Nikas7 Posted April 24, 2010 Posted April 24, 2010 Εγω πάλι σου ξαναυπενθυμίζω και τον VR6 απο Golf... Φθηνός,δυνατός,ελαφρύς και εξακύλινδρος σε σειρά.... Κάτι ξέρουν αυτοί!
Dimitris_Kon Posted April 26, 2010 Author Posted April 26, 2010 Εγω πάλι σου ξαναυπενθυμίζω και τον VR6 απο Golf... Φθηνός,δυνατός,ελαφρύς και εξακύλινδρος σε σειρά.... Κάτι ξέρουν αυτοί! Σωστός Γιάννη, το έχω σκεφτεί ήδη, αλλά θέλει αρκετές μόντες για να μπει.. Θα μου πεις και ποιός δεν θα θέλει.. Δημήτρης
Typhoon Posted April 28, 2010 Posted April 28, 2010 (edited) Παιδια καλη επιτυχια στο project! Εγω θα προτεινα τον R36 FSI 300PS 35 kgr απο το τελευταιο passat.Ειναι 3600cc για να γυρισει ανετα 2χ3076 αλλα και πιο μεγαλες.Το μονο προβλημα ισως ειναι οι αντλιες,αλλα με τοσα καινουρια πολυ δυνατα FSI που εχουν βγει ολο και καποια θα ταιριαζει οπως απο το RS6 με τα 580 που παει με αναβαθμιση abt στα 710 η ακομα και πατεντες απο TTRS. http://cgi.ebay.de/VW-Passat-3C-R36-3-6-FSI-V6-Motor-BWS-300-PS-/320479272342 Μεταξυ των 4.2 V8 BITURBO,vr6 2.9,2.2 5cyl,2.7 και R32 θα προτιμουσα πρωτα τον 5cyl o οποιος εχει γραψει ιστορια και μπορει να ξεπερασει ανετα τους 1000,αρα στα 800 ειναι ok και εχει απειρες ετοιμες λυσεις στα μηχανικα του.Μετα θα προτιμουσα τον R32 γιατι δειχνει οτι εχει πολες δυνατοτητες ειτε με single ειτε με twin.Μετα τον 2.7 γιατι νομιζω οτι θα ζοριστει να βγαλει αξιοπιστα τοσα αλογα με twin,α μην λαγκαρει πολυ και να αντεξει στον χρονο.Τον VR6 δεν θα τον επελεγα γιατι τον φοβαμαι σε τοσα πολλα αλογα,ενω τον 4.2 νομιζω οτι για την χρηση που τον θελετε(trackday,dragster κτλ) θα μπλεξετε στα δυσκολα χωρις λογο,λογω της πολυπλοκοτητας(V8 με δυσκολο ασφαλες στροφαρισμα στα ψηλα,ολα τα μηχανικα χ8 κ.α). Edited April 28, 2010 by Typhoon
A80Avant Posted April 28, 2010 Posted April 28, 2010 (edited) αν καταληξετε σε 5κυλινδρο, μπορω να σας βοηθησω,και σε θεμα συνεργειου, και σε εγκεφαλου και σε ανταλλακτικων παντος, και 5κυλινδρος αξιζει να γινει και 2.5 λιτρα αν δεν σας ενδιαφερει τοσο το στροφαρισμα,αν και τα 2.5 μοτερ φτανουν ανετα 7500.Τωρα για 8000 θα ρωτησω και θα σας πω Edited April 28, 2010 by A80Avant 1
Dimitris_Kon Posted April 28, 2010 Author Posted April 28, 2010 .. μάλιστα.. Μπορεί κάποιος να μου υπολογίσει τις απώλειες περίπου? Δηλαδή στρόφαλο πόσο περίπου πρέπει να υπολογίζω για να προσεγγίσω το στόχο μου? Δημήτρης
