stef80 Posted November 25, 2011 Posted November 25, 2011 Κρίτωνα, λαμβάνεται υπόψη η καθυστέρηση του καυσίμου από τα μπεκ του έμμεσου ψεκασμού να φτάσει στο θάλαμο καύσης? Λογικά πρέπει να φτωχαίνει το μίγμα, έστω και πολύ στιγμιαία, μέχρι να ταξιδέψει η βενζίνη από τα μπέκ του έμμεσου και να μπει μέσα, έτσι δεν είναι? Και όσο απομακρυνόμαστε από την πεταλούδα, γίνεται καλύτερος διασκορπισμός και εξαέρωση της βενζίνης, αλλά γίνεται εντονότερο το παραπάνω φαινόμενο.
Kritonas Posted November 26, 2011 Posted November 26, 2011 Κρίτωνα, λαμβάνεται υπόψη η καθυστέρηση του καυσίμου από τα μπεκ του έμμεσου ψεκασμού να φτάσει στο θάλαμο καύσης? Λογικά πρέπει να φτωχαίνει το μίγμα, έστω και πολύ στιγμιαία, μέχρι να ταξιδέψει η βενζίνη από τα μπέκ του έμμεσου και να μπει μέσα, έτσι δεν είναι? Και όσο απομακρυνόμαστε από την πεταλούδα, γίνεται καλύτερος διασκορπισμός και εξαέρωση της βενζίνης, αλλά γίνεται εντονότερο το παραπάνω φαινόμενο. O χρονος ειναι απειροελαχιστος , Στεφανε , μιλαμε για λιγοτερο απο δεκατο του δευτερολεπτου .
stef80 Posted November 26, 2011 Posted November 26, 2011 O χρονος ειναι απειροελαχιστος , Στεφανε , μιλαμε για λιγοτερο απο δεκατο του δευτερολεπτου . Ας θεωρήσουμε ότι ο κινητήρας περιστρέφεται στις 5000 σαλ. Σε ένα δέκατο του δευτερολέπτου ο κινητήρας κάνει περίπου 8 περιστροφές, οπότε σε κάθε θάλαμο γίνονται 4 αναφλέξεις. Δεν ξέρω πόσο σημαντικό είναι αυτό, αλλά ίσως να είναι σκόπιμο να ξεκινάει ο ψεκασμός των έξτρα μπεκ λίγο νωρίτερα ώστε να μην υπάρχουν σε κάθε βαθύ πατημα του γκαζιού αυτοι οι "φτωχοί κύκλοι". Δεν ξέρω πόσο νόημα βγάζει, απλά είναι μία σκέψη που μου ήρθε όταν διάβασα αυτό που έγραψες στο Δημήτρη για την απόσταση του/των μπεκ από την πεταλούδα.
adui Posted December 1, 2011 Posted December 1, 2011 Με 3 κινήσεις ακόμα τα 600 ρόδα είναι εφικτά.Δοκίμασα 2 αλλαγές και είδα ένα 582 ρόδα αλλά δεν τις κράτησα.Έχω δοκιμάσει 4 διαφορετικά τούρμπο και αρκετές πατέντες και κατέληξα στο παραπάνω setup. Από μπέκ....bosch motorsport φτάνουν για 530-540 maha!rs4 για 480-485.Τα apr είναι για ένα 5-6% το πολύ παραπάνω.Μιλάω για 100άρα μόνο χωρίς πρόσθετα και μεθανόλες σε 50-50 βαθμό με ρυθμίσεις λάμδα 0.78-0.79 και λογικό avance.Από εκεί και πέρα ανάλογα τις ορέξεις δυναμομετρά - προγραμματιστή το χάος.Προτίμησα τα s3 τελικά γιατί τέλος οι μαυρίλες, ποιότητα λειτουργίας, 0 κόστος σε σχέση με τα 1960 που έχουν τα bosch motorsport.Λύσεις από porsche δοκιμάστηκαν αλλά με αποτελέσματα λίγο καλύτερα από rs4. Στο εν λόγω dyno πήγα για να μην υπάρχουν αμφιβολίες με 0 correction factor και όσο το δυνατόν πιο σφιχτές ρυθμίσεις.Torco χρησιμοποιήθηκε κυρίως για ασφάλεια παρά για δύναμη και δεν είχα μεθανόλες (μου τελειώσαν πιο πριν στον δρόμο). Ευχαριστώ όλους όσους ασχολήθηκαν με το όλο project. πολυ καλη δουλεια mike, αντε να δουμε ποτε θα μπορεσουμε να το δουμε και απο κοντα το s3 και...εσενα φυσικα!!
mikepts Posted February 5, 2014 Author Posted February 5, 2014 Ένα Update μετά από καιρό.Τούρμπο gtx3582 με full περιφερειακά.100ron καύσιμο + methanol only.2,5 ct@8300 (photo) με 8500 κόφτη.749,2 και 80nm ροπή περιορισμένη για την μετάδοση.Έχει να δώσει λίγα ακόμα με αγωνιστικά καύσιμα και μετά τελειώνει το τούρμπο. 4
Theodore Saba Posted February 5, 2014 Posted February 5, 2014 Να το χαίρεσαι και να είναι απροβλημάτιστο !!!
