NASSOS Posted September 13, 2016 Posted September 13, 2016 Εάν έχουν διαφορά why not? αρε Γιώργη με τις μοντέλα σου. Κανα πάτημα θα ανεβάσεις; Δεν πατάει η κότα ..... 2
Kavouras Posted September 13, 2016 Author Posted September 13, 2016 Εάν έχουν διαφορά why not? αρε Γιώργη με τις μοντέλα σου. Κανα πάτημα θα ανεβάσεις; κοίτα....ακόμα στρώνω το τακάκι (κράτησα τη δική μου δισκόπλακα -345χ30- που είχε ελάχιστα km). Έχω κάνει ήδη 300km και θέλω άλλα 200km. Στο αρχικό δάγκωμα, δείχνουν το ίδιο με τις cupra. Ίιιιιισως λίγο καλύτερο, αλλά μπορεί να είναι και η ιδέα μου. Θα χρειαστεί να κάνω μερικά "καλά" φρεναρίσματα για να έχω άποψη. Γι' αυτό και δεν έχω γράψει τίποτα ακόμα. 1
Prince_73 Posted September 13, 2016 Posted September 13, 2016 Κοίτα, μηχανικός μου ανέφερε τότε που κοίταγα για την αλλαγή στα δικά μου, ότι τα φρένα του S3 είναι τόσο δυνατά που είναι καλύτερα και από 4πίστονη δαγκάνα...περί ορέξεως βεβαίως, κολοκυθόπιτα!!
Kavouras Posted September 13, 2016 Author Posted September 13, 2016 (edited) Κοίτα, μηχανικός μου ανέφερε τότε που κοίταγα για την αλλαγή στα δικά μου, ότι τα φρένα του S3 είναι τόσο δυνατά που είναι καλύτερα και από 4πίστονη δαγκάνα...περί ορέξεως βεβαίως, κολοκυθόπιτα!! Μάλλον κάτι του διαφεύγει του μηχανικού σου, αλλά ας πούμε ότι δε θέλω να κάνω τον έξυπνο από το πληκτρολόγιο ούτε να πω ότι η εμπειρία μου τον διαψεύδει σε κάθε επίπεδο. Ας το αφήσουμε να πιστεύει ο καθένας τα δικά του, ώστε όλοι να είμαστε ευτυχισμένοι. Edited September 13, 2016 by Kavouras 1
Dimitris_Kon Posted September 13, 2016 Posted September 13, 2016 Κοίτα, μηχανικός μου ανέφερε τότε που κοίταγα για την αλλαγή στα δικά μου, ότι τα φρένα του S3 είναι τόσο δυνατά που είναι καλύτερα και από 4πίστονη δαγκάνα...περί ορέξεως βεβαίως, κολοκυθόπιτα!! Aν είναι δυνατόν! Οι μονοπίστονες είναι καλύτερες από 4πίστονες! Θαύμα της φυσικής πρέπει να είναι, δεν εξηγείται διαφορετικά! Δημήτρης 1
Prince_73 Posted September 13, 2016 Posted September 13, 2016 Να τις χαίρεσαι τις δαγκάνες σου φίλε Γιώργο - δε ξαναλέω τίποτα άλλο και sorry που μίλησα κιόλας...
GTaros Posted September 13, 2016 Posted September 13, 2016 Είπες μια πραγματικότητα αντιμετώπιση των ασχετων δήθεν μηχανικών. Βέβαια η λογική πρέπει να υπερισχυει από τις μπούρδες της καθημερινοτητας..... Καβούρα αντε και σε εξαπιστονα... Απλα ενημέρωσε πριν να βάλω οχταπιστονα για να στην λέω.....
Van.Leb Posted September 13, 2016 Posted September 13, 2016 καθενας κανει την επιλογη του με γνωμονα το καλυτερο για το αυτοκινητο του... Εφοσον ο Γιωργος ηθελε απο καιρο να βαλει κατι μεγαλυτερο σε σχεση με αυτο που ειχε πριν θεωρω οτι εκανε την καλυτερη δυνατη επιλογη εφοσον ξεπεραστηκαν οι ενδιασμοι του σχετικα κ με τους αποστατες που χρειαστηκε να βαλει... Γιωργο περιμενουμε τις εντυπωσεις σου για τα φρενα...κ την συγκριση με τα cupra-s3 που ειχες πριν...αν κ εγω πιστευω πως υπαρχει μεγαλη διαφορα υπερ της τετραπιστονης!!!!
