Jump to content

Recommended Posts

Posted

πριν κάνεις update άλλαξε τσαγκάρι.........

Eσυ ειπαμε δεν φταιει το βαρυ ποδι το ελαφρυ πεταλ φταιει  :sHa_hehe:

• Like 1
Posted (edited)

Eσυ ειπαμε δεν φταιει το βαρυ ποδι το ελαφρυ πεταλ φταιει  :sHa_hehe:

φήμες λένε ότι το αμάξι μου είναι τόσο γρήγορο που λαμπαδιάζω κάτι cabrio A3 για πλάκα και γι' αυτό δεν έρχονται τελευταία στην έδρα. 

Όλο δικαιολογίες ότι "βρέχει" ή ότι "το έχω λυμμένο" ή "βαριόμουν να πάω σπίτι και  να έρθω με το cabrio" κτλ....

Γι' αυτό μου τη λέει ο Νάσσος! Σκέφτεται ότι αν αφήσω το γκάζι, ΜΠΟΡΕΙ και να καταφέρει να σταθεί δίπλα μου!!!!

Επίσης τελευταία άκουσα κάτι φήμες να λένε ότι επειδή έχουν στοιχειώσει τα όνειρά του, ο γνωστός ωρολογοποιός, ετοιμάζει πρότζεκτ με τουρμπίνα από F16 μπας και καταφέρει να ξανακοιμηθεί!!!!

Edited by Kavouras
  • Like 2
Posted

Kάβουρα έβαλες υδροδοχείο για ψάρια ρε?

Δημήτρης

• Like 1
Posted

φήμες λένε ότι το αμάξι μου είναι τόσο γρήγορο που λαμπαδιάζω κάτι cabrio A3 για πλάκα και γι' αυτό δεν έρχονται τελευταία στην έδρα. 

Όλο δικαιολογίες ότι "βρέχει" ή ότι "το έχω λυμμένο" ή "βαριόμουν να πάω σπίτι και  να έρθω με το cabrio" κτλ....

Γι' αυτό μου τη λέει ο Νάσσος! Σκέφτεται ότι αν αφήσω το γκάζι, ΜΠΟΡΕΙ και να καταφέρει να σταθεί δίπλα μου!!!!

Επίσης τελευταία άκουσα κάτι φήμες να λένε ότι επειδή έχουν στοιχειώσει τα όνειρά του, ο γνωστός ωρολογοποιός, ετοιμάζει πρότζεκτ με τουρμπίνα από F16 μπας και καταφέρει να ξανακοιμηθεί!!!!

Καβουρίνιο από τότε που έμαθες πόσο μεγάλο νούμερο είσαι (208)έχουν στεγνώσει τα βενζινάδικα απο βενζίνη!Οσο και να κάψει του κουλάμαξο σου ίδιο θα είναι.Τα νούμερα δεν αλλάζουν......κοίτα μην γίνεις γατάκι και εσύ και έρθεις από την έδρα και μας πεις ότι με έναν καταλύτη πήρες 50 άλογα!

Οσο για τα όνειρα που λες πρέπει να κόψω τις παρέες με μερικούς μερικούς κυρίους που εάν είχαν cabrio θα τους παίρνανε στον εθνικό κήπο για κηπουρους!Ασε που εάν με κάνεις βόλτα με το αμαξι σου θα νομίζω οτι μπήκα στου κασιματη......και θα μου κοπούν τα όνειρα! :sHa_hehe:  

• Like 1
Posted

Να αναφέρω μία παρατήρηση που είχα τελευταία μετά την απελευθέρωση της εξάτμισης...

Μετά την αλλαγή του καταλύτη, το μοτέρ φαίνεται να απάγει πιο γρήγορα τη θερμότητα. Αυτό το παρατήρησα τόσο στο ρυθμό πτώσης της θερμοκρασίας λαδιού (μετά από συνεχόμενα ανοίγματα ή μετά από ταξίδι με αρκετά km/h) όσο και από το γεγονός ότι πλέον το βεντιλατέρ για να ενεργοποιηθεί ενώ είμαι σταματημένος, πρέπει να έχω πάει "γ@μιώντας" πριν 5sec και να ακινητοποιήθηκα.

Δυστυχώς η κατανάλωση παραμένει στο "θεό" για τον τρόπο οδήγησής μου.

