Jump to content

Recommended Posts

Posted

Αυτα τα καμπριο.. :wub: κουκλες!

Posted

Ναι έχει τελειώσει, δεν χρειάζεται κάτι άλλο

Διαφωνω !!! Θελω να δω 620+ΗΡ @ 2.6-2.7bar με την GTX !

Να τελειωσουμε το τουρμπο βρε αδερφε !!! :biggrinthumb:

Posted

Πρέπει και το αξίζει να ευχαριστηθεί το αμάξι του ο Δημήτρης μετά από τόσο καιρό!!

Posted

Ο λαός απαιτεί video από roll το συντομότερο δυνατό!!!!!! :sFi_dualpistols: :sFi_dualpistols: :sFi_dualpistols:

Posted (edited)

Θελω βολτα κερναω καφε σουβλακια και γλυκο :D

Edited by KeM
Posted

Καλησπερα Κριτωνα ποσα εβγαλε (hp?) τελικα? και σε ποια πιεση?

Posted (edited)

Καλησπερα Κριτωνα ποσα εβγαλε (hp?) τελικα? και σε ποια πιεση?

Δημητρη , λογω φορτου εργασιας και ατυχιων , ακομα δεν εχουμε ασχοληθει με dyno .

Σε παρομοιο σεταπ στο 2.0ΤFSI ( full ροικα περιφερειακα , GTX3076R , stock cams ) προχθες ειδα 612ΗΡ/750Νm @ 2.65bar .

( http://www.seatnet.gr/forum/viewtopic.php?f=10&t=495&start=2340 ) .

Eκτιμω οτι πρεπει να δουμε κατι αντιστοιχο .

------------------

Παρα πολυ καλο αποτελεσμα απο το S3 σου ! Πιστευω οτι ηρθε η ωρα για GTX3076R :thumbsup:

Edited by Kritonas
Posted

Δημητρη , λογω φορτου εργασιας και ατυχιων , ακομα δεν εχουμε ασχοληθει με dyno .

Σε παρομοιο σεταπ στο 2.0ΤFSI ( full ροικα περιφερειακα , GTX3076R , stock cams ) προχθες ειδα 612ΗΡ/750Νm @ 2.65bar .

( http://www.seatnet.gr/forum/viewtopic.php?f=10&t=495&start=2340 ) .

------------------

Παρα πολυ καλο αποτελεσμα απο το S3 σου ! Πιστευω οτι ηρθε η ωρα για GTX3076R :thumbsup:

αντε με το καλο Δημητρη,απροβληματιστο βασικα να ειναι!! :sHa_thumbgoodjob:

κριτωνα μην του βαζεις ιδεες του noel, δεν θελει και πολυ να ξαναρχισει!! :sSa_worried3:

Posted

( http://www.seatnet.g...=495&start=2340 ) .

------------------

μια χαρά είναι η gtx3071 στον Noel δεν υπάρχει λόγος να χ'ασει κι'άλλο spool για καμιά 50αριά ίππους παραπάνω που θα τους χρησιμοποιήσει 1 -2 φορές το χρόνο...

Μήτσε (δικηγόρε) ελπίζω επιτέλους να δείς άσπρη μέρα φιλαράκι..sHa_thumbgoodjob.gif

Posted

Θελω βολτα κερναω καφε σουβλακια και γλυκο :D

Εγώ πάλι κερνάω τσάι.

Posted

μια χαρά είναι η gtx3071 στον Noel δεν υπάρχει λόγος να χ'ασει κι'άλλο spool για καμιά 50αριά ίππους παραπάνω που θα τους χρησιμοποιήσει 1 -2 φορές το χρόνο...

GTX3071R/0.63 και GTX3076R/0.63 εχουν ακριβως το ιδιο spool !

Απλα η 76 επαρκει για +60-70ΗΡ ...

Posted

δηλαδη θελεις να πεις οτι οι 2 τουρμπινες που εχουν διαφορετικο βαρος στη φτερωτη εισαγωγης εχουν το ιδιο προφιλ πιεσης? εχεις και καποιο ενδεικτικο στο ιδιο μοτερ με τις 2 διαφορετικες τουρμπινες για αποδειξη? Μιας και τεσταρισμενες οι τουρμπινες σε 'παραπλησια' μοτερ δεν μπορουν να αποτελουν σωστη συγκριση.

Η αποψη μου ειναι οτι οι 2 τουρμπινες εχουν αντιστοιχη διαφορα στο spool οπως οι προκατoχοι τους,GT series

Posted

Έχεις λυσσάξει! Κακώς έμπλεξα μαζί σου :Party_fest39: Δεν θα αγιάσω ποτέ :icon_turbo:

δηλαδη θελεις να πεις οτι οι 2 τουρμπινες που εχουν διαφορετικο βαρος στη φτερωτη εισαγωγης εχουν το ιδιο προφιλ πιεσης? εχεις και καποιο ενδεικτικο στο ιδιο μοτερ με τις 2 διαφορετικες τουρμπινες για αποδειξη? Μιας και τεσταρισμενες οι τουρμπινες σε 'παραπλησια' μοτερ δεν μπορουν να αποτελουν σωστη συγκριση.

