Prince_73 Posted July 4, 2017 Posted July 4, 2017 φανοποιείο τι έκανες??? έχασα κάτι??? μια βδομάδα έλειψα σε άδεια, τι έγινε ρε George??? 1
Kavouras Posted July 4, 2017 Author Posted July 4, 2017 φανοποιείο τι έκανες??? έχασα κάτι??? μια βδομάδα έλειψα σε άδεια, τι έγινε ρε George??? έφτιαξα μία γρατζουνιά που είχα στην πίσω δεξιά πόρτα. Πολύ "ψιλά πράματα", αλλά ξέρεις τώρα....έχω και κολλήματα το αμάξι να είναι όσο γίνεται "σαν καινούριο". 1
Prince_73 Posted July 4, 2017 Posted July 4, 2017 έφτιαξα μία γρατζουνιά που είχα στην πίσω δεξιά πόρτα. Πολύ "ψιλά πράματα", αλλά ξέρεις τώρα....έχω και κολλήματα το αμάξι να είναι όσο γίνεται "σαν καινούριο". και έβαψες ολόκληρη πόρτα???? μπας σε καλό σου!!
tasossline Posted July 4, 2017 Posted July 4, 2017 Ένα σχόλιο, αφού παρέλαβα επιτέλους το αμάξι από το φανοποιείο. Κυκλοφορούσα εδώ και 1+ βδομάδα με ένα α3 sportback 1.6tdi (diesel-άκι δηλαδή 110ps - 25,5kgm) και είχα "χαρεί" που δεν έκαιγε σχεδόν τίποτα (μιλάμε για αστείες καταναλώσεις) και είχα την αίσθηση ότι σχετικά "πήγαινε" όσο το οδηγούσα. Αλλά το βενζινοκίνητο αμάξι δεν συγκρίνεται..... Χθες, έχοντας παραλάβει το αμάξι, πάτησα(?) με ένα ίδιο Α3 (sportback 1.6tdi), και κυριολεκτικά χαϊδεύοντας το γκάζι (ούτε 15% δεν το πάταγα), στεκόμουν δίπλα-δίπλα... Και αναφέρω το 15%, γιατί έχοντας το σασμάν στο D, η πίεση του τούρμπο που δεν ανέβηκε πάνω από τα μόλις 0,2bar και στροφές όχι πάνω από 2000rpm....... Πες μου ωρα και μερος να ερθω να σε τρεξω μεγαλε, μονο μετα δεν θελω δικαιολογιες του τυπου να δεν δουλεψε να δεν ανεβασε πιεση να σε ετρεξα με το d και παει λεγοντας. 2
Kavouras Posted July 4, 2017 Author Posted July 4, 2017 Πες μου ωρα και μερος να ερθω να σε τρεξω μεγαλε, μονο μετα δεν θελω δικαιολογιες του τυπου να δεν δουλεψε να δεν ανεβασε πιεση να σε ετρεξα με το d και παει λεγοντας. πατάω και με όπισθεν... 3
Kavouras Posted July 4, 2017 Author Posted July 4, 2017 και έβαψες ολόκληρη πόρτα???? μπας σε καλό σου!!Οχι ρε συ. Απο sline που γράφει σε μένα και κατω. Οχι ολόκληρη πόρτα. Αντε να εξηγήσεις Γιατι έβαψες πόρτα στον επομενο. 1
Prince_73 Posted July 5, 2017 Posted July 5, 2017 Οχι ρε συ. Απο sline που γράφει σε μένα και κατω. Οχι ολόκληρη πόρτα. Αντε να εξηγήσεις Γιατι έβαψες πόρτα στον επομενο. Ενώ τη μισή πόρτα θα την εξηγήσεις????? λέμε τώρα ΟΤΑΝ το πουλήσεις...
