Jump to content

Recommended Posts

Posted

ωραία δουλειά Δημήτρη και απότι είπες αποτελεσματική. Αν βοηθούσε και ο Λέουρας περισσότερο...:sHa_sarcasticlol:

Posted (edited)

ωραία δουλειά Δημήτρη και απότι είπες αποτελεσματική. Αν βοηθούσε και ο Λέουρας περισσότερο...:sHa_sarcasticlol:

Tι να κάνω ο άνθρωπος αφου μου ήρθε Σαββατιάτικα...αλλά αστον να κλαίει,

του εδωσα τον βοηθό μου για...βοηθό του.

Πραγματικά όμως ρίξανε πολύ ιδρώτα και πιστεύω οτι το αποτέλεσμα τον δικαίωσε. :sHa_thumbgoodjob:

Edited by Aristos
Posted

Εδώ επίσης να ευχαριστήσω το μέλος Ανάργυρο, ο οποίος με βοήθησε να βρω πως γίνεται το κλείσιμο και άνοιγμα των παραθύρων με το κλειδί :sHa_thumbsup2:

(αφού τον πήγα μια βόλτα βέβαια)..

Δημήτρης

Posted (edited)

Μητσαρα τραβα λιγο πιο μακρινες φωτο να το δουμε-θαυμασουμε καλυτερα...:sHa_thumbgoodjob::sHa_thumbgoodjob::sHa_thumbgoodjob:

Edited by NOEL-S3
Posted (edited)

Λοιπόν update : 1) Η 2η πεταλούδα ήρθε και θα αποσταλεί μέσω Πανούλη στο χυτήριο για κατασκευή custom, 2) Η πολλαπλή ακόμα δεν ήρθε και περιμένω να πάει με τον Ανάργυρο σε ένα μηχανουργείο για να γίνει κόπια και κατασκευή plenum με επιπλέον τετράμπεκο και μπεκιέρα, 3) Τα σωληνάκια βενζίνης τα πρώτα ήρθαν, περιμένω ακόμη κάτι γωνίες και συνδέσμους -6Ν για να τελειώσω με την αλλαγή τους, 4) Η ασπίδα και η νέα χοάνη ακόμα είναι καθ΄ οδόν από Αμέρικα και 5) Βρήκα και 2 πίσω λάστιχα για το καλοκαίρι, μην τα κόψω και αυτά εντελώς. Δυστυχώς ακόμα οι βαλβίδες και το αναβαθμισμένο valvetrain ακόμα δεν έχουν έρθει, αν και τα έσκασα (1.200 usd).

To τούρμπο μου, με περιμένει υπομονετικά, αλλά δεν θα αντέξω να το βάλω όταν έρθουν όλα, θα το βάλω και θα σηκώσω πίεση όταν έρθουν και τα υπόλοιπα.

Ερώτηση 1η : Θέλω άλλο maf case? (4 inch?), Άλλο dp? Μήπως θέλω και άλλο wastegate? Δηλαδή να πάω σε 44? Όλες οι γνώμες δεκτές..

Δημήτρης

Edited by Dimitris_Kon
Posted

Δεν παλεύεσαι...... φωτογραφικό υλικό για να ξαστραβωνόμαστε και οι υπόλοιποι άμεσα.. :sHa_thumbgoodjob:

Posted (edited)

Λοιπόν update : 1) Η 2η πεταλούδα ήρθε και θα αποσταλεί μέσω Πανούλη στο χυτήριο για κατασκευή custom, 2) Η πολλαπλή ακόμα δεν ήρθε και περιμένω να πάει με τον Ανάργυρο σε ένα μηχανουργείο για να γίνει κόπια και κατασκευή plenum με επιπλέον τετράμπεκο και μπεκιέρα, 3) Τα σωληνάκια βενζίνης τα πρώτα ήρθαν, περιμένω ακόμη κάτι γωνίες και συνδέσμους -6Ν για να τελειώσω με την αλλαγή τους, 4) Η ασπίδα και η νέα χοάνη ακόμα είναι καθ΄ οδόν από Αμέρικα και 5) Βρήκα και 2 πίσω λάστιχα για το καλοκαίρι, μην τα κόψω και αυτά εντελώς. Δυστυχώς ακόμα οι βαλβίδες και το αναβαθμισμένο valvetrain ακόμα δεν έχουν έρθει, αν και τα έσκασα (1.200 usd).

