Jump to content

Recommended Posts

Posted

συμφωνώ με τον βασιλη, γιατί δεν βάζεις μια ball bearing precision να δεις τι παιζει δημήτρη? εξω εχω ακούσει καλά λόγια ,πολλή δυναμη και καλύτερο spool από οποιαδήποτε ανάλογης δυναμης garrett.

κάποτε ειχες πει ότι θα δοκίμαζες ενα μεγαλύτερο τούρμπο έτσι για δοκιμή,το έκανες? Παντως έχεις ήδη φτάσει στα όρια την gt 3076δεν έχει νοημα να τη δουλευεις εκτός χάρτη,πούλα τη και πάρε μια αλλη φίλε.

ρε συ μπάς και ειμαι στο ποστ με τα 800 άλογα και δεν το πήρα είδηση:sCo_hmmthink:

Posted (edited)

Δεν νομίζω να την έφτασε ακόμα 53 lb/min της GT3076R.

Έχει αλλη καλή για δοκιμή... Να δούμε ποτε θα το κάνει.

Ετσι οπως το πάει θα την φέρω Κυπρο για δοκιμή σε αλλο ..

Btw, κάνουμε custom 1.8T catcams εκκεντροφόρους για ενα Θεσαλονικιο περίεργο...

Edited by The Dog
Posted

Δεν νομίζω να την έφτασε ακόμα 53 lb/min της GT3076R.

Έχει αλλη καλή για δοκιμή... Να δούμε ποτε θα το κάνει.

Ετσι οπως το πάει θα την φέρω Κυπρο για δοκιμή σε αλλο ..

Btw, κάνουμε custom catcams εκκεντροφόρους για ενα Θεσαλονικιο περίεργο...

Θα την βάλω ρε μεγάλε! Κοντοζυγώνει η ώρα..!!

Δημήτρης

Posted

:whatever:

Πάλι? Δεν έχουμε πει να το κόψουμε γιατί τυφλώνει? :sHa_sarcasticlol:

Τώρα που το θυμήθηκα : Πήρες το mail μου?

Δημήτρης

Posted

:whatever:

Πάλι? Δεν έχουμε πει να το κόψουμε γιατί τυφλώνει? :sHa_sarcasticlol:

Τώρα που το θυμήθηκα : Πήρες το mail μου?

Δημήτρης

Για μαζευτείτε και οι δυο....

Αντε,η ωρα πλησιαζει,είμαι πολύ περιεργος. :sHa_thumbgoodjob:

Posted

Τα ξερω Αριστος αλλα και πριν ενα χρονο πολλοι αφισβητουσαν το τσιτωμα της τουρμπινας...

Πιστευαν οτι ελεγε ο χαρτης...

Δεν γινεται καποιος να μην πιστευει οτι λεει ο χαρτης της τουρμπινας , Αλεξ .

Πρεπει να δεχτει "de facto" οτι λεει ο κατασκευαστης .

To choke limit , το surge limit , η ανωτατη προβλεπομενη θερμοκρασια καυσαεριων , o βαθμος αποδοσης συναρτησει της περιστροφης του αξονα , την παροχης και του λογου πιεσης ειναι στοιχεια , που δινονται απο τον κατασκευαστη , δηλαδη απο την ομαδα επιστημονων ( μηχανολογων , μεταλλειολογων , κλπ ) και ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΘΟΥΝ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ , παρα μονο αν συνταχθει μια ομαδα μηχανικων και αποδειχτει οτι τα στοιχεια που αναφερει ο κατασκευαστης δεν ειναι εγκυρα ... πραγμα που κατα 99.9% αποκλειεται , αφου εχει κανει εκεινος τις δοκιμες και εχει εκθεσει οτι χρειαζεται, για το προϊον του .

