαριε, ποσταρε και ενα log που να εχεις και το αβανς μεσα.

Posted

. Δεν μπορει στο δικο μου να λενε κρατα τον εργοστασιακο, και ξαφνικα στα 1.8Τ οι εργοστασιακοι εγιναν μαπες.

Αξιοπιστοι ειναι και δουλευουν καλα. Μετα απο ενα σημειο, νομιζω μας πουλανε και τσαμπα υλικα, αλλα δεν πειραζει, καλο και bling.

Big turbo, little turbo, αμα ξερεις οτι κατι δουλευει, δεν ειναι απαραιτητα να αγοραζεις αυτο που εβαλε ο αλλος για τα 700αλογα του πχ (παραδειγμα φερνω)

Σωστος ο Βασιλης....

Posted

στο ρελαντί έχω 0,7v -1.5v-0.3v- 0.4v σους 1,2,3,4 κυλίνδρους αντίστοιχα ενώ πχ στις 2000σαλ 0 2 πάει στα 4.5 volt ενώ πχ ο 3 είναι στο 1.5 volt

εκανα και εγω μια βολτα σημερα να δω το 26 καναλι. στο ρελαντι ειναι 0,156 και τα 4. στις 2000Rpm ειναι 0,756 ο πρωτος και ο τριτος και ο 2ος και 4ος 0,660. στις 3000rpm ειναι 1,2--0,9--1,2---085

Posted

εκανα και εγω μια βολτα σημερα να δω το 26 καναλι. στο ρελαντι ειναι 0,156 και τα 4. στις 2000Rpm ειναι 0,756 ο πρωτος και ο τριτος και ο 2ος και 4ος 0,660. στις 3000rpm ειναι 1,2--0,9--1,2---085

άρα προφανώς είσαι οκ από knock και βλέπω να σηκώνεις τρελό αβάνς άμα φτιάξεις σωστά το καπάκι

Posted (edited)

αλλαξα όλη τη μπεκιέρα με της ΑΤP + τον Aeromotive για να μην ¨κόβουν" πουθενά οι επιστροφές σε συνδυασμό με τις γραμμές καυσίμου από το passat. Πιστεύω ότι είναι θέμα ρύθμισης ,δεν είναι δυνατόν να χάλασε ο καλυτερος ρυθμιστής πίεσης της αγοράς ....

Είδες καθόλου το log Bill?

τράβηξα ένα καινούργιο με διορθώσεις στην πίεση καυσίμου και νομίζω ότι δουλεύει καλύτερα ειδικά όσον αφορά την ζητούμενη πίεση απ'το πρόγραμμα και την πραγματική στο block 31

επίσης ο 90άρης πλέον μάφ μετράει 220-230 gr ψηλά , ξέρει κανείς σε τι ιπποδύναμη αντιστοιχεί?

marinos -1-1-11-last.xls

Μαρίνο, με έναν πρόχειρο υπολογισμό, μου βγαίνει περίπου στα 360 - 370 με 70mm, δηλαδή, περίπου στα 400+

Δημήτρης

Edited by Dimitris_Kon
Posted

άρα προφανώς είσαι οκ από knock και βλέπω να σηκώνεις τρελό αβάνς άμα φτιάξεις σωστά το καπάκι

13 μοιρες ειχα με μαμα καπακι στα 2.0bar. πιστευω ειναι οκ μεχρι εκει.

Posted

Μαρίνο, με έναν πρόχειρο υπολογισμό, μου βγαίνει περίπου στα 360 - 370 με 70mm, δηλαδή, περίπου στα 400+

Δημήτρης

Ευχαριστώ φίλε, είμαστε σε καλό δρόμο...:sHa_thumbgoodjob:

Posted

13 μοιρες ειχα με μαμα καπακι στα 2.0bar. πιστευω ειναι οκ μεχρι εκει.

δεν γνωρίζω τι αβάνς σηκώνει ως tfsi ,αν γυρίσεις όμως σε έμμεσο ψεκασμό όπως λές λογικά θα σηκώσεις περισσότερο αβάνς από 13 μοίρες

