Chris1967 Posted August 4, 2019 Author Posted August 4, 2019 20 hours ago, TommasK. said: H επισκευη οπως ειπα εγινε μεσα στη Καρεντα. Αλλαχθηκαν πιστονια με τον τελευταιο κωδικο με τα ανανεωμενα ελατηρια τους 06H-107-065-DM καθως εγινε και καθαρισμος στο καπακι, βαλβιδες, αλλαγη τσιμουχακια βαλβιδων κλπ παρελκομενων αφου ανοιγετε το μοτερ (αλλαγη μπουζι,λαδια,φιλτρο λαδιου ειναι δεδομενο οτι τα αλλαζουν και αυτα)..οχι δεν καιει λαδι, η ποσοτητα που συμπληρωνω πριν καθε αλλαγη λαδιου ειναι 100 με 200ml στα 10.000 χλμ περιπου που κραταω τα λαδια.. Εγγύηση ή σε σκίσανε?
Theodore Saba Posted August 4, 2019 Posted August 4, 2019 Παρήγγειλα liqui moly 5-40 και βλέπουμε. Ευχαριστώ 1
TommasK. Posted August 4, 2019 Posted August 4, 2019 2 hours ago, Chris1967 said: Εγγύηση ή σε σκίσανε? Στην εγγυηση εγινε η επισκευη με ενα κοστος συμμετοχης στα παρελκομενα του σερβις..
TommasK. Posted August 4, 2019 Posted August 4, 2019 1 hour ago, Theodore Saba said: Παρήγγειλα liqui moly 5-40 και βλέπουμε. Ευχαριστώ Αυτο θελω να το δοκιμασω και εγω στην επομενη αλλαγη ειδικα το MOLYGEN. Μεχρι στιγμης το Τoptec 4200 (5-30) δεν το αλλαζω, απλα εχω διαπιστωσει οτι καπου στα 9 με 10.000χλμ ειναι για αλλαγη
Chris1967 Posted August 13, 2020 Author Posted August 13, 2020 (edited) Σήμερα σέρβις μαζί με αλλαγή βάσεων μηχανής, πριν τις διακοπές. Είχα παρατηρήσει από καιρό τρεμούλιασμα του κινητήρα ειδικά όταν ήταν κρύος, δεν είχα δώσει ιδιαίτερη σημασία, μέχρι που είδα κάποια γράσα να έχουν διαρρεύσει από την αριστερή βάση μηχανής, οπότε και προγραμματίστηκε και η αλλαγή τους σε συνδυασμό με το σέρβις αλλαγής λαδιών. Δεν γνώριζα ότι οι βάσεις είναι με θερμαινόμενο γράσο, εντυπωσιάστηκα. Liqui Moly Molygen w5-40 όπως άλλωστε χρησιμοποιώ εδώ και περίπου ένα χρόνο και είμαι αισίως στην τρίτη αλλαγή με αυτά τα λάδια. Όλα καλά σταμάτησε το τρεμούλιασμα και υπάρχει μια αίσθηση στιβαρότητας που δεν είχα πριν στα ξεκινήματα, ειδικά στα κρύα ξεκινήματα. Ο μηχανικός μου επιμένει πως η κατανάλωση λαδιού, παρότι είναι αυξημένη δεν χρήζει ακόμα επισκευής, δεν ξέρω τι να πω, τον ακούω. Μάλλον θα δρομολογηθεί και η Κ04 από το φθινόπωρο, νομίζω καιρός της είναι. Αυτά από μένα καλές διακοπές και ξεκούραση σε όλους εύχομαι!! Edited August 13, 2020 by Chris1967 6