Αναμένεται update μέσα στο Σ/Κ ή και ίσως λίγο νωρίτερα (εξαρτάται από τον ελεύθερο χρόνο μου).

Ένα ακόμα μικρό update (οπτικό δυστυχώς για τον Dimitris_Kon) έρχεται σε λίγες μέρες...

Λίγο υπομονή λοιπόν.. :)

Κατάλαβες πλέον πόσο σημαντικό ρόλο παίζει το ''ελευθέρωμα'' της εξάτμισης και της σωστής ροής καυσαερίων. Εάν είχες πυρόμετρο να δείς τί θα έλεγες τώρα!!

• Like 1
  • 1 month later...
Posted

όλα καλά αλλά εκεί που λες ότι έβαλες μεμβράνη στο μπροστά παρπριζ νόμιμη είσαι λάθος...
Από την αστυνομία είσαι οκ αλλά σε περίπτωση ατυχήματος χτύπα ξύλο φταις δε φταις αν η ασφάλεια του άλλου πάρει γραμμή οτι εχεις μεμβράνη πληρώνεις εσύ ακόμη και αν έχεις μεικτή.
Αν έχεις μεικτή και κάνεις μόνος σου ατύχημα και η ασφάλειά σου δει οτι έχεις μεμβράνη τότε πάλι δε σε καλύπτει... στην ουσία έχεις μεμβράνη στο μπροστά παρμπριζ έστω και λευκή να είναι η ασφάλεια σου συμπεριφέρεται σαν να ήσουν υπό την επήρεια αλκοόλ.
ΠΡΟΣΟΧΗ με την αστυνομία δεν έχεις θέμα... μόνο με την ασφάλεια.

Posted

όλα καλά αλλά εκεί που λες ότι έβαλες μεμβράνη στο μπροστά παρπριζ νόμιμη είσαι λάθος...

Από την αστυνομία είσαι οκ αλλά σε περίπτωση ατυχήματος χτύπα ξύλο φταις δε φταις αν η ασφάλεια του άλλου πάρει γραμμή οτι εχεις μεμβράνη πληρώνεις εσύ ακόμη και αν έχεις μεικτή.

Αν έχεις μεικτή και κάνεις μόνος σου ατύχημα και η ασφάλειά σου δει οτι έχεις μεμβράνη τότε πάλι δε σε καλύπτει... στην ουσία έχεις μεμβράνη στο μπροστά παρμπριζ έστω και λευκή να είναι η ασφάλεια σου συμπεριφέρεται σαν να ήσουν υπό την επήρεια αλκοόλ.

ΠΡΟΣΟΧΗ με την αστυνομία δεν έχεις θέμα... μόνο με την ασφάλεια.

όταν κάτι είναι σύμφωνο με τον ΚΟΚ, είσαι σύμφωνος με τις ασφαλιστικές.

Αυτό που λες είναι παράλογο.

Posted

Να κάνω και ένα update.

σήμερα το αμάξι έγινε και πάλι "μαμα" μετά από 50.000km.

Απίστευτο το πως ένα πρόγραμμα μπορεί να σου εξαφανίσει ή "αναδείξει" 60+ps στο αμάξι σου!!!

• Like 1
Posted

Ξενέρωμα ? :sSic_fever:

δεν θα το περιέγραφα ακριβώς έτσι Θοδωρή. :)

όταν επιστρέψω, θα γράψω εντυπώσεις.;)

• Like 1
Posted

δεν θα το περιέγραφα ακριβώς έτσι Θοδωρή. :)

όταν επιστρέψω, θα γράψω εντυπώσεις. ;)

Kαβουρίνιο δεν έχεις λόγω να ξενερώσεις......αφού και πριν σαν μαμά ήσουνα,πολύ μικρή η διαφορά!αχαχαχαχαχαχαχαχα :sHa_hehe: :sHa_hehe:

• Like 1
Posted

Να κάνω και ένα update.

σήμερα το αμάξι έγινε και πάλι "μαμα" μετά από 50.000km.

Απίστευτο το πως ένα πρόγραμμα μπορεί να σου εξαφανίσει ή "αναδείξει" 60+ps στο αμάξι σου!!!

τα 60+ ούτε στον ύπνο σου δεν τα είδες.......... :sSc_eek: μ@λ@κ@ έχω λιώσει........άκου μαμά!

