Jump to content

Recommended Posts

Posted

Μιας και πολλές φορές οι μελλοντικοί κάτοχοι αναρωτιούνται για το τι καταναλώσεις βλέπει κανείς με αυτόν τον κινητήρα, παραθέτω τις καταναλώσεις που έχω καταγράψει (κάθε φορά που βάζω βενζίνη) από όταν πήρα το αμάξι (Ιούλιο 2008) ως και τον Απρίλιο του 2012 (δεν έχω ανεβάσει το "σημειωματάριο" από το αμάξι για να περάσω και τα υπόλοιπα στο excel). Το γράφημα είναι συγκεντρωτικό ανά μήνα:

katanalwseis 2008-4.2012.jpg

Και συνοπτικά άνα έτος:

Συνοπτικά η κατανάλωση ανά έτος.jpg

Για την ιστορία και μόνο αναφέρω ότι τον Μάρτιο του 2010 τοποθετήθηκε το Revo stage 1 (θα προσθέσω το απόγευμα πότε έβαλα και την evoms εισαγωγή).

Όπως μπορεί κάποιος να δει, με την τοποθέτηση του προγράμματος, η αύξηση της κατανάλωσης δεν μπορεί να θεωρηθεί αξιοσημείωτη.

Κρατάω και κατανάλωση πριν και μετά το revo, αλλά ας μην γίνω κουραστικός :angel:

Τέλος, όσο αναφορά το δικό μου αμάξι και το δικό μου στυλ οδήγησης, παρατηρώ τις καταναλώσεις το 2008, 2009 και 2011 (που έχω παραπλήσιες καταναλώσεις μέσα στο έτος), μόλις παρατήρησα ότι το κόστος ανά χιλιόμετρο ανέβηκε (λόγω αύξησης της βενζίνης από 1,191€/lt στα 1,807€/lt) από τα 12,3 με 12,6€/km στα 19,1€/km (55% πάνω!!!! :JC_OMG_sign: ).

Posted

Κατά το service των 4ων ετών (54000χλμ.) δόθηκαν προσεγγιστικά κόστη:

βαλβολίνες DSG: 7lt x €21/lt = €147, φίλτρο €20, εργασία, - έκπτωση (15%;) = ~€185-€200

Εμένα πάντως επειδή το είδα με τα μάτια μου, πήρε μόνο 5,5lt. Κι εγώ 7lt πλήρωσα. Απλά τόσο πήρε (γεμίζει από δοχείο με την μέθοδο των συγκινονούντων δοχείων, οπότε δεν υπάρχει περίπτωση να έχει γίνει λάθος και να χωρούσε περισσότερα λίτρα).

Για το κόστος, ξέχασα να κοιτάξω το τιμολόγιο...

Posted (edited)

Τα λάδια του κινητήρα πάντως George τελευταία φορά που τα άλλαξα μού πήγε 120 ευρώ χωρίς κάποια έκπτωση..Από αυτό και μόνο συμπεραίνω ότι το κόστος των 320 ευρώ είναι λογικό αλλά δεν είναι και λίγο... Όσον αφορά τα μπουζι πρώτη φορά τα άλλαξα στα 45000 λόγω σεταπ και όντως ήταν σε αρκετά καλή κατάσταση!

Edited by KeM
  • 2 months later...
Posted

Επανέρχομαι δημήτριος κατόπιν του service αλλαγής βαλβολίνων των 60000χλμ. σε DSG 6άρι - βλέπε υγρού συμπλέκτη - στο 1.8TFSi μου (BZB) για να σας δώσω κάποιες τιμές για μελλοντική αναφορά σε όσους χρειαστεί..

Έχουμε και λέμε (τιμές ΜΕ ΦΠΑ 23%)

G 052182 A2 Βαλβολίνες Σασμάν DSG 6lt. €17.11 €102.63

02Ε305051C Φίλτρο 1τμχ. €17.40 €17.40

01 565 55 5 Εργασία αντικατάστασης βαλβολίνης - φίλτρου 1τμχ. €39.99 €39.99

Σύνολα €160.02

Αναφορικά με την ποσότητα της βαλβολίνης όντως και σε συμφωνία με τους προλαλλήσαντες πήρε 5.5lt. περίπου, ενώ χρειάστηκε ~1 ώρα για την ολοκλήρωση της διαδικασίας..ο μηχανικός έπρεπε με το αμάξι στην ράμπα να "κρεμαστεί" ακόμα ψηλότερα από αυτό για να τροφοδοτήσει με την μέθοδο των συγκοινωνούντων δοχείων το "κάρτερ" της βαλβολίνης από υψηλότερο σημείο με το νέο λιπαντικό.