Dimitris_Kon Posted February 5, 2014 Posted February 5, 2014 Να το χαίρεσαι Μιχαλάρα, κορυφή λέμε! Δημήτρης
adui Posted February 6, 2014 Posted February 6, 2014 (edited) τι λες τωρα; με εστειλες κανονικα, να το χαίρεσαι μιχαλη, απροβληματιστο να ειναι!! Edited February 6, 2014 by adui
varaderum Posted February 6, 2014 Posted February 6, 2014 ..να το χαίρεσαι Μιχάλη και να σου κάνει όλα τα κέφια (..συγχαρητήρια και σε όλους τους συντελεστές του πρότζεκτ)!!
konstantinoS3 Posted February 6, 2014 Posted February 6, 2014 Να το χαιρεσαι Μιχαλη!!Απροβληματιστο να ειναι!!
Kritonas Posted February 7, 2014 Posted February 7, 2014 Ένα Update μετά από καιρό.Τούρμπο gtx3582 με full περιφερειακά.100ron καύσιμο + methanol only.2,5 ct@8300 (photo) με 8500 κόφτη.749,2 και 80nm ροπή περιορισμένη για την μετάδοση.Έχει να δώσει λίγα ακόμα με αγωνιστικά καύσιμα και μετά τελειώνει το τούρμπο. Spec list : - Garrett GTX3582R turbocharger - Custom Tubular manifold - Tial 44mm external wastegate ( 2.15bar mech. boost @ 8250rpm ) - 3.25" custom turboback exhaust - HEP intake manifold - 8x870cc/min deka extra injectors - Upgraded LP fuel system - KMS ECU for Extra inj. - Cat cams Camshafts - Upgraded valvetrain - Ported cyl. head - AMS 4" Front mount intercooler kit - AEM Water methanol kit - Etuners custom reflash for Bosch + KMS ECU Max. boost 2.8bar @ 6000rpm , ct boost 2.55bar @ 8000+rpm , rev.limit @ 8200rpm Fuel : 100RON fuel + 55:45 W/M 7
Dimitris_Kon Posted February 7, 2014 Posted February 7, 2014 Όταν είχε έρθει με το προηγούμενο θηρίο σπίτι μου, τον άκουγα κανα χιλιόμετρο μακρυά! Να σαι καλά Μιχαλάρα να το ευχαριστηθείς! Δημήτρης
mikepts Posted February 7, 2014 Author Posted February 7, 2014 Σας ευχαριστώ πολύ όλους.Εδώ και πολύ καιρό διάφορα προβλήματα μου βγάλαν την πίστη μέχρι να καταφέρω να το ολοκληρώσω όπως πρέπει.Θέλω να τελειώσω και το θέμα μετάδοση που είναι ο μοναδικός κρίκος που έχει μείνει.Εκτιμώ ότι μετά το όλο σύνολο θα είναι άπιαστο από τα περισσότερα αμάξια βόλτας. Δημήτρη γέρασα πλέον αυτό είναι ήσυχο!!!
Dimitris_Kon Posted February 8, 2014 Posted February 8, 2014 Δημήτρη γέρασα πλέον αυτό είναι ήσυχο!!! Ασε μη πιάσουμε αυτή τη συζήτηση, αν γέρασες εσύ, τότε εγώ τι έκανα φίλε?? Καλοτάξιδο και πάλι Δημήτρης
mikepts Posted June 6, 2016 Author Posted June 6, 2016 Εδώ και καιρό το αμάξι μου έχει πουληθεί στην Αθήνα. Με έκπληξη διαπίστωσα πριν από λίγες μέρες ότι ξαναπουλιέται σε γνωστό site αυτοκινήτων...Με ακόμα μεγαλύτερη έκπληξη με πήρε τηλ άτομο που ενδιαφερόταν να το αγοράσει (αστυνομικός) και αφού έψαξε τα χαρτιά του αυτοκινήτου και λόγω ιδιότητας βρήκε τα στοιχεία μου και με ενημέρωσε σχετικά.... Αλλαγμένα χιλιόμετρα από 112000 που πουλήθηκε σε 62000 πλέον Πλαστά βιβλία service - υπογραφές - Πλαστό ΚΤΕΟ κτλ κτλ που δεν υπάρχει λόγος να τα αναφέρω εγώ τώρα. Εν το μεταξύ από την κουβέντα που κάναμε του είπα το ιστορικό του αυτοκινήτου και ότι πουλήθηκε με τόσα χλμ και για καλή μου τύχη 1 βδομάδα πριν φύγει είχα κάνει service και φαίνονται τα χλμ στο συνεργείο που το έκανα. Άιντε τώρα να το πάρει κάποιος και να βρεθώ μπλεγμένος από το πουθενά.... Ορίστε η αγγελία http://www.car.gr/classifieds/cars/photos/7956810/ Από αντιπροσωπεία κιόλας.... Χωρίς λόγια πλέον....Προς ενημέρωση όλων για να ξέρουν τι γίνεται στην αγορά. 1
xrhstosa4b6 Posted June 6, 2016 Posted June 6, 2016 Το πιο σωστό τελικά είναι αυτό που είπε ο κάβουρας. Με απλή λογική ένα αυτοκίνητο 10 ετών κατά μέσο όρο θα έχει χ χιλιόμετρα. Αν δεις να διαφέρει πολύ ίσως κάτι γίνεται. Πάντως επιμένω ότι αν βρεις την περιοχή που το είχε ο ιδιοκτήτης θα βρεις και τα συνεργεία. Κάπου πήγαινε για επισκευή. Εκτός αν είναι το ίδιο το συνεργείο που τα γύρισε. Αλλά συνήθως η μαντραδες έχουν δικά τους. Εκτός αν τα γυρίσει ο ιδιοκτήτης, πηγαίνει σε στάνταρ συνεργείο, του κάνει αυτό το συνεργείο την δουλειά... Οπότε εκεί δεν θα βρεθεί ποτέ.
Recommended Posts