Φυσικα καθε μηχανολογικη κατασκευη εχει και τον συντελεστη ασφαλειας της ( = ανοχες ) . Αν πχ ο χαρτης της 3076 εχει ονομαστικο choke limit στις 145000σαλ , και την γυρισουμε με 158000σαλ (οπου εχει μεγαλυτερη παροχη) , δεν σημαινει οτι την ιδια στιγμη ή μετα απο 20 ωρες λειτουργιας θα χαλασει ! Μπορει να δουλευει για παντα , μπορει να χαλασει σε 3 μηνες , μπορει να χαλασει σε 3 χρονια ... Αν παρουμε ομως 1000 τουρμπινες που δουλευουν για 100000χλμ με 145000σαλ και 1000 ιδιες που δουλευουν επισης για 100000χλμ με 158000σαλ , η συντρηπτικη πιθανοτητα ειναι η 2η 1000αδα τουρμπινων να εμφανισει περισσοτερα κρουσματα αστοχιων . Ο κατασκευαστης οριζει οτι η λειτουργια στις 145000σαλ και κανονικα οσο βρισκεται εκει στην πιεση / παροχη του χαρτη , πρεπει να δουλευει για παντα . Φυσικα ουτε κι αυτο θα γινει , αφου στη μηχανολογια η αστοχια ειναι εννοια συνδεδεμενη με την πιθανοτητα και δεν υπαρχει "100% πιθανο να μην αστοχησει κατι" , αλλα "μπορει να προσεγγιζει το 100% στο να μην αστοχησει"!

Για να δει ο καθενας που δουλευει ο συμπιεστης του χρειαζεται 2 μπαρομετρα ( λογος πιεσης ) , ενα τοποθετημενο στο ακροφυσιο και ενα στο στομιο εισοδου , χρειαζεται την ενδειξη του maf ( παροχη αερα ) και τον χαρτη του συμπιεστη οπως τον δινει ο κατασκευαστης , απ οπου προκυπτει ο βαθμος αποδοσης ( ποσο ωφελιμο εργο εχουμε και οχι σπαταλη ενεργειας σε θερμανση αερα ) και ο ρυθμος περιστροφης ( υψηλες σαλ αξονα , υπο πιεση = πιο κοντα στην αστοχια ) .

Posted

To choke limit , το surge limit , η ανωτατη προβλεπομενη θερμοκρασια καυσαεριων , o βαθμος αποδοσης συναρτησει της περιστροφης του αξονα , την παροχης και του λογου πιεσης ειναι στοιχεια , που δινονται απο τον κατασκευαστη , δηλαδη απο την ομαδα επιστημονων ( μηχανολογων , μεταλλειολογων , κλπ ) και ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΘΟΥΝ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ , παρα μονο αν συνταχθει μια ομαδα μηχανικων και αποδειχτει οτι τα στοιχεια που αναφερει ο κατασκευαστης δεν ειναι εγκυρα ... πραγμα που κατα 99.9% αποκλειεται , αφου εχει κανει εκεινος τις δοκιμες και εχει εκθεσει οτι χρειαζεται, για το προϊον του .

Φυσικα καθε μηχανολογικη κατασκευη εχει και τον συντελεστη ασφαλειας της ( = ανοχες ) . Αν πχ ο χαρτης της 3076 εχει ονομαστικο choke limit στις 145000σαλ , και την γυρισουμε με 158000σαλ (οπου εχει μεγαλυτερη παροχη) , δεν σημαινει οτι την ιδια στιγμη ή μετα απο 20 ωρες λειτουργιας θα χαλασει ! Μπορει να δουλευει για παντα , μπορει να χαλασει σε 3 μηνες , μπορει να χαλασει σε 3 χρονια ... Αν παρουμε ομως 1000 τουρμπινες που δουλευουν για 100000χλμ με 145000σαλ και 1000 ιδιες που δουλευουν επισης για 100000χλμ με 158000σαλ , η συντρηπτικη πιθανοτητα ειναι η 2η 1000αδα τουρμπινων να εμφανισει περισσοτερα κρουσματα αστοχιων . Ο κατασκευαστης οριζει οτι η λειτουργια στις 145000σαλ και κανονικα οσο βρισκεται εκει στην πιεση / παροχη του χαρτη , πρεπει να δουλευει για παντα . Φυσικα ουτε κι αυτο θα γινει , αφου στη μηχανολογια η αστοχια ειναι εννοια συνδεδεμενη με την πιθανοτητα και δεν υπαρχει "100% πιθανο να μην αστοχησει κατι" , αλλα "μπορει να προσεγγιζει το 100% στο να μην αστοχησει"!