Η αποψη μου ειναι οτι οι 2 τουρμπινες εχουν αντιστοιχη διαφορα στο spool οπως οι προκατoχοι τους,GT series

Δεν συμφνωώ Billy. Η διαφορά σε σπουλάρισμα είναι αισθητά μικρότερη και ανεπαίσθητη σχεδόν..

Δημήτρης

Posted

μιλαμε για 2 διαφορετικες τουρμπινες δοκιμασμενες στο ιδιο μοτερ Δημητρη. Ασχετα με το αν στο δικο σου αμαξι σου φαινεται κατι ως ανεπαισθητο. Εσυ δοκιμασες και τις 2 τουρμπινες δηλαδη? Η απλα το συγκρινεις με την προηγουμενη δικη σου 3076?

Posted (edited)

Εγώ πάλι κερνάω τσάι.

Χαχαχαχαχα με πεθανες!!! :D :D. Δημήτρη ακούς;!

Edited by KeM
Posted

H τυπικη 3071 ( Τ25 ) με internal WG σε σχεση με την 3076 ( Τ3 external WG ) , δεν σπουλαρουν το ιδιο , γιατι δεν εχουν το ιδιο hot side .

H GTX3071R και η GTX3076R εχουν ακριβως ιδιο hot side . H θερμοδυναμικη εκμεταλλευση του καυσαεριου παιζει καθοριστικο ρολο στο σπουλαρισμα του αξονα , οπου με την μεγαλυτερη φτερωτη εχουμε μεγαλυτερη παροχη σε λιγοτερες σαλ , αφου "φρεζαρει" περισσοτερο αερα ανα περιστροφη . Αυτο τελικα αντισταθμιζει το σπουλαρισμα οσον αφορα στην ελαχιστα βαρυτερη φτερωτη και μενει μονο η μεγαλυτερη δυνατοτητα παρχοης αερα .

Στην πραξη το βλεπουμε στις ακολουθες 2 περιπτωσεις :

1) 2.0ΤFSI (BHZ) μοτερ , GTX3071 , σωληνωτο χταποδι , κυλ/λη / εκκεκντροφοροι νορμαλ , Greddy Profec , εισαγωγη - εξατμιση , στοκ intercooler :

http://www.etuners.gr/index.php?s=13&t=361

2) 2.0ΤFSI (BWA) μοτερ , GTX3076 , σωληνωτο χταποδι , κυλ/λη / εκκεντροφοροι νορμαλ , Greddy Profec ,

εισαγωγη - εξατμιση , forge twincooler :

http://www.seatnet.gr/forum/viewtopic.php?f=10&t=495&start=2340

Μιλαμε για δυναμομετρηση στο ιδιο dyno , και απο την καμπυλη ροπης (δυστυχως δεν εχοω λογκαρισμα πιεσης ) οτι με την 76 εχουμε ιδια αν οχι και καλυτερα αποτελεσματα με την 71 στα χαμηλα , μεχρι τις 4500 .

Posted (edited)

κριτωνα, συγνωμη αλλα με τα 2 παραδειγματα που δειχνεις δεν αποδυκνυεται τιποτα. Ισα ισα, που σαν να φαινεται οτι η 3071 εχει 4250στρ και η 3076 στις 4500 στρ. απο οσο μπορεσα να δω στο βιντεο του seat club. Η ροπη μπορει να ειναι μεγαλυτερη αλλα νομιζω βγαινει αργοτερα.

250 στροφες στην 5η ειναι περισσοτερες στροφες στην 3η, ισως και 400στρ, και αυτο ειναι μεγαλη διαφορα κατ εμε. Βεβαια και εγω αυτη τη στιγμη εικασιες κανω, αλλα οταν το 99% των οσων εχω δει και διαβασει για αυτες τις τουρμπινες λενε οτι η GTX σειρα σε σχεση με την GT ειναι ιδια στο σπουλαρισμα απλα η GTX βγαζει περισσοτερα αλογα, ακομα δεν εχω δει καποιο αξιοπιστο παραδειγμα να το αντικρουει.

Οποτε απλα μιλαμε για υποκειμενικες κρισεις πλεον. Καποιον μπορει οι 200 στροφες να μην ειναι τιποτα, και σε αλλον μπορει να ειναι αιωνιοτητα. Σωστα αυτα που λες για το ζεστο κομματι, αλλα δεν παυει το βαρος της φτερωτης να παιζει ρολο, και στην τελικη, αν οι 2 τουρμπινες ηταν τοσο ιδιες, η garrett δεν θα εβγαζε την μια απο τις δυο, αφου για λογους marketing δεν θα πουλουσε τιποτα.