Chris1967 Posted November 18, 2020 Author Posted November 18, 2020 (edited) Νεώτερα... Όπως είχα πει θα δρομολογούσα την Κ04. Δυστυχώς αν και το περίμενα, η κατανάλωση λαδιού προκάλεσε πρόβλημα στα μπουζί που είχα βάλει πρόσφατα, οπότε αποφασίστηκε με τον μηχανικό μου να προχωρήσω σε επισκευή κινητήρα πριν γίνει οποιαδήποτε περαιτέρω βελτίωση. Χιλιόμετρα 135.500 Η εικόνα του κινητήρα ήταν πολύ καλή (πλην του γεγονότος ότι είχε πολύ σοβαρές επικαθήσεις) δεν υπήρχε πουθενά ζημιά στα χιτώνια, και επειδή δεν έχω πρόθεση να αυξήσω την ιπποδύναμη σε αστρονομικά νούμερα, αποφασίσαμε να μην προβώ σε αλλαγή μπιελών και πιστονιών, αλλά να διατηρήσω τα παλιά με αλλαγή ελατηρίων. Εννοείτε ότι ο κορμός και όλα καθαρίστηκαν και μετρήθηκαν ενδελεχώς πριν παρθούν οι αποφάσεις. Οπότε ελατήρια και νέα έδρανα παντού. Βαλβίδα λαδιού, καδένα, τεντωτηρας και γλυστρες, αντλία νερού. Επίσης βρέθηκε ότι είχε πρόβλημα η βαλβίδα και ο μηχανισμός μεταβλητού χρονισμού, και το ψυγείο λαδιού, οπότε αλλάχθηκαν και αυτά. Αναμένουμε ιμάντα και τεντωτήρα δυναμό/αντλίας νερού διότι δεν είχε (!) η αντιπροσωπεία. Όλα αυθεντικά ανταλλακτικά, με αγορά στο τιμολόγιο με αριθμό πλαισίου και εγγύηση Kosmocar. Λαδια Liqui Moly Molygen w5-40. Τώρα στρώνω για 1000 χιλιόμετρα και μετά θα πάω για αλλαγή λαδιού. Το αμάξι είναι πιο ήσυχο στο ρελαντί, και φαίνεται να έχει μεγαλύτερη ελαστικότητα ο κινητήρας και να τραβάει καλύτερα από πολύ χαμηλά, δεν του ανεβάζω στροφές ακόμα μέχρι 2,5-3,0 το πολύ και καλό ζέσταμα πριν ξεκινήσω, δυστυχώς δεν μπορώ να κάνω πολλά χιλιόμετρα λόγω καραντίνας οπότε το στρώσιμο θα κρατήσει αρκετά δυστυχώς. Το συνεργείο είναι ο φίλος μου ο Λευτέρης Μελέντης στο Περιστέρη. Τιμές δεν θέλω να πω, αλλά μία επισκευή τέτοιου είδους δεν είναι φτηνή υπόθεση, και ούτε θα έπρεπε, αν αγαπάτε το αυτοκίνητο σας και δεν θέλετε να μπείτε σε περιπέτειες αργότερα (η ο νέος ιδιοκτήτης αφού το πουλήσετε). Μερικές φωτογραφίες Edited November 18, 2020 by Chris1967 7
Dikonou Posted November 18, 2020 Posted November 18, 2020 ''Σκάψατε'' το παλιό πιστόνι για να μπούνε τα νέα ελατήρια λαδιού; 2
Chris1967 Posted November 18, 2020 Author Posted November 18, 2020 Ναι, είναι κάτι που δεν ήξερα και μου το έδειξε ο μηχανικός. Τα νέα ελατήρια είναι πολύ παχύτερα. 1
jasonbourne Posted November 18, 2020 Posted November 18, 2020 Πάντως να χρειάζεται όλα αυτά στα 130.000 το λες και τραγικό.Εγώ που έχω 155.000 να ετοιμάζομαι για μπουμ?Ως τώρα μόνο pcv έχει βγάλει και η κατανάλωση λαδιού είναι στα 1lt /5000km.Το νιώθω βέβαια ότι έχει πέσει η δύναμη γιατί πλέον αναγκάζομαι πολύ συχνότερα να το πιέζω στα κόκκινα ειδικά με 2α -3η. Sent from my AC2003 using Tapatalk