Δημήτρης

Posted

Επανέρχομαι δημήτριος κατόπιν του service αλλαγής βαλβολίνων των 60000χλμ. σε DSG 6άρι - βλέπε υγρού συμπλέκτη - στο 1.8TFSi μου (BZB) για να σας δώσω κάποιες τιμές για μελλοντική αναφορά σε όσους χρειαστεί..

Έχουμε και λέμε (τιμές ΜΕ ΦΠΑ 23%)

G 052182 A2 Βαλβολίνες Σασμάν DSG 6lt. €17.11 €102.63

02Ε305051C Φίλτρο 1τμχ. €17.40 €17.40

01 565 55 5 Εργασία αντικατάστασης βαλβολίνης - φίλτρου 1τμχ. €39.99 €39.99

Σύνολα €160.02

Αναφορικά με την ποσότητα της βαλβολίνης όντως και σε συμφωνία με τους προλαλλήσαντες πήρε 5.5lt. περίπου, ενώ χρειάστηκε ~1 ώρα για την ολοκλήρωση της διαδικασίας..ο μηχανικός έπρεπε με το αμάξι στην ράμπα να "κρεμαστεί" ακόμα ψηλότερα από αυτό για να τροφοδοτήσει με την μέθοδο των συγκοινωνούντων δοχείων το "κάρτερ" της βαλβολίνης από υψηλότερο σημείο με το νέο λιπαντικό.

Δημήτρης

Αν δε με βάζανε να πληρώσω τσάμπα το 1lt επιπλέον (γιατί έτσι λέει το βιβλίο συντήρησης της audi), τόσο θα μου έβγαινε και μένα.

Μια χαρά Δημήτρη!!

Ένα update:

Ευχαριστημένος πολύ με τις καταναλώσεις και την απόδοση του μοτέρ, όπως είναι σήμερα.

3 άτομα, πορτ-παγκάζ full, αναμμένο A/C (δεν ξέρω αν έχει τόσο σημασία), έπιασα σε ευθεία (προς Θεσσαλονίκη) 246km/h. Σε ψιλο-κατηφόρα είδα 261km/h (έκοψα

(στο ίδιο ταξίδι έκανα Αθήνα-Κεραμωτή σε 6 ώρες και 12 λεπτά)

Μόνο το over δε λέει να ανέβει στα προηγούμενα επίπεδα, αν και ξέρω ότι δε λέει κάτι από μόνο του.

Τέλος, παραγγέλθηκε το bluetooth handsfree για το RNS-e. Έρχεται μάλλον μέσα στην εβδομάδα. Θα ποστάρω και εντυπώσεις μόλις τοποθετηθεί. Ελπίζω μόνο να αξίζει τα λεφτά του, γιατί αλλιώς αλοίμονο σε αυτούς που με ξεσηκώσανε (πάλι)...... :sFi_chucks:

:new_iloveyou: all!!!

Posted

Τέλος, παραγγέλθηκε το bluetooth handsfree για το RNS-e. Έρχεται μάλλον μέσα στην εβδομάδα. Θα ποστάρω και εντυπώσεις μόλις τοποθετηθεί. Ελπίζω μόνο να αξίζει τα λεφτά του, γιατί αλλιώς αλοίμονο σε αυτούς που με ξεσηκώσανε (πάλι)...... :sFi_chucks:

:new_iloveyou: all!!!

Eτοιμασου να σε λιωσω στα τηλεφωνα :sHa_sarcasticlol: :sHa_sarcasticlol:

Posted

Eτοιμασου να σε λιωσω στα τηλεφωνα :sHa_sarcasticlol: :sHa_sarcasticlol:

:new_lol: :new_lol:

Posted

3 άτομα, πορτ-παγκάζ full, αναμμένο A/C (δεν ξέρω αν έχει τόσο σημασία), έπιασα σε ευθεία (προς Θεσσαλονίκη) 246km/h. Σε ψιλο-κατηφόρα είδα 261km/h (έκοψα

(στο ίδιο ταξίδι έκανα Αθήνα-Κεραμωτή σε 6 ώρες και 12 λεπτά)

α ρε Γιώργο...πάλι ανέβηκες προς τα βόρεια και δεν πήρες τηλεφωνάκι να κανονίσουμε κόφι; θα σε μαλώσω... :sFi_dualpistols:

Posted

α ρε Γιώργο...πάλι ανέβηκες προς τα βόρεια και δεν πήρες τηλεφωνάκι να κανονίσουμε κόφι; θα σε μαλώσω... :sFi_dualpistols:

Νομίζεις ότι δεν το σκέφτηκα ρε συ Δημήτρη??

Ήταν ταξίδι "αστραπή".