S3.2 Posted April 30, 2010 Posted April 30, 2010 (edited) Τυχαία μπήκα μετά από καιρό και είδα το ενδιαφέρον project σας. Επειδή έχω ασχοληθεί αρκετά με τον R32 θα σας τον πρότεινα και αν θέλετε θα σας βοηθήσω, ώστε να μην βαδίζετε "στα τυφλά". Ο R32 δεν είναι μόνο εγκάρσιος αφού μπαίνει και διαμήκης στα Touareg και Cayenne. Υπάρχει έτοιμο κιτ που περιλαμβάνει 2 βάσεις και τον αντάπτορα για το σασμάν του 1.8Τ από την 034 ώστε να κάτσει χωρίς περετέρω μετατροπές και κοψίματα. Θέμα δήλωσης δεν νομίζω να το σκέφτεστε σοβαρά αφού την μια το συζητάτε και την άλλη θέλετε να βάλετε τον V8!!! Υπάρχουν τα πάντα σε aftermarket από χταπόδια, εισαγωγές για διαμήκη, εκεντροφόροι, ωστήρια, βαλβίδες κλπ για τη βελτίωση αυτού του μοτέρ. Μπορεί να μπεί η μανίσια πλεξούδα του R32 (τόχω κάνει) και να γίνει πρόγραμμα, ή να βάλετε έναν άγραφο χωρίς να πειράξετε τίποτα από τα ηλεκτρικά. Μπορεί να μπεί μια PTE 6235 όπως έκανε και η 034 στο time attack car της και να έχετε 750 άλογα και μία powerband 4-7K rpms Είναι πιστεύω η πιο βατή επιλογή, χωρίς να περιλαμβάνει πατέντες Όσον αφορά τη μετάδοση, αυτοί στην 034 λένε ότι είναι όλα μαμά και αντέχουν. O 3.6 VR6 όπως και όλοι οι FSI (10 μοιρών) δεν έχουν την αντοχή των παλαιότερων (15 μοιρών). Το πρόβλημα δεν είναι ο άμεσος ψεκασμός (μπορείς να χρησιμοποιήσεις συμβατικά μπεκ στην εισαγωγή αν θες) αλλά το ότι αυτά τα μπλόκ δεν αντέχουν σ'αυτα τα άλογα ΥΓ Πως και δε σκεφτήκατε να βάλετε τον 6.0 W12 απ'το Phaeton με 2 turbo 6235? Είναι ουσιαστικά 2 VR: από 750 άλογα ο καθένας, είναι 1500 άλογα και τούρμπισμα απ'τις 4... Συγκεντρώσουουουου.... Edited April 30, 2010 by S3.2
Kritonas Posted May 1, 2010 Posted May 1, 2010 O 3.6 VR6 όπως και όλοι οι FSI (10 μοιρών) δεν έχουν την αντοχή των παλαιότερων (15 μοιρών). Το πρόβλημα δεν είναι ο άμεσος ψεκασμός (μπορείς να χρησιμοποιήσεις συμβατικά μπεκ στην εισαγωγή αν θες) αλλά το ότι αυτά τα μπλόκ δεν αντέχουν σ'αυτα τα άλογα Μια ερωτηση : Για ποιο λογο τα 10μοιρα VR6 μπλοκ δεν αντεχουν , οπως τα παλια 15μοιρα ? Ειναι open deck ? ( Εγκυκλοπαιδικη ερωτηση και μονο , μιας και απ ολα οσα διαβαζω η φρονιμοτερη επιλογη ειναι να μπει ο 2.7Τ του RS4 με στοχο ισχυος τα 700ΗΡ ... πιστευω θα ειναι το πιο απροβληματιστο ) .
