konst@ntis Posted August 28, 2017 Posted August 28, 2017 Πολύ ενδιαφέρον project.Καλό θα ήταν όταν έχεις νεότερα να ενημερωθούμε μιας και είμαι κι εγώ ένας από αυτούς που σκέφτονται την Κ04. θα με ενδιέφερε να δω και τα αποτελέσματα με την ήδη υπάρχουσα εξατμιση και εισαγωγή μιας κι εγώ φοράω 70mm εξάτμιση και δεν θα ήθελα να την αντικαταστήσω προς το παρόν.
Kavouras Posted August 28, 2017 Author Posted August 28, 2017 Πολύ ενδιαφέρον project.Καλό θα ήταν όταν έχεις νεότερα να ενημερωθούμε μιας και είμαι κι εγώ ένας από αυτούς που σκέφτονται την Κ04. θα με ενδιέφερε να δω και τα αποτελέσματα με την ήδη υπάρχουσα εξατμιση και εισαγωγή μιας κι εγώ φοράω 70mm εξάτμιση και δεν θα ήθελα να την αντικαταστήσω προς το παρόν. Δυστυχως δεν εχω νεότερα. Κυκλοφορώ με μηχανικη πιεση ακομα. Πρεπει να βρω χρονο να ασχοληθω λιγο και να παμε να ρυθμίσουμε με ηρεμια χωρίς πιεση χρόνου ή κούρασης λόγω περασμένης ώρας. Σηκώσαμε μονο δοκιμαστικά πιεση να δουμε αν εχω misfires και οτι τα μπεκ αρκούν αλλα το προγραμμα δεν ειναι ετοιμο. Βασικα περιμένω το προγραμμα του dsg για να κανει αλλαγές πιο ψηλά και σε φουλ πιεση να πατάει τα δισκάκια λιγο πιο δυνατά. (Δηλαδή τι να ρυθμίσουμε μεχρι τις 6500 και μετα Μολις βάλουμε Προγραμμα στο dsg,να ξανά ρυθμίσουμε; μια και καλη ολα μαζι) ΥΓ: Παντως το "μπαμ" που εχει η ΙΗΙ δεν υπάρχει στην κ04 (δυστυχώς) 1
Dikonou Posted August 28, 2017 Posted August 28, 2017 Άσε μας ρε που σου λείπει το μπάμ..................ήξερες κι από εχθές τί θα πεί Κ04 και τώρα ξενέρωσες..............ίσα μωρή!!!! ( Σαν μοδεράτορας μου ρίχνω κι ένα μπάνιο για επιθετική γραφή ) 3
Prince_73 Posted August 29, 2017 Posted August 29, 2017 Δυστυχως δεν εχω νεότερα. Κυκλοφορώ με μηχανικη πιεση ακομα. Πρεπει να βρω χρονο να ασχοληθω λιγο και να παμε να ρυθμίσουμε με ηρεμια χωρίς πιεση χρόνου ή κούρασης λόγω περασμένης ώρας. Σηκώσαμε μονο δοκιμαστικά πιεση να δουμε αν εχω misfires και οτι τα μπεκ αρκούν αλλα το προγραμμα δεν ειναι ετοιμο. Βασικα περιμένω το προγραμμα του dsg για να κανει αλλαγές πιο ψηλά και σε φουλ πιεση να πατάει τα δισκάκια λιγο πιο δυνατά. (Δηλαδή τι να ρυθμίσουμε μεχρι τις 6500 και μετα Μολις βάλουμε Προγραμμα στο dsg,να ξανά ρυθμίσουμε; μια και καλη ολα μαζι) ΥΓ: Παντως το "μπαμ" που εχει η ΙΗΙ δεν υπάρχει στην κ04 (δυστυχώς) Ξαναβάλε την IHI τότε...ή αλλιώς παραχώρησε τη μου, συμβιβάζομαι και με λιγότερα άτια!!! 1
Kavouras Posted August 29, 2017 Author Posted August 29, 2017 Ξαναβάλε την IHI τότε...ή αλλιώς παραχώρησε τη μου, συμβιβάζομαι και με λιγότερα άτια!!! Τωρα το βήμα έγινε και γυρισμό δεν εχει. Η τουρμπινα ηδη περιμένει να την παραλάβει ο επόμενος ιδιοκτήτης. Αναμένω με αγωνία κι Εγω :-)
iliasr38 Posted August 29, 2017 Posted August 29, 2017 Μπαμ με μηχανικη ρε Γιωργο? Κοιμαται του καλου καιρου η τουρμπινα ρε συ... 1
Kavouras Posted August 29, 2017 Author Posted August 29, 2017 Μπαμ με μηχανικη ρε Γιωργο? Κοιμαται του καλου καιρου η τουρμπινα ρε συ... Λογικό αλλά ακόμα και η ΙΗΙ στη μηχανική (που είχα εγώ =1bar), έπαιρνε λίγο τα πόδια της Ντάξει, δεν γκρινιάζω. Όλα θα γίνουν. Όταν έχω νεότερα θα ενημερώσω.