Chris1967 Posted November 18, 2020 Author Posted November 18, 2020 (edited) 59 minutes ago, jasonbourne said: Πάντως να χρειάζεται όλα αυτά στα 130.000 το λες και τραγικό. Ναι είναι τραγικό, τι θες να κάνω να κλαίω εγώ και όσοι έχουμε ελλατωματικούς κινητήρες? Quote Εγώ που έχω 155.000 να ετοιμάζομαι για μπουμ? Μπούμ? τι εννοείς? Quote Ως τώρα μόνο pcv έχει βγάλει και η κατανάλωση λαδιού είναι στα 1lt /5000km. Το νιώθω βέβαια ότι έχει πέσει η δύναμη γιατί πλέον αναγκάζομαι πολύ συχνότερα να το πιέζω στα κόκκινα ειδικά με 2α -3η. Εμένα η δύναμη είναι πολύ καλή και το πρώτο στάδιο της Revo, πίστεψε με του κάνω την πρέπουσα χρήση και τώρα με την Κ04 που θα βάλω κάποια στιγμή στο νέο έτος, θα κάνω ότι μπορώ να το ευχαριστηθώ. Άλλο αυτό και άλλο να πας στην δουλειά σου κάθε μέρα. Αν έχεις τέτοια απώλεια δύναμης πολύ πιθανόν να έχεις κάποιο πρόβλημα και διόλου απίθανο να έχεις και εσύ κολλημένη βαλβίδα προπορείας. Quote Και κάτι άλλο μην μπερδεύεις τι αλλάξαμε προληπτικά όπως την καδένα και την αντλία νερού (και το ψυγείο λαδιού μάλλον) εφόσον πάω για μεγαλύτερη δύναμη, στα χιλιόμετρα που έχεις έρχεται και εσένα η ώρα σου Edited November 18, 2020 by Chris1967
jasonbourne Posted November 18, 2020 Posted November 18, 2020 Είπα εγώ να κλάψεις?Ότι θες κάνε.Sent from my AC2003 using Tapatalk
Theodore Saba Posted November 18, 2020 Posted November 18, 2020 (edited) Δηλαδή μόνο τα ελατήρια έφταιξαν για τα λάδια ? Αναμένουμε εντυπώσεις ! Καλά χιλιόμετρα με το φρέσκο μοτερ ! Edited November 18, 2020 by Theodore Saba 1
Chris1967 Posted November 19, 2020 Author Posted November 19, 2020 (edited) Ευχαριστώ Θοδωρή!! Ναι μόνο τα ελατήρια, αλλά καταλαβαίνεις ότι όταν ανοίγεις καλό είναι να γίνεται ενδελεχής έλεγχος και να αλλάζεται ότι εν δυνάμει μπορεί να βγάλει πρόβλημα αργότερα, ειδικά όταν πρόκειται να γίνει βελτίωση ιπποδύναμης. Στην δική μου περίπτωση (και πιστεύω σε όλους) ο κινητήρας ήταν σε πολύ καλή κατάσταση πράγμα που αποδεικνύει την καλή ποιότητα του μοτέρ, αλλά και την ηλίθια απόφαση της Audi να χρησιμοποιηθούν τόσο στενά ελατήρια. Τώρα δύο από τις άλλες μικροβλάβες, δηλαδή για την βαλβίδα μεταβλητού χρονισμού και για το ψυγείο λαδιού δεν υπάρχει εξήγηση παρά μόνο πολύ υψηλή πίεση λαδιού, η οποία δεν μπορώ να γνωρίζω πως προέκυψε, ακόμα και από παρατεταμένα πατήματα δεν θα έπρεπε. ΕΙλικρινά δεν ξέρω, αν κάποιος είχε παρόμοια εμπειρία ας μας διαφωτίσει. Edited November 19, 2020 by Chris1967 1
Unreal Posted November 20, 2020 Posted November 20, 2020 Πολύ σωστή απόφαση να μαζέψετε πρώτα το μοτέρ. Καλό στρώσιμο και με το καλό το K04 setup. 2
anakin3 Posted December 10, 2020 Posted December 10, 2020 On 11/18/2020 at 11:17 AM, Chris1967 said: Το αμάξι είναι πιο ήσυχο στο ρελαντί, και φαίνεται να έχει μεγαλύτερη ελαστικότητα ο κινητήρας και να τραβάει καλύτερα από πολύ χαμηλά, + ? Μια ίδια εικόνα είχα και εγώ μετά την επισκευή. 1