Πρόγραμμα: Παρασκευή 17:00 έφυγα από Αθήνα (απευθείας από τη δουλειά), φτάνουμε Κεραμωτή κατά τις 00:00 (με μία ώρα στάση). Πρωί (10:00) Σάββατου περνάμε απέναντι (Θάσο) και στις 16:00 ήταν ο γάμος. Κυριακή πρωί (11:00) πήρα το πρώτο καράβι για Κεραμωτή και στα "καπάκια" έφυγα πάλι για Αθήνα, γιατί Δευτέρα πρωί (σήμερα δηλαδή) είχα ένα σημαντικό ραντεβού.

Κοινώς...1500km σε ~48 ώρες. Πιο "αστραπή" ταξίδι δεν πρέπει να έχω ξανακάνει:Party_fest39:

ΥΓ: ευτυχώς που έχουμε καλό αμάξι και δε με κούρασε στην εθνική, παρόλη την (συνολικά) 15ωρη :sSa_worried3: οδήγηση.

ΥΓ2: πρόσεξες το χρόνο Αθήνα-Κεραμωτή...?? :sHa_sarcasticlol:

• 1 month later...
Posted (edited)

Σήμερα τοποθετήθηκε και η ανάρτηση. (έκανε σχεδόν 2 μήνες να έρθει μιας και πλέον δεν υπάρχει ΤΙΠΟΤΑ stock στην bilstein υπό το νέο γενικό εισαγωγέα-αντιπρόσωπο :S )

Bilstein PSS10 ρυθμιζόμενη σε ύψος και σκληρότητα.

Πετύχαμε και το εργοστασιακό (Sline για μένα) ύψος, οπότε αποφύγαμε και το όποιο "ανεπιθύμητο" χαμήλωμα (εγώ δεν ήθελα να χαμηλώσει άλλο το αμάξι).

Και μερικές φωτογραφίες:

a3 blistein pss10 (1).jpg

a3 blistein pss10 (2).jpg

a3 blistein pss10 (3).jpg

ΥΓ: δεν έχει νόημα να βγάλω φωτογραφίες πριν και μετά, αφού οπτικά το αμάξι έμεινε στο ίδιο ύψος.

Edited by Kavouras
Posted

καλοριζικη γιωργαρε....ολα τα λεφτα ειναι η ατιμη..... :sFun_drool2:

Posted

Σήμερα τοποθετήθηκε και η ανάρτηση. (έκανε σχεδόν 2 μήνες να έρθει μιας και πλέον δεν υπάρχει ΤΙΠΟΤΑ stock στην bilstein υπό το νέο γενικό εισαγωγέα-αντιπρόσωπο :S )

Bilstein PSS10 ρυθμιζόμενη σε ύψος και σκληρότητα.

Πετύχαμε και το εργοστασιακό (Sline για μένα) ύψος, οπότε αποφύγαμε και το όποιο "ανεπιθύμητο" χαμήλωμα (εγώ δεν ήθελα να χαμηλώσει άλλο το αμάξι).

Και μερικές φωτογραφίες:

a3 blistein pss10 (1).jpg

a3 blistein pss10 (2).jpg

a3 blistein pss10 (3).jpg

ΥΓ: δεν έχει νόημα να βγάλω φωτογραφίες πριν και μετά, αφού οπτικά το αμάξι έμεινε στο ίδιο ύψος.

Λέγε γρήγορα κόστος και εντυπώσεις από άνεση!!!! Ρε φωτιές που μας άναψες ....πανάθεμάσε Kavoura!!!!!

Posted

καλοριζικη γιωργαρε....ολα τα λεφτα ειναι η ατιμη..... :sFun_drool2:

Ευχαριστώ πολύ φίλε!

Η αλήθεια είναι ότι έλεγα πως η Sline είναι η χρυσή τομή ανάμεσα σε κράτημα και άνεση, αλλά τώρα ανακαλώ. Το έχω στην θέση 3 μπρος-πίσω (1=τέρμα μαλακό, 10=τέρμα σκληρό), η ανάρτηση είναι πιο σφιχτή από την Sline, προσφέροντας όμως περισσότερη άνεση, αφού περνάει πλέον το αμάξι πιο γλυκα τις λακούβες.

Συγκρίνοντας το πριν και το μετά στην απόσβεση, μπορώ να πω ότι πριν η αντίδραση της ανάρτησης (sline) ήταν πιο ξερή στις εγκάρσιες ή έντονες ανωμαλίες σε σχέση με τώρα (pss10).