Kavouras Posted August 30, 2017 Author Posted August 30, 2017 (edited) Λοιπόν, μιας και βρήκα χρόνο, να γράψω κάποια πραγματάκια. Πήγαμε να ρυθμίσουμε προχθες και "έκλασε" η wastegate*. Συγκεκριμένα, όταν έβαλα την τουρμπίνα, ο μηχανικός (όχι αυτός που πάω το αμάξι συνήθως) είχε τη φαϊνή ιδέα να "στρίψει" την απόληξη της wastegate σε άλλη θέση (δεν τον βόλετε? δεν ρώτησα). Την ψιλιάστηκα εκείνη την ώρα αλλά είπα ότι αποκλείεται να μην το πρόσεξε. ( στα μούτρα μου! Καλά να πάθω που δεν το έλενξα με τα μάτια μου!) Έτσι όταν το άνοιξε και το ξαναέκλεισε, δεν το πρόσεξε και κάπου έχει μαγκώσει το λαστιχάκι που στεγανοποιεί την wg ώστε ο αέρας να πιέζει το έμβολό της. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα όταν πήγαμε να το σηκώσουμε "λίγο" (=1,7bar δοκιμαστικά), να κοπεί και τώρα το τούρμπο να σηκώνει φουλ πίεση μόνιμα . Δηλαδή με (περίπου) μισό ή 3/4 γκάζι (όχι τέρμα δηλαδή) και 6η στις 3500rpm, αν δεν προσέξεις, σηκώνει 2+bar. Κοινώς από προχθες οδηγώ με το ένα μάτι στο μπαρόμετρο και το άλλο στο δρόμο. Τσεκαρίστηκε ότι είναι το o-ring με το γνωστό σύστημα του "φυσίματος" από το σωληνάκι της wg ( ) και σήμερα πήγα και πήρα το κιτ επισκευής από weber (30 εύρια "κλαμμένα" και χωρίς λόγο τώρα... ). Αύριο θα γίνει η επισκευή της wg σε (φυσικά) άλλο συνεργείο που το έχει φίλος. Παρήγγειλα και κάτι "έξτρα" πραγματάκια έτσι για το καλό (θα μπει που θα μπει στο συνεργείο, ας κάνουμε και κάτι σοβαρό): να τα βάλουμε κι αυτά αύριο... Αν δε βρω χρόνο να ρυθμίσω "τέρμα" ή έστω σε σοβαρή πίεση την Πέμπτη, θα πάμε μετά το Σ/Κ αναγκαστικά λόγω δικών μου προσωπικών υποχρεώσεων. ΥΓ: άρα το πάθημα-μάθημα στην υπόθεση είναι ότι δεν ανοίγουμε το wastegate για κανένα λόγο κι αν ανοιχτεί, να είμαστε 1000% σίγουροι ότι το o-ring πάτησε σωστά. Γ@μώ τους μηχανικούς και την τσαπατσουλιά τους. edit: μαμάει έτσι όπως πάει τώρα βέβαια... Κρίμα που δεν μπορώ να το πατήσω τέρμα τώρα να "κλάψουν" μερικοί στο δρόμο.... (και μετά "ανατίναξη" φυσικά) edit#2: * ρε μπας και δε με θέλει? Edited August 30, 2017 by Kavouras 2
escape_A3 Posted August 30, 2017 Posted August 30, 2017 Υπάρχουν και χειρότερα...μη στενοχωριέσαι. Στο γνωστό συνεργείο θα τα περάσεις; Επειδή μάλλον θα πάω αύριο. 1
Kavouras Posted August 30, 2017 Author Posted August 30, 2017 Υπάρχουν και χειρότερα...μη στενοχωριέσαι. Στο γνωστό συνεργείο θα τα περάσεις; Επειδή μάλλον θα πάω αύριο. Θα πάω σε φίλο που έχει συνεργείο να με εξυπηρετήσει (δεν ασχολείται πολύ με vag αλλά θα έχω τη "χαρά" να είμαι από πάνω και να γίνει η δουλειά σε στυλ "έρχομαι αύριο" και "δε θα φύγω μέχρι να το φτιάξουμε"). Στο γνωστό συνεργείο που το πάω, θα πήγαινα πραγματικά ευχαρίστως αν δε με έβαζε αναμονή εύκολα 1 βδομάδα κι εγώ να ζω με το άγχος μη σηκώσει πίεση το αμάξι στο