Dimitris_Kon Posted May 1, 2010 Author Posted May 1, 2010 Μια ερωτηση : Για ποιο λογο τα 10μοιρα VR6 μπλοκ δεν αντεχουν , οπως τα παλια 15μοιρα ? Ειναι open deck ? ( Εγκυκλοπαιδικη ερωτηση και μονο , μιας και απ ολα οσα διαβαζω η φρονιμοτερη επιλογη ειναι να μπει ο 2.7Τ του RS4 με στοχο ισχυος τα 700ΗΡ ... πιστευω θα ειναι το πιο απροβληματιστο ) . Έχω την εντύπωση ότι το μπλοκ δεν αντέχει διότι σκίζεται πάνω από τα καβαλέτα του στροφάλου, όπως στο 1.8Τ, πάνω από 600hp Κρίτωνα - αλλά με επιφύλαξη.. Για το απροβλημάτιστο του 2,7 που λες, έχω διαβάσει ότι ο συγκεκριμένος κινητήρας είναι πολύ ζημιάρης και μάλιστα πιο πολύ από το V8. Το στροφάρισμα με τόσα μηχανικά μέρη με προβληματίζει (8 πιστόνια, μπιέλες, 40 βαλβίδες 4 εκκεντροφόροι κλπ) Δημήτρης
Typhoon Posted May 1, 2010 Posted May 1, 2010 Τα 700 αλογα στροφαλο ηδη γινονται τροχο καμια 570.Σε αυτα τα αλογα σαφως δουλευει ασφαλεστερα ο 2.7Τ,αλλα απεχουν απο τα 800 τροχο δηλαδη 1000 παρα κατι στροφαλο που ψαχνει ο Δημητρης(και καλα κανει αφου θελει να κανει κατι διαφορετικο απο πολυ γρηγορο βολτισιο καθημερινο αμαξι,γιατι κατι τετοιο μαλλον εχει). Σε τοσα αλογα κανενα δεν αντεχει,μεχρι να αποδειχτει το αντιθετο απο την παρατεταμενη χρηση του στο οριο,εκτος απο τον 5κυλινδρο. Το οτι σκιζονται και δεν αντεχουν τα μπλοκ(ειτε του 1.8Τ,ειτε του 3.6) απο τα πολλα αλογα,νομιζω ειναι φημη που την ειχα πρωτοακουσει πριν χρονια οταν ειχε ερθει εδω το γκολφ απο Σουηδια.Δεν χρειαζεται να σας πω εγω ποσα ειναι τα 1.8Τ στον πλανητη με πανω απο 700 η ακομα και 800 αλογα. Και για τον R36 νομιζω πως ειναι δυνατοτερο στα υλικα του απο τον R32 λογω της διαφορας των 50ps που εχει πιο πολλα απο μαμα,μεχρι να δω οτι ραγισανε η σπασανε full σφυρηλατα μοτερ με σωστα μιγματα σε τοσα αλογα.Ισα-ισα το οτι ειναι FSI και δουλευουν με φτωχοτερα μιγματα ειναι υπερ τους γιατι εννοειται οτι απο το εργοστασιο εχει προβλεφθει να ενισχυθουν καταληλα(οπως γινεται και με τα μαντεμια των τουρμπινων των FSI και παρομοιων συστηματων που αντεχουν σε μεγαλυτερες θερμοκρασιες για αυτον ακριβως τον λογο.Παντως το να δουλεψει με κανονικα μπεκ και οχι FSI ειναι πολυ ενδιαφερον.
Dimitris_Kon Posted May 1, 2010 Author Posted May 1, 2010 Δεν χρειαζεται να σας πω εγω ποσα ειναι τα 1.8Τ στον πλανητη με πανω απο 700 η ακομα και 800 αλογα ----> Με το ίδιο μπλοκ και χωρίς καμία ενίσχυση? Και για τον R36 νομιζω πως ειναι δυνατοτερο στα υλικα του απο τον R32 λογω της διαφορας των 50ps που εχει πιο πολλα απο μαμα,μεχρι να δω οτι ραγισανε η σπασανε full σφυρηλατα μοτερ με σωστα μιγματα σε τοσα αλογα.Ισα-ισα το οτι ειναι FSI και δουλευουν με φτωχοτερα μιγματα ειναι υπερ τους γιατι εννοειται οτι απο το εργοστασιο εχει προβλεφθει να ενισχυθουν καταληλα(οπως γινεται και με τα μαντεμια των τουρμπινων των FSI και παρομοιων συστηματων που αντεχουν σε μεγαλυτερες θερμοκρασιες για αυτον ακριβως τον λογο. -----> Συμφωνώ με αυτό, καθώς τα FSI είναι από ΟΕΜ κατασκευασμένα για ποιό lean καυση και επομένως καλύτερη καύση Παντως το να δουλεψει με κανονικα μπεκ και οχι FSI ειναι πολυ ενδιαφερον. -----> Υπάρχει ήδη ένα τέτοιο αυτοκίνητο υπό δοκιμή, αλλά θέλει μερικές πατέντες (π.χ. ρυθμιστή πίεσης καυσίμου μπροστά, άλλο φίλτρο καυσίμου - χωρίς ρυθμιστή - και γενικώς ψάξιμο με τις αντλίες πίσω.. Δημήτρης
Dimitris_Kon Posted May 1, 2010 Author Posted May 1, 2010 Μια ερωτηση : Για ποιο λογο τα 10μοιρα VR6 μπλοκ δεν αντεχουν , οπως τα παλια 15μοιρα ? Ειναι open deck ? ( Εγκυκλοπαιδικη ερωτηση και μονο , μιας και απ ολα οσα διαβαζω η φρονιμοτερη επιλογη ειναι να μπει ο 2.7Τ του RS4 με στοχο ισχυος τα 700ΗΡ ... πιστευω θα ειναι το πιο απροβληματιστο ) . Κρίτωνα όμως 1300 cc με 28άρα? lag πολύ μου μυρίζει.. Δημήτρης
mikepts Posted May 1, 2010 Posted May 1, 2010 1.8t βάλτε καβαλέτα στροφάλου ενισχυμένα και την πλάκα και είσαι οκ.έως τώρα δεν είχα διαπιστώσει κανένα πρόβλημα στο δικό μου με σχίσιμο στα καβαλέτα.
