Jump to content

Recommended Posts

Posted

δεν ξερω, δεν εχει γραψει εκει ο τυπος,αλλα αυτες οι τουρμπινες σαν 2871/3071 μου φαινονται.

πιστευω οτι το μοτερακι καλα θα πηγαινει.

Δημητρη, οτι και να μπει μεσα, σιγουρα θα το ενισχυσεις το σασι, για να εισαι σιγουρος

Ναι σωστά, απλά αν μπει V8 που είναι σίγουρα και πιο βαρύς από τον V6 τα πράγματα αγριεύουν. Επίσης με δυσκολεύει οτι δεν βγαίνει από ΟΕΜ έτσι, άρα είναι μεγάλη μανούρα να το δηλώσουμε.. Επίσης (άσχετο) θέλει και φουσκωμένο καπώ!

micha13.jpg

micha16.jpg

micha17.jpg

Δημήτρης

Posted

αυτο το φορτηγακι μονιμως εκει ειναι παρκαρισμενο....

(οταν το βγαζει εξω απο το γκαραζ, ο Μιχαλακης!!!)

ε ρε τι μου θυμισες τωρα...

Posted (edited)

πωπωπωπω αυτα ειναι ... οικογενειακο αμαξι! παω να κανω μερικα παιδια. :new_sugkrotima: αληθεια ποιες ζαντες ειναι αυτες .. ΒΒS - ?

Ταπεινη μου γνωμη ειναι πως ενας V8 θα σας αγανακτησει οσο αφορα το κοστος εξελιξης και συντηρησης και φυσικα το θεμα τεχνογνωσιας που ακομη κ ενας καλος μηχανικος να το αναλαβει πιστευω θα καθυστερησει πολυ, ολο κ καπου θα κολλησει. Υπαρχουν πολλα παραδειγματα για κινητηρες οπως του RS2 που διαλεξε εκεινος ο σουηδος με το απιστευτο μαυρο γκολφ ή ενος 3.2 οπως εχει το μπλε Σ3 που ειχε αναφερθει σε καποιο τοπικ οι οποιοι φτανουν στα αλογα αυτα κ φυσικα εχουν πολυ μικροτερο κοστος απο καθε αποψη.

Βαγγελης

Edited by Dimitris_Kon
ορθογραφία
Posted

Καλη επιτυχια στο project και ελπιζω ολα να πανε δεξια!Σαφως αν μπορω να βοηθησω σε κατι εδω ειμαι, αλλα αυτο το V8 με γοητευσε :love: . Θα καιει ομως ρε παιδια :P:rocket:

Posted (edited)

Καλη επιτυχια στο project και ελπιζω ολα να πανε δεξια!Σαφως αν μπορω να βοηθησω σε κατι εδω ειμαι, αλλα αυτο το V8 με γοητευσε :love: . Θα καιει ομως ρε παιδια :P:rocket:

Ευχαριστούμε Θανάση :biggrinthumb:

Λοιπόν στην ουσία, διαβάζοντας μερικά πράγματα το ΣΚ, έχω μερικά θέματα σε σχέση με τον V8 και ακούω γνώμες (ακούς Πανίκο?) :

1) Κιβώτιο RS4 είναι απαραίτητο, μπαίνει όμως και προσαρμόζεται στο RS6?

2) Μπορώ να καταργήσω τη λειτουργία του tiptronic που έχει από το εργοστάσιο το αυτοκίνητο και να εγκαταστήσω το χειροκίνητο κιβώτιο?

3) Αν ξεπεράσω το θέμα της ενίσχυσης του πλαισίου, η πλεξούδα του RS6 θα προσαρμοστεί στο Α4 άραγε?

4) Εκτός από πρόγραμμα και εξάτμιση, υπάρχει κιτ με πολλαπλές και τουρμπίνες για το RS6? Αν είναι να κάνω εδώ πολλαπλές και όχι απέξω, το φοβάμαι..

5) Μέχρι στιγμής το μόνο που έχω βρει είναι intercooler upgrade και κανένα άλλο μηχανικό μέρος για αναβάθμιση του κινητήρα.

6) O αντίστοιχος V8 χωρίς τούρμπο με τα 344 του S4 β6 είναι ίδιος? Είναι κατά πολύ φθηνότερος και αφού θα αλλάξω αρκετά πράγματα, μήπως συμφέρει?

Δημήτρης

Edited by Dimitris_Kon
Posted

Χωρίς να το εχω ψάξει μιας και ακόμα να τελειώσω το δικό μου.

1.Απαραίτητο όχι.Μπορείς να βάλεις και S4 B5. Νομίζω η καμπάνα είναι η ίδια.