ταξίδι και "κλάψουμε" (ίσως και χωρίς εισαγωγικά). Οπότε δεν τον πήρα καν τηλέφωνο. Προτίμησα να λύσω το πρόβλημα εκτός. Δυστυχώς αυτές οι δουλειές των 2-3 ωρών εργασίας για να φτιάξεις κάτι που κάνει 30€, ο μηχανικός που το πας συνήθως (99% των περιπτώσεων) δεν φταίει (γιατί άλλος έκανε τη μλκια), και επιπλέον θες φαση "να σου τύχει σήμερα και να φτιαχτεί τώρα", απαιτεί μία πολύ μεγάλη ευελιξία που δυστυχώς ο Γιώργος (το συνεργείο που το πάω) δεν την έχει τόσο πολύ γιατί απλά έχει πολλά αμάξια. Πολύ μεθοδικός, πολύ καλός στη δουλειά του κτλ, αλλά από τη στιγμή που αποφάσισα να φτιάξω το τούρμπο αλλού (γιατί δεν ήθελα να περιμένω τέλη Σεπτέμβρη και να μείνω χωρίς αμάξι 3 μέρες), αποφάσισα να μην τον εμπλέξω στη μ@λ@κί@ που με δέρνει ώρες-ώρες. ΥΓ: επιπλέον συμπέρασμα? Έπρεπε να περιμένω να βάλω το τούρμπο στο Γιώργο τελικά. Τώρα έχω φάει πάλι αυτές τις 3 μέρες σε μλκιες γύρω-γύρω να φτιάξω αυτά που έπρεπε να ήταν σωστά από την αρχή.
Dikonou Posted August 30, 2017 Posted August 30, 2017 (edited) Καλύτερα που έγινε το ''κακό'' τώρα.....θα είσαι σίγουρος για το τί έγινε πλέον από εργασία Γιώργη, όλα μες στο πρόγραμμα είναι. Υπομονή και όλα θα γίνουν.....Έγώ τι πρέπει να πώ μετά; Μια χαρά θα πάνε όλα και θα το χαρείς μια χαρά!!! Όσο για το δίμπαρο ψηλά, πρέπει να σου κλείνει πεταλούδα και να πας με κούφια πίεση όπως γίνονταν στο δικό μου με πααααρα πολύ ήπια ζητούμενη πίεση ψηλά από το πρόγραμμα. Edited August 30, 2017 by Dikonou 1
Kavouras Posted August 30, 2017 Author Posted August 30, 2017 (edited) Καλύτερα που έγινε το ''κακό'' τώρα.....θα είσαι σίγουρος για το τί έγινε πλέον από εργασία Γιώργη, όλα μες στο πρόγραμμα είναι. Υπομονή και όλα θα γίνουν.....Έγώ τι πρέπει να πώ μετά; Μια χαρά θα πάνε όλα και θα το χαρείς μια χαρά!!! Όσο για το δίμπαρο ψηλά, πρέπει να σου κλείνει πεταλούδα και να πας με κούφια πίεση όπως γίνονταν στο δικό μου με πααααρα πολύ ήπια ζητούμενη πίεση ψηλά από το πρόγραμμα. πεταλούδα (edit) τέρμα ανοιχτή δεν κλείνει, κρατάει εκεί που πατάς το γκάζι. έχω λογκ αν ενδιαφέρεσαι Edited August 30, 2017 by Kavouras 1
Dikonou Posted August 30, 2017 Posted August 30, 2017 Όχι ρε τί να το κάνω............... έχω καμια 500αριά δικά μου βαρέθηκα να το μπριζώνω...... 1
Kavouras Posted August 30, 2017 Author Posted August 30, 2017 (edited) Όχι ρε τί να το κάνω............... έχω καμια 500αριά δικά μου βαρέθηκα να το μπριζώνω...... βασικά δεν κλείνει πεταλούδα. Μένει εκεί που πατάς το γκάζι. Απλά είναι αγχωτικό γιατί το μοτέρ δεν προλαβαίνει να καταναλώσει τον αέρα που στέλνει, wg μένει κλειστή και αρχίζει και χτίζει πίεση...1,8....1,9....2.0.....2,1....και ανεβάζει "χωρίς φόβο και πάθος" Edited August 30, 2017 by Kavouras 1
