Jump to content

Recommended Posts

Posted

Μαρίνο λέω για ψεκασμό απευθείας στους κυλίνδρους. Από πολλαπλή όχι από σωλήνα εισόδου..

Δημήτρης

Δημήτρη αυτό θα ήταν το ιδανικό γιατί έτσι γλυτώνεις και από τις απώλειες ροής και τον άνισο διαμειρασμό του της μεθανόλης στους κυλίνδρους, μακάρι να το καταφέρεις .

Μάλλον θα χρειαστείς την πολλαπλή που σου είχα δείξει παλιά με έξτρα υποδοχές για νορμάλ μπέκ στα οποία θα ψεκάζεις τη μεθανόλη.

Posted

Δημήτρη αυτό θα ήταν το ιδανικό γιατί έτσι γλυτώνεις και από τις απώλειες ροής και τον άνισο διαμειρασμό του της μεθανόλης στους κυλίνδρους, μακάρι να το καταφέρεις .

Μάλλον θα χρειαστείς την πολλαπλή που σου είχα δείξει παλιά με έξτρα υποδοχές για νορμάλ μπέκ στα οποία θα ψεκάζεις τη μεθανόλη.

Σωστός ο Μαρίνος...νομίζω πως θα είναι το ιδανικότερο.:sHa_thumbgoodjob:

Posted

Και μια ερωτηση-απορια που μου ηρθε στο μυαλο......:sCo_hmmthink:

Το ενδεχομενο να μαζευεται πολυ μεθανολη σε καποιους κυλινδρους και να εχεις δισ-λειτουργιες(καθως θα ψεκαζουν και τα τεσσερα μπεκ μαζι και συνεχεια, ενω η σειρα καυσης στα μοτερ μας ειναι <<1-3,4-2>>... Το σκεφτηκε κανεις??)

Posted

ωραια βιντεακια, δεν υπαρχει τροπος να δει κανεις τους χρονους σε αυτα μεσω vagcom?

Posted

δεν θυμομουν οτι εχεις την ΗΤΑ επιλογη στην τουρμπινα!

Επισης να πω οτι τα πιστονια ετσι οπως ειναι μου φαινεται δυσκολο να εχουν χαμηλη συμπιεση. Ποση συμπιεση σου ειπαν οτι εχεις με αυτα?

Posted (edited)

9.25:1 είναι η συμπίεση των JE βασίλη. Οντως έχω προτιμήσει την ΗΤΑ για πιο γρήγορο spool αν και με το 82άρι δεν βλέπεις 1 bar πριν τις 4000 με 4η . Μετά όμως ανεβάζει όμως πολύ γρήγορα πίεση και την κρατάει μέχρι ψηλά . Οι μετρήσεις είναι στο 1.9 bar over με 1.8 σταθερή.

Επίσης να πώ για τις ΗΤΑ garrett ότι έχει τόσο καλά ζυγισμένο άξονα χωρίς τριβές , που σβήνεις από ρελαντί και ακούς την φτερωτή να γυρίζει μόνη της για 30 δλ!!!

οι επόμενη μέτρηση θα προσπαθήσω να την κάνω με vag com για να δώ τι θα δείξει στο 0-400μ

Edited by mariosA4
Posted (edited)

και εγω ακουω την δικη μου, και δεν ειναι καν billet.

με συμπιεση 9.25:1 Μαριε, μην περιμενεις να δεις αβανς τοσο ψηλο. ΜΠορει το δικο σου αμαξι να βγαζει με 1.8 περισσοτερα αλογα απο ενα που θα κραταει 2Bar και θα εχει 8.8 συμπιεση. Οποτε μην εχεις ψυχολογικο με την πιεση. Ισα ισα που ειναι καλυτερα να εχεις ψηλοτερη συμπιεση κατα τη γνωμη μου,και ας εχεις μικροτερο αβανς.

Edited by A80Avant
Posted

το 9,25 το επέλεξα συνειδητά για να είναι ζωντανό χαμηλά , το αμάξι είναι οικογενειακό όχι dragster . Και 9,5 :1 αν έβγαζε η JE θα τα έπαιρνα αλλα απλά δεν είχε και ήθελε παραγγελία...Οσον αφορά την πίεση και το αβάνς δεν εχω πρόβλημα , ας βγάλει όσα βγάλει αλλα με ασφάλεια. Πάντως το Α4 είναι βαριά καρότσα τελικά και θέλει πολύ δυναμη για να νιώσεις καλά την επιτάχυνση. Απότι είδα όμως δεν σταματάει να επιταχύνει με τον ιδιο ρυθμό ούτε στα 220 οπότε έχει πολύ δύναμη

Posted

το 9,25 το επέλεξα συνειδητά για να είναι ζωντανό χαμηλά , το αμάξι είναι οικογενειακό όχι dragster . Και 9,5 :1 αν έβγαζε η JE θα τα έπαιρνα αλλα απλά δεν είχε και ήθελε παραγγελία...Οσον αφορά την πίεση και το αβάνς δεν εχω πρόβλημα , ας βγάλει όσα βγάλει αλλα με ασφάλεια. Πάντως το Α4 είναι βαριά καρότσα τελικά και θέλει πολύ δυναμη για να νιώσεις καλά την επιτάχυνση. Απότι είδα όμως δεν σταματάει να επιταχύνει με τον ιδιο ρυθμό ούτε στα 220 οπότε έχει πολύ δύναμη

