Jump to content

Recommended Posts

Posted

Όχι Δημήτρη....πιο πολύ για ψύξη εντός θαλάμου Θέλω.....κι αυτό που κατάλαβα είναι να έχω μεγάλη πίεση αντλίας για καλή νέφωση του σπρέι;

Ναι ισχύει αυτό για να γίνει κάτι σαν υδρονεφωση. Αλλά δουλεύουν σε καλούτσικη πίεση. Ρίξε και μια ματιά σε snow, έχουν ωραία κιτ που ρυθμίζουν και με βάση τον αέρα.

Πιο οικονομικά έρχεται το aem όμως.

• Replies 1.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted (edited)

Εγώ θα ήθελα να ρυθμίζει με λ και πυρόμετρο αλλά τι ζητάω ε;

Προτιμώ να δώσω κάτι παραπάνω και να έχω το κεφάλι μου ήσυχο.

Κρίτωνα.........τι να βάλω λέγε!

Edited by Dikonou
Posted

Εγώ μητσάρα μου θα συνιστούσα 4 μπεκάκια μικρά (όχι τα μεγάλα), ένα για κάθε κύλινδρο και την μεγάλη αντλία.

Δημήτρης

Μαζί σου αλλά θέλει πολύ τρύπημα ρε γμτ αυτό φοβάμαι.....

Posted

Ρώτα τον Άγγελο, έχει βρει τύπο που τα καρφώνει στην πολλαπλή ;)

Δημήτρης

• Like 1
Posted

Θέλει λύσιμο πολλαπλή Δημήτρη και τα πολλά λύσε δέσε ξέρεις τι φέρνουν....

Έλεγα να βάλω το κλασσικό ένα μπεκ πριν την πεταλούδα, το μικρό και να δω τι θα γίνει γι αρχή.

Δεν θέλω ούτε άλογα να πάρω και πίεση στην μεγάλη δεν ξέρω εάν την κρατήσω τόσο ψηλά......απλά να ρίξω λίγο πυρόμετρο εάν γίνει αυτό.

• Like 2
Posted

Απλά αν βάλεις ένα, θα φτάνει το εκνέφωμα μόνο στον 2ο και 3ο, δεν θα προσφέρει τίποτα στους υπόλοιπους - γνώμη μου. (Μιλάω πάντα για καθάρισμα, όχι για αύξηση ιπποδύναμης ούτε πιέσεις κλπ).

Δημήτρης

• Like 1
Posted

Αν δουλευει σε καλη πιεση και ψεκαζει μικροσταγωνιδια, η μοιρασια στους κυλινδρους θα ειναι σωστη.

Αν εχεις γαιδουροσταγονες, οντως η αδρανεια θα τις παει στο 2ο και 3ο.

• Like 1
Posted

Τι κιτάκι να βάλω θα με πείτε;

Αντε μην τα πάρω τώρα και σηκώσω διμπαρο και γεμίσει ο τόπος ανταλλακτικά......

• Like 2
Posted

Τι κιτάκι να βάλω θα με πείτε;

Αντε μην τα πάρω τώρα και σηκώσω διμπαρο και γεμίσει ο τόπος ανταλλακτικά......

καθαρά λόγω οικονομικών και κατά τη γνώμη μου χωρίς να υστερεί κάπου (παρότι φτηνότερο), θα σου πρότεινα της ΑΕΜ που βγαίνει στα ~300€ "κομπλέ" (αντλία,δοχείο, ανεπίστροφη βαλβίδα, εγκεφαλάκι, μπεκ, σωληνώσεις, καλωδίωση)

Ειδικά η νέα φουρνιά έχει και καλύτερες (και μεγαλύτερες) αντλίες και πιο ευανάγνωστο κοντρολάκι (βέβαια το "κρύβεις" πιο δύσκολα τώρα...), αλλά από τη στιγμή που θα βάλεις μόνο για καθαρισμό (= επιλογή του μικρού μπεκ κατά τη γνώμη μου), δεν έχει νόημα να κοιτάς κάτι "μεγάλο" σε παροχή στην αντλία.