Ειμαστε ψυχαναγκαστικοι ρε παιδι μου, τι να κανουμε!!! :sHa_sarcasticlol: :sHa_sarcasticlol:

Edited by A80Avant
Posted

κριτωνα, συγνωμη αλλα με τα 2 παραδειγματα που δειχνεις δεν αποδυκνυεται τιποτα. Ισα ισα, που σαν να φαινεται οτι η 3071 εχει 4250στρ και η 3076 στις 4500 στρ. απο οσο μπορεσα να δω στο βιντεο του seat club. Η ροπη μπορει να ειναι μεγαλυτερη αλλα νομιζω βγαινει αργοτερα.

250 στροφες στην 5η ειναι περισσοτερες στροφες στην 3η, ισως και 400στρ, και αυτο ειναι μεγαλη διαφορα κατ εμε. Βεβαια και εγω αυτη τη στιγμη εικασιες κανω, αλλα οταν το 99% των οσων εχω δει και διαβασει για αυτες τις τουρμπινες λενε οτι η GTX σειρα σε σχεση με την GT ειναι ιδια στο σπουλαρισμα απλα η GTX βγαζει περισσοτερα αλογα, ακομα δεν εχω δει καποιο αξιοπιστο παραδειγμα να το αντικρουει.

Οποτε απλα μιλαμε για υποκειμενικες κρισεις πλεον. Καποιον μπορει οι 200 στροφες να μην ειναι τιποτα, και σε αλλον μπορει να ειναι αιωνιοτητα. Σωστα αυτα που λες για το ζεστο κομματι, αλλα δεν παυει το βαρος της φτερωτης να παιζει ρολο, και στην τελικη, αν οι 2 τουρμπινες ηταν τοσο ιδιες, η garrett δεν θα εβγαζε την μια απο τις δυο, αφου για λογους marketing δεν θα πουλουσε τιποτα.

Ειμαστε ψυχαναγκαστικοι ρε παιδι μου, τι να κανουμε!!! :sHa_sarcasticlol: :sHa_sarcasticlol:

Billy έχω μπει και σε gtx3071 και 3076 και η διαφορά αμελητέα σε ίδιο φορτίο, σε ίδιο κινητήρα και σε ίδια πίεση. Τώρα αν στο στροφάρισμα έχει 150 - 200 στροφές πιο πάνω η 3076 στα χαρτιά, στη πράξη σου τονίζω ότι είναι τόσο γρήγορη, που δεν το αντιλαμβάνεσαι και σε συγκριση με την προηγούμενη Gt3076 που είχα? Αιωνιότητα..

Δημήτρης

Posted

Χαχαχαχαχα με πεθανες!!! :D :D. Δημήτρη ακούς;!

Γιώργο ρώτησέ τον, θέλει το πράσινο με τις κατιχίνες για να κάτσει καλά στη τουαλέτα μετά? Ή θέλει πάνες?

Δημήτρης

Posted

φανταζομαι εννοεις αιωνιωτητα ως προς τα αλογα και τη ροπη, οχι το σπουλαρισμα, γιατι απο οσο θυμαμαι οταν καναμε βολτα παρεα, φουλ πιεση στην GT ειχες στις 4000στροφες στην 4η, οχι 4500 οπως εχει το seat στην 5η στο dyno. (στον δρομο βεβαια παντα εχεις καλυτερο σπουλαρισμα σε σχεση με το δυναμομετρο).

Αντε να το ευχαριστηθεις και εσυ μιας και το εχεις ζορισει πολυ το ζητημα βελτιωση! Καλες βολτες!

Posted

Γιώργο ρώτησέ τον, θέλει το πράσινο με τις κατιχίνες για να κάτσει καλά στη τουαλέτα μετά? Ή θέλει πάνες?

Δημήτρης

Άσε τα σάπια και κανόνισε να βρεθούμε για καφέ και βόλτα. :P

Άντε και για να δεις ότι είμαι καλός άνθρωπος, θα αφήσω αναμμένο A/C και ανοιχτά παράθυρα για να με περάσεις. :crazy:

Δημήτρη, να το χαίρεσαι φίλε! Εύχομαι να κάνεις πολλές καλές βόλτες, να έχεις ευχάριστες στιγμές μαζί του και...μακριά από κακοτοπιές και ατυχίες!! :)

• 1 month later...
Posted

Και ξανά άνοιξε το μαντέμι μου! Λεω και γω γιατί κάνει σαν φορτηγό?? :sHa_sarcasticlol:

Παραγγελία νέο Tial μαντέμι γιατί ούτε η κόλληση που έκανα κράτησε τελικά..

Δημήτρης

Posted (edited)

Και ξανά άνοιξε το μαντέμι μου! Λεω και γω γιατί κάνει σαν φορτηγό?? :sHa_sarcasticlol:

Δημήτρης

Δέν πειράζει φιλαράκι τουλάχιστον το βλέπουμε σε φωτογραφίες sHa_sarcasticlol.gif

Edited by Skysurfer
Posted

Δέν πειράζει φιλαράκι τουλάχιστον το βλέπουμε σε φωτογραφίες sHa_sarcasticlol.gif

Ναι ε? Εσύ έχεις bluetooth? Κανόνισε... :sFi_dualpistols:

Δημήτρης

Posted

Δημήτρης

γιατι ανοίγει το μαντεμι μητσο;