Chris1967 Posted January 30, 2021 Author Posted January 30, 2021 (edited) Το στρώσιμο τελείωσε, και έγινε και η αλλαγή λαδιών, ιμάντας και τροχαλία. Το αμάξι τραβάει καλύτερα και είναι πιο γεμάτο και πιο ελαστικές οι σχέσεις. Με την πολύ βροχή τις προάλλες διαπίστωσα έντονη υδρολίσθηση και μια και μου είχε πει και ο μηχανικός μου να πάω για λάστιχα, έβαλα τα Michelin Pilot Sport 4S (255/35/19), οποτε πάλι σε κατάσταση στρωσίματος... Επίσης διαπιστώνω ότι και ο δίσκος θέλει αλλαγή, δεν πατινάρει ακόμα, αλλά πιάνει πολύ ψηλά, και σκορτσάρει λίγο, κρίμα που δεν το είχα στο μυαλό μου να το συνδυάσω με την επισκευή (και με ρώτησε ο μηχανικός, και εγώ έκανα χαζομάρα που δεν τον άλλαξα επιτόπου). Sachs Performance λοιπόν στο εγγύς μέλλον... Edited January 30, 2021 by Chris1967 1
Unreal Posted January 30, 2021 Posted January 30, 2021 Αν είναι η πρώτη φορά που τα βάζεις, πιστεύω θα τα ευχαριστηθείς τα PS4S. Μόνο στο βρεγμένο δεν έχω να πω κάτι γιατί δεν έχει τύχει ακόμα να βγάλω το αμάξι με βροχή, αλλά στο στεγνό είναι πολύ καλά. Είναι ένα πολύ καλό all around θερινό λάστιχο επιδόσεων, κατάλληλο ακόμα και για (light) track day σύμφωνα με reviews. Δεν έχουν σκληρό σκελετό όπως τα Cup, R888 και AD08R που φορούσα στο προηγούμενο αμάξι και παρ' ότι μου είναι δύσκολο να κάνω σύγκριση καθώς τώρα είμαι με 4κίνητο ενώ πριν με 2κίνητο, μπορώ να πω ότι δεν βρίσκω κάτι αρνητικό. 1
Chris1967 Posted January 30, 2021 Author Posted January 30, 2021 Έτσι πιστεύω κι εγώ ότι θα τα ευχαριστηθώ, τα Bridgestone η αλήθεια είναι ότι δεν μου άφησαν την καλύτερη εντύπωση, αφού κρύα ήταν πολύ κάτω του μετρίου, ενώ ζεστά μόνο με ικανοποιούσαν. Είδα τον ενθουσιασμό του Kavoura και διάβασα αρκετά σχετικά με αυτά τα λάστιχα που με κάνουν να πιστεύω ότι είναι κορυφαία λάστιχα επιδόσεων. Η πρώτη εντύπωση από τα 4S είναι ότι έχουν καλύτερη ποιότητα κύλισης, αλλά κάνουν περισσότερο θόρυβο. Ακόμα φυσικά δεν μπορώ να πω τίποτε από κρατήματα κλπ αφού ακόμα δεν έχουν κάνει ούτε 100χλμ και τα πάω σιγά σιγά για να πατήσουν. 1
Unreal Posted January 30, 2021 Posted January 30, 2021 Μεγειά, είσαι πολύ οργανωμένος στον τρόπο που βελτιώνεις το αμάξι σου και μου άρεσε παραπάνω που πρώτα μάζεψες το μοτέρ και μετά προχώρησες. Τώρα κοίτα να δεις πόσο σχετικά είναι όλα, στο θέμα του θορύβου π.χ. προερχόμενος από τα Cup και τα R888 στο edition, τα PS4S μου φαίνονται κανονικό mute. Τα AD08R αν και πολύ υψηλών επιδόσεων λάστιχο δεν έκανε κάτι ιδιαίτερο αλλά τα Cup έκαναν ένα συνεχόμενο ιιιιιιι σε πολύ υψηλό τόνο και τα R888 καθώς επιτάχυνες έκαναν σαν ελικοφόρο που τροχοδρομεί κατά την απογείωση. Μόνο η εξάτμιση ακουγόταν περισσότερο πάνω σε πάτημα, αλλά επιταχύνοντας χαλαρά διατηρώντας χαμηλά τις στροφές, θα ψαχνόσουν τι συμβαίνει. 1