Για να δει ο καθενας που δουλευει ο συμπιεστης του χρειαζεται 2 μπαρομετρα ( λογος πιεσης ) , ενα τοποθετημενο στο ακροφυσιο και ενα στο στομιο εισοδου , χρειαζεται την ενδειξη του maf ( παροχη αερα ) και τον χαρτη του συμπιεστη οπως τον δινει ο κατασκευαστης , απ οπου προκυπτει ο βαθμος αποδοσης ( ποσο ωφελιμο εργο εχουμε και οχι σπαταλη ενεργειας σε θερμανση αερα ) και ο ρυθμος περιστροφης ( υψηλες σαλ αξονα , υπο πιεση = πιο κοντα στην αστοχια ) .

Αυτα τα κατεβατα καλα κανεις και τα γραφεις για καποιον που δεν ξερει τιποτα.Θα τα κοιταει με ανοιχτο το στομα!!!Επιστημονας θα λεει.

Εγω σε ξερω ομως.Και ξερω πολυ καλα τι κανεις.

Τουλαχιστον αυτα αν τα γραψεις αλλου να ξερεις δεν πιανουν...γιατι υπαρχουν γραπτα που αφισβητουσες-μαλλον δεν ηξερες...αλλα μιλαγες!

Posted

Αυτα τα κατεβατα καλα κανεις και τα γραφεις για καποιον που δεν ξερει τιποτα.Θα τα κοιταει με ανοιχτο το στομα!!!Επιστημονας θα λεει.

Τουλαχιστον αυτα αν τα γραψεις αλλου να ξερεις δεν πιανουν...γιατι υπαρχουν γραπτα που αφισβητουσες-μαλλον δεν ηξερες...αλλα μιλαγες!

Αλέξη να του ρίξω μια βόμβα να μη μιλάει? Κρίτωνα δε θέλουμε τζάμπα γνώση κράτα τα για σένα d070.gif

:new_iloveyou:

Posted

Μονο μην κανουμε σωβρακο το τοπικ.

Αν συνεβει παλι κατι λυστε το μεταξυ σας.

Νομιζω κατανταει αηδια....

Posted

Αλέξη να του ρίξω μια βόμβα να μη μιλάει? Κρίτωνα δε θέλουμε τζάμπα γνώση κράτα τα για σένα d070.gif

Κωστα τσαμπα γνωση ολοι θελουμε.Αρκει αυτα που λεει να ειναι σωστα και να μην κραζει αλλους...και μετα να τα γυρναει...

Δεν νομιζω να λεω κατι παραλογο.

Μαλλον διαβαζες αυτα που ηθελες σε ΑΛΛΟ φορουμ.

Ευχομαι να σηκωσει πιεση στον Δημητρη συντομα(εστω και με 5ο μπεκ) γιατι τα ΠΟΛΛΑ λογια ειναι φτωχια.Και απο αυτα εγω χορτασα τοσους μηνες.

Αυτα και καλημερα!

Posted (edited)

Κωστα τσαμπα γνωση ολοι θελουμε.Αρκει αυτα που λεει να ειναι σωστα και να μην κραζει αλλους...και μετα να τα γυρναει...

Δεν νομιζω να λεω κατι παραλογο.

Μαλλον διαβαζες αυτα που ηθελες σε ΑΛΛΟ φορουμ.

Ευχομαι να σηκωσει πιεση στον Δημητρη συντομα(εστω και με 5ο μπεκ) γιατι τα ΠΟΛΛΑ λογια ειναι φτωχια.Και απο αυτα εγω χορτασα τοσους μηνες.

Αυτα και καλημερα!

Αλέξη ούτε εγω είμαι μηχανολόγος ούτε πολλοί απο μας.Ακούω όμως προσεκτικά ό,τι λέει ο κάθε πιστοποιημένος και καταρτισμένος άνθρωπος που γράφει εδώ μέσα και όχι μόνο τον Κρίτωνα.Παρόλα αυτά ο τελευταίος έχει αποδείξει κατά καιρούς και αποτελεί πλέον αξίωμα το ότι δε λέει λόγια του αέρα.Προσπαθεί όπως και πολλοί άλλοι να κάνει το καλύτερο.Δε βγήκα ποτέ όμως να πω ότι λέει μ...κίες όπως και ποτέ δε βγηκα να κατηγορήσω κάποιον σε τέτοιο βαθμό που το κάνεις εσύ.

