Prince_73 Posted February 26, 2014 Author Posted February 26, 2014 Θα με τρελάνουν σήμερα ....ήρθαν λέει οι κιθάρες!!! πως? πετώντας???? μάλλον θα βρήκαν εδώ στοκ, αλλιώς δεν εξηγείται Αγοράστηκαν και σωληνάκια υψηλής του S3 - 4αδα της Forge ... Από βδομάδα πάμε για τοποθέτηση (πρώτα ο Θεός)!!!!!!!!! 1
Prince_73 Posted March 5, 2014 Author Posted March 5, 2014 Και από σήμερα επιτέλους, το αυτοκίνητο φοράει το brake kit του μεγαλύτερου αδελφού του S3 - έγινε τοποθέτηση δισκόπλακων και τακακιών μπρος - πίσω, όλα της γνωστής εταιρίας ATE. Υπήρξε ένα μικρό πρόβλημα με τα μπροστινά μαρκούτσια της Forge Motorsport και λόγω τεχνικών λόγων, αλλά και μη βγάζοντας άκρη, φτιάχτηκαν τελικά χειροποίητα για μπροστά - πίσω μπήκαν κανονικά τα υψηλής της Forge Motorsport. Συνεχίζεται...
Prince_73 Posted March 5, 2014 Author Posted March 5, 2014 Ιδού και τα αντίβαρα στις δικές μου δαγκάνες που έλεγα σε προηγούμενο post Μερικές ακόμη φωτογραφίες από την τοποθέτηση και τη φρενομέτρηση που έγινε Στο δρόμο τώρα: μέχρι να στρωθούν τα τακάκια και οι δίσκοι δεν περίμενα πολλά πράγματα, πράγμα που επιβεβαιώθηκε....θέλει τον καιρό του με καλό στρώσιμο του δίσκου προκειμένου να καταλάβω το δυνατό φρένο που περιμένω από τη συγκεκριμένη επένδυση! Θα επανέλθω με καλύτερες φωτογραφίες όλου του αυτοκινήτου εκτός ράμπας
stef80 Posted March 5, 2014 Posted March 5, 2014 Καλά φρεναρίσματα! Μην τα υπερθερμάνεις από την αρχή μονο γιατί θα σου σφυρίζουν.
Kavouras Posted March 5, 2014 Posted March 5, 2014 Καλά φρεναρίσματα! Μην τα υπερθερμάνεις από την αρχή μονο γιατί θα σου σφυρίζουν. Δυστυχως αν τα υπερθερμανεις και στην πορεια στο κανει το σφυριγμα. Απλα δεν το κανει σε καθε φρεναρισμα που κανεις. (Δεν εχω βρει ακομα τις συνθηκες που γινεται γιατι ειναι ακανονιστο και αραιο το φαινομενο) Sent from the dark side...
stef80 Posted March 5, 2014 Posted March 5, 2014 Έχω αλλάξει πρόσφατα δίσκους γιατί είχα τρελαθεί από το σφύριγμα και τρέμω μην αρχίσει πάλι αυτο το απίστευτο ρεζιλίκι. Νομίζω ότι δεν έχω ακούσει αυτοκίνητο να σφυρίζει όπως το δικό μου πριν την αλλαγη! Σου τρυπούσε τα αυτιά και δεν ξέρω σίγουρο τρόπο να το αποφύγω στο μέλλον, εκτός από σωστό στρώσιμο, ώστε να "ψηθεί" σταδιακά το τακάκι σε όλο του το πάχος και να μην καεί επιφανειακά.
Theodore Saba Posted March 6, 2014 Posted March 6, 2014 Στέφανε τελικά τι δίσκους έβαλες φιλε ;σορυ για το οφ τοπικ Οι άσχετες δημοσιεύσεις μεταφέρθηκαν στα offtopic. Αν θέλετε να ρωτήσετε κάτι, καλό είναι να το ρωτάτε στο αντίστοιχο θέμα, ώστε να υπάρχει σωστό αρχείο και να παραμένουν καθαρά τα θέματα. Δεν λέει κάτι να γράφουμε ότι μας έρχεται και να λέμε απλά συγνώμη για το offtopic. Ευχαριστώ για την κατανόηση.