KeM Posted September 13, 2016 Posted September 13, 2016 (edited) Ακόμα και ίδιο δάγκωμα να έχουν σίγουρα θα έχουν λιγο καλύτερη απόδοση σε απανωτα φρεναρισματα. Μην ξεχνάμε οτι το υλικό τριβής παραμένει το ίδιο τουλάχιστον οσον αφορα τη δισκοπλακα (τακακια δεν θυμάμαι αν άλλαξες Γιώργο).. Sent from my SM-G800F using Tapatalk Edited September 13, 2016 by KeM
GTaros Posted September 13, 2016 Posted September 13, 2016 Προσωπική άποψη αυτό που έχω δει εγώ είναι ότι έχω πλέον πολλά παραπάνω φρεναρισματα. Σε απλά φρεναρισματα είναι μια από τα ίδια. Και σε απότομο φρεναρισματα (ένα) η διαφορά είναι ανεπαισθητη υπέρ της πολυπιστονης. Ανάμενω και την αποψη του Γιώργου. 1
Kavouras Posted September 14, 2016 Author Posted September 14, 2016 (edited) Να τις χαίρεσαι τις δαγκάνες σου φίλε Γιώργο - δε ξαναλέω τίποτα άλλο και sorry που μίλησα κιόλας... Πρίγκιπα, καταρχάς κακώς παρεξηγήθηκες γιατί όπως και να το κάνουμε, μεταφέρεις "αυτολεξή" μία γνώμη κάποιου άλλου που δεν ξέρεις ούτε με τι δεδομένα στα είπε (αυτά που σου είπε) ούτε τι γνώσεις έχει πάνω στο θέμα. Δεν είναι δική σου γνώμη, δεν ξέρεις αν αυτό που σου είπε, είναι σωστό ή όχι. Απλά "κούμπωσε" με την επιλογή που έκανες και αυτό ήταν. Κι εγώ είμαι Μηχανικός. Δε σημαίνει ότι ξέρω τα πάντα γύρω από το επάγγελμά μου. Με όσα έχω ασχοληθεί, γνωρίζω βαθύτερα κάποια πράγματα και κάποια έχω και εμπειρία πάνω σε αυτά, όμως σε άλλα που δεν έτυχε ποτέ να εμπλακώ μέχρι σήμερα κι έτσι δεν έχω περισσότερες γνώσεις από τις (όποιες καλές ή κακές) θεωρητικές γνώσεις έχω. Δεν είναι κακό να "κάνεις λάθος" ακόμα και ως επαγγελματίας, αρκεί να μπορείς να το αντιμετωπίσεις και σωστά. Πάμε στο θέμα μας. Το "συμπέρασμα" που σου είπε (και έγραψες) είναι πολύ αβάσιμο ή θα μπορούσε ΕΝ ΜΕΡΕΙ να είναι σωστό. Και εξηγούμαι. Οφείλεις 2 φρένα να τα συγκρίνεις στο ίδιο επίπεδο. Δηλαδή ένα μονοπίστονο και ένα 4πίστονο στην ίδια ή όσο το δυνατόν κοντυνότερη διάμετρο δίσκου και τακακιών. Δεν έχει νόημα να συγκρίνουμε πχ το brembo junior kit (323x28) με το S3/Cupra/R32 φρενο (345x30). Κι αυτό γιατί ακόμα και λίιιγο μεγαλύτερο τακάκι να έχεις στο 4πίστονο (που στην περίπτωση του junior kit δεν ισχύει), η δύναμη που τελικά ασκεί το φρένο του S3-Cupra-r32 είναι αισθητά μεγαλύτερη λόγω του μεγαλύτερου μοχλού!! Σε ένα φρένο λοιπόν χρειάζεσαι τα εξής δεδομένα για να μπορείς να κάνεις σύγκριση: - μέγεθος πιστονιού - μέγεθος τακακιών - μέγεθος δισκόπλακας Αν όλα τα παραπάνω είναι ίδια, πάλι το πολυπίστονο έχει ένα ελαφρύ προβάδισμα κι αυτό γιατί πατάει το τακάκι ομοιόμορφα στο δίσκο και όχι σε ένα μόνο σημείο (και το άλλο τακάκι να πατάει πάνω στη δισκόπλακα επειδή "παρασύρεται"). Έτσι όχι μόνο εκμεταλλεύεσαι το τακάκι στο έπακρο του μεγέθους του αλλά επιπλέον επειδή η πίεση είναι ομοιόμορφη (ή πιο ομοιόμορφη από το μονοπίστονο), τα τακάκια απορροφούν ομοιόμορφα τη θερμότητα. Έτσι ακόμα και τα ίδια τακάκια να έχεις (ίδιο υλικό και μέγεθος), πάλι το πολυπίστονο θα σου δώσει λίγο μεγαλύτερη αντοχή στα απανωτά φρεναρίσματα. Τέλος, ενημερωτικά, τα φρένα που βάζουν τα εργοστάσια είναι φρένα "πόλης". Και εξηγούμαι: οφείλουν να έχουν ένα δυνατό αρχικό δάγκωμα (όπου