S3.2 Posted May 2, 2010 Posted May 2, 2010 Και για τον R36 νομιζω πως ειναι δυνατοτερο στα υλικα του απο τον R32 λογω της διαφορας των 50ps που εχει πιο πολλα απο μαμα,μεχρι να δω οτι ραγισανε η σπασανε full σφυρηλατα μοτερ με σωστα μιγματα σε τοσα αλογα.Ισα-ισα το οτι ειναι FSI και δουλευουν με φτωχοτερα μιγματα ειναι υπερ τους γιατι εννοειται οτι απο το εργοστασιο εχει προβλεφθει να ενισχυθουν καταληλα(οπως γινεται και με τα μαντεμια των τουρμπινων των FSI και παρομοιων συστηματων που αντεχουν σε μεγαλυτερες θερμοκρασιες για αυτον ακριβως τον λογο.Παντως το να δουλεψει με κανονικα μπεκ και οχι FSI ειναι πολυ ενδιαφερον. Είναι κάτι μ@.@..ς στη Γερμανία και κάτι άλλοι στην Αμερική που έχουν σπάσει καμιά 10ριά μοτέρ R32 και άλλα τόσα R36 για να βρούν τις αντοχές τους και έχουν δώσει άπειρα λεφτά και εργατοώρες και έχουν καμιά 50ρια παγκόσμια και πανευρωπαικά κύπελα και έχουν κάνει R32 με 1000 άλογα και λένε ότι τα R36 δεν μπορούν να πλησιάσουν. Δεν θα σου δώσω links και ονόματα, ούτε θα σου πω που ακριβώς πονούν τα R36 γιατί όπως φένεται εσείς ξέρετε καλύτερα. Αλλά προτείνω να τους ενημερώσετε ότι δεν τα ξέρουν καλά τα πράγματα και τα R36 αντέχουν πιο πολύ γιατί έχουν 50 άλογα παραπάνω σαν μανίσια και ότι τα σπάσανε από λάθος μίγμα και ότι τα 1000 άλογα R32 τα κάνανε κατά λάθος. Επίσης είναι άλλο να κάνεις ένα αυτοκίνητο 800 τροχό για να αντέξει 400μ και άλλο για να βγάλει γύρους σε πίστα. Εγώ δεν έχω δει time attack αυτοκίνητο με 800 τροχό, αλλά εσείς με τόσες γνώσεις και budget που έχετε μάλλον θα τα καταφέρετε και προτείνω να χρησιμοποιήσετε το R36 που ξέρετε ότι αντέχει.