• Like 1
Posted

Κανονίστε μην κοροιδεύετε το καβούρι γιατί ειδικά τώρα με το lunch (χαχχαχαχ) control θα σηκώνει πίεση 0,7 bar στο ρελαντί και θα σας τρυπήσει όλους! Θα κάνει και fine tuning για μα αξιοποιήσει κάθε χιλιοστό ροπής και κάθε παράμετρο του κινητήρα.. Μέχρι και το Δυναμό θα διεγείρει το τούρμπο απο στάση σαν κομπρέσσορας για να κάνει over 1.2! Κάβουρα γατάκι ετοιμάσου για πόλεμο με το B8 μου το 120άρι ΟΕΜ. Θα γίνει ενδιαφέρον συγκριτικό..

Δημήτρης

• Like 6
Posted

Κανονίστε μην κοροιδεύετε το καβούρι γιατί ειδικά τώρα με το lunch (χαχχαχαχ) control θα σηκώνει πίεση 0,7 bar στο ρελαντί και θα σας τρυπήσει όλους! Θα κάνει και fine tuning για μα αξιοποιήσει κάθε χιλιοστό ροπής και κάθε παράμετρο του κινητήρα.. Μέχρι και το Δυναμό θα διεγείρει το τούρμπο απο στάση σαν κομπρέσσορας για να κάνει over 1.2! Κάβουρα γατάκι ετοιμάσου για πόλεμο με το B8 μου το 120άρι ΟΕΜ. Θα γίνει ενδιαφέρον συγκριτικό..

Δημήτρης

θα βάλει και lunch control?αχαχαχαχαχαχαχα.Να το κάνει τι?Αυτός είναι κουλός......σε λίγο θα μας πει ότι θα παίρνει δύναμη από τα φρένα!Δημήτρη κάντε ένα συγκριτικό να δούμε,θα έχει ενδιαφέρον!Καβούρι βάλε κατοστάρα μπας και είσαι μπροστά.....αχαχαχαχαχαχα :sFi_dualpistols:

Posted (edited)

Ρε κάτι καγκούρια που μαζεύτηκαν.... :sHa_hehe: 
Καλά....τρέξτε να κρυφτείτε στις φωλίτσες σας γατάκια.... Το Σ/Κ έχει "ξετρύπημα"!!! ( :sHa_sarcasticlol: )

Για έλα Νασσούλη με το κάμπριο την Τετάρτη να σε φιλέψω ένα.................τσάι!!!! ( :tease: )

Πέραν όμως της πλάκας:

Καταρχάς να πω ότι το αμάξι έμεινε "μαμά" επειδή ήθελα να ρυθμιστεί όσο πιο σωστά γίνεται.

Αρχικά περάστηκε το original audi πρόγραμμα για να δουμε πιθανά προβλήματα μιας και είχα εντοπίσει διάφορες μικρο-μ@λ@κίες που εμφανίστηκαν με το που μπήκε το ρεβο2. Για παράδειγμα είχα μία μικρή αστάθεια πίεσης όταν το είχα στο D (το είχα δείξει και στον Kem πρόσφατα σχετικά), κάτι το οποίο εξαφανίστηκε με το που έβαλα το εργοστασιακό πρόγραμμα. Είχα μία υποψία ότι ήταν λόγω revo2, αλλά ήθελα να το σιγουρέψουμε.

Καθώς περνούσαμε το εργοστασιακό πρόγραμμα και είδαμε ότι "πάτησε" σωστά (το πρόγραμμα), αποφασίστηκε μετά από μία σύντομη συζήτηση πως η πιο safe λύση είναι να μπει στο downpipe μία υποδοχή για να μπει wideband αισθητήρας λ ώστε να "βλέπει" ο προγραμματιστής όσο το δυνατόν πιο σωστά το μείγμα (μην ξεχνάμε ότι εμένα είναι narrowband!) και έτσι να ρυθμιστεί το αμάξι.
Έτσι για 1 μέρα θα μείνω "μαμά".

Προσωπικά δε με ενοχλεί γιατί ούτως ή άλλως με την κίνηση του δρόμου και τον ρυθμό κίνησής μου για να πάω στη δουλειά και να επιστρέψω σπίτι, δεν πατάω το γκάζι πάνω από 30% (το οποίο σημαίνει max 0,3-0,5bar πίεση τουρμπίνας, την οποία την πιάνει και το εργοστασιακό πρόγραμμα στις ίδιες στροφές κινητήρα με πριν), οπότε πρακτικά δεν είδα κάποια διαφορά (πέραν της μ@Λ@κισμένης ευαισθησίας του γκαζιού που είχε το ρεβο).