2.Ναι

3.Ναι,στο ανάφερα και πιο πάνω...στην φτιάχνω εγώ την πλεξούδα.

4.Μπαίνουν eliminators (κατα 90%) . Δεν υπάρχει ανάγκη για κιτ.Υπάρχει η δυνατοτήτων να γινει

πλήρης custom κιτ στο εξωτερικό,ότι έκανα εγώ δηλαδή

5.Υπάρχουν όλα εκτός απο girler και update γέφυρες στροφαλοφόρου.

6.Δεν το γνωρίζω αλλά υποψιάζομαι πως είναι ιδιας γενιάς (γιαυτο μπαίνει στο σασί χωρίς πατέντες). Ακόμα και έτσι, Απο εμπειρία υποψιάζομαι πως το block θα είναι κοινό. Εαν πας για full turbo kit ίσως συμφέρει. Θα υπάρχει σίγουρο θέμα με τα περιφεριακα που ίσως κάνουν ασύμφορη την αγορά atmo version (intake manfold etc).

Ευχαριστούμε Θανάση :biggrinthumb:

Λοιπόν στην ουσία, διαβάζοντας μερικά πράγματα το ΣΚ, έχω μερικά θέματα σε σχέση με τον V8 και ακούω γνώμες (ακούς Πανίκο?) :

1) Κιβώτιο RS4 είναι απαραίτητο, μπαίνει όμως και προσαρμόζεται στο RS6?

2) Μπορώ να καταργήσω τη λειτουργία του tiptronic που έχει από το εργοστάσιο το αυτοκίνητο και να εγκαταστήσω το χειροκίνητο κιβώτιο?

3) Αν ξεπεράσω το θέμα της ενίσχυσης του πλαισίου, η πλεξούδα του RS6 θα προσαρμοστεί στο Α4 άραγε?

4) Εκτός από πρόγραμμα και εξάτμιση, υπάρχει κιτ με πολλαπλές και τουρμπίνες για το RS6? Αν είναι να κάνω εδώ πολλαπλές και όχι απέξω, το φοβάμαι..

5) Μέχρι στιγμής το μόνο που έχω βρει είναι intercooler upgrade και κανένα άλλο μηχανικό μέρος για αναβάθμιση του κινητήρα.

6) O αντίστοιχος V8 χωρίς τούρμπο με τα 344 του S4 β6 είναι ίδιος? Είναι κατά πολύ φθηνότερος και αφού θα αλλάξω αρκετά πράγματα, μήπως συμφέρει?

Δημήτρης

Posted

Χωρίς να το εχω ψάξει μιας και ακόμα να τελειώσω το δικό μου.

6.Δεν το γνωρίζω αλλά υποψιάζομαι πως είναι ιδιας γενιάς (γιαυτο μπαίνει στο σασί χωρίς πατέντες). Ακόμα και έτσι, Απο εμπειρία υποψιάζομαι πως το block θα είναι κοινό. Εαν πας για full turbo kit ίσως συμφέρει. Θα υπάρχει σίγουρο θέμα με τα περιφεριακα που ίσως κάνουν ασύμφορη την αγορά atmo version (intake manfold etc).

Περιφερειακά δλδ πολλαπλές εισαγωγής, εξαγωγής, ic, σκάστρες κλπ.. Μπορούμε να μάθουμε αν το μπλοκ είναι κοινό? Έχουν άλλα fuel rails? Διστακτικός είμαι μη νομίζεις..

Δημήτρης

Posted

Σίγουρα έχουν διαφορετικά σχεδόν όλα τα περιφεριακα.

Άποψη μου είναι πως αμα πας να τα αγοράσεις ένα-ένα τα περιφεριακα ,στο τέλος θα σου στοιχίσουν παραπάνω αποτι να αγοραζες κατευθείαν Rs6 μοτερ.

Posted

Ο κινητήρας θα είναι είτε ο 2.7 είτε ο V8. Ακόμα ερευνάμε τα διάφορα θεματάκια του V8, οποίος θα μπορέσει ευκολότερα να προσεγγίσει το στόχο. Περιμένω απαντήσεις από 2 εταιρείες από Αμέρικα πάλι για τα περαιτέρω σε σχέση με τον V8.

Δημήτρης

Posted

Ο κινητήρας θα είναι είτε ο 2.7 είτε ο V8. Ακόμα ερευνάμε τα διάφορα θεματάκια του V8, οποίος θα μπορέσει ευκολότερα να προσεγγίσει το στόχο. Περιμένω απαντήσεις από 2 εταιρείες από Αμέρικα πάλι για τα περαιτέρω σε σχέση με τον V8.

Δημήτρης

Μας εχεις σκασει μεγαλε....... αντε να δουμε τι θα γινει..... Αντε!!!!! :brows::biggrinthumb:

Posted

Δημήτρης

Ποιες εταιρίες ρε μεγάλε?