Kavouras Posted July 5, 2017 Author Posted July 5, 2017 Ενώ τη μισή πόρτα θα την εξηγήσεις????? λέμε τώρα ΟΤΑΝ το πουλήσεις... καταρχάς κάτσε να βρούμε να πάρουμε κάτι άλλο και βλέπουμε, αλλά γενικά όλα αυτά καταλαβαίνω ότι είναι δικές μου ψυχολογικές μ@λ@κίες/ιδιοτροπίες. Παρόλα αυτά πιστεύω ότι: α) κανείς δε θα μετρήσει τόσο χαμηλά το αμάξι. Όλοι μετράνε το χρώμα μέχρι το ύψος της λεκάνης τους (δεν ξέρω...βαριούνται να σκύψουν?) οπότε δύσκολα θα το βρουν β) είναι πραγματικά πιο πιστευτό να πεις ότι έβαψα τη μισή πόρτα (που δε φαίνεται κιόλας ότι την έβαψα μισή και όχι ολόκληρη για να μην χαλάσω το εργοστασιακο χρώμα) γιατί είχα γρατζουνιά. Ενώ αν βάψεις ολόκληρη πόρτα, ο περισσότερος κόσμος θα σκεφτεί ότι "α...τον τρακάρανε και έβαψε την πόρτα. Λες να έχει πάρει και το πλαίσιο ή ο μεντεσές?" Μου φάνηκε καλύτερη ιδέα, ο φανοποιός επίσης μου είπε να μην αγχώνομαι ότι και οι 2 λύσεις είναι σωστές (κάτω από τη λωρίδα = μισή πόρτα ή ολόκληρη πόρτα), οπότε "κάνε αυτό που εσύ θα νιώθεις καλύτερα).
Kavouras Posted July 24, 2017 Author Posted July 24, 2017 (edited) Και 2 φωτογραφίες από τα φρένα, ενώ φοράμε πάνω τους αποστάτες. Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν μετά από πλύσιμο και πήγα "στα καπάκια" στο "λαστιχά" για την καθιερωμένη (ετήσια) ζυγοστάθμιση των τροχών (μπρος και πίσω). 20160914_144328 - Αντιγραφή.jpg 20160914_144332 - Αντιγραφή.jpg ΥΓ: Όχι ότι είχα θέμα ή ένιωθα κάτι, αλλά επειδή το αμάξι κάνει αρκετά km μέσα στην πόλη (Αθήνα) όπου όλοι όσοι μένουν εδώ, ξέρουν ότι όλοι οι δρόμοι είναι μία λακούβα, και θέλω όσο είναι δυνατόν να μην ταλαιπωρώ τα κινούμενα μέρη των άκρων για 15€ που δίνω στην ζυγοστάθμιση. edit: τώρα που τις ξαναβλέπω, οι φωτογραφίες τα αδικούν πολύ.... να επιστρέψω στο θέμα των αποστατών για το αμάξι μου. Δυστυχώς με 4 άτομα μέσα στο αμάξι (οδηγός-συνοδηγός + 2 επιβάτες πίσω) και 2 βαλίτσες αεροπορικού τύπου, οι πίσω ρόδες βρίσκουν στους θόλους σε λίγο έντονες ανωμαλίες. Η αλήθεια είναι πως στην Αθήνα δεν το είχα συναντήσει τόσο πολύ, αλλά όταν βρίσκουν οι ρόδες, πάει να πει ότι είναι λάθος οι αποστάτες και κακώς μπήκαν. Θα δω μήπως τους μικρύνω ή αν δεν αξίζει να τους μικρύνω, θα τους αφαιρέσω τελείως τους πίσω. Ούτως ή άλλως τους είχα βάλει για ομορφιά-ομοιομορφία, αλλά με χαλάει αφάνταστα που βρίσκει στις έντονες βυθίσεις του δρόμου. Η άλλη λύση είναι βέβαια να σηκώσω το αμάξι ώστε να προσθέσω επιπλέον διαδρομή πριν φτάσει η ρόδα να βρει στην άκρη του θόλου αλλά σκεφτόμουν πόσες σπείρες πρέπει να το σηκ.... ....Ντάξει, κομμένη η πλάκα, δεν παίζει αυτό το σενάριο. Edited July 24, 2017 by Kavouras
Prince_73 Posted July 24, 2017 Posted July 24, 2017 Η άλλη λύση είναι βέβαια να σηκώσω το αμάξι ώστε να προσθέσω επιπλέον διαδρομή πριν φτάσει η ρόδα να βρει στην άκρη του θόλου αλλά σκεφτόμουν πόσες σπείρες πρέπει να το σηκ.... ....Ντάξει, κομμένη η πλάκα, δεν παίζει αυτό το σενάριο. Dikonou No2 για πρόσεξε... 2
