Jump to content

Recommended Posts

Posted

Πληροφοριακα τα 230gr ειναι 352.25 αλογα σε maha δυναμομετρο...

Με 90άρι maf μήτσο είσαι σίγουρος?

Δημήτρης

Posted

αυτά για την ιστορία ...το αμάξι όπως σου'πα εγινε πάλι σώβρακο και ψάχνουμε να βρούμε την αιτία για τον θόρυβο. Πιστόνια και χιτώνια δείχνουν ανέπαφα και μετρήθηκαν απ'το ρεκτιφιέ. Ελατήρια θα ξαναμπούν καινούργια οπότε ψάχνουμε για σετάκι της JE αν υπάρχει Ελλάδα, τα φώτα σας.

το μοτέρ είναι καταμαυρο εσωτερικά δείγμα του ότι πνίγεται στο καύσιμο. Εφόσον δεν δείχνει να συμβαίνει αυτό στα log τότε ή τάχουν παίξει οι αισθητήρες λάμδα ( ο 1ος ενδιαφέρει βασικά...) ή κάτι παίζει με την κρύα εκκίνηση. Ακόμα κλαιω τα 80 ευρώ των F5dpor πάντως που βραχυκύκλωσαν σε 2 βδομάδες...

Τώρα μένει να δούμε αν τα μέταλλα στον πείρο ή στον στρόφαλο έχουν πειραχτεί για να βγάλουμε πόρισμα τι έχει συμβεί

Ε? Ρε συ Μαρίνο έχεις κάνει πολύ λίγα χλμ για να έχει μαυρίσει :g:

Δημήτρης

Posted

αυτά για την ιστορία ...το αμάξι όπως σου'πα εγινε πάλι σώβρακο και ψάχνουμε να βρούμε την αιτία για τον θόρυβο. Πιστόνια και χιτώνια δείχνουν ανέπαφα και μετρήθηκαν απ'το ρεκτιφιέ. Ελατήρια θα ξαναμπούν καινούργια οπότε ψάχνουμε για σετάκι της JE αν υπάρχει Ελλάδα, τα φώτα σας.

το μοτέρ είναι καταμαυρο εσωτερικά δείγμα του ότι πνίγεται στο καύσιμο. Εφόσον δεν δείχνει να συμβαίνει αυτό στα log τότε ή τάχουν παίξει οι αισθητήρες λάμδα ( ο 1ος ενδιαφέρει βασικά...) ή κάτι παίζει με την κρύα εκκίνηση. Ακόμα κλαιω τα 80 ευρώ των F5dpor πάντως που βραχυκύκλωσαν σε 2 βδομάδες...

Τώρα μένει να δούμε αν τα μέταλλα στον πείρο ή στον στρόφαλο έχουν πειραχτεί για να βγάλουμε πόρισμα τι έχει συμβεί

ελατηρια je εχει ο MATTHS στην αθηνα. απο εκει πηρα και εγω.

Posted

Ε? Ρε συ Μαρίνο έχεις κάνει πολύ λίγα χλμ για να έχει μαυρίσει :g:

Δημήτρης

το ξέρω και αυτό με προβληματίζει φίλε...

Posted

Ευχαριστώ Αγγελε ,θα πάρω ένα τηλ

Posted (edited)

Από κεί πήρες και τα μέταλλα γιατί υποψιάζομαι ότι έχουμε την ίδια ζημιά...

Edited by mariosA4
Posted

Με 90άρι maf μήτσο είσαι σίγουρος?

Δημήτρης

Σιγουρα Μητσαρα, ενας φιλος (και γνωστος σου νομιζω) εβγαλε 485,5 hp maha (και εχει 317gr με 90maf οτι εχω και εγω αλλα και ο marinos απο s4)

Posted

παρομοιες ενδειξεις ειχα και εγω και ειχα προβλημα στον αισθητηρα θασης εκκεντροφορου.....και πνιγοταν στο καυσιμο το αυτοκινητο......

Posted

παρομοιες ενδειξεις ειχα και εγω και ειχα προβλημα στον αισθητηρα θασης εκκεντροφορου.....και πνιγοταν στο καυσιμο το αυτοκινητο......