To τούρμπο μου, με περιμένει υπομονετικά, αλλά δεν θα αντέξω να το βάλω όταν έρθουν όλα, θα το βάλω και θα σηκώσω πίεση όταν έρθουν και τα υπόλοιπα.

Ερώτηση 1η : Θέλω άλλο maf case? (4 inch?), Άλλο dp? Μήπως θέλω και άλλο wastegate? Δηλαδή να πάω σε 44? Όλες οι γνώμες δεκτές..

Δημήτρης

Κατα την γνωμη μου,ναι σε wastegate externan tial...το 38mm MVS είναι μέχρι 500hp.(λένε....)

Down pipe δεν θα άλλαζα προς το παρόν αν και ενα 80mm δεν θα ήταν κακό.

Μaf case φοράς 3inch?

Edited by Aristos
Posted

Κατα την γνωμη μου,ναι σε wastegate externan tial...το 38mm MVS είναι μέχρι 500hp.(λένε....)

Μaf case φοράς 3inch?

Ναι 3ιντσο. Λες να θέλω 80άρι? Πάλι θα μπλέξω με εξάτμιση..?? Έλεος..

Δημήτρης

Posted

Ναι 3ιντσο. Λες να θέλω 80άρι? Πάλι θα μπλέξω με εξάτμιση..?? Έλεος..

Δημήτρης

Κοιτα μεγάλε,ασε την κλάψα και κοιτα τον τιτλο...400-450hp ηθελες και τωρα θες να πας 650-700hp :sHa_hehe:

Posted

Θέλω άλλο maf case? (4 inch?), Άλλο dp? Μήπως θέλω και άλλο wastegate? Δηλαδή να πάω σε 44? Όλες οι γνώμες δεκτές..

Maf case εσψτ. διαμ, 4" , για την αναλυση που εχει ο αισθητηρας σου , Δημητρη , ειναι για περιπου 1000ΗΡ ... Δεν νομιζω οτι ειναι απαραιτητος . Το 38αρι WG το εχουμε δοκιμασει μεχρι GT3582R , και δειχνει να μπορει να αποβαλει ικανη ποσοτητα καυσαεριου για να μην εχουμε ανεξελεγκτα υψηλη πιεση στις υψηλες σαλ . Αν πας σε πολυ πιο μεγαλη τουρμπινα , υπαρχει πιθανοτητα να χρειαστεις μεγαλυτερο , αλλα πρεπει πρωτα να δουμε πως θα τα παει το συγκεκριμενο WG . Τελος , νομιζω οτι και το DP δεν θα μας δημιουργησει προβλημα .

Εκει που θα εχουμε θεμα , οπως ειμαστε τωρα , ειναι με την τροφοδοσια , που σου ειπα τι πρεπει να γινει , για οριστικη λυση ανεξαρτητου ισχυος .

Posted

Δημητρη γιατί δεν αγοράζεις μια 4άδα μπεκ άμεσου ψεκασμού απο την bosch να τελειώνεις?αν αλλάξεις τούρμπο για μένα άλλαξε και wastegate.Σε καλή χρήση θα χαλάει η μεμβράνη μετά απο λίγο καιρό (με gt30r άλλαξα 2 φορές 38άρι).Το 44άρι θα είναι οκ και με 6262...Για dp 76 αν βάλεις 44 external.Μην ανέβεις παραπάνω δεν θα κερδίσεις ιδιαίτερα.

Posted

Κοιτα μεγάλε,ασε την κλάψα και κοιτα τον τιτλο...400-450hp ηθελες και τωρα θες να πας 650-700hp :sHa_hehe:

Αααααχχχ!!!! Να αγιάσουν τα δαχτυλάκια σου!!!!! :laughing:

Posted

Δημητρη, ολα αυτα που περιμενεις μπορεις να τα βαλεις και μετα το τουρμπο. Βαλτο να δεις διαφορες αλλιως μετα δεν θα ξερεις αν ειναι το τουρμπο μονο του η διαφορα, ή και τα αλλα παρεμφερη που εχεις.