iliasr38 Posted August 30, 2017 Posted August 30, 2017 (edited) Η forge για να κλεισει σωστα υπαρχει συγκεκριμενος τροπος, Σταθεροποιηση σε μεγκεν και τραβηγμα της ντιζας της προς τα κατω με σκριπτ. Ετσι θα κουμπωσει το καπελωτο εντελως αβιαστα,( αυτοματα θα ελεγα) και δεν θα μαγκωσει την φουσκα. Α ρε μαστορια... Edited August 30, 2017 by iliasr38 2
Kavouras Posted August 30, 2017 Author Posted August 30, 2017 Η forge για να κλεισει σωστα υπαρχει συγκεκριμενος τροπος, Σταθεροποιηση σε μεγκεν και τραβηγμα της ντιζας της προς τα κατω με σκριπτ. Ετσι θα κουμπωσει το καπελωτο εντελως αβιαστα,( αυτοματα θα ελεγα) και δεν θα μαγκωσει την φουσκα. Α ρε μαστορια... Ηλία, το είχε στη μέγκενη αλλά δεν το έκανε όπως περιγράφεις και ήταν θέμα τύχης να κάτσει σωστά το o-ring. Δεν ήμουν όμως από πάνω του 100% κι έτσι δεν ήμουν σίγουρος. Ξέρεις...είναι αυτές οι λίγες φορές που δεν είσαι "από πάνω" και μετά σκάει η μ@λ@κί@ και βρίζεις...? Ε....αυτή ήταν μία από αυτές τις φορές. Θα το κάνω μόνος μου τώρα και θα τελειώσει το πανηγύρι. Απλά τώρα μου την έδωσε διπλά γιατί αν τελικά φάμε "παλούκι", παίζει να μην προλάβουμε να βάλουμε και τα μπεκ, γιατί (προφανώς) το συνεργείο έχει και άλλες δουλειές και εγώ μπήκα χαριστικά εμβόλιμα (του στυλ "έλα...άντε να σε φτιάξω να μη μου στενοχωριέσαι για μλκιες") Τέλοσπάντων, στην τελική ρυθμίζω κι έτσι (χωρίς μπεκ) και τα βάζω μετά.
mariosA4 Posted August 30, 2017 Posted August 30, 2017 ποσο πιεση θα το ρυθμισεις γιωργο? προσωπικα θα αλλαζα τα μπεκ και μετα θα ρυθμιζα μια και καλη . ευχομαι να το ευχαριστηθεις , ειναι αλλιως εκει ψηλα στα 2.2 μπαρ... 1
escape_A3 Posted August 30, 2017 Posted August 30, 2017 ποσο πιεση θα το ρυθμισεις γιωργο? προσωπικα θα αλλαζα τα μπεκ και μετα θα ρυθμιζα μια και καλη . ευχομαι να το ευχαριστηθεις , ειναι αλλιως εκει ψηλα στα 2.2 μπαρ... +1 ΥΓ: Γιώργο μη κάνεις βεβιασμένες κινήσεις...δυστυχώς αυτές είναι αναμενόμενες "αναποδιές", όταν αλλάζεις-πειράζεις σημαντικά μέρη του μοτέρ. Άντε όταν με το καλό ρυθμίσεις τα πάντα όλα, σε περιμένω να πατήσουμε!! ......1η-2α όμως
Kavouras Posted August 30, 2017 Author Posted August 30, 2017 (edited) +1 ΥΓ: Γιώργο μη κάνεις βεβιασμένες κινήσεις...δυστυχώς αυτές είναι αναμενόμενες "αναποδιές", όταν αλλάζεις-πειράζεις σημαντικά μέρη του μοτέρ. Άντε όταν με το καλό ρυθμίσεις τα πάντα όλα, σε περιμένω να πατήσουμε!! ......1η-2α όμως Βασικά απλά βιάστηκα να το βάλω (δεν κρατιόμουν) και όπως σε όλες αυτές τις περιπτώσεις, σου κοστίζουν τελικά και πιο ακριβά και σου τρώνε και πιο πολύ χρόνο, από ό,τι θα έπρεπε. Αλλά έλα και στη θέση μου! Να έχεις το τουρμπάκι από το Απρίλιο-Μάιο και να κάθεται στην αποθήκη? Και να μπαίνει και η γυναίκα στην αποθήκη και να σου λέει "αυτήν την βλακεία πότε θα την πάρεις από εδώ να τη βάλεις στο αμάξι να μη μας πιάνει και χώρο?" (το έλεγε