Νομίζεις πως ξανάκανε κανένας τους τέτοιο swap...Αερολογίες θα σου πουν (οτι λέμε και εμείς εδώ)..

Posted

Ποιες εταιρίες ρε μεγάλε?

Νομίζεις πως ξανάκανε κανένας τους τέτοιο swap...Αερολογίες θα σου πουν (οτι λέμε και εμείς εδώ)..

Σε αναβάθμιση αναφέρομαι doggie όχι στην μετατροπή... Θα σου πω με PM ποιες..

Δημήτρης

Posted (edited)

Σε αναβάθμιση αναφέρομαι doggie όχι στην μετατροπή... Θα σου πω με PM ποιες..

Δημήτρης

Ρε αγόρι μου αφού σου λεω.. Υπάρχουν ολα εκτός απο girdler και update γέφυρες.

Τουρμπο θα πας σε eliminators. Σε φτάνουν για το στόχο σου...

Edited by The Dog
Posted

Ρε αγόρι μου αφού σου λεω.. Υπάρχουν ολα εκτός απο girdler και update γέφυρες.

Τουρμπο θα πας σε eliminators. Σε φτάνουν για το στόχο σου...

Οι κεφαλές είναι όμοιες με του 1.8Τ σωστά Πανίκο?

Δημήτρης

Posted

Ένα καινουριο μοτέρ από RS6 πόσο βγαίνει αλήθεια? :new_lol: :new_lol: Πραγματικά πορωτικό.....

Posted (edited)

Εγω θα ηθελα να προτεινω και κατι ενδιαμεσο και ισως οικονομικοτερο (να το δουμε βεβαια) και απο τα δυο ..... και δεν ειναι αλλος απο τον 3.2 του A4 (διαμηκης).

Εχει δειξει πολυ καλα σημαδια βελτιωσης και γνωμη μου οτι ηδη παταμε σε ατμοσφαιρικη βαση η οποια δεν θα μας περιορισει καθολου στην αναπνοη και οχι μονο.

Θεωρω οτι λογω των περισσοτερω αντιτυπων ειναι και πιο οικονομικος και σε αγορα αλλα και σε βελτιωση.

Το 4.2 και ο 2.7 ειναι πιο δυσευρετα σιγουρα αν και τον πρωτο προσωπικα δεν θα τον σκεφτομουν καν αφου ενα τετοιο αυτοκινητο λογω βαρους και χωρητικοτητας και μονο θα ηταν δισκινητο γενικα σε καθε ειδους πιστα σε οτιδηποτε (πρεπει να το σκεφτειτε και αυτο) εκτος αν σκοπος ειναι τα αλογα και τπτ αλλο.

Ενας 3.2 ανεβασμενος στα 3400 τουλαχιστον με single turbo ενα 6262 θεωρω οτι θα ηταν συνδυασμος παντος καιρου και εδαφους.... :new_thumright:

Edited by Dimitris_Kon
ορθογραφία
Posted

Εγω θα ηθελα να προτεινω και κατι ενδιαμεσο και ισως οικονομικοτερο (να το δουμε βεβαια) και απο τα δυο ..... και δεν ειναι αλλος απο τον 3.2 του A4 (διαμηκης).

Εχει δειξει πολυ καλα σημαδια βελτιωσης και γνωμη μου οτι ηδη παταμε σε ατμοσφαιρικη βαση η οποια δεν θα μας περιορισει καθολου στην αναπνοη και οχι μονο.

Θεωρω οτι λογω των περισσοτερω αντιτυπων ειναι και πιο οικονομικος και σε αγορα αλλα και σε βελτιωση.

Το 4.2 και ο 2.7 ειναι πιο δυσευρετα σιγουρα αν και τον πρωτο προσωπικα δεν θα τον σκεφτομουν καν αφου ενα τετοιο αυτοκινητο λογω βαρους και χωρητικοτητας και μονο θα ηταν δισκινητο γενικα σε καθε ειδους πιστα σε οτιδηποτε (πρεπει να το σκεφτειτε και αυτο) εκτος αν σκοπος ειναι τα αλογα και τπτ αλλο.

Ενας 3.2 ανεβασμενος στα 3400 τουλαχιστον με single turbo ενα 6262 θεωρω οτι θα ηταν συνδυασμος παντος καιρου και εδαφους.... :new_thumright:

Σωστή η σκέψη Τάσο, αν και ο στόχος είναι το απόλυτο νούμερο και όχι τόσο οι πίστες.. Πιστεύω ότι με τον 4λιτρο, τα 800 whp είναι εφικτά.

Δημήτρης