Jump to content

Recommended Posts

Posted

Παρατήρησα ότι σε μία από τις 2 φωτογραφίες ότι λέει Κ1 και Κ2 βραχυκυκλωμένα ( :sSc_eek: )....

Έχεις προσθέσει κάτι στην ηλεκτρολογική καλωδίωση από τότε που το πήρες?

Αν ναι, τι και πώς πήρες ρεύμα?

Αν όχι, μήπως να το πήγαινες σε ένα μάστορα (ηλεκτρολόγο αυτοκινήτων) να το τσεκάρει?

Σαν σφάλμα είναι πολυ σοβαρό...

Γιωργο αυτο που ειδες στην φωτο δν ηταν το vag com κουμπωμένο στο αυτοκινητο
Posted

Γιωργο αυτο που ειδες στην φωτο δν ηταν το vag com κουμπωμένο στο αυτοκινητο

εμένα ακόμα κι αν το τρέχω εκτός αυτοκινήτου, μου βγάζει ότι interface ok but not connected to the car.

(που είναι και το σωστό γιατι βραχυκυκλωμένα σημαίνει ότι κάνουν επαφή με μηδενική αντίσταση και χωρίς να λαμβάνουν κανένα σήμα)

• 4 weeks later...
Posted

Καλησπέρα σε όλους, σήμερα προσπάθησα να δω τις "μετρήσεις" στο αμάξι α4 β8 κσι δεν μου άνοιγε το πεδίο "mead block-08" χρησιμοποιώ το 11.11.3.

Posted

Εισαι για άλλο καλωδιο...

πριν διαβαζε κανονικα? αν ναι μαλλον κλειδωσε..

Posted

Σε πιο μοντελο δεν διαβαζει?

Posted (edited)

Ενημερωτικα το καλωδιο που δεν θα κλειδωσει ποτε ειναι αυτο http://www.obd2tuning.com/vcds-vag-1212-interface-vag-com-1212-vcds-1212-never-locked-p-1841.html

Ειναι λιγο παλιο σαν εκδοση αλλα την δουλεια του θα την κανει..

Βαζω αλλο ενα που χρησιμοποιει το γνησιο software http://www.aliexpress.com/store/product/VAG-COM-12-12-3-VAG-12-12-3-HEX-CAN-USB-Interface-Vag-12-12/1472041_32659407558.html

Edited by iliasr38
  • Like 1
Posted (edited)

Στα B8 λόγω πρωτοκόλλου UDS/ODX/ASAM δεν παίζουν τα measuring blocks στο vcds. Θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις τα advanced measuring values για να λογκάρεις.

Μπορείς να δεις και τι λέει για αυτό η Rosstech στο site της : http://www.ross-tech.com/vcds/tour/adv-meas-blocks.php

Edited by Nexus
  • Like 2
  • 4 months later...
Posted (edited)

Χθες αγορασα ενα  καλωδιο τετοιο στα 50ε απο εδω:

http://www.car.gr/parts/view/4568428/

Περασα σε ενα παλιο λαπτοπ (win xp) το vcds 12.12.0 και δουλευει αψογα στο scirocco μου!

Προσοχη:

Επειδη το cd που εχει μεσα εχει διαφορες εκδοσεις του vcds, το συγκεκριμενο καλωδιο εχει ενα μικρο αυτοκολλητακι πανω που γραφει οτι κανει ΜΟΝΟ για την 12.12.0 εκδοση.

Οποτε ΔΕΝ δουλευει για καμια αλλη εκδοση περαν της 12.12.0.

Και ενα λινκ που σου δινει καποια πληροφοριες για το τι πρεπει να λογκαρεις->

https://www.goapr.com/support/datalogging.php

Edited by csaris
  • Like 1
Posted

Χθες αγορασα ενα  καλωδιο τετοιο στα 50ε απο εδω:

http://www.car.gr/parts/view/4568428/

Περασα σε ενα παλιο λαπτοπ (win xp) το vcds 12.12.0 και δουλευει αψογα στο scirocco μου!