Posted

Μaf case φοράς 3inch?

εγώ πάντως κάπου είχα διαβάσει ότι τα μεγαλύτερα external τα βάζουν oσοι θέλουν να δουλεύουν μαλακότερα ελατήρια πχ για να δουλεύουν με b/c και χαμηλές πιέσεις κατω από 1 bar.

Δημήτρη έχει δίκιο ο Αρίστος είσαι σε 2ο κύκλο από τα 450-500 πάς σε 650-700 και σε βλέπω να τ'αλλάζεις όλα...

Διάλεξε για πιό πρότζεκτ ψάχνουμε ,για το Β5 - 900Hp ή για το Β7 650-700-750...Hp?

Posted (edited)

Maf case εσψτ. διαμ, 4" , για την αναλυση που εχει ο αισθητηρας σου , Δημητρη , ειναι για περιπου 1000ΗΡ ... Δεν νομιζω οτι ειναι απαραιτητος . Το 38αρι WG το εχουμε δοκιμασει μεχρι GT3582R , και δειχνει να μπορει να αποβαλει ικανη ποσοτητα καυσαεριου για να μην εχουμε ανεξελεγκτα υψηλη πιεση στις υψηλες σαλ . Αν πας σε πολυ πιο μεγαλη τουρμπινα , υπαρχει πιθανοτητα να χρειαστεις μεγαλυτερο , αλλα πρεπει πρωτα να δουμε πως θα τα παει το συγκεκριμενο WG . Τελος , νομιζω οτι και το DP δεν θα μας δημιουργησει προβλημα .

Εκει που θα εχουμε θεμα , οπως ειμαστε τωρα , ειναι με την τροφοδοσια , που σου ειπα τι πρεπει να γινει , για οριστικη λυση ανεξαρτητου ισχυος .

Η κατασκευή πολλαπλής με plenum και 4άδα επιπλέον συμβατικών μπεκ με άλλον ένα εγκέφαλο, δεν θα μου επιλύσει το θέμα Κρίτωνα? Το dp είναι 76άρι ήδη..

Δημητρη γιατί δεν αγοράζεις μια 4άδα μπεκ άμεσου ψεκασμού απο την bosch να τελειώνεις?αν αλλάξεις τούρμπο για μένα άλλαξε και wastegate.Σε καλή χρήση θα χαλάει η μεμβράνη μετά απο λίγο καιρό (με gt30r άλλαξα 2 φορές 38άρι).Το 44άρι θα είναι οκ και με 6262...Για dp 76 αν βάλεις 44 external.Μην ανέβεις παραπάνω δεν θα κερδίσεις ιδιαίτερα.

Η 4άδα πλησιάζει περίπου τα 4.000 usd αυτή τη στιγμή Μιχάλη με τα μεταφορικά..

Δημήτρης

Edited by Dimitris_Kon
Posted

Και τα πρώτα που μου ήρθαν :

DSC05364.jpg

Δημήτρης

Posted

δημητρη εισαι off topic και παρακαλείσαι να συμμορφωθείς με τους κανόνες του φόρουμ :sHa_sarcasticlol: ....εκτός και αν μετονομάσεις το τοπικ σε ''Βελτίωση rolls royce για boeing 747''. :sSc_jawdrop2::sSc_jawdrop2:

Υ.Γ. εχεις ξεφύγει τελείως λέμεεεεεε.... :biggrinthumb:

Posted

μεγαλε μας εχεις ζαλισει με το καραβακι σου...:sHa_sarcasticlol:

Posted

μεγαλε μας εχεις ζαλισει με το καραβακι σου...:sHa_sarcasticlol:

Κανόνισε να κάνεις τα ίδια αυριο μεθαύριο... :sFi_gunsmilie:

Posted

Μας εχεις ζαλισει με τα αλογα σου!!Αποφασισε!!