Chris1967 Posted January 31, 2021 Author Posted January 31, 2021 (edited) Ευχαριστώ!!, ναι όλα είναι σχετικά, ποτέ δεν είχα βάλει R888 (ούτε άλλα Toyo απότι θυμάμαι) τα θεωρώ υπερβολή για αυτοκίνητο καθημερινό δρόμου, αυτά είναι ιδανικά για track days, όταν δεν θες να αλλάζεις ζαντολάστιχα πηγαίνοντας από και προς την πίστα. Έχω περάσει πολλά και διάφορα σε διαφορετικά αυτοκίνητα, Bridgestone, Falken, Continental, Avon, Yokohama κλπ,κλπ. Δεν είμαι υποχονδριος με τον θόρυβο κύλισης, ξέρω για κάποιους είναι πολύ σημαντικό. Στου αδερφού μου το Α5 2,0 TFSI Ultra που φοράει Goodyear (245/40/18) υπάρχει σαφέστατα λιγότερος θόρυβος κύλισης ακόμα και από τα Bridgεstone που είχα πριν. Όμως έχω καταλήξει ότι σε κάτι που είχε πει και ο Tiff Needell, "α, τα λάστιχα... αυτά τα μαύρα πράγματα γύρω από τις ρόδες...", το οποίο υπονούσε ότι υπάρχουν τελικά μικρές διαφορές (σε ελαστικά της ίδιας κατηγορίας) σε κατάσταση πίστας. Τώρα εγώ οδηγώ γενικά συντηρητικά στο 70-80% της χρήσης που κάνω στο αμάξι, αλλά όταν γουστάρω και σε κατάλληλο δρόμο, του δίνω και καταλαβαίνει. Σε κατάσταση πίεσης σε στροφές, δεν ειχα κανένα παράπονο από τα Bridgestone, στην καθημερινή οδήγηση πόλης όμως δεν μου αρεσαν, ήταν σκληρά και δεν ζεσταίνονταν. Τώρα για τις βελτιώσεις, ναι, πάω πιο αργά και μεθοδικά αφενός διότι δεν έχω ανακαλύψει ακόμα την μηχανή που τυπώνει χρήματα και αφετέρου έχω μεγαλώσει και είμαι πιο χαλαρός και συνετός αφού την έχω πατήσει ουκ ολίγες φορές στο παρελθόν. Edited January 31, 2021 by Chris1967 1
Chris1967 Posted June 10, 2021 Author Posted June 10, 2021 Νεότερα λοιπόν. Είχα μια περιπέτεια δυστυχώς το αμάξι χτύπησε μπιέλα μερικά μόλις χιλιόμετρα μετά την αλλαγή λαδιών που σας είπα πιο πάνω. Περιττό να σας πω ξενέρωσα τελείως. Δεν μπορώ να πω τίποτε άλλο για την βλάβη αυτή εκτός ότι κάποια αστοχία στην συναρμολόγηση πράγμα που αρνείται κατηγορηματικά ο μηχανικός. Βέβαια ο μηχανικός ξηγήθηκε και μου ανέλαβε την επισκευή εντελώς δωρεάν (όπως άλλωστε έπρεπε). Προστέθηκαν σφυρήλατες μπιέλες για να είναι πιο ενισχυμένες, ολοκαίνουργιος στρόφαλος και αντλία λαδιού. Ευτυχώς δεν έγινε ζημιά στα χιτώνια. Επίσης νέο βολάν ρουλεμάν και δισκόπλατο Sachs Performance. Το έστρωσα και αναμένω για την αλλαγή λαδιού, ενώ η K04 είναι στο συνεργείο και περιμένει. Άντε να δούμε... 2
Recommended Posts