PanA4 Posted July 24, 2017 Posted July 24, 2017 Γιώργο, υπάρχει δυνατότητα να παίξεις λίγο με τη γωνιά camber ώστε να ελαχιστοποιησεις τις επαφές; Αλλιώς αν χρειαστείς τροποποίηση στους αποστατες, είμαι διαθέσιμος. 2
xristoforosQ Posted July 24, 2017 Posted July 24, 2017 Γιώργο, υπάρχει δυνατότητα να παίξεις λίγο με τη γωνιά camber ώστε να ελαχιστοποιησεις τις επαφές; Αλλιώς αν χρειαστείς τροποποίηση στους αποστατες, είμαι διαθέσιμος. με αλλαγη αντιστρεπτικες ραβδους ποιο μεγαλυτερους σε διαμετρο διορθωνετε;
Kavouras Posted July 25, 2017 Author Posted July 25, 2017 Γιώργο, υπάρχει δυνατότητα να παίξεις λίγο με τη γωνιά camber ώστε να ελαχιστοποιησεις τις επαφές; Αλλιώς αν χρειαστείς τροποποίηση στους αποστατες, είμαι διαθέσιμος. Βρισκει αρκετα. Δεν ειναι 1-2mm. Θα μετρήσω ποσο και θα σου πω Πανο. Ισως και να μην αξιζει η ταλαιπωρια-διαδικασία αν ειναι απο τα 10mm να μείνουν τα 5mm 2
Prince_73 Posted July 25, 2017 Posted July 25, 2017 ρε Γιώργο τι τους θες τους αποστάτες??? πέταξε τους να ηρεμήσεις μην πάθεις καμιά ζημιά...πόσο offset έχει η ζάντα σου?? 1
Kavouras Posted July 25, 2017 Author Posted July 25, 2017 ρε Γιώργο τι τους θες τους αποστάτες??? πέταξε τους να ηρεμήσεις μην πάθεις καμιά ζημιά...πόσο offset έχει η ζάντα σου?? 54mm offset, είναι οι εργοστασιακές.
Prince_73 Posted July 25, 2017 Posted July 25, 2017 και οι αποστάτες σου αν δεν κάνω λάθος είναι 15mm, οπότε συνολικό offset στα 39mm...πολύ είσαι φίλε! εγώ με 40mm ζάντας μόνο και είμαι οριακά!! χαμήλωμα ανάρτησης, τι παίζει??? sorry που ρωτάω συνέχεια αλλά με σένα, τον dikonou και κανά δυο άλλους εδώ μέσα, όλο αλλαγές είστε στα setups και ανακατεύετε τη μαγιά συνέχεια!! 1
Van.Leb Posted July 25, 2017 Posted July 25, 2017 (edited) Το οτι του Γιωργου βρισκει πισω πιστευω οτι οφειλεται στο χαμηλωμα που εχει κανει με την pss10... Φοραω κ εγω 15αριδες αποστατες μπρος πισω εχω φορτωσει 6 ατομα μεσα στο αμαξι για δοκιμη κ δεν βρισκω πουθενα ουτε μπροστα ουτε πισω... (Φυσικα δεν μιλαω για πεσιμο σε λακουβα με 80 χλμ) Υ.γ1 Η αναρτηση μου ειναι sline... Υ.γ2 το αυτοκινητο ειναι 3θυρο... Στάλθηκε από το LG-D855 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Edited July 25, 2017 by Van.Leb
Prince_73 Posted July 25, 2017 Posted July 25, 2017 Ίδιο offset ζάντας πάντα μιλάμε?? Το πίσω μέρος φίλε μου πίστεψε με είναι οριακά με το φτερό αν έχει 15αρι αποστάτη - ειδικά αν είναι και χαμηλωμένος +50mm από το κανονικό, τότε θα βρίσκει σίγουρα!! Και πιστεύω ότι με καμία διόρθωση camber δεν μπορεί να το φτιάξει...δυστυχώς! Σκέφτομαι και εγώ μπας και περάσω από τα ελατήρια pro kit (30mm) σε ελατήρια sportline (50mm) της eibach - ειδικά το μπροστά μέρος θα χαμηλώσει καλά και θα γεμίσει ακόμη περισσότερο ο θόλος που έχει κάποιο κενό μεγαλύτερο (οπτικά) από το πίσω στο οποίο είμαι πολύ ωραίος και τώρα. Σημειωτέον η sportline έκδοση χαμηλώνει 40mm το πίσω μέρος (10mm λιγότερα από μπροστά). Φοβάμαι όμως μην αφήσω τίποτα κομμάτια σε καμιά λακκούβα σε κάποια οικογενειακή εξόρμηση!!