Prince_73 Posted March 6, 2014 Author Posted March 6, 2014 Από όσο ξέρω για το σφύριγμα, παίζει ρόλο το τακάκι που φοράει κανείς - σκληρό τακάκι (π.χ. ferodo 2500 ή 3000) θα σφυράει σίγουρα όταν είναι κρύο, σε ότι δισκόπλακα και να έχεις...επιπλέον φιλαράκια με αναβαθμίσεις σε φρένα μου σύστησαν να βάλω τακάκια εταιρίας ίδιας με το δίσκο που θα φορέσω πάνω - γιαυτό και επέλεξα να παντρέψω κομπλέ όλα τα ανταλλακτικά από την ATE που είναι και από τις κορυφαίες, αν όχι η κορυφαία εταιρία στα συστήματα πέδησης. Το καλό στρώσιμο ώστε να "ψηθεί" ομοιογενώς η πάστα στο τακάκι είναι βασική αρχή στην αλλαγή φρένων, όπως είπε και ο stef80. Από τη μαμά του πάντως, το δικό μου φόραγε jurid τακάκι μπρος, trw πίσω - δεν είδα τι μάρκα δαγκάνα είχα μπροστά....τώρα πάντως του S3 είναι ATE με τη βούλα!
stef80 Posted March 6, 2014 Posted March 6, 2014 Γενικά στα Audi έχουν ακουστεί πολλά παράπονα για σφυρίγματα και μιλάω για μαμά τακάκια. Ελπίζω να μην αντιμετωπίσεις τέτοιο θέμα.
Dikonou Posted March 6, 2014 Posted March 6, 2014 Μπά Στέφανε πρέπει να είναι η πάστα από τακάκι γιατί και σε μένα μετά από κανα δυό καλά φρένα από πολλά όταν κρυώσει μετά το κάνει με χαμηλές ταχύτητες.....πρίν το σταμάτημα δηλ και με απαλό φρένο το σκούξιμο..... η λύση είναι δρόμος γυαλί με πολύ λίγα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! το τονίζω!!!! χλμ απότομο φρένο και υπερωρίες το ABS. Μετά δεν το ξανακάνει μέχρι το ερπόμενο βαρύ φρένο....τουλάχιστον σε μένα φαίνεται να πιάνει αυτή ή μεθοδος.... 1
georgio3gr Posted March 6, 2014 Posted March 6, 2014 Μια απ'τα ιδια και με τα δικα μου... Με ενα καλο φρεναρισμα ολα διορθωνονται αλλα προσωρινα...
Prince_73 Posted April 5, 2014 Author Posted April 5, 2014 (edited) Καλησπέρα σε όλους, Νέα σημερινή (προαναγγελθείσα) αναβάθμιση του αυτοκινήτου, με την οποία κλείνει ουσιαστικά πλήρως το πρώτο στάδιο μηχανικής βελτίωσης, όπως είχα βάλει εξ αρχής στόχο! Το αμάξι φόρεσε σήμερα ολόσωμη ανοξείδωτη εξάτμιση σε αντικατάσταση της μαμάς εργοστασιακής: - 70mm downpipe αν και η πρώτη κούρμπα στην έξοδο της τουρμπίνας ξεκίνησε με 76mm μέχρι το σπιράλ (άφησα το μάστορα να κάνει το καλύτερο όπως αυτός ξέρει) - 200cpsi ημιαγωνιστικός καταλύτης της HJS - 63,5mm catback - μεσαίο και τελικό καζανάκι - 2x80mm τελικές απολήξει/μπούκες Η εργοστασιακή... Το dp με τον καταλύτη... Τα δύο καζάνια και οι σωλήνες για τις μπούκες... Το τελικό καζανάκι... Όλα τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν είναι ανοξείδωτο ατσάλι 