Τώρα, σίγουρα υπάρχουν αρκετά κιτ, όπως και αυτό της snow performance που από πολλούς θεωρείται κορυφαίο, αλλά ξεφεύγει σε χρήματα (το είχα βρει 500€ με δοχείο), χωρίς να δικαιολογεί το κόστος του με την όποια ελάχιστη διαφορά στην ποιότητα του κιτ σε σχέση με το αντίστοιχο της ΑΕΜ (πχ).

Εμένα θα με προβλημάτιζε το που να μπει το δοχείο ώστε να είναι πιο ψηλά από την αντλία (όπως ορίζουν και οι οδηγίες) και ταυτόχρονα να μην είναι ευάλωτο το όλο κύκλωμα, αφού μην ξεχνάμε ότι η μεθανόλη είναι στην ουσία καύσιμο (πολύ εύλεκτο υλικό). Έχω δει αρκετές υλοποιήσεις, όπου το βάζουν κάτω από το φίλτρο αέρος και κάτω από το αριστερό φανάρι (οδηγού) και λίιιγο πιο κάτω την αντλία (για το λόγο που έγραψα). Αυτό έχει το "πρόβλημα" ότι η αντλία ουσιαστικά προστατεύτεται μόνο από την πλαστική (στα 3θ-5θ) ποδιά (στα κάμπριο είναι μεταλλική η ποδιά η οποία βιδώνει σε υποπλαίσιο), ενώ ταυτόχρονα είναι πιο δύσκολα προσβάσιμο το δοχείο ώστε να το ξαναγεμίζεις (θα μου πεις, παίρνεις χωνί με προέκταση σωλήνα...οκ)

• Like 1
Posted (edited)

Πορτ μπαγκάζ και γραμμές από κάτω;

Edited by Dikonou
Posted

Πορτ μπαγκάζ και γραμμές από κάτω;

κλάμα....

• Like 1
Posted

Γραμμές όχι εκτός σασί, εντός για ασφάλεια - γνώμη μου.

Δημήτρης

• Like 1
Posted

Προσωπικα κατεληξα στο δοχειο νερου υαλοκαθαριστηρων.

Posted

Που τελειώνει πολύ γρήγορα και χαλάει την στεγανοποίηση στις τσιμούχες, εκτός αν βάζεις μόνο νερό.

Δημήτρης

Posted

γιατί στο δοχείο των υαλοκαθαριστήρων?

ΥΓ: βασικά εμένα το πρόβλημα που μου έρχεται στο μυαλό είναι ότι ουσιαστικά αχρηστεύεις/ακυρώνεις τα πιτσιλιστήρια του αυτοκινήτου που θα τα χρειαστείς αν βρέχει λάσπη ή υπάρχει μόνο σπρέι από τους μπροστινούς σου για να καθαρίσεις το παρμπρίζ... εκτός κι αν ψεκάζεις μεθανόλη ( :JC_OMG_sign: )

• Like 1
Posted (edited)

Που τελειώνει πολύ γρήγορα και χαλάει την στεγανοποίηση στις τσιμούχες, εκτός αν βάζεις μόνο νερό.

Δημήτρης

Δημητρη το δοχειο παιρνει 3 λιτρα, δεν ειναι καλα λες? Δεν θα ψεκαζει παντου και παντα, παραμονο στην μεγαλη πιεση.

Πχ με 1.3 σταθερη δεν θα ψεκαζω..

Φιλε καβουρα φιλος τις εχει 2 χρονια ψεκαζωντας και το τζαμι κανονικα..αλλωστε με 50-50 χανουν την αναφλεξη τους..

Edited by iliasr38
Posted

Άρα το έχεις μόνο για αύξηση δύναμης και όχι για καθαρισμό. Απλά Ηλία τα φοβάμαι αυτά που δουλεύουν μόνο με μεγάλη πίεση. Αν γίνει καμια παπαριά και δεν ψεκάσει ψηλά, μπορεί να κλάψεις (και έχουν συμβεί αυτά δυστυχώς).

Δημήτρης

Posted (edited)

Άρα το έχεις μόνο για αύξηση δύναμης και όχι για καθαρισμό. Απλά Ηλία τα φοβάμαι αυτά που δουλεύουν μόνο με μεγάλη πίεση. Αν γίνει καμια παπαριά και δεν ψεκάσει ψηλά, μπορεί να κλάψεις (και έχουν συμβεί αυτά δυστυχώς).