το φρένο δίνει ένα ~60% του φρεναρίσματος που μπορεί να δώσει) αλλά από κει και μετά, το φρένο έχει "μόλις" άλλο ένα 40%. Αντίθετα το πολυπίστονο (τουλάχιστον αυτά που προορίζονται για σπορ οδήγηση) είναι πιο προοδευτικά και δεν έχουν τόσο "δυνατό" δάγκωμα (σε σχέση με το "φουλ" φρενάρισμα που μπορούν να δώσουν) επειδή ακριβώς χρειάζεσαι τον πλήρη και ακριβή έλεγχο του φρεναρίσματος όταν οδηγείς για να κάνεις "χρόνο". Το ίδιο ισχύει και με τις αναρτήσεις (σπορ και "συμβατικές"). Ναι, όντως το φρένο του S3 είναι ένα ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ φρένο και με πολύ λογικό κόστος (με 1000€ καινούρια, τοποθετημένα, δύσκολα θα βρεις μεγαλύτερο ή δυνατότερο φρένο). Όμως είναι για αυτούς που οδηγούν "σαν άνθρωποι" και άντε λίιιιγο πιο γρήγορα. Ακριβώς γι αυτό το λόγο είναι φτιαγμένα. Προσωπικά μέχρι πρόσφατα (και με βάση το βάρος και τα άλογα του αυτοκινήτου μου) έλεγα και το είχα γράψει κιόλας: "καλά....δε ζεσταίνονται με τίποτα ο,τι κι αν τους κάνεις", γιατί σε στροφοδιαδρομές έδειχναν ακούραστα. Όταν όμως δυνάμωσα και τα ζόρισα με φρεναρίσματα από 220-250km/h στα 120-140km/h, μετά από 2-3 φρεναρίσματα άρχιζαν να δείχνουν σημάδια κόπωσης, κάτι το οποίο με άγχωνε με αποτέλεσμα να κόβω. Ε, αυτό το......."τσικ" παραπάνω (να γίνουν 5-6 δηλαδή τα φρεναρίσματα - δεν ψάχνω θαύματα), είναι που ψάχνω και γι' αυτό και έβαλα το πολυπίστονο. Αν ήθελα να γίνουν 10 τα φρεναρίσματα θα έπρεπε να κινητώ σε κάτι ακόμα μεγαλύτερο σε δισκόπλακα, όπου η θερμοχωρητικότητά και θερμοαπαγωγή της να βοηθούσε στο να μην σηκώνει ή έστω αποθηκεύει τόσο πολυ θερμότητα και άρα να "ψήνονται" τα τακάκια τόσο γρήγορα. Ναι, είχα βρει και τέτοια φρένα (6πίστονα και 8πίστονα και 12πίστονα με 365 και 370 δισκόπλακα και πάχος 34), αλλά δεν ήμουν (ούτε είμαι) έτοιμος να δώσω 2000+€ και 3000+€ (τελικό κόστος με τοποθέτηση, αποστάτες, εργατικά κτλ). Όπως έχω πει και από κοντά, πιστεύω ότι δε θα κρατήσω το αμάξι πάνω από 2 χρόνια (αν και δεν υπάρχει πλάνο αντικατάστασης ακόμα), λόγω χώρου. Ήδη θεωρώ ότι η κίνηση των 4πίστονων ήταν ο ορισμος της υπερβολής.... (πάμε προσωπικό επίπεδο, αλλά έτσι για να εξηγηθώ) Αυτά από μένα, προσπαθώντας να τα γράψω όσο πιο απλοϊκά μπορούσα. Συγνώμη για το μεγάλο post, αλλά επειδή σε είδα που παρεξηγήθηκες, είπα να το ξεκαθαρίσω επειδή ίσως ήμουν πολύ "λακωνικός" στο προηγούμενο post μου. ΥΓ: και φυσικά σε όλα τα παραπάνω δεν ανέφερα πουθεάν το μέγεθος αντλίας servo, όπου θα πρέπει να λάβεις υπόψη σου θεωρητικά ώστε να ξέρεις αν στις νέες δαγκάνες που πας να βάλεις, θα μπορεί να πρεσάρει τα πιστόνια της δαγκάνας με την σωστή δύναμη ώστε να πιέζει τα τακάκια όσο δυνατά χρειάζεται (ή τελοσπάντων να εκμεταλλευτείς το μεγαλύτερο φρένο στο μέγιστο δυνατό). Δηλαδή δεν είναι όλα "κούμπωσε άρα δούλεψε σωστά" όπως δυστυχώς έτσι αφήνεται να εννοηθούν από τους εμπόρους (επίσης πολλοί είναι ημιμαθείς - ΠΟΛΥ δυστυχώς!) και τους μηχανικούς. Edited September 14, 2016 by Kavouras 1
Dimitris_Kon Posted September 14, 2016 Posted September 14, 2016 Εκτός απο την ημιμάθεια, ειναι και το κέρδος που για τέτοιου είδους μετατροπές, ειναι ασύγκριτα μεγαλύτερο για τους εκάστοτε μηχανικούς, να τα λέμε και αυτά. Δημήτρης 1