304, ακόμα και τα πλακάκια σύνδεσης. Οι κολλήσεις είναι λίγες, ενώ οι κούρμπες του μάστορα κορυφαίες... Στο δρόμο το αυτοκίνητο πηγαίνει σίγουρα πιο ξεκούραστα, δεν πρόλαβα βέβαια να το δοκιμάσω για αρκετά χιλιόμετρα καθότι ήμουν από τις 7:45 στο συνεργείο και έφυγα 15:15, οπότε όπως καταλαβαίνετε ήμουν πτώμα. Ο ήχος σίγουρα δεν είναι ο εργοστασιακός που είχα, αλλά είναι οπωσδήποτε πορωτικός!!! Μου είπε ο μάστορας ότι σε λίγα χιλιόμετρα που θα καπνιστεί καλά η εξάτμιση, θα μαλακώσει αρκετά... Για το θέμα της απόδοσης, ο ίδιος επιμένει σε 20 άλογα...είπαμε ένα dyno θα δείξει τι τελικά έχει γίνει συνολικά! Τέλος να αναφέρω στα λίγα χιλιόμετρα που έγιναν, κανένας συντονισμός, κανένα λαμπάκι καυσαερίων, κανένα πρόβλημα γενικά...η δουλειά όπως την παρακολούθησα εγώ (και ένα άλλο παλικάρι που έβαζε dp στο audi του) ήταν απλά άψογη! Θα επανέλθω με περισσότερες εντυπώσεις σύντομα... Edited April 5, 2014 by Prince_73 4
Theodore Saba Posted April 5, 2014 Posted April 5, 2014 Ωραίο και προσεγμένο αποτέλεσμα !!! Καλά χιλιόμετρα να έχεις !!! 1
Prince_73 Posted April 5, 2014 Author Posted April 5, 2014 Ωραίο και προσεγμένο αποτέλεσμα !!! Καλά χιλιόμετρα να έχεις !!! Thanks Theo!
PanA4 Posted April 5, 2014 Posted April 5, 2014 Ωραία πράμματα! Καλορίζικη φίλε! Φαίνεται πολύ προσεγμένη δουλειά. 1
tasossline Posted April 5, 2014 Posted April 5, 2014 καλοριζικη και καλοφορετη φιλε ,περιμενουμε εντυπωσεις ,βιντεο και δυναμομετρηση 1
Prince_73 Posted April 6, 2014 Author Posted April 6, 2014 Εαν επιτρέπεται σε ποιόν πήγες?? Βεβαίως και επιτρέπεται, οι παρουσιάσεις γίνονται να παίρνουν ιδέες/προτάσεις τα μέλη που του ενδιαφέρουν - Σταύρος Σκριβάνος στο Νέο Κόσμο, ένας τυπάρας φωνακλάς, αλλά μερακλής/ψείρας με τη δουλειά του - φαντάσου ότι ο ίδιος την έφτιαξε την εξάτμιση πάνω στο αμάξι και μετά τα μαστόρια του έκαναν τις κολλήσεις με tig, το φινίρισμα και το γυάλισμα! Ωραία πράμματα! Καλορίζικη φίλε! Φαίνεται πολύ προσεγμένη δουλειά. Φίλε Πάνο σε ευχαριστώ, έτσι λέω και εγώ, εύχομαι να τη χαρώ απροβλημάτιστα πολλά χρόνια... καλοριζικη και καλοφορετη φιλε ,περιμενουμε εντυπωσεις ,βιντεο και δυναμομετρηση Τάσο μου να 'σαι καλά, όπως πάντα "απαιτητικός" και κατευθείαν στο ζουμί!!! 1
Kavouras Posted April 6, 2014 Posted April 6, 2014 Καλοριζικη! Φαινεται προσεγμενη δουλεια!!!! Απο θορυβο, αληθεια, πως τα πας τωρα; 1
Yellow Devil S3 Posted April 6, 2014 Posted April 6, 2014 Ωραίο το κιτάκι ! Καλές αποδόσεις και καλές επιδόσεις !! 1