Μαρίνο μια χαρά πηγαίνει φιλαράκι! Να το χαίρεσαι! Ψηλά τα δίνει και όσο ανεβαίνουν τα χιλιόμετρα (κλασική περίπτωση ΒΤ) :sSig_goodjob:

Δημήτρης

Posted

Μαρίνο μια χαρά πηγαίνει φιλαράκι! Να το χαίρεσαι! Ψηλά τα δίνει και όσο ανεβαίνουν τα χιλιόμετρα (κλασική περίπτωση ΒΤ) :sSig_goodjob:

Δημήτρης

ευχαριστώ Δημήτρη, είσαι ο πλέον αρμόδιος να εκφέρεις άποψη με τόση πέιρα σε ΒΤ. Το τούρμπο είναι μία χαρά ,το μοτέρ φοβάμαι φιλαράκι...

Posted

ευχαριστώ Δημήτρη, είσαι ο πλέον αρμόδιος να εκφέρεις άποψη με τόση πέιρα σε ΒΤ. Το τούρμπο είναι μία χαρά ,το μοτέρ φοβάμαι φιλαράκι...

Γιατί Μαρίνο? Κοίτα, γενικά αν κάτι δεν πάει καλά, δεν αργεί να το δείξει. Εγώ βλέπω ότι στροφάρει ωραία, δεν κομπιάζει και ανοίγει πολύ καλά. Πες μου λίγο έχεις καθόλου misfires? Έκανες καμια συμπιεσομέτρηση μετά τη λειτουργία του κινητήρα σε τέτοια πίεση? Γενικά μπορείς να μας πεις θερμοκρασίες καυσαερίων σε πάτημα, λαδιού, νερού και ό,τι άλλες ενδείξεις ? Δεν νομίζω ότι πρέπει να φοβάσαι, έχεις χτίσει το μοτέρ, δύσκολα το βλέπω να βγάζει κάτι.

Δημήτρης

Posted

ποσα misfire ειχες ?? στο εκανε στο ρελαντι? εκανε και εμενα αλλα ελαχιστα 2 αντε 3 missfire στον 4ο. βεβαια εγω επειδη ειχε ενα ηλιθιο θορυβο σαν να χτυπουσε μπιελα το ελυσα και συμφωνα με τον ρεκτιφιε που ηρθε και μετρησε μου ειπε οτι το ενα το δαχτυλιδι που εχει μεσα η μπιελα (δλδ εκει που μπαινει ο πυρος και ενωνει μπιελα με πιστονι) βρηκε ανοχη. οποτε αλλαχτηκαν ολα τα με καινουρια τριμεταλικα (αυτα που ειχε η integrated ηταν απλου χαλκου) την τριτη θα το βαλω μπροστα μπας και εγινε σωστη δουλεια!

Posted

Γιατί Μαρίνο? Κοίτα, γενικά αν κάτι δεν πάει καλά, δεν αργεί να το δείξει. Εγώ βλέπω ότι στροφάρει ωραία, δεν κομπιάζει και ανοίγει πολύ καλά. Πες μου λίγο έχεις καθόλου misfires? Έκανες καμια συμπιεσομέτρηση μετά τη λειτουργία του κινητήρα σε τέτοια πίεση? Γενικά μπορείς να μας πεις θερμοκρασίες καυσαερίων σε πάτημα, λαδιού, νερού και ό,τι άλλες ενδείξεις ? Δεν νομίζω ότι πρέπει να φοβάσαι, έχεις χτίσει το μοτέρ, δύσκολα το βλέπω να βγάζει κάτι.

Δημήτρης

misfires έχω μόνο ρελαντί στον 3 ,και αυτά λίγα και μάλλον φταίει το μπέκ γιατί έχει αλλο κωδικο. Για το μοτέρ έχω δεί στο κανάλι 26 στο vag coμ υψηλή τάση στους κυλίνδρους 1 και κυρίως στο 2. Βασικά αυτο σημαίνει απότι μου είπε ο προγραμματιστής αυξημένο θόρυβο σε αυτούς τους κυλίνδρους και φοβάμαι μήπως έχει γίνει κάποια στραβή στο στρώσιμο με τις μικρές ανοχές των JE και το υπερβολικά πλούσιο που δούλευε τότε το μοτέρ.

Επίσης μπορεί να είναι και ιδέα μου αλλά μου φαίνεται ότι έχει αλλάξει λίγο ο θόρυβος ψηλά

Οπως και νάχει θα το ανοίξω κι'εγώ όπως ο Αγγελος να δώ τι παίζει. Πάντως φίλε όντως μετά το 1.8 μπαρ "δουλεύει " η 3076 ...