Kavouras Posted September 14, 2016 Author Posted September 14, 2016 Εκτός απο την ημιμάθεια, ειναι και το κέρδος που για τέτοιου είδους μετατροπές, ειναι ασύγκριτα μεγαλύτερο για τους εκάστοτε μηχανικούς, να τα λέμε και αυτά. Δημήτρης βασικα ορισμενες φορες σκεφτομαι οτι κακως που τα εξηγω τοσο αναλυτικα και τα γραφω γιατι μετα τα ακουω αυτολεξι απο "γνωστες".
ianos Posted September 14, 2016 Posted September 14, 2016 Ασε τα σεντόνια και πιάσε τις φωτο μωρέ!!! 1
Kavouras Posted September 14, 2016 Author Posted September 14, 2016 Φωτο εχω τραβηξει σημερα απο τον καθιερωμενο ελεγχο ζυγοσταθμισης. Αναμονη ως αυριο μιας και σημερα μπηκα σπιτι πριν 2 λεπτα (00:08 εγραφε η ωρα του κινητου)
Dikonou Posted September 14, 2016 Posted September 14, 2016 (edited) Καλά!! Ετοίμασε το και σε DIY και μετά τα λεμε εάν θα σε συγχωρήσουμε για την καθυστέρηση. Edited September 14, 2016 by Dikonou 1
Dimitris_Kon Posted September 14, 2016 Posted September 14, 2016 Καλά!! Ετοίμασε το και σε DIY και μετά τα λεμε εάν θα σε συγχωρήσουμε για την καθυστέρηση. χαχαχαχ σωστός Μητσάρα! Όλο μακιάτο και χαβαλέ! Δημήτρης 1
Kavouras Posted September 15, 2016 Author Posted September 15, 2016 (edited) Και 2 φωτογραφίες από τα φρένα, ενώ φοράμε πάνω τους αποστάτες. Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν μετά από πλύσιμο και πήγα "στα καπάκια" στο "λαστιχά" για την καθιερωμένη (ετήσια) ζυγοστάθμιση των τροχών (μπρος και πίσω). ΥΓ: Όχι ότι είχα θέμα ή ένιωθα κάτι, αλλά επειδή το αμάξι κάνει αρκετά km μέσα στην πόλη (Αθήνα) όπου όλοι όσοι μένουν εδώ, ξέρουν ότι όλοι οι δρόμοι είναι μία λακούβα, και θέλω όσο είναι δυνατόν να μην ταλαιπωρώ τα κινούμενα μέρη των άκρων για 15€ που δίνω στην ζυγοστάθμιση. edit: τώρα που τις ξαναβλέπω, οι φωτογραφίες τα αδικούν πολύ.... Edited September 15, 2016 by Kavouras 6
Χρήστος Dolbi Posted September 15, 2016 Posted September 15, 2016 Ειχα υποσχεθει φωτο αλλα νομίζω οτι το βιντεο ειναι ακομα καλυτερο Όλη την ώρα έτσι πας ;;; Με την όπισθεν ;; Sent from my I phone 1
Χρήστος Dolbi Posted September 15, 2016 Posted September 15, 2016 Και 2 φωτογραφίες από τα φρένα, ενώ φοράμε πάνω τους αποστάτες. Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν μετά από πλύσιμο και πήγα "στα καπάκια" στο "λαστιχά" για την καθιερωμένη (ετήσια) ζυγοστάθμιση των τροχών (μπρος και πίσω). 20160914_144328 - Αντιγραφή.jpg 20160914_144332 - Αντιγραφή.jpg ΥΓ: Όχι ότι είχα θέμα ή ένιωθα κάτι, αλλά επειδή το αμάξι κάνει αρκετά km μέσα στην πόλη (Αθήνα) όπου όλοι όσοι μένουν εδώ, ξέρουν ότι όλοι οι δρόμοι είναι μία λακούβα, και θέλω όσο είναι δυνατόν να μην ταλαιπωρώ τα κινούμενα μέρη των άκρων για 15€ που δίνω στην ζυγοστάθμιση. edit: τώρα που τις ξαναβλέπω, οι φωτογραφίες τα αδικούν πολύ.... Ρε Συ ... .....Πολύ παχύ νύχι !!!! Sent from my I phone
Kavouras Posted September 15, 2016 Author Posted September 15, 2016 Ρε Συ ... .....Πολύ παχύ νύχι !!!! Sent from my I phone στη δισκόπλακα? Δεν κατάλαβ.... Δεν ξέρω πώς το βλέπεις στη φωτογραφία, οι δισκόπλακες έχουν νύχι-δοντάκι 0,4mm, έχοντας πάχος 29,6mm (από 30mm που είναι καινούριες).