escape_A3 Posted July 25, 2017 Posted July 25, 2017 (edited) Ίδιο offset ζάντας πάντα μιλάμε?? Το πίσω μέρος φίλε μου πίστεψε με είναι οριακά με το φτερό αν έχει 15αρι αποστάτη - ειδικά αν είναι και χαμηλωμένος +50mm από το κανονικό, τότε θα βρίσκει σίγουρα!! Και πιστεύω ότι με καμία διόρθωση camber δεν μπορεί να το φτιάξει...δυστυχώς! Σκέφτομαι και εγώ μπας και περάσω από τα ελατήρια pro kit (30mm) σε ελατήρια sportline (50mm) της eibach - ειδικά το μπροστά μέρος θα χαμηλώσει καλά και θα γεμίσει ακόμη περισσότερο ο θόλος που έχει κάποιο κενό μεγαλύτερο (οπτικά) από το πίσω στο οποίο είμαι πολύ ωραίος και τώρα. Σημειωτέον η sportline έκδοση χαμηλώνει 40mm το πίσω μέρος (10mm λιγότερα από μπροστά). Φοβάμαι όμως μην αφήσω τίποτα κομμάτια σε καμιά λακκούβα σε κάποια οικογενειακή εξόρμηση!! Επειδή έχει δώσει το ok ο Γιώργος να του @#%$£<=%}£ το τοπικ του, σου αναφέρω πρίγκηπα τα εξής...Αν πας σε -50mm, σε εσένα με 18/ 8j et40, θα βρίσκεις σίγουρα έστω και άδειο αμάξι... Μην υπολογίζεις το 50/40 που δίνει η eibach, επειδή: Σε εμένα 3θυρο, με pro kit 30/30, πίσω ήταν όπως όταν το πρωτοπηρα (έκδοση ambition) κατσίκι, ας πω 30/ 0 !!! Με sportline τώρα, πίσω έκατσε ωραία/αρκετά και μπροστά λιιιγο ακόμα. Έχει απόσταση από το έδαφος εμπρός ~14 cm και πίσω ~16 cm μετρημένο άδειο εντελώς και στο κατώτερο σημείο μετάλλου εκεί που μπαίνει ο γρύλος. Επειδή το είχα ψάξει πολύ το θέμα πριν αλλάξω ελατήρια-αμορτισέρ, δεν είχα βγάλει άκρη για το πόσο αντικειμενικά θα χαμηλώσει και αυτό επειδή -όπως κατάλαβα εκ των υστέρων- άλλο βάρος έχει πίσω το 3θυρο και άλλο το 5θυρο (δεν υπολογίζω καν τον παράγοντα 1.4/1.8)....έτσι, λοιπόν, αρχικά πήγα στην πιο safe επιλογή των 30/30. Και όσον αφορά -για να καταλάβεις γενικότερα- το οπτικό θέμα, εμένα με 30/30 ηταν χάλι πίσω και ωραίο μπροστά, ενώ τώρα πίσω τέζα (για να το πω έτσι) και μπροστά οριακά καγκουρικο. Α....πολύ σπάνια τυχαίνει να το φορτώνω Edited July 25, 2017 by escape_A3 2
Kavouras Posted July 25, 2017 Author Posted July 25, 2017 Το οτι του Γιωργου βρισκει πισω πιστευω οτι οφειλεται στο χαμηλωμα που εχει κανει με την pss10... Φοραω κ εγω 15αριδες αποστατες μπρος πισω εχω φορτωσει 6 ατομα μεσα στο αμαξι για δοκιμη κ δεν βρισκω πουθενα ουτε μπροστα ουτε πισω... (Φυσικα δεν μιλαω για πεσιμο σε λακουβα με 80 χλμ) Υ.γ1 Η αναρτηση μου ειναι sline... Υ.γ2 το αυτοκινητο ειναι 3θυρο... Στάλθηκε από το LG-D855 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk είσαι quattro. Το λάστιχο δεν πρέπει να βρίσκει ανεξάρτητα από το πόσο το έχεις χαμηλώσει αφού η διαδρομή του ελαστικού πρέπει να είναι καθαρή. και οι αποστάτες σου αν δεν κάνω λάθος είναι 15mm, οπότε συνολικό offset στα 39mm...