Posted

ποσα misfire ειχες ?? στο εκανε στο ρελαντι? εκανε και εμενα αλλα ελαχιστα 2 αντε 3 missfire στον 4ο. βεβαια εγω επειδη ειχε ενα ηλιθιο θορυβο σαν να χτυπουσε μπιελα το ελυσα και συμφωνα με τον ρεκτιφιε που ηρθε και μετρησε μου ειπε οτι το ενα το δαχτυλιδι που εχει μεσα η μπιελα (δλδ εκει που μπαινει ο πυρος και ενωνει μπιελα με πιστονι) βρηκε ανοχη. οποτε αλλαχτηκαν ολα τα με καινουρια τριμεταλικα (αυτα που ειχε η integrated ηταν απλου χαλκου) την τριτη θα το βαλω μπροστα μπας και εγινε σωστη δουλεια!

Ακριβώς την ίδια ζημιά μου είχε βγάλει στους 2 πρώτους κυλίνδρους σε στοκ μορφή το μοτέρ Αγγελε και προχώρησα στη μετατροπή . Λές να έχει ξαναγίνει το ίδιο?

Posted

μήπως έχει κανείς έτοιμη τη μακροεντολή στο excel για μετατροπή του αρχείου vag com με το κομματα σε στήλες excel?

Posted

Ακριβώς την ίδια ζημιά μου είχε βγάλει στους 2 πρώτους κυλίνδρους σε στοκ μορφή το μοτέρ Αγγελε και προχώρησα στη μετατροπή . Λές να έχει ξαναγίνει το ίδιο?

στο 26 καναλι ποσο μετρανε δλδ? μαμα εμενα ηταν μια χαρα. οταν εβαλα ie και je αμεσως την πρωτη μερα εκανε εναν ηλιθιο θορυβο και αφου το ανοιξαμε μετρησαμε και ειδαμε ανοχη στο δαχτυλιδι (πιθανον κατασκευαστικα) στην 4η μπιελα της ie

Posted

στο 26 καναλι ποσο μετρανε δλδ? μαμα εμενα ηταν μια χαρα. οταν εβαλα ie και je αμεσως την πρωτη μερα εκανε εναν ηλιθιο θορυβο και αφου το ανοιξαμε μετρησαμε και ειδαμε ανοχη στο δαχτυλιδι (πιθανον κατασκευαστικα) στην 4η μπιελα της ie

στο ρελαντί έχω 0,7v -1.5v-0.3v- 0.4v σους 1,2,3,4 κυλίνδρους αντίστοιχα ενώ πχ στις 2000σαλ 0 2 πάει στα 4.5 volt ενώ πχ ο 3 είναι στο 1.5 volt

Posted

στο ρελαντί έχω 0,7v -1.5v-0.3v- 0.4v σους 1,2,3,4 κυλίνδρους αντίστοιχα ενώ πχ στις 2000σαλ 0 2 πάει στα 4.5 volt ενώ πχ ο 3 είναι στο 1.5 volt

ποιος προγραμματιστης το ειπε αυτο? παντως σε ενα leon fr 1.8tfsi με 26.000χλμ μαμα εντοσθια ειχε 4,5 στον 3ο αν θυμαμαι!!

Posted

μήπως έχει κανείς έτοιμη τη μακροεντολή στο excel για μετατροπή του αρχείου vag com με το κομματα σε στήλες excel?

ΑΝοιγεις με το excel το αρχειο, πιανεις ολη την στηλη που εχει τα δεδομενα και:

Απο το μενου πανω του EXCEL πας στα Data, επιλέγεις "Text to Columns", πατας next και επιλεγεις να γινει ο διαχωρισμος με το κομμα.

Ετοιμος

Posted

ποιος προγραμματιστης το ειπε αυτο? παντως σε ενα leon fr 1.8tfsi με 26.000χλμ μαμα εντοσθια ειχε 4,5 στον 3ο αν θυμαμαι!!

Δεν λέει κάτι αυτό, ούτε αποτελεί μέτρο σύγκρισης πάντως..

Δημήτρης

Posted

Δεν λέει κάτι αυτό, ούτε αποτελεί μέτρο σύγκρισης πάντως..

Δημήτρης

το ξερω δημητρη απορω ομως πως μεσω των volt καταλαβαινουν οτι υπαρχει ανοχη καπου!! αφου οι knock sensors διαβαζουν αλλη συχνοτητα για να ακουνε πυρακια.

Posted

το ξερω δημητρη απορω ομως πως μεσω των volt καταλαβαινουν οτι υπαρχει ανοχη καπου!! αφου οι knock sensors διαβαζουν αλλη συχνοτητα για να ακουνε πυρακια.

Άσε Άγγελε οι αισθητήρες αυτοί είναι για να μην πω τι.. Μόνο με ακουστικά μπορείς να βγάλεις άκρη, οι αισθητήρες κρούσης στα δικά μας είναι εντελώς της πλάκας και αναξιόπιστοι. Και άσε που εκεί που βρίσκονται στον κινητήρα, δεν μπορούν με ασφάλεια να διαγνώσουν πολλά πράγματα..

Δημήτρης