Χρήστος Dolbi Posted September 15, 2016 Posted September 15, 2016 στη δισκόπλακα? Δεν κατάλαβ.... Δεν ξέρω πώς το βλέπεις στη φωτογραφία, οι δισκόπλακες έχουν νύχι-δοντάκι 0,4mm, έχοντας πάχος 29,6mm (από 30mm που είναι καινούριες). Ρε για το απάτητο του δίσκου λέω !!! Sent from my I phone
Kavouras Posted September 15, 2016 Author Posted September 15, 2016 Όλη την ώρα έτσι πας ;;; Με την όπισθεν ;; Sent from my I phone έχω βάλει την κάμερα να κοιτάει προς τα πίσω (στα Α3 η δαγκάνα είναι στο "9", ενώ στα Β8 είναι πίσω στις "3" - με βάση τα νούμερα σε ένα ρολόι). Ίσως αυτό σε μπέρδεψε?
Kavouras Posted September 15, 2016 Author Posted September 15, 2016 Ρε για το απάτητο του δίσκου λέω !!! Sent from my I phone Α...λες εκεί που δεν πατάει το τακάκι....Ναι, έχει διαφορετικό πάτημα το τακάκι πάνω στη δισκόπλακα από το cupra. Εκεί που βλέπεις, πριν πατούσε εκεί το τακάκι από τη δαγκάνα του cupra. Τώρα αυτή πιάνει πιο έξω και το τακάκι έχει μεγαλύτερο μήκος. Το έχω παρατηρήσει κι εγώ. Το εντυπωσιακό είναι πως το νέο τακάκι αν και μεγαλύτερο πατάει όλο πάνω στη δισκόπλακα. Απλά δεν πατάει σε "βάθος" πολύ τη δισκόπλακα. Θέλω να λύσω ένα τροχό μόλις βρω χρόνο να δω μήπως το χούφτωμα της δαγκάνας είναι διαφορετικό, μιας και βγήκαν από S3 και δε θυμάμαι να είχε τόσο "ανεκμετάλλευτο" κομμάτι η δισκόπλακα.
kari Posted September 15, 2016 Posted September 15, 2016 Α...λες εκεί που δεν πατάει το τακάκι....Ναι, έχει διαφορετικό πάτημα το τακάκι πάνω στη δισκόπλακα από το cupra. Εκεί που βλέπεις, πριν πατούσε εκεί το τακάκι από τη δαγκάνα του cupra. Τώρα αυτή πιάνει πιο έξω και το τακάκι έχει μεγαλύτερο μήκος. Το έχω παρατηρήσει κι εγώ. Το εντυπωσιακό είναι πως το νέο τακάκι αν και μεγαλύτερο πατάει όλο πάνω στη δισκόπλακα. Απλά δεν πατάει σε "βάθος" πολύ τη δισκόπλακα. Θέλω να λύσω ένα τροχό μόλις βρω χρόνο να δω μήπως το χούφτωμα της δαγκάνας είναι διαφορετικό, μιας και βγήκαν από S3 και δε θυμάμαι να είχε τόσο "ανεκμετάλλευτο" κομμάτι η δισκόπλακα. Γιώργο σου το είχα γράψει στο άλλο ποστ ότι ενδεχομένως δεν θα πατάει όλοι την επιφάνεια τριβής του δίσκου! Στάλθηκε από το GT-I9195I μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Recommended Posts