Αλλαξες αισθητήρα και δούλεψε δηλ?

Posted

βασικα αλλαξα το ραουλο το οποιο ειχε στραβωσει 1-2 mm μονο σε πλακα εφαρμογης φαινοταν οτι ηταν στραβο.....και τωρα παιζει

Posted

Μαρινο με τι πιεση ειχες δει 230 gr απο την τουρπινα σου???

Posted

Από κεί πήρες και τα μέταλλα γιατί υποψιάζομαι ότι έχουμε την ίδια ζημιά...

μεταλλα εννοεις κατω αναμεσα μπιελα και στροφαλο? αυτα εβαλα παλι τα ιδια γιατι δεν ειχαν κατι. απλα αλλαξα τα μεταλλα που ειναι σαν δαχτυλιδια μεσα στην μπιελα που ενωνεται με το πιστονι. αυτα δεν ξερω αν τα πηρε απο τον ματτη ο ρεκτιφιες. εσυ τι βρηκες?

Posted (edited)

μεταλλα εννοεις κατω αναμεσα μπιελα και στροφαλο? αυτα εβαλα παλι τα ιδια γιατι δεν ειχαν κατι. απλα αλλαξα τα μεταλλα που ειναι σαν δαχτυλιδια μεσα στην μπιελα που ενωνεται με το πιστονι. αυτα δεν ξερω αν τα πηρε απο τον ματτη ο ρεκτιφιες. εσυ τι βρηκες?

μπορείς να μου πείς τι κουφό είναι αυτο και τρώγεται εκεί πέρα το μέταλλο? Αυτην την ζημιά είχα στο μαμά σετάπ με μαμά μέταλλα και τις original μπιέλες που έχουν μάλιστα και τρύπα για να περνάει το λάδι( EDM hole) Πώς γινόταν λοιπόν και δεν λιπαίνεται το συγκεκριμένο σημείο?

απότι ξέρω οι scat δεν έχουν edm hole για λίπανση οπότε η ζημιά γίνεται ευκολότερα . Μήπως έχει να κάνει με την κρύα εκκίνηση όταν το λάδι δεν έχει προλάβει να ανέβει μέχρι τον πείρο και τρώγεται σιγά σιγά? Επίσης τα σωληνάκια που ψεκάζουν λάδι κάτω απ'το πιστόνι πόσο πιέση έχουν στην κρύα εκκίνηση?

θα δείξει πάντως αν έχω την ίδια ζημιά πάλι...

Edited by mariosA4
Posted

Μαρινο με τι πιεση ειχες δει 230 gr απο την τουρπινα σου???

δεν ξέρω πόσο κράταγε μήτσο κοντά στις 6500 , ξέρω ότι το είχα βάλει να δουλεύει 2 bar. H παροχή του τούρμπο είναι πάντως πάνω από 500 άλογα οπότε κάτι δεν πάει καλά με την πίεση προφανώς ασχέτως απόδοσης . Μπορεί να έχανα πίεση και από τη σκαστρα τη ν 007p, είναι περίεργος να δώ πώς θα δουλέψει με το γαιδούρι της forge.....

Posted (edited)

μπορείς να μου πείς τι κουφό είναι αυτο και τρώγεται εκεί πέρα το μέταλλο? Αυτην την ζημιά είχα στο μαμά σετάπ με μαμά μέταλλα και τις original μπιέλες που έχουν μάλιστα και τρύπα για να περνάει το λάδι( EDM hole) Πώς γινόταν λοιπόν και δεν λιπαίνεται το συγκεκριμένο σημείο?

απότι ξέρω οι scat δεν έχουν edm hole για λίπανση οπότε η ζημιά γίνεται ευκολότερα . Μήπως έχει να κάνει με την κρύα εκκίνηση όταν το λάδι δεν έχει προλάβει να ανέβει μέχρι τον πείρο και τρώγεται σιγά σιγά? Επίσης τα σωληνάκια που ψεκάζουν λάδι κάτω απ'το πιστόνι πόσο πιέση έχουν στην κρύα εκκίνηση?