Posted (edited)

Λόγω ότι το γκάζι είναι πολυ πολύ γλυκό και σαν χαρακτήρες ήμαστε (και εγώ μαζί αχόρταγοι) ακου το παρακάτω σχέδιο.

turbo - dp - external και λοιπά κολοκίθια τα αφήνεις όπως είναι.

Έρχονται ΟΛΑ τα πράγματα με το καλό και βελτιώνεις ένα καπάκι στο μέγιστο!Δλδ ροική τέρμα - κάτι κλαπέτα - αμαρτίες ξήλωμα και βάζεις τα καλά ωστήρια.Έτσι θα είσαι έτοιμος για 8000-8200 κόφτη.Απο θέμα κορμού είσαι οκ.

Βρες ένα συνδιασμό Δισκόπλατο-βολάν για να μεταφέρεις ΣΩΣΤΑ την δύναμη και να μην σου σπάνε τα νεύρα όταν προσπαθείς να κάνεις αλλαγή ταχύτητας.Για μένα το καλύτερο σετ είναι της spec με ατσάλινο βολάν.Άσε που μπορείς να παραγγείλεις και το δίδισκο σετ της το οποίο είναι απο άλλο πλανήτη.

Τροφοδοσία....το Α και το Ω.όπως είσαι rs4 μπεκ με 5ο - ΣΩΣΤΕΣ γραμμές και ΣΩΣΤΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟ ΚΕΡΑΤΟ ΜΟΥ της πίσω τρομπας είσαι οριακός της ανάγκες της gt30r.

Πεταλούδα βάλε την μεταλλική να τελειώνεις....

Water injection aem ή οτιδήποτε άλλο

Ίσως ένα καλυτερο Intercooler

Πιστεύω ότι τα 550 μοτέρ σε 2,3-2,4 bar (82άρι κώλο) είναι εφικτά με πάνω απο 55-56 kgr ροπή.Επειδή η τουρμπίνα θα είναι τσίτα και εκτός χάρτη σίγουρα κάποια στιγμή θα την πάρεις στο χέρι...στα @α@άρια σου...άιντε το πολύ πολύ να βάλεις μία gt3040 ή hks3240.8μπεκο είναι μόνο 1 αυτή την στιγμή και ακόμα ΔΕΝ δουλέύει.τα μπεκ της bosch είναι πανάκριβα.Είναι το ιδανικότερο setup χωρίς προβλήματα.Ότι ποιο δυνατό χωρίς τρελό lag.Καλύτερα θα το χαρείς έτσι παρά να βάλεις μία 6262 και ψάχνεις ξανά σαν πρωτοπόρος διάφορα κόλπα.

Edited by mikepts
Posted (edited)

Λόγω ότι το γκάζι είναι πολυ πολύ γλυκό και σαν χαρακτήρες ήμαστε (και εγώ μαζί αχόρταγοι) ακου το παρακάτω σχέδιο.

turbo - dp - external και λοιπά κολοκίθια τα αφήνεις όπως είναι.

Έρχονται ΟΛΑ τα πράγματα με το καλό και βελτιώνεις ένα καπάκι στο μέγιστο!Δλδ ροική τέρμα - κάτι κλαπέτα - αμαρτίες ξήλωμα και βάζεις τα καλά ωστήρια.Έτσι θα είσαι έτοιμος για 8000-8200 κόφτη.Απο θέμα κορμού είσαι οκ. ----> Θέλω να στροφάρω στις 8500 για το τούρμπο που θα βάλω.

Βρες ένα συνδιασμό Δισκόπλατο-βολάν για να μεταφέρεις ΣΩΣΤΑ την δύναμη και να μην σου σπάνε τα νεύρα όταν προσπαθείς να κάνεις αλλαγή ταχύτητας.Για μένα το καλύτερο σετ είναι της spec με ατσάλινο βολάν.Άσε που μπορείς να παραγγείλεις και το δίδισκο σετ της το οποίο είναι απο άλλο πλανήτη. ----> Για Α4 2.0 δεν υπάρχει..