Edited by COSTAS S3
Posted (edited)

Κωστα , με τα γραφομενα του χαρακτηριζεται ο καθενας ... Οποιος λεει 5 πραγματα που μπορει να τα τεκμηριωσει φαινεται , το ιδιο και οποιος γραφει ατεκμηριωτα και προσπαθει με χαρακτηρισμους να "κεντρισει" το ενδιαφερον . Φυσικα και δεν προκειται να ασχοληθω αλλο , γιατι πολυ απλα προτιμω την τεχνικη τεκμηριωση απο τους προσωπικους χαρακτηρισμους . Στη συγκεκριμενη περιπτωση τετοια περιπτωση απλα δεν υπαρχει , ουτε μια στο εκατομμυριο ! Πιο μεγαλη πιθανοτητα εχει να γυριζει για 300.000χλμ μια 3076 με 2500000σαλ και να μη σπασει , απο το να γινει με τον Αλεξανδρο τεχνικα τεκμηριωμενη συζητηση , χωρις προσωπικους χαρακτηρισμους . Κριμα ...

-----------

Σορυ για το off topic ...

Edited by Kritonas
Posted

Δεν ξερω τι εχει υποθει πριν, αλλα αυτα που γραφει ο Κριτονας ειναι σωστα...

Posted

...γιατί δεν βάζεις μια ball bearing precision να δεις τι παιζει δημήτρη? ...

Mαριε , το μονο αρνητικο που εχω δει με τις precision ειναι οτι βγαζουν λαδι απο τον αξονα και πρεπει να παλευεις με τα restrictors , που πολυ μικρο θα καταστρεψει συντομα τα σημεια που εδραζεται , ενω μεγαλο θα ντουμανιαζει τον τοπο . Κατα τα αλλα , εχουν πολυ καλη παροχη σε συνδιασμο με στροφαρισμα .

Posted (edited)

Αυτό το de facto ισχύει και για τον χάρτη της k04;;

Πως γίνετε μιά τουρμπίνα που όλοι έλεγαν ότι βγάζει το πολύ 330hp, να φτάνει τα 350 - 370 και στο αμάξι του drs3, δικό σου αμάξι Κρίτωνα τα 390+hp!

Δουλεύει εντός χάρτη και αν ναί κάποιος να μας τον δείξει ..γιατί όλο μου τον δείχνετε, αλλά ποτέ δεν τον είδα!

Είχα ρωτήσει και στο άλλο forum και απάντηση ποτέ δεν πήρα!

Edited by varaderum
Posted

Μονο μην κανουμε σωβρακο το τοπικ.

Αν συνεβει παλι κατι λυστε το μεταξυ σας.

Νομιζω κατανταει αηδια....

+1..

Δημήτρης

Posted

Άντε με αυτόν τον χάρτη της ΚΟ4, όχι τίποτα άλλο ψάχνει και απεγνωσμένα ο itGfloG (Τάσος) να μάθει. Ή μήπως ψάχνει να μάθει τον κώδικα FMMVVS? Ε Τάσο αγόρι μου? :new_iloveyou:

Δημήτρης

Posted

Nαι ρε Δημήτρη... Δεν μπορώ να κοιμηθώ τα βράδια από τότε που έμαθα για το FKKVVSCJGDVK correction factor... Άσε που έχω ρέψει...

ΥΓ : Θα σε δούμε το βράδυ..?? f060.gif

Posted

Nαι ρε Δημήτρη... Δεν μπορώ να κοιμηθώ τα βράδια από τότε που έμαθα για το FKKVVSCJGDVK correction factor... Άσε που έχω ρέψει...

ΥΓ : Θα σε δούμε το βράδυ..?? f060.gif

Ναι αν τελειώσω νωρίς θα έρθω μεγάλε! Έσω έτοιμος λέμε..

Δημήτρης

Posted

Ετσι έτσι!! Τέλειωσε με το καλό (καλή επιτυχία σου εύχομαι) και μετά έλα να το γιορτάσουμε!!!

Posted

Ετσι έτσι!! Τέλειωσε με το καλό (καλή επιτυχία σου εύχομαι) και μετά έλα να το γιορτάσουμε!!!

Thanks Γιώργο :thumbsup:

Δημήτρης

Posted (edited)

Εγώ την έχω σίγουρη την επιτυχία... Τέτοιο μοτέρ δεν υπάρχει άλλο εκεί έξω... :new_thumright:

YΓ : Γιαυτό σου έχω κρατήσει ήδη θέση Δημήτρη....!!!!! d080.gif

Edited by itGfloG