Dimitris_Kon Posted May 2, 2010 Author Posted May 2, 2010 Είναι κάτι μ@.@..ς στη Γερμανία και κάτι άλλοι στην Αμερική που έχουν σπάσει καμιά 10ριά μοτέρ R32 και άλλα τόσα R36 για να βρούν τις αντοχές τους και έχουν δώσει άπειρα λεφτά και εργατοώρες και έχουν καμιά 50ρια παγκόσμια και πανευρωπαικά κύπελα και έχουν κάνει R32 με 1000 άλογα και λένε ότι τα R36 δεν μπορούν να πλησιάσουν. Δεν θα σου δώσω links και ονόματα, ούτε θα σου πω που ακριβώς πονούν τα R36 γιατί όπως φένεται εσείς ξέρετε καλύτερα. Αλλά προτείνω να τους ενημερώσετε ότι δεν τα ξέρουν καλά τα πράγματα και τα R36 αντέχουν πιο πολύ γιατί έχουν 50 άλογα παραπάνω σαν μανίσια και ότι τα σπάσανε από λάθος μίγμα και ότι τα 1000 άλογα R32 τα κάνανε κατά λάθος. Επίσης είναι άλλο να κάνεις ένα αυτοκίνητο 800 τροχό για να αντέξει 400μ και άλλο για να βγάλει γύρους σε πίστα. Εγώ δεν έχω δει time attack αυτοκίνητο με 800 τροχό, αλλά εσείς με τόσες γνώσεις και budget που έχετε μάλλον θα τα καταφέρετε και προτείνω να χρησιμοποιήσετε το R36 που ξέρετε ότι αντέχει. Δεν καταλαβαίνω προς τι η ειρωνία? Αν ήταν να έχουμε τόσες γνώσεις και τόσα χρήματα, δεν θα ανοίγαμε καν το σχετικό τόπικ. Σκοπός είναι μέσω του διαλόγου από όλα τα μέλη και ειδικά από ανθρώπους που έχουν ασχοληθεί με τέτοιες κατασκευές, να μάθουμε μερικά πράγματα για την επιλογή που θα κάνουμε.. Δεν μπαίνουμε σε αντιπαράθεση, ούτε ιδιαίτερες γνώσεις έχουμε, αλλά ούτε και ανεξάντλητο budget. Δημήτρης
Typhoon Posted May 3, 2010 Posted May 3, 2010 (edited) Είναι κάτι μ@.@..ς στη Γερμανία και κάτι άλλοι στην Αμερική που έχουν σπάσει καμιά 10ριά μοτέρ R32 και άλλα τόσα R36 για να βρούν τις αντοχές τους και έχουν δώσει άπειρα λεφτά και εργατοώρες και έχουν καμιά 50ρια παγκόσμια και πανευρωπαικά κύπελα και έχουν κάνει R32 με 1000 άλογα και λένε ότι τα R36 δεν μπορούν να πλησιάσουν. Δεν θα σου δώσω links και ονόματα, ούτε θα σου πω που ακριβώς πονούν τα R36 γιατί όπως φένεται εσείς ξέρετε καλύτερα. Αλλά προτείνω να τους ενημερώσετε ότι δεν τα ξέρουν καλά τα πράγματα και τα R36 αντέχουν πιο πολύ γιατί έχουν 50 άλογα παραπάνω σαν μανίσια και ότι τα σπάσανε από λάθος μίγμα και ότι τα 1000 άλογα R32 τα κάνανε κατά λάθος. Επίσης είναι άλλο να κάνεις ένα αυτοκίνητο 800 τροχό για να αντέξει 400μ και άλλο για να βγάλει γύρους σε πίστα. Εγώ δεν έχω δει time attack αυτοκίνητο με 800 τροχό, αλλά εσείς με τόσες γνώσεις και budget που έχετε μάλλον θα τα καταφέρετε και προτείνω να χρησιμοποιήσετε το R36 που ξέρετε ότι αντέχει. \Αυτα δουλευουν παντως.Η HGP εβαλε τον R36 σε golf με biturbo και εβγαλε 640 αλογα με 1.5bar και μικρα τουρμπο και το σκιζουν στις πιστες. http://www.youtube.com/watch?v=uc0yuMO1Ia0&NR=1 http://vwhome.blogspot.com/2009/11/kpks-golf-3-r36.html http://www.youtube.com/watch?v=F8qUnKx-ZJM&feature=PlayList&p=030B27C778B3761D&playnext_from=PL&playnext=1&index=12 Edited May 3, 2010 by Typhoon