Δημήτρης

Aμ εγω να δεις πως φοβαμαι!! αλλα δεν θα ανεβασω αλλο αβανς, απλα τωρα που εχω καναδυο επιστροφες θα τις διορθωσω και το καλοκαιρι θα δροσιζει καλα, αποφευγωντας ενα άλλο ιντερκουλερ..

Μενει το μιγμα να δω ποσο θα αλλαζει..

Μηπως θυμασαι ποσο αλλαζει? πχ το 11,9 ποσο θα γινει με ψεκασμο?

Edited by iliasr38
Posted

το κιτακι της ΑΕΜ ειναι πολύ καλό και αυτο βάζουν οι περισσότεροι βελτιωτές και στα μεγάλα προτζεκτ για λόγους αξιοπιστίας. Προσωπικά το έχω πάνω από 4 χρόνια με 1 μεγάλο μπέκ πριν την πεταλούδα και έχει καλή αντλία στα 200 psi . Θέλει μονο προσοχή να μην αδειάσει το παγούρι γιατι χαλάει η αντλία από υπερστροφία υποθέτω, αν και 'έχει πάνω safe για τέτοια περίπτωση.

από θέμα θερμοκρασιών η μεθανολη κατεβάζει 50-60 βαθμούς το πολύ , μηδενιζει όμως τις επιστροφες αβάνς που είναι σημαντικότερο ενώ κατεβάζει  τη θερμοκρασία εισαγωγής αέρα ανεξαρτητως ιντερκούλερ.

Η λειτουργια με βάση την πιεση εισαγωγής είναι πιστεύω καλύτερη συγκριτικά με το μαφ που δουλέυει πχ το snow ενώ λύνει τα χερια σε σόσους δουλεύουν mafless.

Tέλος όπως εχω γράψει και στο πρότζεκτ μου έχω βάλει ένα ρελέ που χρησιμοποιεί το safe mode του συστηματος και κλεινει το boost controller, κάτι τέτοιο γινεται μονο με το ΑΕΜ και είναι πολύ εύκολο στην κατασκευη  

• Like 4
Posted (edited)

Τα φρένα είναι πλέον στα χέρια μου. Απλά θέλουν βάψιμο.

Για να πω και κόστος φουλ πίσω φρένα από S3 ( χωρίς τους δίσκους ) με εργοστασιακά τακάκια μπροστά πίσω 850.

Και 345 εμπρός πίσω δίσκοι Zimmerman διάτρητοι 1195.

Edited by Dikonou
  • Like 1
Posted (edited)

Δεν ειχες μπροστινα φρενα s3-cupra? η θυμαμαι λαθος...

Τα φρένα είναι πλέον στα χέρια μου. Απλά θέλουν βάψιμο.

Για να πω και κόστος φουλ πίσω φρένα από S3 ( χωρίς τους δίσκους ) με εργοστασιακά τακάκια μπροστά πίσω 850.

Και 345 εμπρός πίσω δίσκοι Zimmerman διάτρητοι 1195.

Edited by Van.Leb
Posted (edited)

Μπροστά Cupra και πίσω από cupra και βάζω πίσω από S3 με διάτρητους δίσκους μπροστά-πίσω.

Μπροστά μένω ως έχει και αλλάζω δίσκους τακάκια, ενώ πίσω από 282 solid πάω σε 310 vented.

Edited by Dikonou
  • Like 3
Posted

Μπροστά Cupra και πίσω από cupra και βάζω πίσω από S3 με διάτρητους δίσκους μπροστά-πίσω.

Μπροστά μένω ως έχει και αλλάζω δίσκους τακάκια, ενώ πίσω από 282 solid πάω σε 310 vented.

Καλοφόρετα φιλαράκι.Είσαι τόσο δυνατός που δεν φρενάρεις?Κοίτα τι κάνει μια αλλαγή wg...... :sHa_hehe:

• Like 1
Posted

Ε ναι ρε φίλε.....

Τα είχα καημό τα πίσω τα αεριζόμενα....και τώρα με το μπλε ελατήριο ούτε με την μηχανική δεν είναι να πάω ήσυχα....

• Like 2