σοβαρά!!!) (edit: πατάω και με όπισθεν... ) ποσο πιεση θα το ρυθμισεις γιωργο? προσωπικα θα αλλαζα τα μπεκ και μετα θα ρυθμιζα μια και καλη . ευχομαι να το ευχαριστηθεις , ειναι αλλιως εκει ψηλα στα 2.2 μπαρ... Τι 2,2? Όχι ρε τρελέ...!!! Με τίποτα τόσο πολύ, εκτός κι αν μου εγγυηθούν ότι μπορώ να το πάω τάπα όλη μέρα χωρίς φόβο. Σαν τούρμπο σηκώνει και 2,4bar over και 2bar κόφτη, αλλά το μοτέρ μου είναι μικρό, θα έχω σίγουρα πολύ surging και.....σίγουρα θα μετράω πατήματα με τα δάχτυλα στο 1 χέρι. Για να είμαι ειλικρινής πάντως και να απαντήσω στο ερώτημα σου, δεν ξέρω πώς θα το ρυθμίσουμε. Μία πρόχειρη σκέψη είναι 1,5bar φλατ παντού για "low" ή 1,7over-1,5κόφτη απλα για να είναι ευχάριστο στο δρόμο. Για το high.....???? Πραγματικά δεν έχω ιδέα.Θα ήθελα να βγάλει άλογα απλά και μόνο για την προσπάθεια των γύρω-γύρω που ασχολήθηκαν να μου βρουν τουρμπίνα, να προγραμματίσουν κτλ, αλλά σίγουρα δε θα είναι από τα "καλά k04-064" ή τα αμάξια που γίνονται "σημαία διαφήμισης", αφού εγώ θέλω σχετικά safe καταστάσεις, δε θέλω θόρυβο και ΣΙΓΟΥΡΑ δε θα αλλάξω το εργοστασιακό τελικό καζανάκι και στα άμεσα πλάνα δεν είναι να αλλάξω και downpipe. Θα ψηνόμουν έτσι για το χαβαλέ ένα 2μπαρ φλατ, αλλά είμαι σίγουρος ότι θα έρχεται από πίσω ο δικηγόρος να μου μαζεύει τα ανταλλακτικά που θα σκορπάνε από το μοτέρ... Βέβαια άλλα παιδιά με στοκ μοτέρ και κ04, έχουν δηλώσει κάτι τρελές πιέσεις*. Θα δείξει. Είναι άγνωστα(?) λιβάδια για μένα. ΥΓ: Ούτως ή άλλως το high το θέλω για χαβαλέ-κόντρες-πειράγματα, όπως είχα και στην ΙΗΙ (high δεν πρέπει να το είχα βάλει 5 φορές και όλες αυτές τις φορές για να δούμε διαφορές πριν και μετά με παιδιά που άλλαξαν σεταπ. Α! Βάλε +1 φορά που το έβαλα στο dyno). *θεωρώ δεδομένο ότι θα έχουν μοίρες έτσι? Τι να το κάνω το 2μπαρο αν έχω 3 μοίρες advance? Mε 2.0 μπαρ πίεση και δεν σου κάνει misfires;όχι γιατί είναι 1-2 φορές που "έφτασε" εκεί πάνω έκοψα. Edited August 30, 2017 by Kavouras 2
Dimitris_Kon Posted August 30, 2017 Posted August 30, 2017 Μια χαρά ρε φύσηξέ το στο 3μπαρο να αναστενάξει η γη! Δημήτρης 4
georgio3gr Posted August 30, 2017 Posted August 30, 2017 Με 3 bar θα μπει και στην κατηγορία των τρίτεκνων... 1
xrhstosa4b6 Posted August 30, 2017 Posted August 30, 2017 Δωσε πονο Γιωργο! Ελα ρε αφου η ρεβλιμιτ εχει τον Κωνσταντινο αθηνα τι φοβασαι φυσαει το παιδι (δεν τον ξερω προσωπικα αλλα ειναι γνωστος φιλου και εχω ακουσει τα καλυτερα) Παντως για καθημερινο νομιζω το 1.7 οβερ και 1.3-1.4 σταθερο θα το χαρεις γιατι γενικα η βενζινη δεν ειναι παντα καλη και στο δικο μου τουλαχιστον (βεβαια ειναι και μια δεκαετια πισω η μηχανη) αυτο ειναι το οριο. Μετα αρχιζει η γκρινια του τυπου "ωχ δεν εβαλε ακριβως 100 οκτανια" η "εχει πολλη ζεστη και δεν παταω τερμα" κλπ 1
Recommended Posts