Προσοχη:

Επειδη το cd που εχει μεσα εχει διαφορες εκδοσεις του vcds, το συγκεκριμενο καλωδιο εχει ενα μικρο αυτοκολλητακι πανω που γραφει οτι κανει ΜΟΝΟ για την 12.12.0 εκδοση.

Οποτε ΔΕΝ δουλευει για καμια αλλη εκδοση περαν της 12.12.0.

Και ενα λινκ που σου δινει καποια πληροφοριες για το τι πρεπει να λογκαρεις->

https://www.goapr.com/support/datalogging.php

Οταν κανεις logαρισματα πανω δεξια εχει ενα κουμπι που γραφει Turbo (mode), πατα το πριν ξεκινησεις για να κανει με υψηλη δειγματοληψία.

• Like 1
  • 1 month later...
Posted

Υπαρχει καποιος με καλωδιο προθυμος να κανουμε μια κωδικοποιηση μεσα στην εβδομαδα; Λεω να βαλω τα πραγματα στο αμαξι αυριο-μεθαυριο και στην συνεχεια να το κωδικοποιησω...εχω ταξιδι την πεμπτη και ελεγα εαν το εχω καταφερει να το δοκιμασω και στον δρομο

• 1 month later...
Posted (edited)

Παίδες προσπαθώ να κάνω μερικά πραγματάκια με το vcds και δεν τα βρίσκω, ενώ τα είχα κάνει στο προηγούμενο αυτοκίνητο.

1. Τα "κωλοφάναρα" να ειναι πάντα ON

2. Τα LEDs των φαναριών μπροστά να μην dimάρουν όταν ανάβουν τα φώτα

3. Να γίνουν πιο "ευαίσθητοι" οι υαλοκαθαριστήρες και να "σκουπίζουν" πιο νωρίς

Εχω γνήσιο καλώδιο και λογισμικό

Το προηγούμενο αυτοκίνητο ήταν Α5 8Τ 1.8tfsi και το τωρινό Α6 4F 2.0 tdi

Θενξ εκ των προτέρων

Sent from my iPhone using Tapatalk

Edited by nocarder
Posted

Παίδες προσπαθώ να κάνω μερικά πραγματάκια με το vcds και δεν τα βρίσκω, ενώ τα είχα κάνει στο προηγούμενο αυτοκίνητο.

1. Τα "κωλοφάναρα" να ειναι πάντα ON

2. Τα LEDs των φαναριών μπροστά να μην dimάρουν όταν ανάβουν τα φώτα

3. Να γίνουν πιο "ευαίσθητοι" οι υαλοκαθαριστήρες και να "σκουπίζουν" πιο νωρίς

Εχω γνήσιο καλώδιο και λογισμικό

Το προηγούμενο αυτοκίνητο ήταν Α5 8Τ 1.8tfsi και το τωρινό Α6 4F 2.0 tdi

Θενξ εκ των προτέρων

γράφεις σε Α3 8V section... :)

Θα σε μεταφέρω στο σωστό.

Posted

γράφεις σε Α3 8V section... :)

Θα σε μεταφέρω στο σωστό.

Το ξέρω, απλά το Α6 section έχει μηδενική κινητικότητα, ενώ τα vcds θέματα έχουν πολλές ομοιότητες μεταξύ των μοντέλων και εδω είστε πολύ ενεργοί!

• 9 months later...
Posted

Εχει καποιος κανενα link ή αρχειο που να φαινεται τι δειχνει το καθε block σε καθε module του vcds για καθε αυτοκινητο?

Posted (edited)

Δεν ξερω αν σε βοηθαει η απαντηση μου....ισω βοηθαει καποιον γενικα.