S3.2 Posted May 3, 2010 Posted May 3, 2010 Αγαπητέ Δημήτρη Κον τα πήρα γιατί ενώ σας λέω ότι την έχω ψάξει σας λέω πως έχουν τα πράγματα και έχω και εγω τέτοιο αυτοκίνητο, διαφωνείτε ανοιχτά λέγοντας μόνο εικασίες και χωρίς κανένα στοιχείο. Κανένα από αυτά τα links δεν έχει R36 με πάνω από 640 άλογα. Το Golf 1 έκανε ίδιο χρόνο με το S3 3.2 του 0-400 που είναι περί τα 600 κιλά παραπάνω οπότε αποκλείεται να έχει παραπάνω από 600 άλογα. Το Golf 2 είναι ολλανδικό και μιλάμε με τον ιδιοκτήτη. Ίσως έχει τις περισσότερες πιθανότητες αλλά για την ώρα μόλις δοκίμασε να το πάει πάνω από 1.2 bar έσκασε η φλάντζα και το έχει μέσα για φτιάξιμο. Από τα 640 της HGP μέχρι τα 1000 που θέλετε εσείς είναι άλλη μισή δύναμη οπότε τι μου λες? Ότι αφού γίνεται με 640 γίνεται και με 1000? Όσο για το S2 της Jonus ειλικρινά δεν το ήξερα και ούτε έχω ξαναδεί πιστάδικο με τόσα άλογα αλλά το θέμα είναι ότι αυτά γίνονται στη Νορβηγία με -40. Ας έρθουν και στην Ελλάδα το καλοκαίρι με 40 βαθμούς να δούμε τι πουλιά θα πιάσουν...
COSTAS S3 Posted May 3, 2010 Posted May 3, 2010 Αγαπητέ Δημήτρη Κον τα πήρα γιατί ενώ σας λέω ότι την έχω ψάξει σας λέω πως έχουν τα πράγματα και έχω και εγω τέτοιο αυτοκίνητο, διαφωνείτε ανοιχτά λέγοντας μόνο εικασίες και χωρίς κανένα στοιχείο. Κανένα από αυτά τα links δεν έχει R36 με πάνω από 640 άλογα. Το Golf 1 έκανε ίδιο χρόνο με το S3 3.2 του 0-400 που είναι περί τα 600 κιλά παραπάνω οπότε αποκλείεται να έχει παραπάνω από 600 άλογα. Το Golf 2 είναι ολλανδικό και μιλάμε με τον ιδιοκτήτη. Ίσως έχει τις περισσότερες πιθανότητες αλλά για την ώρα μόλις δοκίμασε να το πάει πάνω από 1.2 bar έσκασε η φλάντζα και το έχει μέσα για φτιάξιμο. Από τα 640 της HGP μέχρι τα 1000 που θέλετε εσείς είναι άλλη μισή δύναμη οπότε τι μου λες? Ότι αφού γίνεται με 640 γίνεται και με 1000? Όσο για το S2 της Jonus ειλικρινά δεν το ήξερα και ούτε έχω ξαναδεί πιστάδικο με τόσα άλογα αλλά το θέμα είναι ότι αυτά γίνονται στη Νορβηγία με -40. Ας έρθουν και στην Ελλάδα το καλοκαίρι με 40 βαθμούς να δούμε τι πουλιά θα πιάσουν... σε ποιον το έχεις φτιάξει φίλε?
Agelosa4 Posted May 3, 2010 Posted May 3, 2010 \ Αυτα δουλευουν παντως.Η HGP εβαλε τον R36 σε golf με biturbo και εβγαλε 640 αλογα με 1.5bar και μικρα τουρμπο και το σκιζουν στις πιστες. http://www.youtube.c...c0yuMO1Ia0&NR=1 http://vwhome.blogsp...golf-3-r36.html παντως στο βιντεακι με το s2 2,2 στο 2:28 ενα audi quattro Μπροστα τα σπαει στο drift!!!