Για να καταλάβεις, περνάς από λακούβες που πριν το αμάξι ψιλο-κοπάναγε και τώρα είναι λες και δε συμβαίνει τίποτα (πολύ γλυκιά απόσβεση). Και όλα αυτά (ως προς την άνεση) χωρίς χάσω κάπου αλλού όπως να έχω κλίσεις στις στροφές ή "πλεύσεις" σε ανωμαλίες με πολλά km/h ή κάτι άλλο. :)

Σημειών απλώς ότι εγώ μαζί με την αλλαγή ανάρτησης αποφάσισα και άλλαξα και ρουλεμάν τοπ-μάουντ εμπρός (τα οποία έδειχναν σημάδια φθοράς όταν τα πήρα στα χέρια μου), όλες τις βίδες μπρος-πίσω που βιδώνουν τα αμορτισέρ (και στις βάσεις αυτών) και τις βάσεις των πίσω αμορτισέρ (είχε άλλες βάσεις η PSS10 για τα ελατήρια οπότε δεν χρειάστηκε να αγοράσω και τα λάστιχα που πατάνε τα ελατήρια πάνω στο αμάξι), τα οποία κόστισαν περίπου 200€ (μπορώ να κοιτάξω τιμολόγια αν ενδιαφέρει κάποιον).

Σταύρο (strivis),

Ο κόστος της συγκεκριμένης ανάρτησης στο συγκεκριμένο μαγαζί έχει 1800€ τοποθετημένη (εννοείται συμπεριλαμβάνεται η ρύθμιση της ανάρτησης και η ευθυγράμμιση του οχήματος), οπότε μαζί με τα παραπάνω "συμπράγκαλα" (ρουλεμάν τοπ-μάουντ, βίδες κτλ), μου πήγε κάπου στα 2000€.

Όμως από αμάξι σε αμάξι, η τιμή αλλάζει οπότε η συγκεκριμένη τιμή είναι αντιπροσωπευτική μόνο για το πάτωμα του Α3 8Ρ με τις 55άριες μπουκάλες των αμορτισέρ (δηλαδή 1.8TFSI, 2.0TFSI, S3 και ίσως και 1.4tfsi χωρίς να είμαι σίγουρος όμως).

Posted

Λέγε γρήγορα κόστος και εντυπώσεις από άνεση!!!! Ρε φωτιές που μας άναψες ....πανάθεμάσε Kavoura!!!!!

Εσύ να πάρεις τάχιστα τηλέφωνο!!!

Posted

Καλορίζικη και καλά χιλιόμετρα!

Η άποψή σου για την άνεση έχει βαρύτητα αφού ήταν κάτι που δεν ήθελες να χάσεις. :sHa_thumbsup2:

Posted

Καλορίζικη και καλά χιλιόμετρα!

Η άποψή σου για την άνεση έχει βαρύτητα αφού ήταν κάτι που δεν ήθελες να χάσεις. :sHa_thumbsup2:

Ευχαριστώ πολύ!!!!

Βασικά φίλε το πρόβλημά της άνεσης είναι πολύπλευρο.

Ακόμα κι αν πεις "στα @@ μου και εγώ γουστάρω να κοπανάει", τι θα πουν οι άλλοι που θα μπουν μέσα για να τους μετακινήσεις σε μεγάλα ταξίδια/εκδρομές? (παιδιά, σύζυγος)

Επίσης ακόμα κι αν η οικογένειά σου το ανέχεται γιατί σου αρέσει.... όλο αυτό το κοπάνημα έχει αντίκτυπο σε όλα τα μέρη του αυτοκινήτου, οπότε με μία κούτσουρο ανάρτηση δε θα μου έκανε εντύπωση το αμάξι να αρχίζει να τρίζει ολόκληρο. (αυτό κι αν δεν το θέλω με τίποτα).

• Like 1
Posted

Καλοριζικη και απο εδω και καλα χιλιομετρα :sHa_wink3:

Posted

Καλοριζικη φιλε καλοφορετη κσι πολλα και ανετα ταξιδια να εχεις

Posted

Ευχαριστώ πολύ παίδες!

Μόλις κάνω κάποια km, θα γράψω περισσότερα από εντυπώσεις.

Posted

Καλημερα Γιωργο και καλοριζικη!

Posted

Καλημερα Γιωργο και καλοριζικη!

Ευχαριστώ Θανάση!!! :)

Posted

θα σου φαινεται και η διαφορα του οτι τα παλια ειχαν κατσει και σιγουρα δεν δουλευαν οπως την πρωτη μέρα που τα πηρες.

ελπιζω να μην εχει ρυθμισεις καμπερ καστερ και μπλεξεις με αυτα γιατι βλεπω να ψαχνεσαι και να ρυθμιζεις μονιμα...καποιες φορες τα απλουστερα ειναι και πρακτικοτερα.

προσωπικά θα δοκιμαζα κι αλλα σετ απ και θα σου προτεινα το ιδιο...θα δοκιμαζα το 4ο και το 5ο να δω πώς ειναι πριν καταλήξω οτι το 3ο ειναι που μου αρέσει.

πες μας εντυπωσεις περα απο την ανεση, στροφες, εκκινησεις, φρεναρισματα, καποιον ατσαλο ελιγμο.

καλοριζικες και επιβάλλεται να τις χαρεις οσο παει μιας και τα ''εσκασες'' κανονικα!!!