varaderum Posted April 6, 2014 Posted April 6, 2014 Καλορίζικη. Οντως δείχνει προσεγμένη δουλειά και ο Σκριβάνος είναι γνωστό όνομα στον συγκεκριμένο χώρο. Επειδή ειπώθηκε για τον θόρυβο που κάνει μια οποιαδήποτε εξάτμιση (ιδίως καινούργια) ..αυτός θα αυξηθεί, λίγο η περισσότερο (..αναλόγως την ποιότητα των μονωτικών υλικών που χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή των καζανιών). 1
Prince_73 Posted April 6, 2014 Author Posted April 6, 2014 Ευχαριστώ για τα καλορίζικα παιδιά! Μόλις γύρισα από βόλτα με την οικογένεια, ήθελαν να πάμε κάπου έξω να τεστάρουμε με την ευκαιρία και το όχημα... Γιώργο (kavouras) ο ήχος είναι αρκετά μπάσος και τον καταλαβαίνεις από όταν βάζεις μπροστά τον κινητήρα - καμία σχέση με εργοστασιακό ήχο (του το 'πα του Σταύρου), αλλά δε σε πειράζει ιδιαίτερα, όπως είπα είναι αν μη τι άλλο πορωτικός - όσο πηγαίνεις χαλαρά το γκάζι (cruise καταστάσεις) δεν έχεις θέμα, αν το πατήσεις απαιτητικά όμως, αγριεύει ανάλογα, αλλά ελπίζω να μην αυξηθεί όπως λέει ο varaderum....προς το παρόν μέχρι να στρώσουν τα καζάνια, η εξάτμιση κάνει απολύτως αισθητή την παρουσία της και καπνίζει σαν αράπης ...μετά από κάποια χλμ θα δούμε! Σημειωτέων ότι το πρόγραμμα πρέπει να (ξανα)κάνει adaptation των νέων συνθηκών που δημιουργούνται με την απελευθέρωση της εξαγωγής....ένα θεματάκι έχω μόνο και πριν πάρω το Σταύρο τηλέφωνο, πείτε μου καμιά γνώμη πρώτα εσείς (ίσως έχει τύχει σε κάποιον): όταν βάζω μπρος τον κινητήρα, έχοντας πατημένο το συμπλέκτη, νοιώθω ένα ελαφρύ κλώτσημα και ακούω ένα μικρό γκουπ από κάτω....μάλλον κάπου πρέπει να βρίσκει το dp στο μοτέρ, δεν εξηγείται αλλιώς - ίσως πάλι τώρα που ζεστάθηκαν τα μέταλλα της εξάτμισης, να πήραν πάλι μπόσικα και να θέλουν εκ νέου σφίξιμο οι συνδέσεις? δεν το κάνει ούτε στις αλλαγές ταχυτήτων, ούτε σε σαμαράκια/ανωμαλίες δρόμου, ούτε στο σβήσιμο του κινητήρα! περίεργο??? 1
Dikonou Posted April 6, 2014 Posted April 6, 2014 (edited) Μπορεί να είναι και το τελικό στο σωλήνα ανάμεσα στα πίσω ψαλίδια Edited April 6, 2014 by Dikonou 1
Kavouras Posted April 6, 2014 Posted April 6, 2014 Μπορεί να είναι και το τελικό στο σωλήνα ανάμεσα στα πίσω ψαλίδια Ειχα το ιδιο προβλημα και το διορθωσαμε την επομενη μερα. Σε καποιες κινησεις του αμαξωματος χτυπουσε η σωληνα που οδηγει στο τελικο. Την κατεβασαμε 0,5cm και δεν ξαναενοχλησε. 1
Prince_73 Posted April 6, 2014 Author Posted April 6, 2014 κλώτσαγε ο συμπλέκτης δλδ? καλά το γκουπ, αλλά το τελικό σου έδινε κλώτσο στο αμπραγιάζ Γιώργο???
Recommended Posts