Τροφοδοσία....το Α και το Ω.όπως είσαι rs4 μπεκ με 5ο - ΣΩΣΤΕΣ γραμμές και ΣΩΣΤΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟ ΚΕΡΑΤΟ ΜΟΥ της πίσω τρομπας είσαι οριακός της ανάγκες της gt30r. ---> Δεν νομίζω ότι έχω θέμα εκεί Μιχάλη, αφού το σύστημα θα γίνει, μετά από μελέτη, με χωριστές παροχές. Έγινε ήδη στην Αμερική..

Πεταλούδα βάλε την μεταλλική να τελειώνεις.... ----> Φεύγει για χυτήριο μαζί με πολλαπλή εισαγωγής..

Water injection aem ή οτιδήποτε άλλο ----> Μεθανόλη μάλλον, η οποία φάινεται να αποδίδει παρα πολύ καλά στα tfsi..

Ίσως ένα καλυτερο Intercooler ----> Μεγαλύτερο δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή, με το τούρμπο θα δω αν χρειάζεται.

Πιστεύω ότι τα 550 μοτέρ σε 2,3-2,4 bar (82άρι κώλο) είναι εφικτά με πάνω απο 55-56 kgr ροπή.Επειδή η τουρμπίνα θα είναι τσίτα και εκτός χάρτη σίγουρα κάποια στιγμή θα την πάρεις στο χέρι...στα @α@άρια σου...άιντε το πολύ πολύ να βάλεις μία gt3040 ή hks3240.8μπεκο είναι μόνο 1 αυτή την στιγμή και ακόμα ΔΕΝ δουλέύει.τα μπεκ της bosch είναι πανάκριβα.Είναι το ιδανικότερο setup χωρίς προβλήματα.Ότι ποιο δυνατό χωρίς τρελό lag.Καλύτερα θα το χαρείς έτσι παρά να βάλεις μία 6262 και ψάχνεις ξανά σαν πρωτοπόρος διάφορα κόλπα.

Ήδη η τουρμπίνα μου είναι στο όριό της με 2.2 σταθερό - 2.4 ή 2.5 over. Το να βάλω και 82άρι εξαγωγής, θα μου δώσει καμια 30 - 40 max οπότε δεν είναι και τίποτα το σπουδαίο. Αν φτιαχτεί η πολλαπλή εισαγωγής σωστά με 4 μπεκ συμβατικά (εξτρά) και με χωριστό σύστημα τροφοδοσίας, τότε δεν τίθεται θέμα παροχής καυσίμου. Καλύτερα σίγουρα από το να ψεκάζεται στον σωλήνα εισαγωγής βενζίνη. Για τα bosch πίστεψέ με Μιχάλη, θα είμαι ο πρώτος που θα τα πάρει σε φυσιολογική τιμή όταν παραχθούν σε ευρεία παραγωγή. Έχω κάνει preorder σε μια λίστα σε ένα site και περιμένω.. Για το τούρμπο που αναφέρεσαι, θα βάλω καταρχήν την COMP που είναι ένα τέρας και με μικρό μαντέμι εξαγωγής και ανάλογα τα αποτελέσματα, τα οποία, σύμφωνα με τα specs της συγκεκριμένης, αναμένονται να φτάσουν σε πολύ καλά νούμερα..

Και κάτι τελευταίο : Για κατέβα και λίγο Αθήνα!

Δημήτρης

Edited by Dimitris_Kon
Posted

Δημητρη, ολα αυτα που περιμενεις μπορεις να τα βαλεις και μετα το τουρμπο. Βαλτο να δεις διαφορες αλλιως μετα δεν θα ξερεις αν ειναι το τουρμπο μονο του η διαφορα, ή και τα αλλα παρεμφερη που εχεις.

Δεν θα μπορέσω να το δουλέψω έτσι στο όριό του Bill. Και οι λόγοι είναι προφανείς: περιορισμός στη τροφοδοσία και χαμηλό ('εως 7500 σαλ) στροφάρισμα. Για να δείξει τα δόντια της, πρέπει να την γυρίσω στο 2μπαρο τουλάχιστον - κάτι ανέφικτο με τη παρούσα κατάσταση :sorry:

Δημήτρης