ΥΓ: επιστρέφοντας στο εργοστασιακό πρόγραμμα, εκτίμησα τον τρόπο με τον οποίο έχουν ρυθμίσει ακόμα και τις μικρολεπτομέρειες του προγράμματος ώστε να είναι το αμάξι μόνιμα φιλικό προς το χρήστη. Επίσης η κατανάλωση με τον ίδιο ρυθμό κίνησης (όπως περιέγραψα παραπάνω) κατέβηκε σε κάπως πιο φυσιλογικά επίπεδα για τα επίπεδα του μοτέρ μου (9,8lt/100km αντί για 17,8lt/100km που είχα με το revo και ίδιο ρυθμό κίνησης!) :LaieA_052:
Edited by Kavouras
  • Like 2
Posted

Σήμερα μπήκε η βάση για τον αισθητήρα λ (wideband), ώστε να μπορούμε να μετρήσουμε σωστά το μείγμα καυσαερίων.

image_url-8035-1390299796.jpg

• Like 1
Posted

:g:   new mods ????   :sSc_eek:

Θοδωρή χρειάζεται υποχρεωτικά γιατί το αμάξι μου δεν έχει αισθητήρα λ wideband (μέτρηση μεγάλου εύρους) αλλά μόνο narrowband (μικρού εύρους).

Με το παραπάνω που έβαλα, θα βιδώσω έναν αισθητήρα λ wideband ο οποίος δίνει μετρήσεις σε ειδικό μηχάνημα ώστε να γνωρίζουμε ακριβώς τα μείγματα. 

Θα μπορούσα να το βάλω και στο τέλος της εξάτμισης (όπως κάνουν αρκετοί) αλλά οι μετρήσεις δεν θα είχαν τόσο μεγάλη ακρίβεια.

Μετά το τέλος των μετρήσεων, ο "λ"  θα αφαιρεθεί και θα μπει μία βίδα στην θέση του για να ταπώσω την τρύπα.

Τέλος, σκέφτομαι ΜΗΠΩΣ βρω κανα πολύ κομψό πυρόμετρο (όσο πιο διακριτικό γίνεται) και να βάλω στη θέση αυτή πυρόμετρο... :) :) :)

• Like 2
Posted

Τρύπα θα ανοίξεις για πυρόμετρο για να μην ξανακατεβάσεις. Θα το μετανιώσεις αλλιώς.

Posted

Τρύπα θα ανοίξεις για πυρόμετρο για να μην ξανακατεβάσεις. Θα το μετανιώσεις αλλιώς.

δεν το κατάλαβα αυτό Δημήτρη....

Εκεί που έγινε η τρύπα, ώστε να μπορώ να ξεβιδώσω τον "λ" (όταν τελειώσουμε τις ρυθμίσεις του νέου προγράμματος - ξεκινάμε από σήμερα το απόγευμα :JC_cheesy: ) χωρίς να χρειάζεται να μπαινο-βγάζω την εξάτμιση.

Απλά πρέπει να σηκωθεί το αμάξι ώστε να φτάσεις στον αισθητήρα. Τώρα μπορεί να με "φτάνει" να το σηκώσω με το γρύλο (και να βάλω για προστασία μια "πυραμίδα").

Αν όχι, ε...το πολύ-πολύ δίνω 5€ σε ένα βενζινάδικο και μου το σηκώνει 5 λεπτάκια να κάνω τη δουλειά μου. :)

Posted

Για τον έξτρα αισθητήρα για το πυρόμετρο λέω ρε Όχι για τον λ.

Επειδή ο αισθητήρας του πυρομετρου είναι κάπως μακρύς θέλει χώρος και να βρεις σημείο με 《αέρα》για να τον χωρέσει άνετα.

Posted (edited)

Δεν έχουν την ίδια διαμετρο οι αισθητήρες. Θέλει νομίζω μικρότερη οπή το πυρόμετρο.

Και για μένα τον wideband να τον αφήσεις μόνιμα επάνω για να παρακολουθείς τι γίνεται.

Edited by Dikonou