Δεν ξερω τι γινεται ρε γαμωτο. κοιτα ενα ελαχιστο κενο πρεπει να εχουν αλλα τι να πω. εγω εκανα 2500χλμ και παλι κανει ετσι βεβαια πιο λιγο αλλα δεν ξερω, τα μπεκ λαδιου λογικα πρεπει να πετανε την ιδια πιεση οση σηκωνει και η αντλια. α! σβησε και κανενα pm σου στειλα αλλα δεν το παιρνεις

Edited by agelosa4
Posted

Η πίεση λαδιού στην κρύα εκκίνηση είναι στα 3-4bar...αρκετά καλή και μετά πέφτει στα 2bar ανάλογα με τις στροφές.

Μηπως έχετε θέμα με την αντλία λαδιού?

Posted

Μαρίνο, μήπως κάποια σίτα σε κάποιον αγωγό είναι μπλοκαρισμένη? Τους έχεις ελέγξει? Στο πρώτο ρεκτιφιέ που είχα πάει, μου είχαν αφήσει κάτι κομματάκια και ένας αγωγός είχε μπλοκάρει, τα είδα στη σίτα.

Δημήτρης

Posted

Μαρίνο, μήπως κάποια σίτα σε κάποιον αγωγό είναι μπλοκαρισμένη? Τους έχεις ελέγξει? Στο πρώτο ρεκτιφιέ που είχα πάει, μου είχαν αφήσει κάτι κομματάκια και ένας αγωγός είχε μπλοκάρει, τα είδα στη σίτα.

Δημήτρης

όταν πρωτοέπαθα τη ζημιά ζήτησα από το μηχανικό να αλλάξει ότιδήποτε έχει να κάνει με πίεση και ψεκασμό λαδιού εσωτερικά. Ετσι αλλάξαμε προληπτικά την αντλία λαδιού (που σημειωτέον έιχε καθαρή σίτα...) τα σωληνάκια όμως που του είπα να τα αλλάξει μου λέει είναι οκ και δεν χρειάζονται αλλαγή.. αν τώρα την έχω πάθει από κει θα έχουμε συλλήψεις....

Posted

Βασικά η σωστή διαδικασία σε κάθε μοντάρισμα κινητήρα είναι να καθαριστούν οι αγωγοί λαδιού με πίεση αέρα και με ειδικό τροπο,να αλλαχθουν τα μπεκ λαδιού,που αν δεν κάνω λάθος χρειάζεται ένα ειδικό εργαλείο για την τοποθετηση τους,και να πλυθει η σιτα της αντλιας.

Posted

Βασικά η σωστή διαδικασία σε κάθε μοντάρισμα κινητήρα είναι να καθαριστούν οι αγωγοί λαδιού με πίεση αέρα και με ειδικό τροπο,να αλλαχθουν τα μπεκ λαδιού,που αν δεν κάνω λάθος χρειάζεται ένα ειδικό εργαλείο για την τοποθετηση τους,και να πλυθει η σιτα της αντλιας.

Εγω ολα τα εκανα αυτα αλλα παλι κανει εναν περιεργο θορυβο, τεσπα προχθες που περασα και απο τον ασημακη στον γερακα και το ακουσε μου ειπε δεν ειναι τιποτα το ανησυχητικο και να μην το ψαχνουμε και πολυ δεν θα βγαλουμε ακρη..

Posted

Γραπτά στο υπογράφει αυτο?

Posted

εγώ δεν ξέρω αν αλλαξε τα μπέκ λαδιού, θα ρωτήσψ και θα σού πώ. αγγελε τι θόρυβο κάνει ακριβώς? ανέβασε ένα βιντεο να δώ αν είναι ίδιος

Posted

ακομα παιδευεσαι ρε συ Μαρινο; Αντε βαψτο μπλε και.......... ριξτο στην θάλασσα να ησυχάσεις :new_iloveyou:

Posted

Γραπτά στο υπογράφει αυτο?

+1.. Εγώ τους έβαλα να υπογράψουν πρώτα και μετά τους πλήρωσα.

Δημήτρης

Posted

ακομα παιδευεσαι ρε συ Μαρινο; Αντε βαψτο μπλε και.......... ριξτο στην θάλασσα να ησυχάσεις :new_iloveyou:

αφού έφτασα να το διαλύσω πάλι φίλε καταλαβαίνεις....