Posted

χθές έδωσα λύση σε ένα αρκετά σοβαρό πρόβλημα. Λόγω υπερβολικής πίεσης στην εισαγωγή είχε χαλαρώσει το λάστιχένιο κομμάτι που ενώνει το σερβό με την υποπίεση της πολλπαλής εισαγωγής. Το κακό ήταν τελικά ότι το αμάξι ρούφαγε αέρα από την εισαγωγή σε όλο το φάσμα με αποτέλεσμα να είναι φτωχό , ο μάφ πάγαινε περίπατο ,και έκανε διακοπές και κοψίματα. το τελευταίο μου κίνησε την περιέργεια και πήγα και το έλεγξα. Το σωληνάκι ρούφαγε αέρα από παντού τελικά μόλις αυξανες πίεση ,έτσι κατάργησα τελειως την ένωση με το λάστιχο και στη θέση του έβαλα ένα πλαστικό σωληνάκι που το πιάσαμε με σφιγτήρες. Εβαλα και το λάστιχο από πάνω για να μη βαζει νερά από την τρύπα . Τώρα επιτέλους δεν βλεπω διακοπές πουθενά και το αμάξι ψηλά "σκοτώνει" μέχρι τον κόφτη.

Οσοι έχουν Α4 Β6 ή Β7 και δουλεύουν πίεση ΄πάνω από 1.5 bar ας το προσέξουν το σημείο για διαρροές γιατί είναι ύπουλο..

Και εις ανώτερα φίλοι μου:sHa_thumbgoodjob:

Posted

χθές έδωσα λύση σε ένα αρκετά σοβαρό πρόβλημα. Λόγω υπερβολικής πίεσης στην εισαγωγή είχε χαλαρώσει το λάστιχένιο κομμάτι που ενώνει το σερβό με την υποπίεση της πολλπαλής εισαγωγής. Το κακό ήταν τελικά ότι το αμάξι ρούφαγε αέρα από την εισαγωγή σε όλο το φάσμα με αποτέλεσμα να είναι φτωχό , ο μάφ πάγαινε περίπατο ,και έκανε διακοπές και κοψίματα. το τελευταίο μου κίνησε την περιέργεια και πήγα και το έλεγξα. Το σωληνάκι ρούφαγε αέρα από παντού τελικά μόλις αυξανες πίεση ,έτσι κατάργησα τελειως την ένωση με το λάστιχο και στη θέση του έβαλα ένα πλαστικό σωληνάκι που το πιάσαμε με σφιγτήρες. Εβαλα και το λάστιχο από πάνω για να μη βαζει νερά από την τρύπα . Τώρα επιτέλους δεν βλεπω διακοπές πουθενά και το αμάξι ψηλά "σκοτώνει" μέχρι τον κόφτη.

Οσοι έχουν Α4 Β6 ή Β7 και δουλεύουν πίεση ΄πάνω από 1.5 bar ας το προσέξουν το σημείο για διαρροές γιατί είναι ύπουλο..

Και εις ανώτερα φίλοι μου:sHa_thumbgoodjob:

το ειχα αλλαξει και εγω αυτο στο β6 γιατι εχανε και εμενα!!:sHa_thumbsup2:

Posted

Αντε ρε Μαρινο γραψε κατι, δεν μπορει κατι θα εχεις κανει σημερα στο αυτοκινητο (καθε μερα κανεις και κατι, σημερα τι εγινε κρυωνεις :sHa_sarcasticlol: )

Posted

τίποτα , τις μεθανόλες περιμένω όπως σου είπα και θα το βάλκω μέσα μια και καλή να δούμε τι γίνεται όπως το δικό σου... Για το φόβο των ιουδαίων έριξα την πίεση σε safe mode

• 3 weeks later...
Posted

marinos -1-1-11-last.xls

Πληροφοριακα τα 230gr ειναι 352.25 αλογα σε maha δυναμομετρο...

Posted

αυτά για την ιστορία ...το αμάξι όπως σου'πα εγινε πάλι σώβρακο και ψάχνουμε να βρούμε την αιτία για τον θόρυβο. Πιστόνια και χιτώνια δείχνουν ανέπαφα και μετρήθηκαν απ'το ρεκτιφιέ. Ελατήρια θα ξαναμπούν καινούργια οπότε ψάχνουμε για σετάκι της JE αν υπάρχει Ελλάδα, τα φώτα σας.

το μοτέρ είναι καταμαυρο εσωτερικά δείγμα του ότι πνίγεται στο καύσιμο. Εφόσον δεν δείχνει να συμβαίνει αυτό στα log τότε ή τάχουν παίξει οι αισθητήρες λάμδα ( ο 1ος ενδιαφέρει βασικά...) ή κάτι παίζει με την κρύα εκκίνηση. Ακόμα κλαιω τα 80 ευρώ των F5dpor πάντως που βραχυκύκλωσαν σε 2 βδομάδες...

Τώρα μένει να δούμε αν τα μέταλλα στον πείρο ή στον στρόφαλο έχουν πειραχτεί για να βγάλουμε πόρισμα τι έχει συμβεί