πολύ είσαι φίλε! εγώ με 40mm ζάντας μόνο και είμαι οριακά!! χαμήλωμα ανάρτησης, τι παίζει??? sorry που ρωτάω συνέχεια αλλά με σένα, τον dikonou και κανά δυο άλλους εδώ μέσα, όλο αλλαγές είστε στα setups και ανακατεύετε τη μαγιά συνέχεια!! πρέπει να σας μπερδεύουμε και λίγο... Πάντως εγώ είχα παραγγείλει 14,5mm εμπρός και 10,κάτι, οπότε τώρα που θα τους βγάλω τους πίσω θα τους μετρήσω. Δε νομίζω όμως να είναι 15άρηδες γιατί οι πισω ρόδες είναι πιο μέσα από τις μπροστά (στο ίχνος στους στο δρόμο - μετρώντας με την επιστημονική μέθοδο "με το μάτι") ΥΓ: επίσης πάντα κάποιος/κάποιοι πρέπει να κάνουν το πειραματόζωο
Dimitris_Kon Posted July 25, 2017 Posted July 25, 2017 Βάλε ρε 40αρηδες που εχω εγώ να δεις άσπρη - χωρίς θόλους - μερα! Χαχαχαχ! Δημήτρης 1
Van.Leb Posted July 25, 2017 Posted July 25, 2017 είσαι quattro. Το λάστιχο δεν πρέπει να βρίσκει ανεξάρτητα από το πόσο το έχεις χαμηλώσει αφού η διαδρομή του ελαστικού πρέπει να είναι καθαρή. πρέπει να σας μπερδεύουμε και λίγο... Πάντως εγώ είχα παραγγείλει 14,5mm εμπρός και 10,κάτι, οπότε τώρα που θα τους βγάλω τους πίσω θα τους μετρήσω. Δε νομίζω όμως να είναι 15άρηδες γιατί οι πισω ρόδες είναι πιο μέσα από τις μπροστά (στο ίχνος στους στο δρόμο - μετρώντας με την επιστημονική μέθοδο "με το μάτι") ΥΓ: επίσης πάντα κάποιος/κάποιοι πρέπει να κάνουν το πειραματόζωο Σε βλεπω για project quattro... Στάλθηκε από το LG-D855 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 1
Kavouras Posted July 25, 2017 Author Posted July 25, 2017 Βάλε ρε 40αρηδες που εχω εγώ να δεις άσπρη - χωρίς θόλους - μερα! Χαχαχαχ! Δημήτρης Δεν είναι κακή ιδέα.....!!!!!!!!!!!!!!! θα μειώσω και το βάρος του αυτοκινήτου. Σε βλεπω για project quattro... Στάλθηκε από το LG-D855 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk καμιά πιο ακριβή λύση? 1
Van.Leb Posted July 25, 2017 Posted July 25, 2017 Δεν είναι κακή ιδέα.....!!!!!!!!!!!!!!! θα μειώσω και το βάρος του αυτοκινήτου. καμιά πιο ακριβή λύση? Rs3...αλλα δεν τα γραφω μονο για σενα..μας βλεπει κ ο dikonou...που θα παρει τηλ την τραπεζα για δανειο μολις το δει... Στάλθηκε από το LG-D855 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2
Kavouras Posted July 25, 2017 Author Posted July 25, 2017 Rs3...αλλα δεν τα γραφω μονο για σενα..μας βλεπει κ ο dikonou...που θα παρει τηλ την τραπεζα για δανειο μολις το δει... Στάλθηκε από το LG-D855 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk αν μας διαβάζει κάποιος τραπεζίτης, παρακαλώ να κάνει πρόταση στο Δ.Σ. του για "αμαξοδάνειο". Τόσες μλκιες δάνεια έχουν βγάλει (μέχρι και διακοποδάνειο είχαμε κάποτε -που είσαι ρε ΠΑΣΟΚ?? Λείπεις!!-*) 1
Recommended Posts