Για 1.8tfsi και 2.0tfsi/tsi για data logging εγω χρησιμοποιω τα παρακάτω:

Αυτα που ειναι με κοκκινο αστερισκο δεν ειναι διαθεσιμα για κινητηρες ΕΑ888(υπαρχει επισης εικονα ποιοι ειναι αυτοι οι κινητηρες)

post-17382-0-16733800-1509458238_thumb.jpg

post-17382-0-71040800-1509458242_thumb.jpg

post-17382-0-20793700-1509458246_thumb.jpg

post-17382-0-01859600-1509458485_thumb.jpg

Edited by maltas
  • Like 1
Posted

Νικο στο σιτε της rosstech έχει λίστα με αυτό που ζητάς. Απλώς δεν έχει για κάποιο συγκεκριμένο αμάξι αλλά γενικά.

• Like 1
Posted

Νικο στο σιτε της rosstech έχει λίστα με αυτό που ζητάς. Απλώς δεν έχει για κάποιο συγκεκριμένο αμάξι αλλά γενικά.

Ισχυουν ομως; Ρωταω γιατι καποια απο αυτα που ειχα διαβασει εκει δεν ανταποκρινονταν στην πραγματικοτητα...

Posted

Ισχυουν ομως; Ρωταω γιατι καποια απο αυτα που ειχα διαβασει εκει δεν ανταποκρινονταν στην πραγματικοτητα...

Σε κάποια εχει εναλλακτικές εξηγήσεις, αναλόγως με τον εγκέφαλο του κινητήρα. 

• Like 1
Posted

Ζητώ συγνώμη, εάν είναι λίγο off topic, αλλά μην ανοίγω νέο, για μια ερώτηση...

Έχω και vcds και obd elm ανταπτορα, για κινητο-ταμπλετ.

Ακόμα δεν έχω ασχοληθεί με λογκ του μοτέρ μέσω vcds (όντας 14αρι και πρέπει να ψάξω τα blocks, που με ενδιαφέρουν στο rosstech).

Αυτό που με ενδιαφέρει να διαβάζω, πλην των υπολοίπων που βλέπω ήδη (με τα περιορισμένα blocks που προσφέρουν οι εφαρμογές κινητών) είναι η θερμοκρασία καυσαερίων και η afr.

Προς το παρόν, βλέπω “θερμοκρασία καταλύτη”, που είναι εάν θυμάμαι καλά η μοναδική θερμοκρασία που μου δίνει διαθέσιμη στο σύστημα εξαερισμού....αυτή είναι η σωστή θερμοκρασία, που θέλω; Οι τιμές κυμαίνονται μεταξύ max 800 (σε απανωτά πατήματα) και cruise 730~500, μέχρι ρελαντί όπου πέφτει γρήγορα στους ~300 πχ.

Είναι αντίστοιχη (σωστή) με τη θερμοκρασία, που μετράνε τα πυρομετρα από αισθητήρα που μπαίνει εξτρά;

Υπάρχει αλλού σαν ονομασία, για τη θερμοκρασία που θέλω;

Επίσης, την αναλογία afr, γνωρίζει κάποιος, πώς αναφέρεται μέσα στις εφαρμογές των κινητών; Έχω βρει “αναλογία μείγματος αέρα/καυσιμου” αλλά μου βγάζει κάτι κουλές τιμές, λόγω του ότι πρέπει να ρυθμιστούν άλλες τιμές εντός της εφαρμογής.

• 3 years later...
Posted

Έχει κανείς το vcds πρόγραμμα από το group buy που είχαμε κάνει παλιότερα? κατα λάθος το έσβησα και δεν το βρίσκω....

• 1 year later...
Posted

Καλησπέρα φίλοι μου.

Μιας και γίνανε 2 πλέον τα Audi στην οικογένεια,πήρε το αδερφάκι μου ένα A6 C6 multitronic,ήθελα να σας ρωτήσω απο που θα μπορούσα να προμηθευτώ γνήσιο VCDS για τα αμάξια μας.Εννοώ απο την Ελλάδα ή έστω απο χώρα της Ευρωπαικής ένωσης.Θα το χρειαστω για το κιβώτιο.

Ευχαριστώ!!!