Dimitris_Kon Posted May 3, 2010 Author Posted May 3, 2010 (edited) Αγαπητέ Δημήτρη Κον τα πήρα γιατί ενώ σας λέω ότι την έχω ψάξει σας λέω πως έχουν τα πράγματα και έχω και εγω τέτοιο αυτοκίνητο, διαφωνείτε ανοιχτά λέγοντας μόνο εικασίες και χωρίς κανένα στοιχείο. Κανένα από αυτά τα links δεν έχει R36 με πάνω από 640 άλογα. Το Golf 1 έκανε ίδιο χρόνο με το S3 3.2 του 0-400 που είναι περί τα 600 κιλά παραπάνω οπότε αποκλείεται να έχει παραπάνω από 600 άλογα. Το Golf 2 είναι ολλανδικό και μιλάμε με τον ιδιοκτήτη. Ίσως έχει τις περισσότερες πιθανότητες αλλά για την ώρα μόλις δοκίμασε να το πάει πάνω από 1.2 bar έσκασε η φλάντζα και το έχει μέσα για φτιάξιμο. Από τα 640 της HGP μέχρι τα 1000 που θέλετε εσείς είναι άλλη μισή δύναμη οπότε τι μου λες? Ότι αφού γίνεται με 640 γίνεται και με 1000? Όσο για το S2 της Jonus ειλικρινά δεν το ήξερα και ούτε έχω ξαναδεί πιστάδικο με τόσα άλογα αλλά το θέμα είναι ότι αυτά γίνονται στη Νορβηγία με -40. Ας έρθουν και στην Ελλάδα το καλοκαίρι με 40 βαθμούς να δούμε τι πουλιά θα πιάσουν... Διάλογο κάνουμε φίλε μου! Μπορεί κάποιοι να διαφωνούν, δεν χρειάζεται να τα παίρνεις.. Σεβαστή η γνώμη σου, ειδικά όταν έχεις φτιάξει όπως λες τέτοιο αυτοκίνητο, και γιαυτό γνώμες σαν τη δική σου τις λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη. Προσωπικά δεν έχω κανένα απολύτως στοιχείο, καθώς δεν έχω δει τέτοιο αυτοκίνητο (σαν αυτό που θέλουμε να φτιάξουμε) και κατά συνέπεια δεν έχω την απαραίτητη γνώση για να το παίζω ειδήμων. Να σε ρωτήσω επί της ουσίας κάτι επίσης, ο V8 σαν επιλογή εσένα πως σου φαίνεται? Δημήτρης Edited May 3, 2010 by Dimitris_Kon
Typhoon Posted May 5, 2010 Posted May 5, 2010 Αγαπητέ Δημήτρη Κον τα πήρα γιατί ενώ σας λέω ότι την έχω ψάξει σας λέω πως έχουν τα πράγματα και έχω και εγω τέτοιο αυτοκίνητο, διαφωνείτε ανοιχτά λέγοντας μόνο εικασίες και χωρίς κανένα στοιχείο. Κανένα από αυτά τα links δεν έχει R36 με πάνω από 640 άλογα. Το Golf 1 έκανε ίδιο χρόνο με το S3 3.2 του 0-400 που είναι περί τα 600 κιλά παραπάνω οπότε αποκλείεται να έχει παραπάνω από 600 άλογα. Το Golf 2 είναι ολλανδικό και μιλάμε με τον ιδιοκτήτη. Ίσως έχει τις περισσότερες πιθανότητες αλλά για την ώρα μόλις δοκίμασε να το πάει πάνω από 1.2 bar έσκασε η φλάντζα και το έχει μέσα για φτιάξιμο. Από τα 640 της HGP μέχρι τα 1000 που θέλετε εσείς είναι άλλη μισή δύναμη οπότε τι μου λες? Ότι αφού γίνεται με 640 γίνεται και με 1000? Όσο για το S2 της Jonus ειλικρινά δεν το ήξερα και ούτε έχω ξαναδεί πιστάδικο με τόσα άλογα αλλά το θέμα είναι ότι αυτά γίνονται στη Νορβηγία με -40. Ας έρθουν και στην Ελλάδα το καλοκαίρι με 40 βαθμούς να δούμε τι πουλιά θα πιάσουν... Της HGP δεν ειναι στα liks.Οταν μια γερμανικη εταιρια σαν αυτην φτιαχνει ενα τετοιο αμαξι για χρηση δρομου και διαθετει το κιτ για πωληση,δινει 100% προτεραιοτητα στην αξιοπιστια και στο μηδαμινο lag. Ειναι αυτο. http://www.hgp-turbo.de/ http://sportcenter.car.gr/cars/view/505970/ Το γκρι γκολφ1 λενε πως εχει 750-850 και φοραει GT45.Εκανε 9.9 Και 850 να μην εχει δεν παει και ασχημα. Το s3 0-400,που ειναι πριονι,εκανε 10.43 http://www.youtube.com/watch?v=4Id2O0vC7Lk Εδω,αν δεν το καταλαβες,δεν κανουμε διαγωνισμο για το ποιος εχει πιο πολλα αλογα η ποιο αμαξι θα βγαλει πιο πολλα.Λεμε οτι με twin turbo τα 3600cc μπορουν να γυρισουν 2χ3076 η 2χ3071 πολυ καλυτερα απο τα 3200cc που βολευονται καλυτερα με λιγο μικροτερες τουρμπινες.Αυτο εχει σαν αποτελεσμα στα ιδια αλογα που θα βγαλουν,ειτε αυτα ειναι 650,η 700 η 800 ο R36 να τα βγαλει με λιγοτερη πιεση απο τον R32,αν καταλαβαινεις τι σημαινει αυτο προς οφελος της αξιοπιστιας για time attack. Σιγουρα το εψαξες πολυ?Αν κρινω απο τις επιλογες σου,χρειαζεσαι αρκετο ψαξιμο στα περιφερειακα σου.
S3.2 Posted May 6, 2010 Posted May 6, 2010 Έλα ρε Typhoon τώρα... Το S3 της 0-400 που είναι πριόνι με 800 άλογα έκανε 10.43 στο δημόσιο δρόμο με ψιλόβροχο και είναι και 1.5 τόνο. Το Golf 1 που είναι ένας τενεκές με ρόδες έκανε στην πίστα με την κόλλα και με dragster slick 9.999 και πολύ αμφιβάλω αν έχει παραπάνω από τα άλογα του HGP R36. Εύχομαι να βγω ψεύτης και κάποιος να καταφέρει 1 δυνατό 3.6 και αυτός θα είναι μάλλον ο Δανός, αλλά για την ώρα τα πιο δυνατά 3.6 είναι το πολύ 700 άλογα όταν τα 3.2 περνούν τα 1000... Επίσης τo 3.6 με το 3.2 έχει διαφορά 12% οπότε μην περιμένεις και χαώδη διαφορά στο spool-up. Τί από τα περιφερειακά μου δεν σου άρεσε? Να ξέρεις ότι άλλαξα αρκετά για να καταλήξω εδώ και όταν ξεκινάς ένα τέτοιο project ποτέ δεν καταλήγεις με την μια στα υλικά που θα χρησιμοποιήσεις δλδ: Το κόστος ενός αυτοκινήτου δεν είναι μόνο το άθροισμα των υλικών του, αλλά και όλων των άλλων που δοκίμασε για να φτάσει εκεί... Εδώ αυτό ισχύει και για τους μεγάλους οίκους: ξέρεις πόσα Ρ36 μοτέρ έσπασε η HGP για να καταλήξει εδώ που είναι? Ρώτα τον Materialmord... Αλήθεια, εσείς που θέλετε να κάνετε ένα τόσο φευγάτο project πόσα λεφτα σκέφτεστε να ξοδέψετε??? Ο V8 Δημήτρη μου, μου φένεται πολύ καλή επιλογή αλλά θέλει υπερβολικά πολύ χρήμα-κόπο-χρόνο-γνώσεις-εμπειρία για να τοποθετηθεί στο Α4 και να δουλέψει τόσο ψηλά που θέλετε. Πιστεύω ότι πρέπει να κατεβάσετε λίγο τις προσδοκίες σας γιατί τα πράγματα δεν είναι τόσο εύκολα όσο φαίνονται... ΥΓ Μένω Θεσ/νίκη και είμαι γείτονας με τον VaggosS3
Alex Posted May 6, 2010 Posted May 6, 2010 ΥΓ Μένω Θεσ/νίκη και είμαι γείτονας με τον VaggosS3 Eγω σε ρωτησα απο που εισαι γιατι διαθετεις ενα σπανιο αυτοκινητο...και αν ησουν Αθηνα θα ηθελα να το δω... Σε καμια περιπτωση ΔΕΝ αφισβητω οτι δεν εχεις τετοιο setup... Και ειμαι σιγουρος οτι για να φτιαξεις ενα τετοιο αυτοκινητο...σου εφυγε ο πατος απο πολλες αποψεις...
Recommended Posts